Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019

Περιβάλλον ώρα μηδέν.

Η φετινή χρονιά, ήταν μια κομβική χρονιά,  όπου το παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον… έσκασε και πλάνταξε.

Εδώ ήρθαμε πάμε να φύγουμε που λένε και οι σινεφίλ...



Τα καμπανάκια βέβαια, χτυπούσαν  χρόνια πίσω στην  Ασία.  Με καταρρακτώδεις βροχές, τυφώνες  κατολισθήσεις και ωχ αμάν-αμάν. Και  εντελώς παρεμπιπτόντως  και  με τρομακτικές απώλειες ψυχών και  γόνιμων εδαφών.

Μα και στη δική μας τη Χαλκιδική,  έκαναν την επανεμφάνισή τους οι τυφώνες που είχαν να εμφανιστούν από τα χρόνια του Ξέρξη.



Τα συμπτώματα της ανήκεστης βλάβης της υγείας του πλανήτη επεκτείνονται με γεωμετρική πρόοδο πλέον, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου.

Αυτά,  δεν είναι καμπανάκια πλέον. Απελπισμένες κωδωνοκρουσίες εγκατάλειψης της γης  είναι. Με τις μαζικές καταστροφές του όποιου…  πολιτισμού μας τέλος πάντων.



Η ανερμάτιστη  χρήση του  ορυκτού  άνθρακα και των υδρογονανθράκων  από τις «ανεπτυγμένες» χώρες του πλανήτη  έφεραν καύσωνες στην Αλάσκα και βιβλικές πυρκαγιές στη Σιβηρία.

Με την  ατμόσφαιρα του Πεκίνου,  να θυμίζει θάλαμο αερίων όλο και πιο  πυκνά.

Οι θάλασσες του βόρειου  ημισφαιρίου,  γέμισαν με τροπικά ψάρια-δολοφόνους που εξολοθρεύουν συστηματικά την θαλάσσια πανίδα της Μεσογείου.

Αλλά και νέοι  μύκητες και ζιζάνια,  εξολοθρεύουν και την ντόπια χλωρίδα. Με τα ζιζανιοκτόνα,  να αποδεικνύονται ανίσχυρα.  Και το μόνο που πετυχαίνουν στην τελική,  είναι η τοξικότητα εδάφους και υπεδάφους.



Τα δάση πλέον είτε πυρπολούνται ή αυτο-αναφλέγονται. Και γαία πυρί μειχθείτω!

Με τους  πάγους που λιώνουν στους πόλους, στέλνοντας  στα μαυσωλεία της ιστορίας,   τα έλκηθρα  και τα σκυλιά αχθοφόρους.



Ως εκ τούτου, ζητείται θέση σε ένα από τα  διαστημόπλοια που θα μετακομίσουν τον επιλεγμένο γι αυτόν ακριβώς το λόγο  γήινο πληθυσμό, στον πρώτο κατοικήσιμο εξωπλανήτη.

Τα μόνα… τυπικά  που μου λείπουν γι αυτό το ταξίδι του μισεμού,  είναι τα άπειρα χρήματα που χρειάζονται. Και το κάτι… το ξεχωριστό  πάνω μου,  που να δικαιολογεί την διαιώνιση του είδους και μέσα από την αφεντιά μου και στους νέους κόσμους.



Συνεπώς; Σκάσε και χειροκρότα Vas. Βγάζοντας τον ατμό σου, μονάχα  στα «χρονο».

 Vas.-Vel.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου