Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΓΟYΣΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ

ΤΑ ΜΠΑΝΙΑ -και με το νόμο-ΤΟΥ ΛΑΟΥ;

Παραδοσιακά, οι πολιτικοί συντάκτες, τον Αύγουστο είναι σε αργομισθία. Ελλείψει πολιτικών ειδήσεων. Μιας κι τον Αύγουστο, αρχίζουν τα  πατροπαράδοτα μπάνια του λαού. Και των πολιτικών .  Επισήμως. Γιατί ανεπισήμως, τα μπάνια ξεκίνησαν  για μερικούς-μερικούς ...χειμερινούς κολυμβητές, από τον Απρίλιο!

Ενός λαού, που χρόνο με το χρόνο , αναθέτει ακόμα και τα ...μπάνια του, στους ...εθνοπατέρες του. Ελλείψει χρημάτων βεβαίως-βεβαίως. 
Ο φετινός Αύγουστος ωστόσο διαφέρει. Γιατί κουβαλάει τις...  παράπλευρες  πολιτικές  ειδήσεις -και απώλειες για τους βασανισμένους οικονομικά έλληνες-  ενός καυτού  Ιουλίου.  Για να τα πάρουμε απ΄την αρχή όμως:

ΡΑΓΔΑΙΑ ΑΠΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΣΟΣΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

"Ο Θεός πέθανε, ο Μαρξ πέθανε κι εγώ δεν αισθάνομαι και πολύ καλά τελευταία..."  Αυτό ήταν,  ένα από τα δημοφιλέστερα σλόγκαν των φοιτητών,  των πρώτων χρόνων της μεταπολίτευσης. Που 35 χρόνια αργότερα-ύστερα και από την παταγώδη αποτυχία των γενεών της μεταπολίτευσης- θα μπορούσε να μεταλλαχθεί και να εικονογραφηθεί,  κάπως έτσι:

"Ο Θεός πέθανε, ο Μαρξ πέθανε  η μεταπολίτευση πέθανε κι εγώ τελευταία... 

Και για να το εξειδικεύσουμε:
Είναι γεγονός,  πως καμιά κυβέρνηση σ΄αυτή τη χώρα,  δεν έκανε τόσα πολλά , μέσα σε τόσο λίγο χρόνο. Αν τώρα τα όσα έγιναν,  έγιναν και προς τη σωστή  εν τέλει  κατεύθυνση, αυτό εν μέρει, είναι θέμα οπτικής. Και θέμα χρωματιστού φακού - ντε φάκτο αυτό- για όσους ακόμα επιμένουν κομματικά...

Είναι επίσης γεγονός,  πως η κυβέρνηση, παρ΄όλα όσα έκανε,  τα έκανε με σημαντική καθυστέρηση.  Φουλάροντας από τον Απρίλιο και δώθε,  με ορυμαγδό νομοσχεδίων.  Έχοντας κατά νουν να μπει σε έναν -νομοθετικά τουλάχιστον- καθαρότερο ορίζοντα το φθινόπωρο. 

Χαρακτηριστικότερα πάντως , καθυστέρησε  σε εκείνους τους τομείς (απελευθέρωση κλειστών επαγγελμάτων, πάταξη αισχροκέρδειας- φοροδιαφυγής, αναπτυξιακοί νόμοι κ.λ.π) που θα έδιναν ανάσα-και ελπίδα- στα συνήθη φορολογικά υποζύγια. 
Είναι ωστόσο κοινός τόπος,  πως σε  πολλά από όσα το ΔΝΤ μας υποχρέωσε να ...καινοτομήσουμε, ήταν ντιρεκτίβες και κοινοτικοί νόμοι, πολύ πριν την επαπειλούμενη χρεοκοπία μας.  Αλλά και μεταξύ μας τα ψιθυρίζαμε -είτε και τα κραυγάζαμε-μήνες και χρόνια νωρίτερα. Απλά,  μας... προλάβαινε στη γωνία, το πολιτικό κόστος. Το οποίο υπό το πρόσχημα του ΔΝΤ, επιτέλους κατατροπώθηκε. 

Η κυβέρνηση απ΄τη μεριά της,  με την σπουδή και την προσήλωση του νεοπροσηλυτι-ζόμενου, υπερέβαλε εαυτόν σε κάμποσες αποφάσεις, φροντίζοντας -μέσα στην απειρία της- για περισσότερα οικονομικά....μαξιλάρια...
Tα οποία μαξιλάρια, εξασφαλίσθηκαν από τα εμπροσθοβαρή (κατά δήλωση του πρωτομάστορά της Παπακωνσταντίνου)  προγράμματά της και  ύστερα από μια βάρβαρη λιποαναρρόφηση,  του πορτοφολιού των χαμηλότερων εισοδηματικά τάξεων...

Αν και μαγκιά είναι....

Απόλυτα εξηγήσιμη  λοιπόν και η σχετική "βαθμολόγηση"  της σταθερά αντιπολιτευόμενης Καθημερινής. Και με τον ίδιο τον πρωθυπουργό πλέον, να αποικοδομεί το προφίλ του, με την ίδια ταχύτητα  με τους Υπουργούς του...


 Σε σημείο μάλιστα,  που να φαίνεται λιγότερο αποκρουστική κι εικόνα της "καμένης γης" της Νέας Δημοκρατίας! Εικόνα, πάνω στην οποία  επένδυσαν  πολιτικά -με πάμπολλες  υπερβολές- οι σοσιαλιστές. Επιδιώκοντας,  να αποσβέσουν τις προσωπικές  και κομματικές τους ευθύνες και μιας 20χρονης δικής τους  διακυβέρνησης.


Το δυστύχημα και για τα δυο μεγάλα κόμματα, είναι πως ο λαός διαθέτει πλέον και κρίση και μνήμη... Και εσχάτως και πολλά και αντικειμενικά blogs! Που αναπαραγάγουν με την κάθε ευκαιρία τις ενοχλητικές ειδήσεις...


Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΙΓΑΣΤΗΡΑΣ

Παρεμπιπτόντως, θα πρέπει να παραδεχτούμε πως η επικοινωνιακή πρακτική του ΠΑΣΟΚ, συνεχίζει και αποδίδει...Χάρις και στον  δημοσιογραφικό ...σιγαστήρα των εφημερίδων και των καναλιών βεβαίως, βεβαίως.Τα συμπεράσματα της αναδημοσίευσης από το "Ελληνικό Καφενείο",  δικά σας :

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ
Κυριακή, 01 Αυγούστου 2010
Αναστέλλει η Κυβέρνηση το φόρο στη διαφήμιση των καναλιών. 
Μάιος 2010:Επαναφορά του ειδικού φόρου διαφήμισης αποφάσισε η κυβέρνηση.Η παράγραφος 12 του άρθρου 5 στο σχετικό νομοσχέδιο αναφέρει επί λέξη: «με σκοπό τη δίκαιη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και την εξασφάλιση οικονομικών πόρων, ύστερα από την κατανομή των φορολογικών βαρών σε όλες τις παραγωγικές τάξεις, επιβάλλεται ειδικός φόρος στις διαφημίσεις που προβάλλονται από την τηλεόραση».

Ιούνιος 2010:«Όχι» της κυβέρνησης στο αίτημα για απόσυρση του ειδικού φόρου τηλεόρασης. Η εφαρμογή του θα ξεκινήσει σε 11 ημέρες και η μάχη γίνεται για τα αντισταθμιστικά οφέλη

Αύγουστος 2010:Αναστολή του νόμου. Ρύθμιση υπέρ των καναλαρχών έκρυβε χθες ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, στο νομοσχέδιο για τη δημοσιονομική διαχείριση και ευθύνη. Με τροπολογία που πρότεινε, και στήριξε το ΛΑΟΣ, αναστέλλει μέχρι τον Οκτώβριο την είσπραξη του φόρου για τις τηλεοπτικές διαφημίσεις, που είναι πλέον στο 20%.

Προς επίρρωση των όσων δημοσίευσε το "Ελληνικό καφενείο" αρκεί να θυμηθούμε το σκάνδαλο της SIEMENS. Είχε ή δεν είχε καταφέρει μέχρι τώρα ο πρωθυπουργός με χορηγούς επικοινωνίας και τα περισσότερα κανάλια,   να μπολιάσει στην κοινή γνώμη, την επικοινωνιακή πολιτική του ΠΑΣΟΚ, πως το σκάνδαλο της Siemens, ήταν σχεδόν αποκλειστικά Νεοδημοκρατική υπόθεση; 
Με μόνη διαφορά-και διαφθορά- πως μέχρι και την εξάντληση των εργασιακών της εξεταστικής επιτροπής, μονάχα  τέως Υπουργοί και μεγαλοστελέχη του ΠΑΣΟΚ ξεμποστιάστηκαν...Ανασκάπτοντας μάλιστα και ...offshior εταιρείες, της εποχής του  homo sapiens και πρωτοπαλίκαρου της Αλλαγής: του  Άκη Τσοχατζόπουλου...


ΤΟ ΠΑΣΟΚ, ξόδεψε ταχύτητα την προίκα της ανοχής μιας νεοκλεγμένης κυβέρνησης. Θυμίζοντας έντονα,  τα σημάδια σήψης της διακυβέρνησης,  της τελευταίας διετίας  του Καραμανλή. Συμφέρον του κινήματος αλλά και της χώρας είναι να συνέλθουν...Το ταχύτερο δυνατόν.

ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Μετά κόπων και βασάνων, μέσα στον Ιούλιο, ολοκληρώθηκε κι η πρώτη δόση της απογραφής των Δημοσίων Υπαλλήλων. Με τα αποτελέσματα, λίγο πολύ αναμενόμενα. Και με την επικοινωνιακή πολιτική του ΠΑΣΟΚ - για πελατειακές σχέσεις μόνο απ΄την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας- να δοκιμάζεται: (Κάντε μεγέθυνση στην εικόνα και εντρυφήστε,  στην κατ΄εκτίμηση χρονολογία πρόσληψης με τα κόκκινα γράμματα δίπλα στο  πινακάκι των ηλικιών και θυμηθείτε ποιοί μας κυβερνούσαν τότε)
Ο ΠΙΟ ΚΑΛΟΣ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ

Χωρίς αμφιβολία, η ελληνική κυβέρνηση, είναι ο πιο καλός μαθητής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Εφαρμόζοντας κατά γράμμα, τις ντιρεκτίβες του. Οι γείτονες μας οι Τούρκοι, με το που τους πήραν χαμπάρι πριν μερικά χρόνια, τους ξαπόστειλαν. Εφαρμόζοντας τα ακριβώς αντίθετα από όσα οι "οικονομολόγοι " του ΔΝΤ, ευαγγελίζονταν. 
Πετυχαίνοντας παρεμπιπτόντως, θεαματική βελτίωση των οικονομικών τους. Και τρομάζοντας τους γείτονές τους, συγκεντρώνοντας τεράστια δύναμη πυρός,  στις ένοπλες δυνάμεις τους.
Το ίδιο ακριβώς έκαναν στα μέσα του περασμένου μήνα και οι Ούγγροι. 
Και οι μόνοι που επιμένουμε φανατικά, είμαστε εμείς οι έλληνες. Με σπουδή νεοπροσηλυτισμένου, όπως προαναφέρθηκε. Περνώντας κι  όλα τα νομοσχέδια που αλλάζουν τη μοίρα εκατοντάδων χιλιάδων ελλήνων, μέσα σε ένα τρίμηνο. Και δη, στο χειρότερο αναπτυξιακό και οικονομικό timing της χώρας:  Για τον τουρισμό, την ναυσιπλοϊα, την συγκομιδή των αγροτικών προϊόντων και πάμε λέγοντας.
Μ΄αυτά και μ΄άλλα, η κυβέρνηση έκανε φιλότιμες προσπάθειες, για  να δημιουργήσει μέσα στο κατακαλόκαιρο μια νέα γενιά από ήρωες .
Σε εποχές μάλιστα, που και οι συνδικαλιστές συνήθως , έβαζαν τα όπλα παρά πόδα, η κυβέρνηση τους ξαναθύμισε τους ήρωες προγόνους και τα συνθήματα:'Η ταν η επί τας" !
Κοντά στα "Μολών Λαβέ". Που χρονολογούνται από τις εποχές του...Καποδίστρια και μεταλαμπαδεύτηκαν και στις εποχές του...Καλλικράτη!

Το ρεζουμέ είναι, πως η κυβέρνηση εξήντλησε σχεδόν αμέσως το πολιτικό της κεφάλαιο , επιστρατεύοντας στο οπλοστάσιό της και την ...πολιτική επιστράτευση. Λογαριάζοντας χωρίς τον ξενοδόχο ωστόσο...

ΠΟΥ ΠΑΣ ΡΕ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟ;

Έστι δε ξενοδόχος, οι δημόσιοι λειτουργοί του κράτους! Που οδήγησαν την κυβέρνηση στην αδυναμία της επιτυχούς διεξαγωγής,  αυτής της πρώτης  επιστράτευσης, υπό τα όμματα των παρεπιδημούντων εν Αθήναις-ως συνήθως- εκπροσώπων της Τρόϊκας...
Και με τους καθημαγμένους , επί σειρά μηνών από τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες δημοσίους υπαλλήλους του κρατικού μηχανισμού της, να σπεύδουν ...βραδέως -δίκην λευκών απεργιών- στη σπουδή της κυβέρνησης, για το μοίρασμα των φύλλων της πολιτικής επιστράτευσης των απεργών, η κυβέρνηση σημείωνε  μια Πύρρειο νίκη. Αν όχι μια τεράστια ήττα. Στην πρώτη πρόβα τζενεράλε για το άνοιγμα των άλλων κλειστών επαγγελμάτων και για την εξυγίανση- με ή χωρίς εισαγωγικά- των κρατικών ΔΕΚΟ που παίρνουν σειρά. Ευτυχώς για την κυβέρνηση που οι φορτηγατζήδες διασπάστηκαν μεταξύ τους. Κι ανάστειλαν την απεργία. Διαφορετικά...


ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΒΙΣΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ


Το κάθε κανάλι σχεδόν, ολόκληρη  αυτή τη βδομάδα που η χώρα πραγματικά παρέλυσε, διέθετε εκ των... ενόντων και τον δημοσιογράφο, αυτόκλητο- κυβερνητικό εκπρόσωπο. Που έθετε τα διλλήματα στους απεργούς και τους έφερνε σε αντιπαράθεση στα παράθυρα,  με τις λοιπές κοινωνικές ομάδες. Και χαιρέκακα και αναδρομικά,  έπαιρνε και τη ρεβάνς της από τους αγρότες, που παλιότερα δεν υπάκουσαν στις εντολές τους. Το κράτος έδωσε κάποτε δωρεάν τις άδειες  των φορτηγών. Κι αυτές οι άδειες μετατράπηκαν συν το χρόνω,  σε περιουσία. Και εφάπαξ. Και σύνταξη. Και λίγο απ΄όλα. Ελληνοπρεπέστατα εξάλλου! 
Ότι καθυστέρησαν χαρακτηριστικά να σώσουν ότι σώζεται οι φορτηγατζήδες, είναι αλήθεια! Αν και είχαν πολλαπλές και έγκαιρες προειδοποιήσεις, δεν τις πήραν ποτέ στα σοβαρά.  Κατά τα ειωθότα εξάλλου!  
Στο κάτω-κάτω της γραφής όμως, δεν φταίνε  περισσότερο,  από όσο τα αφεντικά-καναλάρχες  των δημοσιογράφων, που κούρσεψαν κι εκείνοι χωρίς καμιά απολύτως άδεια, είκοσι χρόνια πίσω,   κρατικές συχνότητες εν μια νυκτί. Πολλές από τις οποίες άδειες,  μοσχοπουλήθηκαν ενδιάμεσα...Και το σταματάμε εδώ...
Για να επανέλθουμε προφανώς,  όταν τα κανάλια χάσουν τα αυγά και τα πασχάλια. (Αν δεν τα έχασαν ήδη. Και μόνο το ύφος των παρουσιαστών του Mega στο ψεσινό κεντρικό δελτίο, τα λέει όλα. Τυχαίο; Δε νομίζω.)
Οσονούπω, ο αγώνας του δρόμου, γίνεται  εμφύλιος! Κι όχι με τους  πράσινους ενάντια στους βένετους...Αλλά με τους πράσινους ενάντια στους πράσινους...Οι μεταφορείς, χάνουν πολλά απ΄τις περιουσίες τους αναντίρρητα. 
Οι κρατικοδίαιτοι συνδικαλιστές όμως, που διαχειρίζονται δημόσια  αγαθά και που δε χάνουν το παραμικρό- εκτός από το βόλεμά τους-  συνεχίζοντας να μεταχειρίζονται τις περιουσίες ολών μας, σαν προσωπικές τους προίκες, τι θα πρέπει να υποστούν από τους ανακριτές των καναλιών άραγε;

Κι  όταν η κυβέρνηση προβεί και στην επιστράτευση και του....ΠΑΜΕ, εξ ...αδιαιρέτου με το ΚΚΕ , τι μας μέλει να δούμε στα τηλεοπτικά παράθυρα; ακόμα Οψόμεθα!


ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΝΟΤΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΡΕΚΒΙΕΜ

Mi,  la,  re,  si!

Ο εξ ...απορρήτων  Γιάννης Αγγέλου μας κυβερνούσε τώρα χρόνια βρε τέως; Αν είναι έτσι, τότε έχουν δίκιο,  όσοι σε κατηγορούν πως ήσουν αλλού γι αλλού. Αν  όμως δεν είναι έτσι-που δεν είναι- τότε βγες και πάρε τις ευθύνες σου. Σαν άντρας. Η πολιτική αποτυχία,  είναι ένας από τους κανόνες του παιγνιδιού της πολιτικής. Η "εκκωφαντική" σιωπή (όπως θα έλεγε και η φίλη σου η ποιήτρια Κική Δημουλά) όμως, δεν ήταν ποτέ, ένας από τους κώδικες της ελληνικής αντρειοσύνης!

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ!
Η τελευταία μέρα του Ιουλίου, γείωσε κανονικότατα κι εμένα τον ΠΑΟΚΤΖΗ!!! Ναι, ναι, σωστά  διαβάσατε. Γιατί, άντε να ανταγωνιστεί το budget του ΠΑΟΚ τώρα, τον -ξανά- πάμπλουτο πρόεδρο του Ολυμπιακού και τις μεταγραφές του! ...μω την ατυχία μου μέσα!
Πρόεδρε, εγώ πάντως  δεν ξεχνώ...Εσύ;

ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ;

Δυο παλικάρια έχασαν οι οικογένειές τους και η πατρίδα,  κατά την πτώση του ελικοπτέρου apachi,  στην Πάχη των Μεγάρων. Δυστυχώς όμως ο χαμός τους, ...χάθηκε μέσα στην αγωνία του έθνους, για μια σταγόνα βενζίνη....
Αν ωστόσο,  τα όσα αποκαλύπτει το defencenet.gr, επιβεβαιωθούν, τότε πραγματικά,  κάποιοι θα πρέπει να κάνουν ομαδικό  χαρακίρι!  
Και κάποιοι δικηγόροι, να απαιτήσουν-επιτέλους- αποζημιώσεις,  αντάξιες της ζωής ενός ήρωα... 
Και κάποιοι δικαστές, να βγάλουν επιτέλους -κάποτε- και  το κράτος φταίχτη. Και στο βαθμό που του αξίζει..Χωρίς εκπτώσεις. Μέσα από παραδειγματικές δικαστικές αποφάσεις  προφανώς !!! 
Το vavelhaber, το μόνο που μπορεί να υποσχεθεί- εκτός από το να συλλυπηθεί τις οικογένειες των αξιωματικών- είναι να δεσμευτεί απέναντι στα παιδιά  των αδικοχαμένων , πως θα παρακολουθεί το θέμα από πολύ κοντά...Αιωνία σας η μνήμη αφανείς και πραγματικοί ήρωες μας. Ήρωες χωρίς για μια ακόμα φορά  αιτία δυδτυχώς...


Χωρίς τεχνική υποστήριξη από την κατασκευάστρια εταιρεία Boeing, είχαν μείνει τα 12 επιθετικά ελικόπτερα AH-64DH Apache του 2ου ΤΕΕΠ στην Πάχη Μεγάρων, επειδή η γραφειοκρατία ή η ανευθυνότητα κάποιων στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν επέτρεψε την υπογραφή μιας τυπικής σύμβασης εμπιστευτικότητας Technical Assistant Agreement (TAA) με το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών! Η εν λόγω σύμβαση έχει να κάνει με την δέσμευση του πελάτη, δηλαδή του κράτους που έχει αγοράσει το υλικό να τηρεί διαβαθμισμένες διαικασίες σε ότι αφορά την υποστήριξη των ελικοπτέρων.
Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις από αμερικανικής πλευράς να υπογράψει την διακρατική συμφωνία η οποία oύτως ή άλλως πορβλέπεται από την σύμβαση, δεν το έπραξε. Αποτέλεσμα: Η τριμελής ομάδα τεχνικής υποστήριξης, δύο άτομα της Boeing και ένας της General Electric, αποχώρησαν περί τις 20 Ιουλίου, δώδεκα ημέρες πριν το τραγικό ατύχημα, αφού πλέον δεν τους επιτράπηκε άλλο η παραμονή τους στην Πάχη από το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, λόγω μη υπογραφής της συμφωνίας από το υπουργείο Άμυνας!
Μάλιστα οι δύο εταιρείες είχαν κάνει αιθαίρετο extend της προσωρινής άδειας παραμονής τους η οποία έληξε στις 30 Ιουνίου, ακριβώς γιατί το υλικό ήταν εντελώς νέας τεχνολογίας, δεν υπήρχε η απαιτούμενη εμπειρία από πλευράς τεχνικών Αεροπορίας Στρατού, συν το γεγονός ότι οι πλέον έμπειροι τεχνικοί είχαν συνταξιοδοτηθεί μαζικά πρόσφατα για να μην παγιδευτούν από τις διατάξεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου!  Το κόστος της όλης διακρατικής συμφωνίας είναι της τάξεως των μερικών εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων, οπότε δεν υπάρχουν δικαιολογίες του τύπου «Δεν υπήρχαν λεφτά».
Από αμερικανικής πλευράς υπήρξαν τρεις επιστολές στις 15/06, στις 12/07 και η τελευταία μόλις την παραμονή του ατυχήματος στις 29/07 με την οποία ενημέρωναν το υπουργείο τα εξής: Στην πρώτη επιστολή ότι η προσωρινή άδεια παραμονής του κλιμακίου των τεχνικών λήγει στις 30/06 και πρέπει να ανανεωθεί άμεσα σε διαφορετική περίπτωση υποχρεούνται από τον αμερικανικό νόμο να αποχωρήσουν.
Στις 12 Ιουλίου φτάνει δεύτερη επιστολή με την οποία ενηνερώνεται το υπουργείο ότι έχει παρέλθει η ημερομηνία και ότι το κλιμάκιο τεχνικής υποστήριξης των Apache βρίσκεται «μη νόμιμα» στην Πάχη. Και τελικά στις 29/07, την παραμονή του δυστυχήματος θέτουν για τρίτη φορά το ζήτημα της ανάγκης άμεσης επιστροφής του τεχνικού κλιμακίου!
Η απουσία τεχνικής υποστήριξης από την κατασκευάστρια εταιρεία σε ένα σύστημα νέας τεχνολογίας λίγους μήνες μετά την παραλαβή του, θεωρείται κάτι παραπάνω από αυτονόητη, ειδικά όταν πρόκειται για ιπτάμενα μέσα και δεν υπάρχει ακόμα η ισχυρή εγχώρια βάση σε μηχανικούς. Και ούτε αποτελεί δικαιολογία για την μη υπογραφή της ΤΑΑ η απουσία προσωπικού απο τις αρμόδιες διευθύνσεις λόγω μεταθέσεων και συνταξιοδοτήσεων. Αν δεν μπορούν να διοικήσουν και να προστατέψουν ζωές και υλικό, απλα ας παραιτηθούν οι αρμόδιοι.
Αν δεν συμφωνούσαν με το περιεχόμενο ή με κάποια σημεία του περιεχομένου της  τυποποιημένης ΤΑΑ οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου, θα έπρεπε να είχαν εγγράφως απαντήσει στην αμερικανική πλευρά για τις αντιρρήσεις του. Αλλά ούτε και αυτό συνέβη!
Το τραγικό, επιπλέον, είναι το εξής: Ακόμα και αν αποκαλυφθεί ότι το ελικόπτερο κατάπεσε λόγω μηχανικής αστοχίας για την οποία ευθύνεται η κατασκευάστρια εταιρεία Boeing, η μη ύπαρξη ΤΑΑ, όπως προβλέπεται να υπάρχει από την αρχική σύμβαση, απαλλάσσει την εταιρεία από οποιαδήποτε ευθύνη!

ΥΓ: Το επόμενο μέτρο λιτότητας -συμπεραίνω- είναι  να αφήσουμε και το πρωθυπουργικό falcon χωρίς συντήρηση; Όλοι ίσοι δεν είμαστε απέναντι στους νόμους άλλωστε; Εκτός κι αν αναλάβει την συντήρηση του αεροπλάνου, η  σοσιαλιστική διεθνής...Στην οποία, πάντα  χρειάζεται,  ένας πρόεδρος, ελληνικής κατατομής και προδιαγραφών... Σοσιαλιστής στα εξωτερικά και αποχυμωτής των φτωχών στα εσωτερικά...




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου