Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΘΕΛΕΙ ΦΑΝΤΑΣΙΑ




Μπαίνουμε με τις...μπάντες στο 2010, και τα πράγματα πάνε απ΄το κακό στο χειρότερο. Αυτή η οικονομική κρίση- ειδικά για την Ελλάδα- δεν ήρθε για να φύγει. Για να μείνει ήρθε η ρουφιάνα. 



Ωστόσο,  "τίποτα δεν έχει αλλάξει και τίποτα δεν είναι όπως παλιά" που λέει και το τραγούδι. Καμιά πενηνταριά δις θα δανειστούμε και το 2010, μας... απείλησε ο... Παπ της Οικονομίας,  για να τη βγάλουμε! Πάντα άξιοι! Έλα όμως που ανάταξη οικονομίας με δανεικά , δε γίνεται!  Ακόμα και στις εντατικές,  κάποια στιγμή οι γιατροί,  τραβάνε τις μπρίζες! Ψήνοντας τους συγγενείς,  να γίνουν οι κλινικά νεκροί δωρητές οργάνων! Τουλάχιστον!



Αλλά εσύ, μπρος στο δρόμο που χάραξε ο λαός σου Κυβέρνησούλα μου. Κι ο Καρατζαφέρης χέρι-χέρι. Που σε προέτρεψε να δώσετε από 1000(!) ευρώ,  σε κάθε υπερχρεωμένη  πιστωτική κάρτα! Για να φουσκώσετε την άπατη κρατική πιστωτική κάρτα! Και να ζήσουμε ξανά ιδανικά με... δανεικά! Εις βάρος των παιδιών μας! Σα δε ντρεπόμαστε! Κι από επενδύσεις; Ανάπτυξη; Πράσινη κι ας πάει στα κομμάτια; Από θέσεις εργασίας; Δεν πάει άλλο! Κάτι πρέπει να κάνουμε. Ατομικά ως συνήθως!



Κάνοντας  το σκατό μας παξιμάδι. Για να μη μείνουμε γυμνοί στο δρόμο. Τίθεται  σε εφαρμογή λοιπόν το Σχέδιο εκτάκτων αναγκών Ξενοκράτης! Ή μάλλον, το σχέδιο: Αυτο-κράτης!




Πήρα χαρτί και μολύβι και υπολόγισα,  πόσα λεφτά τρώει μέσα στο χρόνο,  το σκασμένο το  ΙΧ σε: τέλη κυκλοφορίας, καύσιμα, φόρους βενζίνης- που όλο κι ανεβαίνουν- ασφάλιστρα, διόδια, service, επισκευές τρακαρισμάτων, οδική βοήθεια, πάρκινγκ σπιτιού, πάρκινγκ ...γενικώς , κλήσεις, παράνομες σταθμεύσεις, ΚΤΕΟ κι ωχ αμάν αμάν! Και το αποφάσισα: Βήμα πρώτο: 


Το αποσύρω εδώ και τώρα. Ακόμα και χωρίς κίνητρα. Ή  μάλλον,  το χαρίζω στην εφορία! Κι ας πληρώνουν ένα σκασμό λεφτά στα εξωτερικά τα ασφαλιστικά ταμεία μετά, για να βρουν... όργανα για μεταμοσχεύσεις! Από Ευρωπαίους οδηγάρες!






Βήμα δεύτερο:  Αποσύρονται  κι όλα τα παιδικά ...υποκατάστατα.  Γιατί δημιουργούν εξάρτηση!



Βήμα τρίτο:  Ξεκινώ εκστρατεία για  να κάνουν όλοι οι Έλληνες το ίδιο.  Αντιεξουσιαστές δε γύρεψες να γίνουν οι Υπουργοί σου πρόεδρε; Προσπαθώ να φανταστώ πως διάολο θα ήμασταν,  αν ήταν τελικά εξουσιαστές, όνομα και πράγμα. Τέλος  πάντων. Ένα σωστό ισοζύγιο ωστόσο, τους θέλει και τους εξουσιαστές του! Εδώ,  συμφωνούμε. 


Θα γίνουμε εμείς εξουσιαστές, στη θέση των εξουσιαστών. Μπας και σκαρφιστείτε στο ενδιάμεσο και καμιά παραγωγική διαδικασία.  Και πατήσετε επιτέλους εκείνο  το ....δομημένο το  restart. Με το οποίο κοιμόσασταν και ξυπνούσατε προεκλογικά! Αλλά τώρα πατήστε το  για τον ευατό σας! Γιατί,  κατά πως πάει το πράγμα, ελάχιστα απέχουμε   απ΄το να καταντήσουμε μπατίρηδες ...κατέχοντες! 


Με τους Υπουργούς Οικονομίας... και Περιβάλλοντος, να μετατρέπονται  σε.... έχοντες. Απ΄τα χαράτσια στα κινητά και ακίνητα των κατεχόντων! Χωρίς καμιά απολύτως αναπτυξιακή χαραμάδα.



Κάτι ήξερε  τελικά ο πρωθυπουργός και προπονιόταν-ανεπιτυχώς μερικές 
φορές πρέπει να ομολογήσουμε- στην ποδηλασία. Τουλάχιστον, δεν τον  βρήκε απροετοίμαστο η κρίση. 

Μωρέ ποδήλατο και πάλι ποδήλατο στην καθημερινότητά μας. Όπως και στη ζωή μας. Που έγινε κι αυτή ποδήλατο. Και όπως το χρησιμοποιούν τόσοι πρόεδροι και πρωθυπουργοί.










Γιατί, όταν σου παίρνουν ακόμα και τα σώβρακα,  έχε  καλού κακού κι  ένα ποδήλατο στην καβάντζα.









Τόσο για προσωπική...










....όσο και για επαγγελματική χρήση.










Με το ποδήλατο εξάλλου,  κάνεις κορμί....κορμάρα...




...με την προϋπόθεση βέβαια, να μη το χρησιμοποιείς μόνο 
όταν... πας να ψηφίσεις. 





Αλλά κάνεις και την ηλιοθεραπεία σου με το κάμπριο... Σε ξεγυμνώνουν που σε ξεγυμνώνουν, να μη το φχαριστηθείς κομματάκι;




Ενώ, με λίγη καλή προπόνηση, κουβαλάς και κανά δυο ψώνια.




Άσε που με λίγη φαντασία, το μετατρέπεις και σε...αμφίβιο! 
Φανατασία στην εξουσία χρειαζόμαστε ρε γαμώτο!




Μόνο που εγώ, έχω κι εδώ  πρόβλημα το κέρατό μου: Δεν ξέρω ποδήλατο που να πάρει. Λες να πιάνει το auto stop; Μωρ'  λές; Δε χάνουμε και τίποτα αν το δοκιμάσουμε πάντως!




Πάλι καλά που ξέρει ποδήλατο η γυναίκα μου δηλαδή. Μέχρι να μάθουν και τα αγόρια ποδήλατο, χωρίς τις βοηθητικές.  Γιώργο-με όλο το θάρρος- ευκαιρείς για κανά δυο μαθήματα;




Τις   θυγατέρες μας πάντως, τις  γράψαμε με την ώρα τους στο μπαλέτο. Βέβαια! Αυτή η κρίση, δεν ήρθε για να φύγει είπαμε. Για να μείνει ήρθε!




Εδώ,  οι αρκούδες κι  άρχισαν να μαθαίνουν ποδήλατο. Για να βρούν τροφή στα... άκαφτα δάση. Πέντε-έξι μέρες δρόμο απ΄τα κονάκια τους! Μόνο που δυσκολεύονται κομματάκι να πατήσουν το κουδουνάκι! Αλλά θα τα βρούνε τα κουμπιά!


Όσων τα κότσια λύγισαν απ΄την πείνα,  αναγκαστικά θα καταφύγουν στο  μηχανάκι. Μέχρι να χώσουν  και σ΄αυτό τέλη-πρόστιμα! Ευτυχώς τελικά που η δίαιτα της κυβέρνησης ,  φροντίζει για  να χωράνε χίλιοι καλοί σ' ένα  μηχανάκι!



Εκείνοι που παρασύρθηκαν απ΄την προηγούμενη κυβέρνηση  -αποσύροντας το αυτοκίνητό τους-  περιμένοντας το διχίλιαρο και  νομίζοντας  πως το κράτος έχει... συνέχεια και με την τωρινή κυβέρνηση, ώρα να το πάρουν απόφαση. 


Και να πάνε να πάρουν αμέσως τα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς που τους δίνουν... αντιπαροχή,  πριν τα ακριβύνουν κι αυτά.  Και τους δώσουν τα μισά εισιτήρια. 


Τς,τς,τς. Αμάν πια μ΄αυτές τις εν θερμώ αντιδράσεις!  Δεν ψηφίζουμε  για κυβέρνηση,  να  ψηφίζουμε εν θερμώ μωρέ! Η γενιά των... πρώην 700 ευρώ,  με τα μέσα μαζικής συγκοινωνίας κυκλοφορεί επισημαίνω! Επισημαίνω είπα!






Και δεν επικρατεί   συνωστισμός,  ολημερίς στα μέσα συγκοινωνίας. Προβοκάτορες. Ε,  προβοκάτορες!







Άσε που στη ζούλα, κουβαλάς και το κατοικίδιο.
Χωρίς εισιτήριο! Τιμής ένεκεν! θα μου πείτε τώρα: Μόνο τα κατοικίδια ταξιδεύουν τιμής ένεκεν; Έλα ντε!






Ρίχνω και το τελευταίο μου φωτογραφικό ντοκουμέντο για να πεισθείτε:  Εδώ κοτζάμ τ. Υπουργοί Συγκοινωνιών...






...ενθουσιάστηκαν απ΄το έργο τους και μετακινούνται με αυτά τα μέσα. Κι εσείς ακόμα;


Και μη παρασύρεστε από μερικούς-

μερικούς τ. Υπουργούς Συγκοινωνιών,   που δεν κυκλοφορούν καθόλου στην ελληνική επικράτεια! Θα έχουν τους λόγους τους!




Μέσα μαζικής μεταφοράς λοιπόν χωρίς δεύτερη κουβέντα! Που έχουν και τις δικές τους αποκλειστικές λωρίδες... ταχείας  κυκλοφορίας.


Αλλά και για τους τζογαδόρους,  τα νέα είναι καλά από πλευράς εξυπηρέτησης. Αμέ!

Για όσους  πάντως, συνήθισαν να κυκλοφορούν με ταξί, θα πρέπει να το σκεφτούν διπλά με τις αυξήσεις. Αν πάντως δε βιάζεστε ιδιαίτερα και το ραντεβού σας είναι κοντά σε κάποιο νοσοκομείο που συμπτωματικά... εφημερεύει,  το πράγμα απλουστεύει.



Προσποιηθείτε μια  ξαφνική αδιαθεσία. Η οποία περνάει "μαγικά" μόλις φτάσετε στα εξωτερικά Ιατρεία! Άσε που με το φόρτο εργασίας των γιατρών....

 ....οι γιατροί θα πετάξουν περιστέρια αν  αναστηθείτε  ως ...Λάζαροι! Και ανεξαρτήτως θρησκευτικών πεποιθήσεων!



Όσοι άτυχοι δεν απέσυραν κάποιο αυτοκίνητο,  μήτε και έχουν τα κότσια να χρησιμοποιήσουν το.. ΕΚΑΒ και δεν έχουν μία, έχουν κι αυτοί τις εναλλακτικές τους λύσεις: Βέβαια!

Η μισή ντροπή δική τους κι η άλλη μισή του Παπ της οικονομίας. Νισάφι!



Για τους λάτρεις της ταχύτητας και του ...τουρισμού, υπάρχει  κι  αυτός ο εναλλακτικός τρόπος μετακίνησης. Με το κατάλληλο δίχτυ ασφαλείας εννοείται.



Αλλά και  για τους λάτρεις των extreme-sports,  υπάρχει λύση. Μόνο να φοράτε ... κράνος. Για κανά απότομο φρενάρισμα! 


Κρατήστε μακριά τα παιδιά ωστόσο...









από κάτι τέτοιες λαθρο-επιβιβάσεις!



Παρεμπιπτόντως, χρωστάτε στον ευατό σας  και την πλήρη απενοχοποίηση   ως λαθρεπιβάτες. Βέβαια! Άλλες κοινωνίες  που μαστίζονται απ΄την κρίση,  πριν από την... κρίση, πως νομίζετε πως επιβιώνουν;



 Άσε που κάποιο κυβερνητικό πουλάκι μου εκμυστηρεύτηκε,  πως η κυβέρνηση, σκοπεύει να κάνει κερδοφόρο τον ΟΣΕ!  Κόβοντας δρομολόγια κατά τα ...ινδικά πρότυπα!




Η κρίση τελικά είναι παντού! Και χτυπάει ακόμα και πανίσχυρους κυβερνήτες! Που μετακινούνται πλέον με το άλογό τους.
Όχι για να μη αισθάνεστε  μειονεκτικά.



Κι άμα λάχει,  ζεύουν το άλογο στην άμαξα,  φοράνε τα ρούχα της δουλειάς και κάνουν και μια ξενάγηση στους φιλοξενούμενους.  Βασιλείς και βασίλισσες!

Αυτόν το δρόμο πάντως, τον άνοιξε πρώτος ο δικός μας ο Λιάπης ! Μαζί με την Ελληνικής καταγωγής βασίλισσα -επίσης- της Ισπανίας, Σοφία.





Για να επεκταθεί αμέσως η τεχβοτροπία και  στα τουριστικά ελληνικά νησιά! Αλλά ο Παπ της οικονομίας, δεν είδε με καλό μάτι  αυτή την αθώα εξάπλωση!
Δίνοντας...  ξεχωριστό

ΑΦΜ σε κάθε μουλάρι. Αυτό προβλέπει  το τεστ Παπ και για τα μουλάρια.

Τι άλλο έγραφε η εφημερίδα στην αρχή πως θα αυξηθεί; Α ναι. Οι φόροι: στα τσιγάρα τα ποτά και τα ξενύχτια...


Πάλι δόξα το θεό να λέμε,  που ξέμειναν και  κάτι χερσοχώραφα στο χωριό. Ξεκινάω λοιπόν  να φυτεύω αμπέλια! 


Αναστηλώνω -δήθεν-και το χρεοκοπημένο αποστακτήριο του δήμου,  -που το 'κανε μουσείο ο δήμαρχος για να διορίσει τ΄ανίψια του- και ξεκινάω τη δική μου παραγωγή... Οπότε,  πάπαλα κι από φόρο στα ποτά απ΄την αφεντιά μου Υπουργέ μου.



Και μας έμεινε το κάπνισμα! Αυτό το άτιμο το χούι της Καπνικαρέας....Δυστυχώς όμως, τα χερσοχώραφα στο χωριό, μόλις και μετά  βίας φτάνουν για τ'  αμπέλια.


Μα για στάσου....Θαρρώ πως το βρήκα! Θα φυτέψω λοιπόν  καπνά,   στα βακούφικα του ...Βατοπεδίου. 
Για κανά στριφτό της ανάγκης!




Κι ύστερα καβάλα στο τρακτέρ και κλείσιμο της Εθνικής Οδού. Για τις επιδοτήσεις των αγροτικών μου προϊόντων! Επί τέλους! Θα κλείσω κι εγώ έναν δρόμο! Μπορώ!


Να της βγει και το ...όραμα της κ. Μπατζελή στην τελική. 

Πρέπει να ανοίξω όπωσδήποτε  παρτίδες και με κανάν Ινδιάνο  της Αμερικής.   Που διαθέτει Internet.  Να μου δώσει χρηστικές οδηγίες, για  το πως γίνεται μια πίπα της προκοπής.  Με την ελπίδα,  πως θα καταπολεμήσω τον εθισμό μου στο τσιγάρο,  με τις πίπες...




...της Ειρήνης!





Μεταξύ αστείου και σοβαρού,  εξετάζω  
και την παρατήρηση 
του κουμπάρου μου:  
Πως οι οι φιλόζωοι -στατιστικά- είναι 
πιο φιλεύσπλαχνοι 
απ΄τους φιλάνθρώπους 
στη χώρα!



Και μετά απ΄όλα  αυτά  Παπ της Οικονομίας μας,  θα στερήσω από σένα τη χαρά κι από μένα την τιμή,  να με πιάσεις  κάπου  μπόσικο απ΄τη νέα χρονιά  και να με στραγγίξεις μέχρι να ξεματώσω! Για να σκεφτείς και τη δημιουργία ντε! Αν κι εσύ είσαι ικανός να δώσεις  δώσεις κανά ΑΦΜ και στα... κατοικίδια!

Εγώ πάντως, έχω και δημιουργικές προτάσεις στη φαρέτρα μου! Για μια πιο  επιθετική   αντιμετώπιση της κρίσης. Πάμε λοιπόν:

Αν έχετε ήδη  blog στο διαδίκτυο...




...στήνετε καραούλι σε μια απ΄τις λαϊκές  αγορές, απ΄τις οποίες  παίρνουν πλάνα για τα πρωινάδικα. Φροντίζοντας

να σας πλησιάσει... αυθόρμητα η tv persona! 



Έχοντας ετοιμάσει αποβραδίς ωστόσο και μια ατάκα, αντάξια του Al tsantiri news του Λαζόπουλου. Ατάκα που να του κάνει αίσθηση του Λάκη λέμε τώρα!



Μόλις ο Λάκης "τσιμπήσει"  και σας ξαναπαίξει, του τραβάτε και μια αγωγή,  ζητώντας του 200.000.000 €! Δεκάρα παρακάτω! Για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας ντεμέκ! Κι αργότερα την αποσύρετε. 
Αλλά αυτό προς θεού, μη διαρρεύσει!



Διαρρέετε όμως το χαμπέρι της αγωγής, στα μεσημεριανάδικα.(Προσοχή: Κάποια πληρώνουν τις αποκλειστικότητες!)  Σε κάθε περίπτωση πάντως, το blog σας θα γίνει διάσημο μέσα σε ένα βράδυ. Και έτσι,  θα εξασφαλίσετε και διαφημίσεις. 


Με το συμπάθιο Λάκη μου,  αλλά πενία τέχνας κατεργάζεται... Που λέει κι ο λαός! Τελικά,   με τόσους οικονομικούς μετανάστες στην Ελλάδα,  είναι κρίμα κι άδικο,  να μένει  τόση τεχνογνωσία   στα αζήτητα ρε το κέρατό μου.  Πολλά έχουμε να μάθουμε απ΄τους συμπατριώτες μας,  για την αντιμετώπιση των κρίσεων στις πατρίδες τους! 


ΠΡΟΣΕΧΩΣ: ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ



ΥΓ. Δυο μόλις ώρες μετά τη δική μας ανάρτηση,  ένας οπαδός του ΠΑΣΟΚ,  ενθουσιάστηκε τόσο πολύ απ΄ τις εναλλακτικές ιδέες του blog μας, σε σημείο που να τρέξει  να νοικιάσει αμέσως ποδήλατο και να πλακωθεί στις βόλτες. Με εντολή του... Παπ της Οικονομίας,  ο πρώην οπαδός του ΠΑΣΟΚ, διεγράφη απ΄το κίνημα! Καλοδεχούμενος στο δικό μας κίνημα σύντροφε!  


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου