Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019

Μήνυμα χωρίς χρέωση: Αντέχουμε ακόμα στη… σιβηρική Αθήνα!

Μας έφαγε η αγωνία όλη νύχτα μας έφαγε! Θα ανοίξουν ή δεν ανοίξουν τα σχολεία στην Γλυφάδα σήμερα; Οι ρουφιάνες οι κλιματικές αλλαγές γαρ, κατέβασαν το θερμόμετρο στους τρεις βαθμούς πάνω από το μηδέν, αν έχουμε το θεό μας!!! Με κάτι σκόρπιες νιφάδες χιονιού, να πασπαλίζουν σαν κουραμπιέδες την πανίδα του προαστίου!

Η γενναία μας περιφερειάρχης η Ρένα όμως κι οι ακόμα πιο γενναίοι δήμαρχοι της νοτιοανατολικής Αττικής, έκαναν για μια ακόμα φορά το χρέος τους: Τα έκλεισαν τα ρημάδια! Πώς να πάνε γονείς και παιδιά στα σχολεία; Χωρίς αλυσίδες στα τροχοφόρα; Αν θεωρητικά έπεφτε κανά χιόνι μέχρι το γόνατο ντε είπαμε λέμε!

Την υπόλοιπη Ελλάδα, την καταλαβαίνω. Την Αττική είναι που αδυνατώ!

Τοπικά όμως, δεν μας έφταναν οι κλιματικές αλλαγές, είχαμε να αντιπαλέψουμε και την οικονομική κρίση, ανάθεμα την ώρα! Με κακο-συντηρημένα αυτοκίνητα και με λάστιχα δεκαετίας, φορεμένα στους τροχούς τους. 

Με τις ζάντες των αυτοκινήτων, απαράλλαχτες με τους λιπόσαρκους… άστεγους! Με τα λιωμένα σαν πανωφόρια λάστιχα που πάλευαν το κρύο. Όπως κι οι άστεγοι στα παγκάκια με λιωμένες κουβέρτες! Αν θεωρητικά είχαμε και κανάν παγετό, είπαμε λέμε!

Θυμήθηκα νοσταλγικά το χωριό μου, σκαρφαλωμένο στα μεσοράχια των βουνών και σε υψόμετρο οκτακόσια κοντά μέτρα, στη Μακεδονία. Και τα σχολικά μου χρόνια θυμήθηκα. Εκεί όπου είχαμε εννέα μήνες χειμώνα και τρεις μήνες βαρυχειμωνιά ντε!

Αν έκλειναν τα σχολεία κι εκεί με το κάθε πήδημα του ψύλλου, εγώ σήμερα, θα υπέγραφα ακόμα με… σταυρό ο αγράμματος! Καθόλου θεωρητικά αυτό είπαμε λέμε!
Μα πως ξεμαθαίνει ο άνθρωπος βρε παιδάκι μου, μπαίνοντας στα… εκπολιτιστικά προγράμματα της Αττικής! Μια Αττική, που για να λέμε και του στραβού το δίκιο όμως, απλώνεται από το Πόρτο Γερμενό δυτικά, μέχρι και τον Μαραθώνα ανατολικά!
***Για τη συνέχεια "κλικ" στον σύνδεσμο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου