Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

ΣΗΜΑΔΕΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Ευτυχώς που μεσολάβησε και το Πάσχα δηλαδή.  Και  η προεκλογική περίοδος,  "κόντυνε" κατά μία εβδομάδα...










Αλλιώς,  πως διάολο να υπομένεις τόσες πολλές σβούρες,  μέσα σε τόσο λίγες μέρες. 

Δεν με νοιάζει τι λένε οι εκλογολόγοι.  Εκείνο που ξέρω εγώ, είναι πως αυτές οι εκλογές,  είναι οι  εκλογές  με κάποιο-επιτέλους- διακύβευμα βρε αδερφέ! Αρκετά μας ψέλνουν τόσα χρόνια, κόμματα και κομματάρχες. Ώρα να τους τα ψάλουμε και...στις δικές μας συγχορδίες!


Ακόμα, ακόμα και για να βγάλουμε το άχτι μας στο κάτω-κάτω της γραφής. Στις πιο "σημαδεμένες"  ...δημοκρατικές εκλογές  που γνώρισε η Ευρώπη, από της εφευρέσεως της δημοκρατίας και εντεύθεν! 

Τα πράγματα είναι απλά: Ο λαός τόσα χρόνια χρειάζονταν τα κόμματα, απλά και μόνο,  για να του κάνουν τα ρουσφέτια του. 
Να του δίνουν -μεταξύ των άλλων-καμιά τιμητική σύνταξη... αγωνιστή εθνικής αντίστασης, να τον διορίζουν στο δημόσιο και σε κάποιες πολύ συνηθισμένες πλέον  περιπτώσεις,  να του βγάζουν και μια αναπηρική συνταξούλα! 
Τιμής ένεκεν εξυπακούεται! Την δικαιούνταν δεν  την δικαιούνταν αυτήν την σύνταξη,  ο στυλοβάτης της δημοκρατίας.  Η αυτού τιμιότης ο ...ψηφοφόρος. 




Θυμάστε την... ιερή αγανάκτηση σύσσωμου του έθνους όταν ο Πάγκαλος ξεστόμισε τη ρύση (που θα παίξει πολύ στις εκλογές αυτές) "πως τα φάγαμε μαζί" .






Αν αθροίσει κανείς τις εκατό και πλέον χιλιάδες ανάπηρους-μαϊμού που εκτρέφαμε όλοι μας, τις διακόσιες και πλέον πλεονάζοντες δημόσιους υπαλλήλους, τις δεκάδες χιλιάδες επίορκους γιατρούς, φαρμακοποιούς....






...αλλά και τους "αρρώστους"  που μετέτρεπαν στα φαρμακεία τα χάπια της "γιατριάς" τους σε καλλυντικά και να μην συνεχίσω αυτόν τον κατάλογο της γαλαντομίας, μάλλον θα πρέπει να δώσει και κάποια δίκια στον Πάγκαλο. Με μόνη ένσταση ίσως,  την γενίκευση του φαγοποτιού. 






Το γεγονός ωστόσο παραμένει: Πολλοί μα πάρα πολλοί συνέλληνες,  συμμετείχαν με τον άλφα ή βήτα τρόπο,  σ΄αυτό το συμπόσιο του "τα φάγαμε μαζί" . Όπως οι εκδότες έτσι πρόχειρα. Που ροκάνιζαν την κρατική διαφήμιση,  με γεωμετρική πρόοδο χρόνο με το χρόνο. Ενώ ταυτόχρονα, σε κάποιες διπλανές, από τις διαφημίσεις, οικονομικές  στήλες, εγκαλούσαν το πολιτικό....σύστημα,  για τις ανεξέλεγκτες δαπάνες. 


Με πρώτη και καλύτερη,  την εφημερίδα του σημερινού εκπροσώπου Τύπου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Κύρτσου (City prees). Και με κυκλοφορία (μιας εφημερίδας που διανέμεται δωρεάν) του επιπέδου: τι δηλώσεις!"   Που κατακεραυνώνει με την κάθε ευκαιρία,  όλους τους ...υπόλοιπους που τα φάγανε... Όχι μαζί  αλλά... χώρια!  


Μ΄ αυτά και με άλλα,  ο συνομολογητής του σλόγκαν: "μαζί τα φάγαμε" θρυλικός Θεόδωρος Πάγκαλος, "ξεφούσκωσε" και  αποσύρθηκε από την πολιτική, κι έμειναν να κάνουν πολιτικό παιγνίδι, όλοι  οι υπόλοιποι συνδαιτυμόνες!!!  Φοβερό; 


Τώρα πάντως που η ρουφιάνα η... τρόικα εκμηδένισε αυτού του είδους τις κομματικές παροχές και ο λαός θα πρέπει να αποδείξει εμπράκτως την αναπηρία του , ο λαός απλά,  δεν χρειάζεται άλλο πια   τα  κόμματα. Θα γίνει ανάπηρος από μόνος του!!! Έλα όμως που τα κόμματα, συνεχίζουν να  χρειάζονται το λαό! 




Κι άντε να βρείς τώρα επίορκο γιατρό να πιστοποιήσει την αναπηρία σου.  Μη χειρότερα γίναμε γ@μώ την τρόικα μου!!!




Μα τα χειρότερα δεν ήρθαν ακόμα. Γιατί μια στρατιά διορισμένων... σπιούνων αστυνομικών από την Γερμανία, θα αναλάβει αμέσως μετά τις εκλογές,  την οριστική θεραπεία κάθε μορφής αναπηρίας που μαστίζει αυτόν τον τόπο! Γ@μώ την ατυχία τους! 

Μελοδραματικές λοιπόν κι οι κωλοτούμπες. Κομμάτων  και αποκομμάτων. Με το λαό, απλά να... οπλίζει την κάμερά του και απαθής να τις απαθανατίζει!
Κάποια προγράμματα ωστόσο,  ετοιμάζουν τα κομματικά επιτελεία. Με πιο ...μερακλωμένη την Νέα Δημοκρατία. Που φιλοτέχνησε με ...κυβερνητική αισιοδοξία το δικό της πρόγραμμα.

Όπως, πάντως,  πρόγραμμα διέθετε και  η νεοεκλεγμένη κεντροδεξιά  κυβέρνηση της Ισπανίας πριν μερικούς μήνες πάντως. Της οποίας τις προεκλογικές δεσμεύσεις,  τις πέρασε "κολάρο" στο λαιμό του Υπουργού οικονομικών της,  ο πολύς Γιούνκερ.


Δείτε το βίντεο 






Όπως πέρασε κολάρο προ καιρού και στον ημέτερο Ευάγγελο Βενιζέλο, τις "δεσμεύσεις" του προκατόχου του Γιώργου Παπανδρέου, απέναντι στον Ελληνικό λαό.








Όποια κυβέρνηση κι αν εκλεγεί, είναι χειροπόδαρα δεμένη,  από τις δανειακές συμβάσεις που υπέγραψε η χώρα. Η ΧΩΡΑ  είπα λέω. Κι όχι οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ. Κατά πως θέλουν να τις εμφανίζουν οι αντι-μνημονιακές συσπειρώσεις! 


Και το μεν ΠΑΣΟΚ, το πήρε το μήνυμα. Και γι αυτό κατεβαίνει σ΄αυτές τις εκλογές, τάζοντας στον Ελληνικό λαό:  θυσίες, θυσίες κι άλλες θυσίες. Της αποτυχημένης δίχρονης κυβερνητικής  πολιτικής του, μην ξεχνιόμαστε. Μιας διετίας,  που  κατασπαταλήθηκε στον εξανδραποδισμό της Νέας Δημοκρατίας! Με την οικονομία και τους ανοικονόμητους, στην αγχόνη!  


Σ΄αυτές τις εκλογές ωστόσο,  συμβαίνει το εξής παράδοξο: Τα λεγόμενα και κυβερνητικά κόμματα,  που με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους μας οδήγησαν στον γκρεμό, καινοτομούν σε σχέση με το αύριο -και το παρελθόν τους- μη τάζοντας τη γη της επαγγελίας του παρελθόντος.


Τα κόμματα -μη κυβερνητικές οργανώσεις- απεναντίας,  είναι αυτά που τάζουν τον ουρανό με τα άστρα! Με την κήρυξη του χρέους μας ως επαχθούς και την τροχιοδρόμηση της οικονομίας στον αστερισμό της δραχμής. Κι έτσι-κατά τη γνώμη τους-θα μας τραβήξουν κι απ΄τον γκρεμό. 

Με προεξάρχοντα αυτής της ενορχήστρωσης, τον Αλέξη Τσίπρα και τον συνασπισμό του. Που τους τα είπε έξω από τα δόντια τους δανειστές μας.    Και μάλιστα,  στη γλώσσα τους. Να αγιάσει το στόμα σου ρε Αλέξη!





To οξύμωρο  είναι πως ακόμα και οι ισχνές εξαγγελίες των πολιτικών,  για την διαβόητη πλέον "ανάπτυξη" πατάνε σε μια μπανανόφλουδα ολκής. Στο γεγονός κοντολογίς,  πως τα ήδη ψηφισθέντα μέτρα με το δεύτερο μνημόνιο, θα αποδώσουν το maximum  των εσόδων στο κράτος. Πολλά ξέρει το πολιτικό σύστημα που μετέθεσε τις φορολογικές δηλώσεις για μετά τις εκλογές. Στέλνοντας μας φιλάκια προεκλογικά. 
Μόνο που και ο φόρος ...εισοδήματος του προηγούμενου οικονομικού έτους, θα βρει ελάχιστα εναπομείναντα εισοδήματα να φορολογήσει!!! 
Και αυτόματα θα διολισθίσει σε φόρο...αίματος! Της κινητής και ακίνητης περιουσίας,  προηγούμενων χρήσεων και δεκαετιών. Και στην φορολόγηση των ακινήτων,  κάμποσα από τα οποία υπήρχαν   από την εποχή ακόμα... της Τουρκοκρατίας!  Και των ...κοτσαμπάσηδων! Και επί τη ευκαιρία:


****Ποιοι ήταν οι κοτσαμπάσηδες

Ποιοι ήταν οι κοτσαμπάσηδες
3
εκτύπωση  



Ο όρος κοτσάμπασης στο πλαίσιο του οθωμανικού συστήματος της κατάκτησης παραπέμπει σε ένα σύνολο κοινωνικών θέσεων και πολιτικών ρόλων που μεσολαβούν, οργανώνουν και ρυθμίζουν τις σχέσεις των ραγιάδων με την οθωμανική διοίκηση σε τοπική και περιφερειακή κλίμακα. Πρόκειται για σχέσεις που αφορούν τον τρόπο με τον οποίο κατανέμεται το φορολογικό βάρος στους κατακτημένους χριστιανούς και διασφαλίζεται η οθωμανική τάξη. 
Σημείωση: Μωρέ κάτι μου θυμίζει αυτή η τρομοκρατική ...οργάνωση των κοτσαμπάσηδων, κάτι μου θυμίζει....






Ότι και να ψηφίσουμε του λόγου μας λοιπόν, τα περαιτέρω κουρέματα του βιοποριστικού μας-πλέον- επιπέδου, θα είναι αλλεπάλληλα! 








Κουρέματα που θα φτάσουν μέχρι την οριστική αποτρίχωση! Κι από κάποιο σημείο και μετά, τον πρώτο λόγο θα έχουν οι ...αυτόματες κουρευτικές μηχανές. Μιας και οι δανειστές μας,  θα δηλώσουν οσονούπω  μπαϊλτισμένοι!






Και μην πιστεύετε στα θαύματα και τα ...πολιτικά μαντζούνια. Κάθε θαύμα,  τρείς μέρες κρατάει που λέει κι ο λαός μας.










Δια ταύτα: Είτε ψηφίσουμε ...μνημονιακά κόμματα είτε επιλέξουμε τα αντιμνημονιακά αντίστοιχα, το αποτέλεσμα  της επόμενης ημέρας, θα είναι ένα και το αυτό: ΣΗΜΑΔΕΜΕΝΟ! 




Ελληνικά κόμματα θα ψηφίσουμε εμείς; ΡΑΪΧ- (ΕΝΒΑΧ) θα μας προκύπτει μέχρι το 2040!


Καιρό πάντως τώρα, με βασανίζει,  αυτή η...διαβολεμένη σημειολογία,  του επιθέτου του Γερμανού Υπερπρωθυπουργού, που μας φόρεσε κολάρο η εταίρα μας στην Ευρώπη Merkel. 


Ανέκαθεν άραγε το πρώτο συνθετικό του επιθέτου του σκιώδους πρωθυπουργού μας,  (REICH) ήταν έτσι; Ή  μήπως το άλλαξε λίγο πριν αναλάβει τα καθήκοντά του στη χώρα μας; Θα σκάσω αν δε το βγάλω από μέσα μου, περιμένοντας να πάρω μια  πειστική  απάντηση πάνω σ΄αυτό!  


Πειστική απάντηση είπα! Και μου πει κανείς για... συμπτώσεις (όπως για  συμπτώσεις μίλησε κι ο Άκης και  για εντελώς... συμπτωματική συνεργασία,  με τις υπεράκτιες εταιρείες συγγενών και φίλων,  καταλήγοντας ...προσωρινά κάτοικος του Κορυδαλλού) γιατί δύσκολα θα με πείσει! 


Υ.Γ.: Γιατί είπα προσωρινά κάτοικος Κορυδαλλού; Γιατί ορέ αδέρφια,  μόλις ο Άκης βγάλει τον τελευταίο υπερασπιστικό άσσο από το μανίκι του και καρφώσει το ΠΑΣΟΚ, πως μέρος της μίζας, διοχετεύτηκε απευθείας στα κομματικά ταμεία του κινήματος, θα αλλάξει άρδην το σκηνικό! 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου