Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Ο ΜΑΥΡΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ (GIF)

Ας χαρούμε όσο περισσότερο  γίνεται τα απομεινάρια του καλοκαιριού  , γιατί κατά πως πάνε τα πράγματα, θα μας το κατασχέσουν και το καλοκαίρι  οι δανειστές μας. Και από Σεπτέμβρη, μας περιμένει ξύλο με το ...γάντι! Tου μπόξ το γάντι! Και με ...logo, τα τριπλά ανθρωπάκια!  Της τρόικας!  Και φαρδιά-πλατειά: προσυπογραφή ΠΑΣΟΚ. 

Μη κιοτεύεις ρε μισθοσυντήρητε Ελληνάρα...Ένα βήμα χρειάζεται ακόμα  η κυβέρνηση για να  σου μετατρέψει το μισθό σε ...επίδομα εργασίας!!! Υπάρχουν και πράγματα που στα φόρτωσαν ευκαιρίας δοθείσης οι τροϊκανοί ,  μιας και βρήκαν τον ΠΑΠΑ....Ανδρέα  μπόσικο στη τελική. Κι είπαν να θάψουν...εξ αιδιαρέτου και πέντε έξι ακόμα . 

Ακόμα και επειδή τολμάμε και συντηρούμε και ένα κατοικίδιο,  μας γέμισαν με τύψεις το κέρατό μου. Τύψεις εμείς; Τύψεις και  το έρμο το  κατοικίδιο! Kι ας μη πειράξαμε μυρμήγκι!!!


Με τον άλφα ή βήτα τρόπο πλέον, επέστρεψαν από τις όποιες διακοπές τους τέλος πάντων  και οι υπόλοιποι  ...χρεοκοπημένοι αδερφοί  λαοί της λοιπής Ευρώπης. 

Παίρνοντας την πρέπουσα στάση,  απέναντι στους δανειστές τους κι εκείνοι με τη σειρά τους. 

Αν και οι Γερμανοί άλλαξαν τροπάριο στα όργανα της Ευρώπης,  ντάλα καλοκαίρι. Επιμένοντας  σώνει και καλά,  στις εδαφικές -και όχι μόνο-υποθήκες ολόκληρων των κρατών πια. Όχι με πόλεμο αυτή τη φορά. Αλλά με την σίγουρη και μακραίωνη υποδούλωση του lap-top.

 Ότι θα μας τα πάρουν και τα ....σώβρακα στο τέλος, θα μας τα πάρουν και δεν χωράει καμιά αμφιβολία.

  Βρε μπας και να τους τα δίναμε οικειοθελώς και να ξεμπερδεύουμε μια ώρα αρχύτερα;

Καλημέρα εργασιακέ μας μεσαίωνα.  Στην Ευρώπη των λαών , των αξιών και των ιδανικών, μη βασκαθούμε!
Κατά πως πάνε  τελικά τα πράγματα, για κάθε θέση εργασίας που θα ανοίγει στην Ευρώπη ολόκληρη οσονούπω, θα κάνουμε λιτανίες... Όταν:



Μονάχα  ένας καφετζής...




....καταργεί με τα ζογκλερικά του, 


τρεις θέσεις εργασίας ο αθεόφοβος... 



...αντιλαμβάνεται κανείς, πως οι μόνες θέσεις εργασίας που θα διατίθενται στην αγορά, θα είναι οι θέσεις εργασίας  για...κασκαντέρ!!!









Η μάχη της...Λιβύης ,  για την διατήρηση μιας καρέκλας εργασίας,  προβλέπεται από Σεπτέμβρη. Μια θέση εργασίας θα ανοίγει στην Ελλάδα και επτά θέσεις εργασίας θα καταργούνται...Κατά τις στατιστικές...Κι   η νέα μόδα στα ήθη και τα έθιμα αυτής της ...σοσιαλιστικής κοινωνίας, θα είναι το στρέψιμο  της μιας κοινωνικής τάξης,  εναντίον της άλλης. Με απαθή χορηγό...επικοινωνίας την κυβέρνηση....



Σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα...Κι όσο για τον αγώνα δρόμου,  σε επίπεδο στελεχών του ιδιωτικού τομέα; Ο σώζων εαυτόν σωθήτω!!!


Τι να λέμε τώρα και  για την... συναδελφική και ....συνδικαλιστική  αλληλεγύη; Άλλα λόγια ν΄αγαπιόμαστε θα λέμε!!! Αυτό εξάλλου,  συνέβαινε στην Ελλάδα των... Σοβιέτ! Που χωρίς ποτέ να δηλώνει κομμουνιστική χώρα, είχε κρατικοποιήσει  απόλυτα, εδώ και καμιά σαρανταριά χρόνια,  ακόμα και  την εργασία...

Απ΄τη μιά, απονέμοντάς  την-δίκην τακτής μηνιαίας δωροδοκίας - απευθείας στα
εκλεκτά  κομματόσκυλα. Και ιδιαίτερα ,  όταν έφτανε το...πλήρωμα του χρόνου  να πέσουν οι κυβερνήσεις από την εξουσία. Τότε το πολιτικό οικοσύστημα τα  "πετούσε" κατά  δεκάδες  στη...βιοπάλη του δημοσίου...
Κρατικο-υπαλληλοποιώντας ωστόσο  κι ένα τεράστιο μέρος,  του  καθ΄ όλα κρατικοδίατου ιδιωτικού τομέα. Με  τις  αναθέσεις των κρατικών "επενδύσεων" στους ίδιους και τους ίδιους,  εθνικούς προμηθευτές... Αλλά και στους κλώνους τους...
Που τους βλέπαμε εμείς οι αφελείς  οι  μπιστικοί τους, να παχαίνουν και να παχαίνουν και να ξαναπαχαίνουν...Περιμένοντας ηλιθιωδώς, απλά  να σκάσουν κάποτε,  από το πολύ φαγητό...

Κοιτάζοντάς τους αποχαυνωμένοι,  να μας δείχνουν τις μασέλες τους...Έτοιμες να κατασπαράξουν το μέλλον των επόμενων γενιών γύρω τους. 
Κι ας τους βλέπαμε να ακονίζουν τα νύχια τους, για να τα μπήξουν βαθύτερα στις σάρκες μας. Και στο μέλλον μας...Και χέσε το μέλλον ετούτης  της γενιάς...Της επόμενης γενιάς  όμως; Γιατί τους αφήσαμε παριστάνοντας τους μουγγούς  υποτακτικούς  τους κι εμείς  μωρέ; 



Καλοκαίρι τέλος και ώρα για ταμείο! Ο τουρισμός μας,  την είχε την αυξησούλα του και  φέτος. Βέβαια!!! Δόξα το θεό να λέμε πάλι. Γιατί αν δεν είχαμε κι αυτήν την... ατμομηχανή της...ανάπτυξης, ένας θεός ξέρει που θα ήταν οι σχετικοί δείκτες της ύφεσης! 


Το δέκαθλο της φοροδιαφυγής,   της συντριπτικής πλειοψηφίας των επιχειρηματιών του τουρισμού ωστόσο, 


κατέληξε ως συνήθως  και για μια ακόμα  σεζόν,  στην περηφανή νίκη των επιχειρηματιών...

Με την καταβαράθρωση των φορολογικών εσόδων.   Που στη σύλληψή τους,  θα ανακουφίσουν (υποτίθεται)  την μισθωτή υπόλοιπη κοινωνία.  
Από τις φθινοπωρινές φοροεπιδρομές του Βενιζέλου. Που θα ξαναβγάλει το άχτι του στο ρίγκ,  πάνω στους ίδιους  και τους ίδιους ξεβράκωτους! Κι ας μας προτίμησαν τουριστικά  πιο πολλοί ευρωπαίοι φέτος, για συμπαράσταση και χείρα βοηθείας στην οικονομική μας κρίση.


Κατάκοποι γυρίζουν σιγά-σιγά κι οι φοροφυγάδες επιχειρηματίες κατηγορίας "φτερού",   από τα νησιά-φορολογικούς παραδείσους  της χώρας. Με τις βαλίτσες γεμάτες λεφτά.  Για να τα στείλουν με την πρώτη ευκαιρία, στις τράπεζες της Ελβετίας. 

Και  να τους παρακαλάει στη συνέχεια γονατιστό το σύστημα, να ξαναμπάσουν στη χώρα, τα κεφάλαια της φοροδιαφυγής. Ξεπλυμένα και με τεμενάδες...Αυτές είναι δουλιές. Παστρικές και ωραίες!


Μα απ΄το φθινόπωρο,  θα βάζουν αυτοί οι ίδιοι οι επιχηρηματίες τα επιμελητήριά τους,  να ζητάνε κι άλλα  μέτρα από την πολιτεία (τουτέστιν από  εμένα)  για την.... τόνωση του τουρισμού. 



Ανοίγοντας ως εκατόνχειρες τα χέρια, στις κάθε είδους επιδοτήσεις και πριμοδοτήσεις. Και βάζοντάς τα με όλους  τους υπόλοιπους μισθωτούς. Για το ...υπερτφοφικό κράτος, που δεν τους αφήνει να πάρουν ανάσα. 


Τελικά, τι σκατά κέρδισα εγώ προσωπικά από τον τουρισμό αυτής της χώρας,   χρόνια τώρα το κέρατό μου; Κι από το ...πιάσιμο του...ταύρου της φοροδιαφυγής από τα κέρατα από την εκάστοτε  κυβέρνηση; 
Για μια ακόμα φορά, έχασα και το σώβρακό μου...
Για να ξανάρθει το....οικονομικό επιτελείο με τα πρωτοβρόχια ακολουθώντας  για μια ακόμα φορά,  την πεπατημένη. 

Και την απευθείας ληστεία: Από το πορτοφόλι των ανήμπορων στην άπατη "πούγκα" της κυβέρνησης. Ε, καλά τώρα....Παλιά μας τέχνη κόσκινο.


  Μα κέρδισα και καμιά διακοσιαριά χιλιάδες ταλαίπωρους άνεργους νέους  ξανά μανά.  Που θα παίρνουν για τους υόλοιπους 8 μήνες του χρόνου,  τα επιδόματα ανεργίας τους. Και δεν θα ξέρουν κι αυτοί, με ποιόν να τα πρωτοβάλουν...


Έκατσα και σκέφτηκα λοιπόν  μια πολύ απλή λύση (και τη σκέφτηκα επειδή απλά  δεν είμαι πολιτικός αλχημιστής):


 
Ανταλλάξτε ορέ ειδήμονες  τα μετρητά  των κάθε λογής τουριστών,  με ...τουριστικά κουπόνια. Να τα χρησιμοποιούν οι τουρίστες (ξένοι και δικοί μας),  στα ενοικιαζόμενα καταλύματα, στο φαγητό, τη διασκέδαση κι όπου παρατηρείται εν πάση περιπτώσει το καλοκαιρινό φετιβάλ της φοροδιαφηγής. Με επιστροφή και  bonus, ολόκληρο τον ΦΠΑ (τον οποίο ούτως ή άλλως τσεπώνουν οι επιτήδειοι επιχειρηματίες) Και με επιπλέον bonus επίσης και κατιτίς από τον ασύλληπτο φόρο εισοδήματος των επιχειρήσεων του είδους.  


Αν λοιπόν για κάθε 1000 ευρώ,  το κράτος δίνει κουπόνια για 1300 ευρώ λόγου χάριν,  τότε να δείτε για το πότε εξαλείφεται η φοροδιαφυγή,   από τα εκατό περίπου επαγγέλματα, που περιστρέφονται περί τον τουρισμό...Και για πότε θα εξαφανιστούν και τα ποτά μπόμπες και τα ακραία φαινόμενα βίας από τις τουριστικές μας περιοχές,  χαμπάρι δεν θα το πάρουμε...Εξήντα δις φοροδιαφυγή δεν ψάχνουμε; Τα τριάντα επιεικώς,  τα τσιμπήσαμε τοιουτοτρόπως...Με ...κοινωνική αντιπαροχή, ζεστών  μετρητών  προς τους χρήστες αυτών των υπηρεσιών,  της τάξεως του 25-30%. Δεν θέλει κόπο ορέ αλχημιστές...Τρόπο θέλει...
Δεν ξέρεις υπουργέ μου, με πόση προσοχή άκουσε αυτές τις σκέψεις μου ο Ομπάμα!!! Και από ότι βλέπω,  τις εφαρμόζει κιόλας. Γιατί αυτός στην ύφεση των ΗΠΑ, απαντάει με ανάπτυξη...
Το σημειώσατε αυτό ...αυτοσυγχαιρόμενοι κυβερνήτες,  ή θα με ...γράψετε ως συνήθως; Και θα συναινέσετε ...ομόρρυθμα εκεί στον ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ εν ολομελεία,   στο ...κλείσιμο του επαγγέλματος  των bloggers , επειδή λένε κάποιες   αλήθειες; 

Και στο ολόπλευρο ταυτόχρονο  άνοιγμα στην ...κοινωνία,  του επαγγέλματος του εμπόρου των ναρκωτικών.   


Για να ...ρουφήξετε το κατιτίς σας από τους φόρους;



Κατά πως το προανείγγειλε ένα χρόνο ακριβώς πριν,  ο ίδιος ο πρωθυπουργός,  σε σχετική ομιλία του στη σχολή  δημόσιας διοίκησης στο Ίλιον, λέγοντας επί λέξει:








Άιντε και καλό φθινόπωρο ορέ πατριώτες!
























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου