Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2011

ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΠΙΟ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ (gif)

Είμαστε οι δεύτεροι πιο ευτυχισμένοι πολίτες στην Ευρώπη, σύμφωνα με έρευνα της μη κερδοσκοπικής μη κυβερνητικής οργάνωσης “Foundation for Future Studies”, με έδρα το Αμβούργο της Γερμανίας.

Καλά, αν αυτός ο οργανισμός τέλος πάντων που διεξήγαγε την παρακάτω έρευνα,  είναι μη κυβερνητική οργάνωση της Γερμανίας, τότε φαντάζομαι τι φαντάσματα θα έβγαζε μια αντίστοιχη έρευνα,  κάποιας κυβερνητικής οργάνωσης της Γερμανίας....

Oι έλληνες σύμφωνα με την έρευνα,  είναι στην δεύτερη θέση και την πρωτιά έχουν οι Δανοί. Η έρευνα έγινε σε 13 χώρες και η σειρά έχει ως εξής:
Δανοί 96% Έλληνες 80% Ιταλοί 79% Γάλλοι με 77% Ολλανδοί και Βρετανοί 72%, Ελβετοί 71%Ισπανοί 68% Αυστριακοί 63%. Και καλά, τους Δανούς με κατά κεφαλήν εισόδημα 60.000 ευρώ το χρόνο τους καταλαβαίνω, αλλά τους έλληνες με κατά κεφαλήν χαράτσι άλλο τόσο, πως διάολο να τους καταλάβω;

Με την κυβέρνησή τους, να τους βλέπει σαν σκέτα φορολογικά μητρώα, δίνοντάς τους στο τέλος της μέρας, το σκοινί για να κρεμαστούν. Χαρίζοντάς τους στο τέλος κι ένα...αναμνηστικό μπλουζάκι...(κλικ)

Ακόμα και οι άνεργοι είναι ευτυχισμένοι σ΄αυτοί τη χώρα ρε το κέρατό μου; Ξεχασμένοι μέσα στην ανεργία τους και χεσμένοι πανταχόθεν από το κοινωνικό τους κράτος;


Δεν ξέρω αν μας χαρακτήρισε αυτό το γκάλοπ και ....υπομονετικούς. Που περιμένουμε χρόνια, για μια θέση εργασίας στα γκισέ του ΟΑΕΔ. 

Όντας διατεθειμένοι να ανακτώνουμε ακόμα και τα σκατά! Μένοντας στην πατρίδα. Και πριν πάρουμε το δρόμο της ξενιτιάς!!!
Δεν είναι δυνατόν να είναι τόσο ευτυχισμένοι οι Έλληνες...Εκτός κι αν το γκάλοπ,  αυτή η μη κυβερνητική γερμανική  οργάνωση τέλος πάντων,  το έκανε μέσα στο μέγαρο Μαξίμου... Γιατί παραέξω, το 32% των Ελλήνων ζούνε κάτω από τα όρια της φτώχειας...Λέγοντας το ψωμί, ψωμάκι. Και βαφτίζοντας την πείνα... νευρική ανορεξία... Καλά ούτε αυτοί οι συνέλληνες δεν δήλωσαν δυστυχισμένοι το κέρατό μου;Αλλά έτσι είναι ο Έλληνας! Κάνει την καρδιά του κόμπο και πάει γι άλλα. Ενεργοποιώντας τη μηχανική καρδιά στη θέση της άλλης της βιολογικής του. Της ραγισμένης ντε!
 
Οι μόνοι θλιμένοι σ΄αυτήν την ήπειρο, είναι τελικά οι Γερμανοί! Στην 11η θέση της ...αισιοδοξίας παρακαλώ, με ποσοστό 61%- μια θέση κάτω από τους Τούρκους. Αποδεικνύοντας  κατ’ αυτόν τον τρόπο το χαρακτηρισμό “απαισιόδοξοι”, που τους αποδίδεται. Πάλι καλά-λέω εγώ- που στις διάφορες.... απόπειρες αυτοκτονίας τους οι Γερμανοί,  πέφτουν πάνω στα μηχανάκια δηλαδή!!! Και τη γλιτώνουν οι άνθρωποι...

Τις δύο τελευταίες θέσεις του καταλόγου καταλαμβάνουν οι Πολωνοί, με ποσοστό 50% και οι Ρώσοι, που 20 χρόνια μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης εμφανίζονται ικανοποιημένοι μόνο σε ποσοστό 37%. Συνολικά, η έρευνα καταδεικνύει ότι το 1/3 των Ευρωπαίων είναι ικανοποιημένοι με τη ζωή τους, παρά την οικονομική κρίση και τους εκπεφρασμένους φόβους για το μέλλον του ενιαίου νομίσματος.

Η έρευνα έδειξε, επίσης, πως υπάρχουν ορισμένα κοινά στοιχεία σε όλες τις χώρες, όπως ότι οι γυναίκες είναι ευτυχέστερες από ό,τι οι άνδρες, γεγονός που ισχύει και για όσους ζουν στην ύπαιθρο σε σχέση με τους κατοίκους των μεγάλων αστικών κέντρων. Μεγαλύτερη ευτυχία δηλώνουν ότι βιώνουν τα ζευγάρια σε σχέση με τους εργένηδες, καθώς και οι υψηλόμισθοι σε σχέση με τους χαμηλόμισθους.

Επίσης, θετικό κρίνεται από τους ερευνητές το γεγονός ότι η νέα γενιά στην Ευρώπη είναι αυτή που δηλώνει σε μεγάλο ποσοστό ευτυχισμένη και, παρά τις συνθήκες κρίσης στις οποίες διαβιεί, ατενίζει με ελπίδα και αισιοδοξία το μέλλον.Άντε και σ΄άλλα με υγεία ορέ μη... κυβερνητικές γερμανικές οργανώσεις!


Για περισσότερες αναρτήσεις   στην ίδια κατηγορία,  κλίκ στις  "ΕΤΙΚΕΤΕΣ" πιο κάτω:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου