Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2010

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΔΕΝΤΡΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Για όσους πιστεύουν πως το Χριστουγεννιάτικο δέντρο,  είναι ένα πολυέξοδο  έθιμο των ημερών, έρχεται  η ίδια η φύση τους διαψεύδει: Φροντίζοντας εντελώς μόνη της,  να δημιουργήσει τις δικές της εναλλακτικές... συνθέσεις . Ακόμα και τα δικά της στολίδια σκαρώνει η ρουφιάνα. Η φύση ...Το συγκεκριμένο δέντρο πάντως,  μπορεί να στολιστεί με στολίδια που παίρνουμε: είτε από την Ελληνική χαρουπιά...


...είτε με στολίδια που τα βρίσκουμε στη βάση κάποιου άλλου, τροπικού  δέντρου...

(σε διάφορα μεγέθη στολίδια,  ανάλογα και ...με το τρίψιμο)

είτε και με στολίδια από  τους καρπούς  του Ελληνικότατου επίσης δέντρου: Παπαριά! 


Το οποίο δέντρο εξάγεται και καλλιεργείται πλέον και σε πολλές χώρες του Εξωτερικού. Τα δέντρα που στολίζονται με τα Χριστουγεννιάτικα ...σοσόνια και κάλτσες  τους στη φύση, δεν είναι λίγα:


Αν  όμως προτιμάτε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο με... βακχικές  παραπομπές,  διατίθεται  κι απ΄αυτό:  Αυτό το δέντρο, είτε μένει  αστόλιστο είτε και στολίζεται πάνω και κάτω,  από το κυρίως θέμα...Βάζοντας από κάτω,  για παράδειγμα,   ένα κομμάτι "επιλογής",  από ένα...  τροφαντό δέντρο...


Είτε και τοποθετώντας στη βάση του  το ...ένθετο  του παρακάτω  δέντρου...(αυτό το ...ένθετο πάντως και  όπως το ξανασκέφτομαι, θα μπορούσε να είναι και το δέντρο-δώρο του ΔΝΤ σε Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορογαλία και πάει λέγοντας) 


Αυτά τα δέντρα "μνημεία της φύσης" προφανώς και  δεν μπορούν να μεταφερθούν στο σπίτι...Τα καμαρώνουμε στην  ύπαιθρο... Εντός του σπιτιού,  τι θα σκάσουμε,  θα βολευτούμε με δέντρα μινιατούρες...Ελάτε τώρα μωρέ  που δεν βλέπετε τα δέντρα...μινιατούρες....Στο βάθος...

 Για όσους επιμένουν  στα κλασικά αλλά και ανέξοδα,  συνιστούμε το δεντράκι του ΠΑΣΟΚ! Από μια απλή αφίσα.


Με ελαφρώς ξεθωριασμένα τα συνθήματα του...Λόγω μεγέθυνσης! Εναλλακτικά πάντως,  προτείνεται και το δέντρο του... εγκλήματος.


Το οποίο, κατά πως  φαίνεται,  δεν γλίτωσε τη μανία του εξοργισμένου ...ψηφοφόρου...


Για τους μαζοχιστές ωστόσο,  υπάρχει και το ...αειθαλές  βαλιστό-δεντρ, της φυγάδευσης των καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες,  στο εξωτερικό!


Όπως και το δενδρο-βραχόσπιτο της οφσιόρ εταιρείας! Σε ένα ξερονήσι να πάει στο διάολο να πάει μωρέ...


Για τους λάτρεις του κίτς υπάρχουν μερικά φτηνά στολίδια:


Αλλά για όσους προτιμούν ένα... αυτοκινούμενο δέντρο, ας είναι καλά τα κέρατα...


Το δέντρο της χρυσοχέρας νοικοκυράς, δε χρειάζεται να το ψάξουμε και πολύ...Κάμποσοι το έχουμε μέσα στο ίδιο μας το σπίτι...Και όλο το χρόνο!


Η colection μας ωστόσο,  δεν θα μπορούσε να μην περιλαμβάνει και φουτουριστικά δέντρα: Από το δέντρο της γνώσης του Σαχίνη...


μέχρι και το δέντρο "της ζωής... στον παράδεισο" της ΔΕΗ...


Για όσους επιμένουν ελληνικά πάντως, δόξα το θεό, που  υπάρχει και το καραβάκι...
Μα και για τους καταπατητές  των παραλιών υπάρχει το καραβόδεντρο του κουρσάρου...Και δεν σας κουνάει κανείς από την κουρσεμένη παραλία!


Στα καμμένα από τις πυρκαγιές δάση, δεν χρειάζεται να στολίσουμε δέντρα:  τα στόλισε νωρίτερα  η φωτιά...


Σε όσους ψάχνουν  φαγητό στους σκουπιδοτενεκέδες,  παραθέτουμε το δέντρο του πιθήκου του Αττικού Πάρκου...Για τις σχετικές συγκρίσεις.


Μα κι οι πολεμιστές τέτοιες μέρες στολίζουν δέντρο...Βέβαια!!!


Όπως και η Ευρωπαϊκή Ένωση... Με την  Άνκελα Μέρκελ, να στολίζει ,όπως πάντα, το δικό της ξεχωριστό δέντρο...

Από το αφιέρωμα αυτό, δεν θα μπορούσε να λείπει κι  ένα ολοστόλιστο δέντρο με παραπομπές σε βουντού και μαύρες μαγείες.  Με τα ...βουντάκια του,  στον στάνταρ εξοπλισμό του. Πρόκειται για το (ε)ξωτικό δέντρο: nareepol tree: 


Στο διάβα του χρόνου, τα Χριστούγεννα (άνευ Χριστού) αλλά μόνο  με τα δέντρα τους,  υιοθετήθηκαν από όλες σχεδόν τις θρησκείες του κόσμου...Αρχής γενομένης  από τα εμπορικά κέντρα,  των πολυπληθών ατικών περιοχών της Ασίας κυρίως. 
Με τους  θεούς  και των άλλων θρησκειών, να δίνουν απλόχερα κι εκείνοι μέσα από την τοπική φύση τους, τα αντίστοιχα στολιδια για τα δέντρα τους. 


Αν και σε μερικές περιπτώσεις αυτά τα στολίδια, κρύβονται πολύ βαθιά στη γη...

Αν πάντως δεν το ρισκάρετε  να βγείτε στη φύση και  να θαυμάσετε τα χριστουγεννιάτικα δέντρα που η ίδια σκαρώνει, εναλλακτικά, βολευτείτε από  τα πλάνα της τηλεόρασης,  με τα λούτρινα αρκουδάκια που στοιβάζουν τα πολυκαταστήματα της Βυρητού,  δίκην Χριστουγεννιάτικου δέντρου...Αν και το αντίστοιχο ...αρκουδόδεντρο της φύσης, κακά τα ψέματα, όμοιό του  δεν έχει ...

Κι επειδή μέρες που είναι, επιβάλλεται  απαραιτήτως  κι ένα δέντρο... της προκοπής πατήστε το παρακάτω link και αποζημιωθείτε : Άντε και καλά Χριστούγεννα ορέ πατριώτες. Της Ελλάδας και της διασποράς!
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου