ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΙΙ : Μερικοί ιδοκτήτες ακινήτων είναι πολύ τυχεροί
Ο κύριος Κλέων Παπαδόπουλος είναι Πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Οι ζημιές εξαμήνου για το ΤΤ ανέρχονται στο ποσό των 498,4 εκατ. ευρώ.
Kαι δεν είναι κάτι το ξεχωριστό, αφού οι περισσότερες τράπεζες έχουν φέτος ζημίες.
Τι κάνουν λοιπόν οι Τράπεζες; Μαζεύονται.
Κλείνουν δηλαδή καταστήματα και μεταφέρουν το προσωπικό σε άλλα ώστε να επιτύχουν οικονομίες κλίμακος.
Για τους Θεσσαλονικείς: Θυμάστε την ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ στην οδό Μπότσαρη και Πατρών γωνία, απέναντι από το πάρκο με τις ταβέρνες "ελιά-λεμόνι" κλπ; Έκλεισε.
Θυμάστε την ΑLPHA στην οδό Λαγκαδά 16, κοντά στην Ποδηλατούπολη στο Βαρδάρι; Έκλεισε. Μόνο το 2011, έκλεισαν 12 καταστήματα τραπεζών στη Θεσσαλονίκη.
Μία τράπεζα όμως, ανοίγει καινούριο υποκατάστημα!
Ποιά; Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο του κ.Κλέωνα Παπαδόπουλου.
Ποιός είναι ο κ.Παπαδόπουλος; Στενός φίλος του Ανδρέα Παπανδρέου ("Αντρίκου"), του αδερφού του Πρωυθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου δηλαδή, που έγινε γνωστός από κάτι CDS, I4CENSE, χορηγίες κλπ, αλλά αυτά μπορείτε να τα διαβάσετε παντού στο διαδίκτυο π.χ. στο olympia.gr.
Πού στήνεται το νέο κατάστημα του Τ.Τ. του οποίου η μετοχή διαπραγματεύεται 12 φορές κάτω από την εισαγωγή της; Στη Θεσσαλονίκη και για την ακρίβεια στην οδό Βασιλίσσης 129Α, δίπλα από την εκκλησία της Ανάληψης, στον παράδρομο που βλέπετε όσοι κατεβαίνετε στο κέντρο από τα Ανατολικά.
Και πού είναι το παράξενο; Ότι στα 200 μέτρα από το σημείο, στην οδό Βασιλίσσης Όλγας 84 και Σκιάθου, υπάρχει κι άλλο κατάστημα ΤΤ ! Δείτε τον χάρτη:
Αλλά και 300 μέτρα παρακάτω, υπάρχει κι άλλο κατάστημα ! Στην οδό Βασ.Όλγας 84 ! Δείτε τα καταστήματα από το site του ΤΤ:
Τι ήταν όμως το συγκεκριμένο ακίνητο, πριν ανοίξει εκεί νέο κατάστημα Τ.Τ.;
Στο ισόγειο κατάστημα της οδού Βασιλίσσης Όλγας 129 Α (Ανάληψη) στη Θεσσαλονίκη, στεγαζόταν μέχρι πρόσφατα ένα κατάστημα πώλησης ηλεκτρικών συσκευών της γνωστής σειράς EXPERT, (ενοικιάστρια η εταιρεία ΑΝΑΔΡΑΣΙΣ Α.Ε.) το οποίο όπως χιλιάδες άλλα καταστήματα έκλεισε, αφήνοντας πίσω του χρέη, ανεργία, πόνο και δυστυχία. Στατιστικά, θα έμενε κενό λόγω της μεγάλης οικονομικής κρίσης δημιουργώντας αντίστοιχα οικονομικά προβλήματα και στην ιδιοκτήτρια. Όμως, παρά το γεγονός ότι στη Θεσσαλονίκη, υπάρχουν 20.000 ανοίκιαστα ακίνητα, το συγκεκριμένο ακίνητο, έδωσε ο ....Θεός και νοικιάστηκε. Ξεκίνησαν μάλιστα οι εργασίες ανακαίνισης. Δείτε πώς είναι σήμερα:
Στο ισόγειο κατάστημα της οδού Βασιλίσσης Όλγας 129 Α (Ανάληψη) στη Θεσσαλονίκη, στεγαζόταν μέχρι πρόσφατα ένα κατάστημα πώλησης ηλεκτρικών συσκευών της γνωστής σειράς EXPERT, (ενοικιάστρια η εταιρεία ΑΝΑΔΡΑΣΙΣ Α.Ε.) το οποίο όπως χιλιάδες άλλα καταστήματα έκλεισε, αφήνοντας πίσω του χρέη, ανεργία, πόνο και δυστυχία. Στατιστικά, θα έμενε κενό λόγω της μεγάλης οικονομικής κρίσης δημιουργώντας αντίστοιχα οικονομικά προβλήματα και στην ιδιοκτήτρια. Όμως, παρά το γεγονός ότι στη Θεσσαλονίκη, υπάρχουν 20.000 ανοίκιαστα ακίνητα, το συγκεκριμένο ακίνητο, έδωσε ο ....Θεός και νοικιάστηκε. Ξεκίνησαν μάλιστα οι εργασίες ανακαίνισης. Δείτε πώς είναι σήμερα:
Ποιανού όμως είναι το συγκεκριμένο κατάστημα που είχε την τύχη να ενοικιαστεί γρήγορα; Ιδιοκτήτριά του ακινήτου ειναι η κυρία ΑΛΕΞΙΟΥ ΑΝΝΑ σύζυγος ΖΑΧΑΡΙΑ ΑΛΕΞΙΟΥ, το γένος ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑΝΘΗΣ ΤΣΟΥΔΗ.
Με το υπ'αριθμ. 39541/30-4-1996 συμβόλαιο η κ.Αλεξίου Άννα παρεχώρησε την ψιλή κυριότητα του συγκεκριμένου ακινήτου στον γιό της Ευάγγελο και κράτησε την επικαρπία (το εισόδημα δηλαδή).
Η κυρία Αλεξίου όμως έχει και μια κόρη: Την Μαριάνθη Αλεξίου του Ζαχαρία και της Άννας (η οποία έχει το όνομα της γιαγιάς της Μαριάνθης)
Και εδώ αρχίζει το ενδιαφέρον:
Η Μαριάνθη Αλεξίου του Ζαχαρία και της Άννας, η κόρη της ιδιοκτήτριας του ακινήτου που νοίκιασε με υψηλό μάλιστα τίμημα (300% περισσότερο από ότι το διπλανό κατάστημα UNITED SPORTS), τυχαίνει να είναι ...
σύζυγος του Αντρίκου Παπανδρέου !
Του φίλου του Κλέωνα Παπαδόπουλου. Του αδερφού του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.
Ιδού η οικογενειακή μερίδα 34377 στο δήμο Ν.Ερυθαίας:
Διατυπώνεται λοιπόν το ερώτημα, αν όλη αυτή η υπόθεση είναι νόμιμη, αν είναι προς το συμφέρον της κρατικής τράπεζας να κάνει και τρίτο κατάστημα στα 200 μέτρα, και το κυριότερο αν είναι πολιτικά ηθικό να μισθώνεται από κρατική Τράπεζα, εν μέσω κρίσης, κατάστημα από την πεθερά του αδελφού του Πρωθυπουργού.
Το θέμα έφερε στη Βουλή ο βουλευτής ΝΔ Β' Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης, με την παρακάτω ερώτηση:
Σε μία εποχή που η βιωσιμότητα των Ελληνικών Τραπεζών στηρίζεται στον δανεισμό και στις στερήσεις των Ελλήνων Πολιτών , η διοίκηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, που στο πρώτο εξάμηνο του 2011 έχει ζημίες 500 εκατομμύρια ευρώ περίπου, αντί να περιορίσει τις δαπάνες , συνεχίζει την έκδοση πολυτελών περιοδικών για να διαφημίσει τους Διευθυντές και τους Συμβούλους της , καθώς και φυλλάδια με τους όρους σύναψης πράξεων με την Τράπεζα, που μέχρι πριν λίγο καιρό δίδονταν σε μία απλή εκτύπωση Α4 στον πελάτη.
Πέρα από αυτά η Διοίκηση της Τράπεζας, σύμφωνα με δημοσιεύματα, δείχνοντας ότι δεν αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα της κατάστασης, χορήγησε μέσω Μ.Κ.Ο. , διεθνή συνέδρια που διοργάνωσε ο αδερφός του Πρωθυπουργού κ. Ανδρέας Παπανδρέου. Τελευταία «μεγαλόπνοη» απόφαση της Διοίκησης της Τράπεζας η μετεγκατάσταση του Καταστήματος της Β. Όλγας , από Β. Όλγας και Μπότσαρη σε κατάστημα στην Β. Όλγας και Αναλήψεως. Δηλαδή μερικές δεκάδες μέτρα πιο κάτω. Επειδή οι συνθήκες της λειτουργίας και η δυσκολία του Τραπεζικού μας συστήματος είναι γνωστές . Επειδή οι πελάτες και οι συναλλαγές με τις Τράπεζες έχουν μειωθεί δραματικά. Επειδή το νέο Κατάστημα είναι πολύ κοντά στο προϋπάρχoν και δεν καλύπτει στην ουσία καμμία ανάγκη. Επειδή στην περιοχή, σε μικρή απόσταση υπάρχουν άλλα τρία καταστήματα και καλύπτονται οι ανάγκες των καταθετών και της Τράπεζας. Επειδή η συγκεκριμένη Διοίκηση ανέλαβε την Τράπεζα το 2009 με κέρδη 160 εκ. ευρώ και «κατάφερε» μέσα σε ενάμιση χρόνο να έχει ζημίες 500 εκατ. Ευρώ.
Επειδή ο Πρόεδρος των CDS δείχνει να ζει σε άλλο κόσμο.
Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
1) Ποιες οι δαπάνες για τα πολυτελή περιοδικά και τα φυλλάδια των όρων σύμβασης και με ποιο τρόπο ανατέθηκαν;
2) Ποιοι λόγοι οδήγησαν στην μετεγκατάσταση του καταστήματος Β. Όλγας;
3) Ποιοι έδωσαν την εντολή, ποιος ο αριθμός της απόφασης και ποιοι είχαν την επίβλεψη των έργων;
4) Σε ποιο ύψος ανέρχεται το μηνιαίο μίσθωμα;
5) Η μίσθωση έγινε με διαγωνισμό ή με ανάθεση;
6) Σε ποιο ύψος ανέρχονται οι παρεμβάσεις και ο εξοπλισμός του εν λόγω καταστήματος;
7) Είναι σε γνώση της Πολιτικής Ηγεσίας οι ενέργειες της Διοίκησης της Τράπεζας;
Παρασκευή , 23η Σεπτεμβρίου 2011
Ο Ερωτών Βουλευτής
Σάββας Ι. Αναστασιάδης
N.Δ. Β' Θεσσαλονίκης
ΖΗΤΟΥΝ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ
Η κυρία στην παρακάτω φωτογραφία, δεν είναι άλλη από την παντοδύναμη Άγκελα Μέρκελ, τότε που ως 15χρονη παιδούλα έψαχνε συντροφιά μέσω αλληλογραφίας…
Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2011
Γερμανός καθηγητής στο Spiegel: "Εμείς έχουμε χρεοκοπήσει, όχι η Ελλάδα"!
Για τη χρεοκοπία, τα δάνεια και τη στάση πληρωμών μίλησε στο περιοδικό Spiegel ο έγκριτος Γερμανός καθηγητής Οικονομίας Άλμπερτ Ριτς.
Όχι όμως της Ελλάδας, αλλά… της Γερμανίας, χαρίζοντας μάλιστα στη χώρα του τον τίτλο του «αυτοκράτορα» των χρεοκοπιών!
Χαρακτηρίζοντας τη στάση «λεφτά θα πάρετε μόνο αν κάνετε ό,τι σας λέμε» της Γερμανίας ως... αδικαιολόγητη και (εμμέσως) ανήθικη, ο Γερμανός καθηγητής εξηγεί ότι η χώρα του χρωστάει τη σημερινή οικονομική της ανεξαρτησία στις ΗΠΑ που παραιτήθηκαν από το δικαίωμα τους για τεράστια χρηματικά ποσά μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
«Επιπλέον», όπως τονίζει «φρόντισαν να μη θέσει κανείς από τους συμμάχους αξιώσεις για αποζημίωση, μεταξύ αυτών και οι Έλληνες».
Ο κ. Ριτσλ αναφέρει ότι το χρέος της Ελλάδας είναι μηδαμινό μπροστά στα γερμανικά χρέη της δεκαετίας του ’30, τα οποία «ισοδυναμούν με το κόστος της κρίσης του 2008» και υπογραμμίζει ότι σε μία παγκόσμια λίστα βασιλιάδων της χρεοκοπίας η θέση της Γερμανίας θα ήταν «αυτοκρατορική»!
Συνεχίζοντας να εκπλήσσει τον δημοσιογράφο του περιοδικού, ο Γερμανός τονίζει στη συνέχεια ότι η Γερμανία (η ενσάρκωση της σταθερότητας) έχει χρεοκοπήσει «τουλάχιστον 3 φορές τα τελευταία 100 χρόνια» εξηγώντας ότι το «κούρεμα» των ΗΠΑ τη δεκαετία του ’30 ήταν τόσο μεγάλο που ισοδυναμεί «με ένα Afro-look που μετατρέπεται σε φαλάκρα, την ώρα που οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι δούλευαν σαν τα σκυλιά για να ορθοποδήσουν από τις καταστροφές του πολέμου»!
Παράλληλα, κάνει λόγο για στάση πληρωμών το 1990 από τη Γερμανία όταν ο καγκελάριος Κολ αρνήθηκε να υλοποιήσει τη Συμφωνία του Λονδίνου για αποζημιώσεις μετά την επανένωση των Γερμανιών: «Η Ελλάδα είναι από τα κράτη που δεν πήραν ούτε δεκάρα».
Χωρίς να μασάει τα λόγια του, ο Γερμανός καθηγητής παραδέχεται ότι «το οικονομικό μας θαύμα πραγματοποιήθηκε αποκλειστικά και μόνο επειδή δεν αναγκαστήκαμε να πληρώσουμε αποζημιώσεις».
Με κάπως χιουμοριστικό αλλά πλήρως ενδεικτικό τρόπο, αναφέρει ότι «αν η Γερμανία αναγκαστεί να πληρώσει, θα μας πάρουν και τα σώβρακα»!
Τέλος, προσθέτει ότι θα έπρεπε να είναι ευγνώμονες οι Γερμανοί και να εξυγιάνουν την Ελλάδα με τα λεφτά τους:
«Αν παίξουμε το παιχνίδι των ΜΜΕ, παριστάνοντας τον χοντρό Εμίλ που καπνίζει το πούρο του και αρνείται να πληρώσει, κάποιοι θα μας στείλουν τους παλιούς λογαριασμούς»…
Διαβάστε τη συνέχεια εδώ: http://greece-salonika.blogspot.com/2011/10/spiegel.html#ixzz1aZ0aUhOA
ΟΙ ΠΤΩΧΕΥΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
Kαι άλλοι είναι πτωχευμένοι μωρέ. Απλά δεν το διαφημίζουν....
Ειναι η Ελλάδα η πιο υπερχρεωμένη χώρα στην Ευρώπη η στον κόσμο ανάλογα με το μέγεθός της όπως προσπαθούν μας πείσουν εδώ κι δύο χρόνια; Φυσικά όχι!
Είναι στις πρώτες θέσεις στον ιδιωτικό δανεισμό (που δεν αφορά στον δανεισμό των νοικοκυριών αλλά των ιδ. επιχειρήσεων); Προς θεού όχι!
Είναι η Ελλάδα η πιο προβληματική οικονομία της Ευρωζώνης;
Δεν είναι, όπως και να το διαβάσεις!
Είμαστε πρωταθλητές σε δημόσιες δαπάνες; δαπάνες μισθών στο δημόσιο; κοινωνικές δαπάνες;δημόσιες δαπάνες για αγαθά και υπηρεσίες;
Σε καμία περίπτωση!
Έχουμε τους περισσότερους δημόσιους υπάλληλους στην Ευρώπη, ένα τερατώδες, όπως μας λένε, δημόσιο δηλαδή;
Ριξτε άλλη μια ματιά (τα στοιχεία από International Labor Organization/Public Sector Employment)
Σουηδία (2006): 33.8%
Δανία (2008): 32.3%
Γαλλία (2006): 29%
Ολλανδία (2007): 27%
Φινλανδία (2006): 26.8%
ΕΛΛΑΔΑ (2008): 22.3%
Μ. Βρετανία (2006): 20.2%
Καναδάς (2008): 20%
Αμερική (2008): 16.4%
Ισπανία (2008): 14.6%
Ιταλία (2007): 14.4%,
Γερμανία (2007): 14.3%
Είμαστε από τις χώρες με τους ψηλότερους μισθούς στον ιδ.τομέα;;; Η ερώτηση μόνο γέλιο προκαλεί. Είμασταν 15οι στην παλιά Ευρώπη με την Πορτογαλία μόνο κάτω από μας!
Μήπως είμαστε όμως η χώρα με τα ακριβότερα καταναλωτικά προιόντα πρώτης ανάγκης(τρόφιμα κλπ.);
Δυστυχώς ναι!!! Παρ' όλα αυτα κάποιοι ακόμα εξακολουθούν να ρίχνουν τα βάρη και τις ευθύνες σε αυτούς που πληρώνουν την κρίση και όχι σε αυτούς που κερδίζουν από αυτήν.
Έχουμε μπεί σε βαθειά ύφεση; Δυστυχώς ναι εξ αιτίας κυρίως των μέτρων σωτηρίας από κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ. Ο τρόπος που επιλέχτηκε για την αντιμετώπιση της ύφεσης ήταν η βαθύτερη ύφεση!
Πως λοιπόν βρέθηκε η Ελλάδα πρώτη-πρώτη στο στόχαστρο κι έγινε το πειραματόζωο της δυναστείας των αγορών;
Τι στο καλό αθλιότητα, γκεμπελισμός, μανία ψεύδους και αισχρής προπαγάνδας εναντίον του λαού και των εργαζόμενων είναι αυτό που συμβαίνει; Και μάλιστα από αυτούς που εκλέχτηκαν για να μας "σώσουν"!
Πόσα αισχρά ψέμματα, ανακρίβειες, διαστροφές της αλήθειας χωρίς στοιχεία κλπ θα δεχτούμε ακόμα;
ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ: Φεβρουάριος 2011
"600 δις ευρώ οι ελληνικές καταθέσεις στην Ελβετία" Περιοδικό Spiegel.
Η ευρωκρίση εξακολουθεί να είναι θέμα αναλύσεων στον γερμανικό τύπο και σήμερα. Το περιοδικό Spiegel via dw-world.de καταγράφει με ενδιαφέρον και τη συμφωνία Ελλάδας-Ελβετίας για τον εντοπισμό φοροφυγάδων. Ο Μοχάμεντ Ελ Εριάν, πρόεδρος της μεγαλύτερης στον κόσμο επενδυτικής εταιρείας ομολόγων Pimco ζητά τη μείωση του ελληνικού χρέους σε συνέντευξή του στο περιοδικό Spiegel. Στο ερώτημα του περιοδικού, εάν χώρες όπως η Ελλάδα είναι δυνατόν να αποπληρώσουν το χρέος τους τονίζει: «Οι χώρες σαν την Ελλάδα πρέπει να μεριμνήσουν άμεσα για το υπερβολικό τους χρέος. Διότι είναι παγιδευμένες στα χρέη: τα υπάρχοντα χρέη αποτρέπουν την έλευση νέων επενδυτών στη χώρα.
Είναι σαν να προμηνύεται μπόρα. Τότε δεν βγαίνετε έξω από το σπίτι σας, αλλά περιμένετε.Θυμάμαι πως αντέδρασα πριν από ένα χρόνο στο ελληνικό πακέτο διάσωσης. Στα 15 χρόνια που εργάστηκα στο ΔΝΤ δεν είδα ποτέ ένα τόσο φιλόδοξο πρόγραμμα λιτότητας. Αλλά ακόμη και αν η ελληνική κυβέρνηση καταφέρει να υλοποιήσει όλες τις περικοπές, το δημόσιο χρέος θα αυξηθεί μέχρι και στο 150% του ΑΕΠ.Η αύξηση αυτή θα πνίξει την όποια οικονομική ανάπτυξη και θα αυξήσει την ανεργία.»
Στο ερώτημα γιατί η Pimco πριν από ένα χρόνο καταδίκασε τις προσπάθειες της ΕΕ για τη διάσωση της Ελλάδας ως αναποτελεσματικές με συνέπεια να εκτιναχθούν τα 'καπέλα' επικινδυνότητας στα ελληνικά ομόλογα, ο Μοχάμεντ Ελ Εριάν δηλώνει: «Ο ρόλος μας είναι απλώς να κάνουμε αναλύσεις.Οι πελάτες μας μάς ρωτούν: γιατί δεν επενδύετε σε ελληνικά ομόλογα με επιτόκιο 8, 9, 10%; Οφείλουμε να τους πούμε σαφέστατα τι επηρεάζει τις επενδύσεις των καταθέσεών τους.»
H προειδοποίηση της Pimco για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας στην επόμενη 3ετία, είχε ασκήσει πιέσεις στο γενικότερο αρνητικό κλίμα για την Ελλάδα , ενώ είχε δώσει ώθηση στη διεύρυνση των spreads.
Γύρω στα 600 δισεκατομμύρια ευρώ οι ελληνικές καταθέσεις στην Ελβετία
«Ελλάδα: επίθεση σε ελβετικούς λογαριασμούς», είναι ο τίτλος σύντομου ρεπορτάζ στο ίδιο περιοδικό για τη συμφωνία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με την πρόεδρο της Ελβετίας για ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με Έλληνες φοροφυγάδες:
«Στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και η πρόεδρος της Ελβετίας Μισελίν Καλμύ-Ρέι και οι υπουργοί Οικονομικών των δύο χωρών συμφώνησαν να προωθήσουν 'διαπραγματεύσεις με σκοπό την ανταλλαγή φορολογικών πληροφοριών'.
Σύμφωνα με υπολογισμούς οι Έλληνες έχουν καταθέσει στην Ελβετία γύρω στα 600 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή τρεις φορές περισσότερα χρήματα από ό,τι στην ίδια τους τη χώρα. Η ελληνική κυβέρνηση είναι πεπεισμένη ότι μεγάλο μέρος αυτών των καταθέσεων δεν έχει δηλωθεί στην εφορία.
Μια κοινή επιτροπή ελέγχου, όπως υφίσταται ήδη και με άλλα κράτη μέλη του ΟΟΣΑ, θα μπορούσε να δραστηριοποιηθεί μετά και την κύρωση της σχετικής συμφωνίας από τα δύο κοινοβούλια το νωρίτερο στις αρχές του 2012.
Με την εφαρμογή αυτής της συμφωνίας οι φοροφυγάδες θα πρέπει να πληρώσουν φόρο εκ των υστέρων της τάξεως του 10% για τα κέρδη από τους τόκους δέκα ετών καθώς επίσης και πρόστιμα καθυστέρησης.»
Το πόσο που αναφέρει το περιοδικό Spiegel via dw-world.de φαντάζει υπερβολικό...Σύμφωνα με υπολογισμούς των ελβετικών τραπεζών, τα κεφάλαια από ευρωπαϊκές χώρες που βρίσκουν «καταφύγιο» στην Ελβετία φθάνουν τα 800 δις. ευρώ: δηλαδή, ακόμη και ένας φόρος διακράτησης με χαμηλό συντελεστή 5% θα απέδιδε έσοδα 40 δις. ευρώ το χρόνο στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις! Από αυτά τα 800 δις, αποκλείεται τα 600 δις , να προέρχονται από Έλληνες μεγαλοκαταθέτες των Άλπεων...
Ακόμα να βρεις την άκρη με τις Ελβετικές τράπεζες ορέ governo;
Ακόμα οι ...υπεράνω πάσης υποψίας Έλληνες, θα βασίζονται για την ανάκαμψη της χώρας τους, στους ....υπεκάτω πάσης φορολογίας πτωχευμένους εδώ και καιρό συμπατριώτες τους;
Αν υποψιαστώ πως η όλη κωλυσιεργία εδράζεται στην ύπαρξη και μερικών κλώνων πολιτικών τζακιών στους καταλόγους με τους μεγαλοκαταθέτες της Ελβετίας, θα....με παραδεχτώ!
Τα μάθατε τα νέα ορέ πατριώτες; Η χώρα μπορεί πλέον να κοιμάται πιο ήσυχη. Διαθέτει πια:
Εξ αδιαιρέτου με 77 (!) καινούριους οργανισμούς που συγκρότησε η κυβέρνηση την τελευταία διετία.
Με αφορμή τα όσα δήλωσε η Βάσω Παπανδρέου στη συνεδρίαση του ΚτΕ Εσωτερικών και Οικονομικών ότι πρέπει να ελεγχθούν οι καταγγελίες της ΝΔ για τη δημιουργία από το ΠΑΣΟΚ 77 δημόσιων οργανισμών μέσα σε μια μόλις διετία, ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Μιχελάκης έδωσε ξανά στη δημοσιότητα την λίστα των οργανισμών.
Επίσης ο κ. Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Δυόμισι μήνες μετά τις αποκαλύψεις μας για τη δημιουργία περίπου 70 νέων κρατικών δομών, η κα Β. Παπανδρέου, αναγνωρίζει το πρόβλημα και ζητά την κατάργησή τους. Ο κ. Βενιζέλος, πόσους μήνες θα χρειαστεί για να απαντήσει έμπρακτα;»
Ακολουθεί η λίστα με τις 41 Γενικές και Ειδικές Γραμματείες, Νομικά Πρόσωπα και Αυτοτελείς Υπηρεσίες, που δημιουργήθηκαν από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι το Μάιο του 2011, αλλά και οι νέες κρατικές δομές.
1. Γενική Γραμματεία Μεταναστευτικής Πολιτικής στο Υπουργείο Εσωτερικών
Π.Δ. 11 (ΦΕΚ Α' 15, 16.02.2010) 2 θέσεις Ειδικών Συμβούλων, 3 θέσεις Διοικητικών, 215.000 ευρώ/έτος.
2. Ειδική Γραμματεία Επιθεώρησης Περιβάλλοντος & Ενέργειας στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής
Ν. 3818 (ΦΕΚ Α' 17, 16.02.2010) 2 θέσεις Ειδικών Συμβούλων, 200.000 ευρώ/έτος + 160.000 ευρώ εφάπαξ.
3. Γενική Γραμματεία Τουρισμού στο Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού
Π.Δ. 15 (ΦΕΚ Α' 35, 01.03.2010) 2 θέσεις Ειδικών Συμβούλων, 3 θέσεις Διοικητικών, 232.000 ευρώ/έτος.
4. Νέα Αυτοτελής Υπηρεσία
Ν. 3832 (ΦΕΚ Α' 38, 09.03.2010) 10 θέσεις Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού και 1 θέση Νομικού Συμβούλου, 487.000 ευρώ/έτος.
5. Νέα Ειδική Υπηρεσία με τίτλο «Επιχειρησιακή Μονάδα Ανάπτυξης» στο Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας
Π.Δ. 28 (ΦΕΚ Α' 64, 06.05.2010)
6. Ερευνητικό Ινστιτούτο Νησιωτικής Πολιτικής (ΝΠΙΔ)
Ν. 3852 (ΦΕΚ Α' 87, 07.06.2010)
7. Αυτοτελής Υπηρεσία Εποπτείας ΟΤΑ Αττικής
8. Αυτοτελής Υπηρεσία Εποπτείας ΟΤΑ Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας
9. Αυτοτελής Υπηρεσία Εποπτείας ΟΤΑ Ηπείρου & Δυτικής Μακεδονίας
10. Αυτοτελής Υπηρεσία Εποπτείας ΟΤΑ Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίων Νήσων
11. Αυτοτελής Υπηρεσία Εποπτείας ΟΤΑ Αιγαίου
12. Αυτοτελής Υπηρεσία Εποπτείας ΟΤΑ Κρήτης
13. Αυτοτελής Υπηρεσία Εποπτείας ΟΤΑ Μακεδονίας – Θράκης
Ν. 3852 (ΦΕΚ Α' 87, 07.06.2010) 251.640 ευρώ/έτος (7-13)
Π.Δ. 134 (ΦΕΚ Α' 227, 27.12.2010) το κόστος αντί 251.760 ευρώ που έλεγε ο «Καλλικράτης» υπολογίζεται σε 12.940.600 ευρώ, σύσταση 680 θέσεων (7-13).
14. Νέα Ειδική Υπηρεσία που υποστηρίζει διοικητικά το ΚΕΣΑΘΕΑ (Κεντρικό Επιστημονικό Συμβούλιο για την πρόληψη και αντιμετώπιση της θυματοποίησης και της εγκληματικότητας ανηλίκων)
Ν. 3860 (ΦΕΚ Α' 111, 12.07.2010) στελεχώνεται με αποσπασμένους, λειτουργικού κόστους 10.000 ευρώ/έτος + 23.000 ευρώ εφάπαξ.
15. Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Ενέργειας
Π.Δ. 72 (ΦΕΚ Α' 132, 05.08.2010) Το κόστος λειτουργίας της Υπηρεσίας από 2.100.000 ευρώ που είχε προβλεφθεί με το Ν. 3818 (ΦΕΚ 17 Α΄) τελικά διαμορφώνεται σε 2.540.000 ευρώ/έτος.
16. Σύσταση νέας θέσης Γενικού Γραμματέα Ε.Ο.Τ. στο Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού
Ν. 3878 (ΦΕΚ Α' 161, 20.09.2010) 2 Ειδικοί Σύμβουλοι και 1 νέα θέση Ειδικού Συμβούλου για τον Πρόεδρο του ΕΟΤ, 176.000 ευρώ/έτος.
17. Σύσταση Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης στο Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων
Ν. 3879 (ΦΕΚ Α' 163, 21.09.2010) 65 οργανικές θέσεις και 10 θέσεις ειδικού επιστημονικού προσωπικού που μπορούν να καλυφθούν και από προσωπικό του καταργούμενου Ο.Ε.Ε.Κ., 1.300.000 ευρώ/έτος που αντισταθμίζεται εν μέρει από την κατάργηση του Ο.Ε.Ε.Κ.
18. Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων (ΝΠΙΔ)
Ν. 3879 (ΦΕΚ Α' 163, 21.09.2010) 9μελές Δ.Σ., Πρόεδρος, Γενικός Διευθυντής, 75 θέσεις τακτικού προσωπικού και 5 θέσεις μετακλητών. Θέσεις καλύπτονται και από τον καταργούμενο Ο.Ε.Ε.Κ., 1.600.000 ευρώ/έτος μόνο για το προσωπικό που αντισταθμίζεται εν μέρει από την κατάργηση του Ο.Ε.Ε.Κ.
19. Εθνικό Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι (ΝΠΙΔ) στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
Ν. 3879 (ΦΕΚ Α' 163, 21.09.2010)
20. Γενική Γραμματεία Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Π.Δ. 94 (ΦΕΚ Α' 169, 27.09.2010) 250.000 ευρώ/έτος.
21. Σύσταση του «Πράσινου Ταμείου» (με μετονομασία του Ειδικού Ταμείου Εφαρμογής Ρυθμιστικών Και Πολεοδομικών Σχεδίων)
Ν. 3889 (ΦΕΚ Α' 182, 14.10.2010) δημιουργία θέσης Διευθυντή, 3 θέσεων δικηγόρων με έμμισθη εντολή (77.000 ευρώ/έτος) και έκδοση ΚΥΑ για σύσταση Οργανικών Θέσεων και θέσεων Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού (250.000 ευρώ/έτος για λειτουργικές δαπάνες και 60.000 ευρώ εφάπαξ).
22. Σύσταση Υπηρεσίας Εξυπηρέτησης Επενδυτών για Α.Π.Ε. στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής
Ν. 3889 (ΦΕΚ Α' 182, 14.10.2010) έκδοση Π.Δ. για τη στελέχωσή της.
23. Γενική Γραμματεία Στρατηγικών Επενδύσεων στο Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας
Π.Δ. 108 (ΦΕΚ Α' 190, 05.11.2010) 225.000 ευρώ/έτος.
24. Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (ΝΠΙΔ) με κατάργηση της ομώνυμης Α.Ε.
Ν. 3905 (ΦΕΚ Α' 219, 23.12.2010) δημιουργείται θέση Γενικού Διευθυντή, 1 επιπλέον Διεύθυνση από την παλαιά Α.Ε. και αυτοτελές γραφείο Νομικής Υπηρεσίας.
25. Υπηρεσία Ασύλου
Ν. 3907 (ΦΕΚ Α' 7, 26.01.2011) Κεντρική Υπηρεσία με Διευθυντή και 52 νέες θέσεις εκ των οποίων 10 ειδικού επιστημονικού προσωπικού και 13 Περιφερειακά Γραφεία με 180 νέες θέσεις εκ των οποίων 90 ειδικού επιστημονικού προσωπικού
26. Αρχή Προσφυγών
Ν. 3907 (ΦΕΚ Α' 7, 26.01.2011) θέση Διευθυντή και 13 οργανικές θέσεις εκ των οποίων 8 ειδικού επιστημονικού προσωπικού (Συνολικά: 4.673.990 ευρώ ετησίως)
27. Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής
Ν. 3907 (ΦΕΚ Α' 7, 26.01.2011) Διευθυντής και Γραμματεία (Κεντρική Υπηρεσία, Κέντρα και Μονάδες Πρώτης Υποδοχής), 6.585.000 ευρώ.
28. Εποπτική Αρχή Τελών Αερολιμένων
Ν. 3913 (ΦΕΚ Α' 18, 17.02.2011).
29. Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού
Π.Δ. 2 (ΦΕΚ Α΄ 5, ---) κόστος 70.272,96 ευρώ ετησίως.
30. Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας στο Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Ν. 3918 (ΦΕΚ Α΄31, 02.03.2011) με πρόεδρο, αντιπρόεδρο και Δ.Σ. και υπηρεσίες κεντρικές και περιφερειακές.
31. Επιτροπή Προδιαγραφών ως αυτοτελής δημόσια υπηρεσία
Ν. 3918 (ΦΕΚ Α΄31, 02.03.2011)
32. Ειδική Γραμματεία του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας με έδρα τη Θεσσαλονίκη
Π.Δ. 8 (ΦΕΚ Α' 16, 16.2.2011) επικεφαλής Ειδικός Γραμματέας, 1 ειδικός σύμβουλος και 1 ειδικός συνεργάτης, 120.000 ευρώ εφάπαξ + 150.000 ευρώ ετησίως, 75 οργανικές θέσεις μόνιμου προσωπικού που για την πρώτη εφαρμογή πληρώνονται με μετάταξη και απόσπαση.
33. Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης στη θέση του ΤΕΜΠΜΕ Α.Ε. (ισοσταθμίζονται οι δαπάνες από την κατάργηση του ΤΕΜΠΜΕ)
Ν. 3912 (ΦΕΚ Α' 17, 17.02.2011) Δυνατότητα σύστασης 40 οργανικών θέσεων ορισμένου ή αορίστου χρόνου, εκτιμώμενο κόστος κατά ΓΛΚ 968.845 ευρώ μαζί με τα λειτουργικά έξοδα.
34. Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
Π.Δ. 9 (ΦΕΚ Α' 24, 21.02.2011) με επιτελείο και 2 Υποδιευθύνσεις, καθεμία από τις οποίες έχει 4 Τμήματα, 212.000 ευρώ ετησίως.
35. Αρχή καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης
Ν. 3932 (ΦΕΚ Α' 49, 10.03.2011) 3 αυτοτελείς μονάδες, 70 θέσεις από τις οποίες 34 ειδικό επιστημονικό προσωπικό, όλες εκτός από 2 με απόσπαση.
36. Υπηρεσία Διαχείρισης Ευρωπαϊκών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (καταργείται αντίστοιχη στο Υπουργείο Εσωτερικών)
Ν. 3938 (ΦΕΚ Α' 61, 31.03.2011)
37. Σύσταση Γραφείου Αντιμετώπισης Περιστατικών Αυθαιρεσίας
Ν. 3938 (ΦΕΚ Α' 61, 31.03.2011) 51.000 ευρώ
38. Αυτοτελής Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων σε επίπεδο Διεύθυνσης με παράρτημα στη Θεσσαλονίκη
Ν. 3943 (ΦΕΚ Α' 66, 31.03.2011)
39. Σύσταση ανώνυμης εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε.
Ν. 3943 (ΦΕΚ Α' 66, 31.03.2011) 5μελές Δ.Σ.
40. Αυτοτελής Υπηρεσιακή Μονάδα Εσωτερικού Ελέγχου σε επίπεδο αυτοτελούς γραφείου
Ν. 3966 (ΦΕΚ Α' 118, 24.05.2011).
41. Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας
Ν. 3965 (ΦΕΚ Α' 113, 18.05.2011) Γενικός Γραμματέας, 1 ειδικός συνεργάτης, 1 ειδικός σύμβουλος και 3 θέσεις διοικητικού προσωπικού, 166.600 ευρώ ετησίως.
Δημιουργία νέων Κρατικών δομών από τον Οκτώβριο του 2009 έως σήμερα.
1. Γενική Γραμματεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο Υπουργείο Εσωτερικών
Ν.3979/2011 (ΦΕΚ 138 Α΄/16.6.2011)
2. 7 θέσεις προϊσταμένων, με βαθμό 1ο κατηγορίας ειδικών θέσεων, για τις αντίστοιχες αυτοτελείς υπηρεσίες εποπτείας ΟΤΑ
Ν 3852/2010, (ΦΕΚ 87 Α΄/7.6.2010)
3. Τμήμα Μουσείου και Βιβλιοθήκης στο Εθνικό Τυπογραφείο
Ν.3895/2010 (ΦΕΚ 206/Α/18.12.2010)
4. Γραφείο πράσινων συμβάσεων και περιβαλλοντικών προτύπων στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής
Υπουργική Απόφαση 45414/21.10.2010 (ΦΕΚ 1732/Β/4.11.2010)
5. Γραφείο ποιότητας ζωής και προώθησης ήπιων μορφών μετακίνησης στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής
Υπουργική Απόφαση 7809/18.2.2011 (ΦΕΚ 446/Β/22.03.2011)
6. Γραφείο Αντιμετώπισης Περιστατικών Αυθαιρεσίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη,
Ν.3938/2011, κόστος 60.000 για το 2011.
7. Υπηρεσία Διαχείρισης Ευρωπαϊκών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη,
Ν.3938/2011 (ΦΕΚ 61/Α/31.3.2011)
8. Γενική Δ/νση Κατάστασης Πολιτικού Προσωπικού με 4 διευθύνσεις , στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη,
Ν.3938/2011 (ΦΕΚ 61/Α/31.3.2011)
9. Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη,
ΠΔ 9/2011, (ΦΕΚ 24/Α/21.2.2011), κόστος 242.650 ευρώ για το 2011.
10. 6 Υποδιευθύνσεις σε κάθε μία από τις Δ/νσεις Ασφάλειας Αττικής και Θεσσαλονίκης, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη,
ΠΔ 42/2011 (ΦΕΚ 108/Α/10.5.2011)
11. Δ/νση Διαχείρισης Κρίσεων και Κινδύνων στον Αγροτικό Τομέα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Τροφίμων.
12. Συνοριακός σταθμός Κτηνιατρικού ελέγχου Αστακού Αιτωλοακαρνανίας στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
13. Μια θέση αναπληρωτή Οικονομικού δ/ντή στην ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ.
ΥΑ 1097/Β/1.4.2011 , κόστος 48.000 ευρώ
Στον τομέα Μεταφορών και δικτύων του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων :
14. 1 θέση Γεν. Δ/ντή
15. Γραφείο Διοικητικής και Γραμματειακής Υποστήριξης της Επιτροπής Διερεύνησης Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων
16. Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων
Ν.3891/2010 (ΦΕΚ 188/Α/4.11.2010)
17. Εθνικό Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας
Ν.3897/2010 (ΦΕΚ 208/10.12.10)
18. Γενική Δ/νση Οδικής Ασφάλειας
Ν. 3897/2010 (ΦΕΚ 208/10.12.10)
19. Δ/νση Πολιτικού Σχεδιασμού Ανάπτυξης και Αξιοποίησης Αεροδρομίων, με 2 τμήματα.
Ν.3913/2011 (ΦΕΚ 18/Α/7.2.2011).
Στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού
20. Γενική Γραμματεία Τουρισμού με:
1 θέση μετακλητού γενικού γραμματέα
3 θέσεις υπαλλήλων
1 θέση ειδικού συνεργάτη
1 θέση ειδικού συμβούλου
ΠΔ 15/2010, (ΦΕΚ 30/Α/2.3.2011), κόστος 154.000 ευρώ.
21. Γραφείο Εθνικού Χωροταξικού Αθλητικών Εγκαταστάσεων.
Υπουργική Απόφαση 44781/9.11.2010
22. Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (ΕΚΚ)
Ν.3905/2010 (ΦΕΚ 219/Α/2010).
Στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
23. Δ/νση Εξαρτήσεων
Ν.3868/2010 (ΦΕΚ 129/Α/2010)
24. Κεντρική Αρχή Διακρατικών Υιοθεσιών
Ν.3868/2010 (ΦΕΚ 129/Α/2010)
25. Επιτροπή Προδιαγραφών, ως αυτοτελής δημόσια υπηρεσία
Ν.3918/2010 (ΦΕΚ 170/Α/2010).
26. Γενικές Δ/νσεις Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης σε όλα τα Υπουργεία
Ν.3979/2011 (ΦΕΚ 138/Α/2011)
27. Γενικές Δ/νσεις Οικονομικών Υπηρεσιών σε όλα τα Υπουργεία
Ν.3943/2011 (ΦΕΚ 66/Α/2011).
Επίσης ο κ. Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Δυόμισι μήνες μετά τις αποκαλύψεις μας για τη δημιουργία περίπου 70 νέων κρατικών δομών, η κα Β. Παπανδρέου, αναγνωρίζει το πρόβλημα και ζητά την κατάργησή τους. Ο κ. Βενιζέλος, πόσους μήνες θα χρειαστεί για να απαντήσει έμπρακτα;»
Ακολουθεί η λίστα με τις 41 Γενικές και Ειδικές Γραμματείες, Νομικά Πρόσωπα και Αυτοτελείς Υπηρεσίες, που δημιουργήθηκαν από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι το Μάιο του 2011, αλλά και οι νέες κρατικές δομές.
1. Γενική Γραμματεία Μεταναστευτικής Πολιτικής στο Υπουργείο Εσωτερικών
Π.Δ. 11 (ΦΕΚ Α' 15, 16.02.2010) 2 θέσεις Ειδικών Συμβούλων, 3 θέσεις Διοικητικών, 215.000 ευρώ/έτος.
2. Ειδική Γραμματεία Επιθεώρησης Περιβάλλοντος & Ενέργειας στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής
Ν. 3818 (ΦΕΚ Α' 17, 16.02.2010) 2 θέσεις Ειδικών Συμβούλων, 200.000 ευρώ/έτος + 160.000 ευρώ εφάπαξ.
3. Γενική Γραμματεία Τουρισμού στο Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού
Π.Δ. 15 (ΦΕΚ Α' 35, 01.03.2010) 2 θέσεις Ειδικών Συμβούλων, 3 θέσεις Διοικητικών, 232.000 ευρώ/έτος.
4. Νέα Αυτοτελής Υπηρεσία
Ν. 3832 (ΦΕΚ Α' 38, 09.03.2010) 10 θέσεις Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού και 1 θέση Νομικού Συμβούλου, 487.000 ευρώ/έτος.
5. Νέα Ειδική Υπηρεσία με τίτλο «Επιχειρησιακή Μονάδα Ανάπτυξης» στο Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας
Π.Δ. 28 (ΦΕΚ Α' 64, 06.05.2010)
6. Ερευνητικό Ινστιτούτο Νησιωτικής Πολιτικής (ΝΠΙΔ)
Ν. 3852 (ΦΕΚ Α' 87, 07.06.2010)
7. Αυτοτελής Υπηρεσία Εποπτείας ΟΤΑ Αττικής
8. Αυτοτελής Υπηρεσία Εποπτείας ΟΤΑ Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας
9. Αυτοτελής Υπηρεσία Εποπτείας ΟΤΑ Ηπείρου & Δυτικής Μακεδονίας
10. Αυτοτελής Υπηρεσία Εποπτείας ΟΤΑ Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίων Νήσων
11. Αυτοτελής Υπηρεσία Εποπτείας ΟΤΑ Αιγαίου
12. Αυτοτελής Υπηρεσία Εποπτείας ΟΤΑ Κρήτης
13. Αυτοτελής Υπηρεσία Εποπτείας ΟΤΑ Μακεδονίας – Θράκης
Ν. 3852 (ΦΕΚ Α' 87, 07.06.2010) 251.640 ευρώ/έτος (7-13)
Π.Δ. 134 (ΦΕΚ Α' 227, 27.12.2010) το κόστος αντί 251.760 ευρώ που έλεγε ο «Καλλικράτης» υπολογίζεται σε 12.940.600 ευρώ, σύσταση 680 θέσεων (7-13).
14. Νέα Ειδική Υπηρεσία που υποστηρίζει διοικητικά το ΚΕΣΑΘΕΑ (Κεντρικό Επιστημονικό Συμβούλιο για την πρόληψη και αντιμετώπιση της θυματοποίησης και της εγκληματικότητας ανηλίκων)
Ν. 3860 (ΦΕΚ Α' 111, 12.07.2010) στελεχώνεται με αποσπασμένους, λειτουργικού κόστους 10.000 ευρώ/έτος + 23.000 ευρώ εφάπαξ.
15. Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Ενέργειας
Π.Δ. 72 (ΦΕΚ Α' 132, 05.08.2010) Το κόστος λειτουργίας της Υπηρεσίας από 2.100.000 ευρώ που είχε προβλεφθεί με το Ν. 3818 (ΦΕΚ 17 Α΄) τελικά διαμορφώνεται σε 2.540.000 ευρώ/έτος.
16. Σύσταση νέας θέσης Γενικού Γραμματέα Ε.Ο.Τ. στο Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού
Ν. 3878 (ΦΕΚ Α' 161, 20.09.2010) 2 Ειδικοί Σύμβουλοι και 1 νέα θέση Ειδικού Συμβούλου για τον Πρόεδρο του ΕΟΤ, 176.000 ευρώ/έτος.
17. Σύσταση Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης στο Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων
Ν. 3879 (ΦΕΚ Α' 163, 21.09.2010) 65 οργανικές θέσεις και 10 θέσεις ειδικού επιστημονικού προσωπικού που μπορούν να καλυφθούν και από προσωπικό του καταργούμενου Ο.Ε.Ε.Κ., 1.300.000 ευρώ/έτος που αντισταθμίζεται εν μέρει από την κατάργηση του Ο.Ε.Ε.Κ.
18. Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων (ΝΠΙΔ)
Ν. 3879 (ΦΕΚ Α' 163, 21.09.2010) 9μελές Δ.Σ., Πρόεδρος, Γενικός Διευθυντής, 75 θέσεις τακτικού προσωπικού και 5 θέσεις μετακλητών. Θέσεις καλύπτονται και από τον καταργούμενο Ο.Ε.Ε.Κ., 1.600.000 ευρώ/έτος μόνο για το προσωπικό που αντισταθμίζεται εν μέρει από την κατάργηση του Ο.Ε.Ε.Κ.
19. Εθνικό Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι (ΝΠΙΔ) στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
Ν. 3879 (ΦΕΚ Α' 163, 21.09.2010)
20. Γενική Γραμματεία Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Π.Δ. 94 (ΦΕΚ Α' 169, 27.09.2010) 250.000 ευρώ/έτος.
21. Σύσταση του «Πράσινου Ταμείου» (με μετονομασία του Ειδικού Ταμείου Εφαρμογής Ρυθμιστικών Και Πολεοδομικών Σχεδίων)
Ν. 3889 (ΦΕΚ Α' 182, 14.10.2010) δημιουργία θέσης Διευθυντή, 3 θέσεων δικηγόρων με έμμισθη εντολή (77.000 ευρώ/έτος) και έκδοση ΚΥΑ για σύσταση Οργανικών Θέσεων και θέσεων Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού (250.000 ευρώ/έτος για λειτουργικές δαπάνες και 60.000 ευρώ εφάπαξ).
22. Σύσταση Υπηρεσίας Εξυπηρέτησης Επενδυτών για Α.Π.Ε. στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής
Ν. 3889 (ΦΕΚ Α' 182, 14.10.2010) έκδοση Π.Δ. για τη στελέχωσή της.
23. Γενική Γραμματεία Στρατηγικών Επενδύσεων στο Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας
Π.Δ. 108 (ΦΕΚ Α' 190, 05.11.2010) 225.000 ευρώ/έτος.
24. Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (ΝΠΙΔ) με κατάργηση της ομώνυμης Α.Ε.
Ν. 3905 (ΦΕΚ Α' 219, 23.12.2010) δημιουργείται θέση Γενικού Διευθυντή, 1 επιπλέον Διεύθυνση από την παλαιά Α.Ε. και αυτοτελές γραφείο Νομικής Υπηρεσίας.
25. Υπηρεσία Ασύλου
Ν. 3907 (ΦΕΚ Α' 7, 26.01.2011) Κεντρική Υπηρεσία με Διευθυντή και 52 νέες θέσεις εκ των οποίων 10 ειδικού επιστημονικού προσωπικού και 13 Περιφερειακά Γραφεία με 180 νέες θέσεις εκ των οποίων 90 ειδικού επιστημονικού προσωπικού
26. Αρχή Προσφυγών
Ν. 3907 (ΦΕΚ Α' 7, 26.01.2011) θέση Διευθυντή και 13 οργανικές θέσεις εκ των οποίων 8 ειδικού επιστημονικού προσωπικού (Συνολικά: 4.673.990 ευρώ ετησίως)
27. Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής
Ν. 3907 (ΦΕΚ Α' 7, 26.01.2011) Διευθυντής και Γραμματεία (Κεντρική Υπηρεσία, Κέντρα και Μονάδες Πρώτης Υποδοχής), 6.585.000 ευρώ.
28. Εποπτική Αρχή Τελών Αερολιμένων
Ν. 3913 (ΦΕΚ Α' 18, 17.02.2011).
29. Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού
Π.Δ. 2 (ΦΕΚ Α΄ 5, ---) κόστος 70.272,96 ευρώ ετησίως.
30. Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας στο Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Ν. 3918 (ΦΕΚ Α΄31, 02.03.2011) με πρόεδρο, αντιπρόεδρο και Δ.Σ. και υπηρεσίες κεντρικές και περιφερειακές.
31. Επιτροπή Προδιαγραφών ως αυτοτελής δημόσια υπηρεσία
Ν. 3918 (ΦΕΚ Α΄31, 02.03.2011)
32. Ειδική Γραμματεία του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας με έδρα τη Θεσσαλονίκη
Π.Δ. 8 (ΦΕΚ Α' 16, 16.2.2011) επικεφαλής Ειδικός Γραμματέας, 1 ειδικός σύμβουλος και 1 ειδικός συνεργάτης, 120.000 ευρώ εφάπαξ + 150.000 ευρώ ετησίως, 75 οργανικές θέσεις μόνιμου προσωπικού που για την πρώτη εφαρμογή πληρώνονται με μετάταξη και απόσπαση.
33. Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης στη θέση του ΤΕΜΠΜΕ Α.Ε. (ισοσταθμίζονται οι δαπάνες από την κατάργηση του ΤΕΜΠΜΕ)
Ν. 3912 (ΦΕΚ Α' 17, 17.02.2011) Δυνατότητα σύστασης 40 οργανικών θέσεων ορισμένου ή αορίστου χρόνου, εκτιμώμενο κόστος κατά ΓΛΚ 968.845 ευρώ μαζί με τα λειτουργικά έξοδα.
34. Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
Π.Δ. 9 (ΦΕΚ Α' 24, 21.02.2011) με επιτελείο και 2 Υποδιευθύνσεις, καθεμία από τις οποίες έχει 4 Τμήματα, 212.000 ευρώ ετησίως.
35. Αρχή καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης
Ν. 3932 (ΦΕΚ Α' 49, 10.03.2011) 3 αυτοτελείς μονάδες, 70 θέσεις από τις οποίες 34 ειδικό επιστημονικό προσωπικό, όλες εκτός από 2 με απόσπαση.
36. Υπηρεσία Διαχείρισης Ευρωπαϊκών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (καταργείται αντίστοιχη στο Υπουργείο Εσωτερικών)
Ν. 3938 (ΦΕΚ Α' 61, 31.03.2011)
37. Σύσταση Γραφείου Αντιμετώπισης Περιστατικών Αυθαιρεσίας
Ν. 3938 (ΦΕΚ Α' 61, 31.03.2011) 51.000 ευρώ
38. Αυτοτελής Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων σε επίπεδο Διεύθυνσης με παράρτημα στη Θεσσαλονίκη
Ν. 3943 (ΦΕΚ Α' 66, 31.03.2011)
39. Σύσταση ανώνυμης εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε.
Ν. 3943 (ΦΕΚ Α' 66, 31.03.2011) 5μελές Δ.Σ.
40. Αυτοτελής Υπηρεσιακή Μονάδα Εσωτερικού Ελέγχου σε επίπεδο αυτοτελούς γραφείου
Ν. 3966 (ΦΕΚ Α' 118, 24.05.2011).
41. Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας
Ν. 3965 (ΦΕΚ Α' 113, 18.05.2011) Γενικός Γραμματέας, 1 ειδικός συνεργάτης, 1 ειδικός σύμβουλος και 3 θέσεις διοικητικού προσωπικού, 166.600 ευρώ ετησίως.
Δημιουργία νέων Κρατικών δομών από τον Οκτώβριο του 2009 έως σήμερα.
1. Γενική Γραμματεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο Υπουργείο Εσωτερικών
Ν.3979/2011 (ΦΕΚ 138 Α΄/16.6.2011)
2. 7 θέσεις προϊσταμένων, με βαθμό 1ο κατηγορίας ειδικών θέσεων, για τις αντίστοιχες αυτοτελείς υπηρεσίες εποπτείας ΟΤΑ
Ν 3852/2010, (ΦΕΚ 87 Α΄/7.6.2010)
3. Τμήμα Μουσείου και Βιβλιοθήκης στο Εθνικό Τυπογραφείο
Ν.3895/2010 (ΦΕΚ 206/Α/18.12.2010)
4. Γραφείο πράσινων συμβάσεων και περιβαλλοντικών προτύπων στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής
Υπουργική Απόφαση 45414/21.10.2010 (ΦΕΚ 1732/Β/4.11.2010)
5. Γραφείο ποιότητας ζωής και προώθησης ήπιων μορφών μετακίνησης στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής
Υπουργική Απόφαση 7809/18.2.2011 (ΦΕΚ 446/Β/22.03.2011)
6. Γραφείο Αντιμετώπισης Περιστατικών Αυθαιρεσίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη,
Ν.3938/2011, κόστος 60.000 για το 2011.
7. Υπηρεσία Διαχείρισης Ευρωπαϊκών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη,
Ν.3938/2011 (ΦΕΚ 61/Α/31.3.2011)
8. Γενική Δ/νση Κατάστασης Πολιτικού Προσωπικού με 4 διευθύνσεις , στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη,
Ν.3938/2011 (ΦΕΚ 61/Α/31.3.2011)
9. Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη,
ΠΔ 9/2011, (ΦΕΚ 24/Α/21.2.2011), κόστος 242.650 ευρώ για το 2011.
10. 6 Υποδιευθύνσεις σε κάθε μία από τις Δ/νσεις Ασφάλειας Αττικής και Θεσσαλονίκης, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη,
ΠΔ 42/2011 (ΦΕΚ 108/Α/10.5.2011)
11. Δ/νση Διαχείρισης Κρίσεων και Κινδύνων στον Αγροτικό Τομέα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Τροφίμων.
12. Συνοριακός σταθμός Κτηνιατρικού ελέγχου Αστακού Αιτωλοακαρνανίας στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
13. Μια θέση αναπληρωτή Οικονομικού δ/ντή στην ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ.
ΥΑ 1097/Β/1.4.2011 , κόστος 48.000 ευρώ
Στον τομέα Μεταφορών και δικτύων του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων :
14. 1 θέση Γεν. Δ/ντή
15. Γραφείο Διοικητικής και Γραμματειακής Υποστήριξης της Επιτροπής Διερεύνησης Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων
16. Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων
Ν.3891/2010 (ΦΕΚ 188/Α/4.11.2010)
17. Εθνικό Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας
Ν.3897/2010 (ΦΕΚ 208/10.12.10)
18. Γενική Δ/νση Οδικής Ασφάλειας
Ν. 3897/2010 (ΦΕΚ 208/10.12.10)
19. Δ/νση Πολιτικού Σχεδιασμού Ανάπτυξης και Αξιοποίησης Αεροδρομίων, με 2 τμήματα.
Ν.3913/2011 (ΦΕΚ 18/Α/7.2.2011).
Στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού
20. Γενική Γραμματεία Τουρισμού με:
1 θέση μετακλητού γενικού γραμματέα
3 θέσεις υπαλλήλων
1 θέση ειδικού συνεργάτη
1 θέση ειδικού συμβούλου
ΠΔ 15/2010, (ΦΕΚ 30/Α/2.3.2011), κόστος 154.000 ευρώ.
21. Γραφείο Εθνικού Χωροταξικού Αθλητικών Εγκαταστάσεων.
Υπουργική Απόφαση 44781/9.11.2010
22. Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (ΕΚΚ)
Ν.3905/2010 (ΦΕΚ 219/Α/2010).
Στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
23. Δ/νση Εξαρτήσεων
Ν.3868/2010 (ΦΕΚ 129/Α/2010)
24. Κεντρική Αρχή Διακρατικών Υιοθεσιών
Ν.3868/2010 (ΦΕΚ 129/Α/2010)
25. Επιτροπή Προδιαγραφών, ως αυτοτελής δημόσια υπηρεσία
Ν.3918/2010 (ΦΕΚ 170/Α/2010).
26. Γενικές Δ/νσεις Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης σε όλα τα Υπουργεία
Ν.3979/2011 (ΦΕΚ 138/Α/2011)
27. Γενικές Δ/νσεις Οικονομικών Υπηρεσιών σε όλα τα Υπουργεία
Ν.3943/2011 (ΦΕΚ 66/Α/2011).
* Εισφορά αλληλεγγύης.(εθελοντική)
* Βίαιη περικοπή μισθών. (τσαμπουκαλίστικη)
* Κλοπή περιουσιών-δήμευση. (σοσιαλιστικότατη)
* Κατά συρροήν ληστεία των εισοδημάτων (θρασύτατη)
* και τέλος: Ληστεία μετά... φόνου!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου