ΣΗΜΑΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΙΠΕ ΑΛΛΑ ΤΙ ΕΙΠΕ...
H Ελλάδα ήταν πτωχευμένη από το 1990 υποστήριξε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, σημειώνοντας πως ευθύνες έχουν και τα δύο μεγάλα κόμματα. Πρόσθεσε δε ότι «όλοι», περιλαμβανομένου του Κώστα Καραμανλή και του Γιώργου Παπανδρέου, ήξεραν για την κατάσταση της οικονομίας. «Είναι ανάγκη, χάριν της ιστορίας, να πούμε μία πολύ απλή αλήθεια: Φταίνε και τα δύο μεγάλα κόμματα, με τη διαφορά ότι δεν είναι ίσες οι ευθύνες.
"Η πραγματικότητα είναι ότι το 1981 ο Ανδρέας Παπανδρέου εισήγαγε για πρώτη φορά την πολιτική των ελλειμμάτων. Για να κάνει κοινωνική πολιτική με δανεικά, οδήγησε τη χώρα σε χρεοκοπία,. Όπως...λέει ο Γιούνκερ, το 1990 η Ελλάδα ήταν μία πτωχευμένη χώρα»
vavelhaber: 29 Κυβερνήσεις από το 81 και δώθε....χρεοκόπησαν τη χώρα...
Στην ίδια συνέντευξη, ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ άσκησε δριμύτατη κριτική τόσο στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου όσο και στις κυβερνήσεις του Κώστα Καραμανλή, ενώ χαρακτήρισε «λαϊκιστή» τον Αντώνη Σαμαρά για τον οποίο εμμέσως εξέφρασε την εκτίμηση πως αν συνεχίσει σε αυτή τη λογική δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός. «Ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν ο τελευταίος πολιτικός που έγινε πρωθυπουργός χαϊδεύοντας αυτιά» δήλωσε χαρακτηριστικά.
vavelhaber:Αλλά επί κυβερνήσεως Γιώργου Παπανδρέου, χρεοκόπησε!
Οξύτατοι ήταν οι χαρακτηρισμοί του για τον σημερινό πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας. «Όσο δίκιο είχε ο Γιώργος Παπανδρέου όταν προεκλογικά έλεγε το υπάρχουν λεφτά, άλλο τόσο δίκιο έχει και ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος λέει ότι μπορεί να μηδενιστεί το έλλειμμα μέσα στο 2011. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο κ. Σαμαράς είναι λαϊκιστής» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.
Σε ερώτηση μάλιστα για το αν υπονοεί ότι ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν θα γίνει πρωθυπουργός, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε «Συ είπας».
Ο πρώην Πρωθυπουργός τόνισε ότι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου πρέπει να ζητήσει συγγνώμη για το γεγονός ότι φωτογράφισε ως συνομιλητή του κ. Γιούνκερ τον Κώστα Καραμανλή, επεσήμανε όμως πως υπάρχουν σοβαρότερα προβλήματα στη χώρα. Αναφερόμενος στις κυβερνήσεις του Κώστα Καραμανλή ο επίτιμος Πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε πως έχουν και αυτές μεγάλο μέρος της ευθύνης.
«Η ΝΔ με απογοήτευσε», δήλωσε χαρακτηριστικά, αποκαλύπτοντας πως είχε πολλές φορές προειδοποιήσει τον Κώστα Καραμανλή ότι η χώρα οδεύει προς την καταστροφή, κάτι που όπως είπε «γνώριζε και ο Γιώργος Παπανδρέου.
Κριτικάρω αρνητικά την περίοδο Καραμανλή γιατί ήταν μια περίοδος που η ΝΔ θα μπορούσε να κάνει καλύτερα τα πράγματα... Ο Καραμανλής δεν έπρεπε να κάνει εκλογές, έπρεπε να πάρει τα μέτρα και αν ήταν να βουλιάξουμε ας βουλιάζαμε με τη σημαία ψηλά» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.
Ο πρώην πρωθυπουργός χαρακτήρισε κωμικό, γελοίο και επιζήμιο το να γίνει εξεταστική επιτροπή για την οικονομία κάνοντας έκκληση στον Γιώργο Παπανδρέου και τον Αντώνη Σαμαρά να σταματήσει αυτή η κουβέντα «Αρκετά έχει διασυρθεί η χώρα» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος εξέφρασε την εκτίμηση πως Αθήνα και Ευρώπη κρύβανε σε συμφωνία τα προβλήματα. Όσον αφορά το μνημόνιο ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε τα μέτρα αναγκαία, υπενθυμίζοντας πως ο ίδιος είχε προτείνει το σχηματισμό κυβέρνησης εκτάκτου ανάγκης υπό τον Γιώργο Παπανδρέου για να βελτιωθεί, μεταξύ άλλων, και η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό.
«Πρέπει να αποφασίσουμε πως η εθνική συνεννόηση είναι απαραίτητη» δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός καλώντας τον Γιώργο Παπανδρέου να αναλάβει τις ευθύνες του ενώ κατηγόρησε τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου ότι δεν ασχολείται ουσιαστικά με το Υπουργείο Οικονομικών. «Κάνει τραγικά λάθη με τη φορολογική πολιτική, η οικονομική πολιτική με διαρροές αποτελεί διεθνή πρωτοτυπία» δήλωσε χαρακτηριστικά, ζητώντας να υπάρξουν ριζικές αλλαγές και επαναφέροντας θέμα άρσης της μονιμότητας στο δημόσιο.
ΠΕΡΙ ΑΛΛΑ ΤΥΡΒΑΖΟΥΝ….
Κοινοτικά προγράμματα ύψους 660 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση της ανεργίας παραμένουν στα αζήτητα
Ορατός είναι ο κίνδυνος να μην πληρωθούν τα επιδόματα ανεργίας τους τελευταίους μήνες του 2010, καθώς ο ΟΑΕΔ μετά βίας διασφαλίζει τις παροχές του Οκτωβρίου, ενώ το ΙΚΑ, που οφείλει σημαντικά ποσά από εισφορές προς τον Οργανισμό, βρίσκεται επίσης σε οικονομικό αδιέξοδο.
Ο ΟΑΕΔ χρειάζεται 500 εκατ. ευρώ ως το τέλος του 2010, ώστε να συνεχίσει να καταβάλλει απρόσκοπτα τα επιδόματα ανεργίας και τις υπόλοιπες παροχές (οικογενειακά επιδόματα, κτλ.),
Την ίδια ώρα, 660 εκατ. ευρώ από κοινοτικά προγράμματα και «λιμνάζοντα αποθεματικά» του υπουργείου Ανάπτυξης παραμένουν στα αζήτητα, ενώ ο ΟΑΕΔ έχει επανειλημμένως υποβάλει προγράμματα και προτάσεις «για την αξιοποίησή τους στην αντιμετώπιση της ανεργίας την κρίσιμη περίοδο που διέρχεται η χώρα».
Συγκεκριμένα, 11 εγκεκριμένα προγράμματα από το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού, προϋπολογισμού 440 εκατ. ευρώ, που αφορούν 108.000 θέσεις εργασίας, καθυστερούν επί τέσσερις μήνες επειδή δεν έχουν υπογραφεί οι απαραίτητες υπουργικές αποφάσεις. «Αποτέλεσμα αυτού είναι να υπάρχει σημαντικός κίνδυνος να αυτοακυρωθούν» , όπως σημειώνει σε έγγραφό του προς τον υπουργό Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοΐδη ο διοικητής του ΟΑΕΔ Ηλ. Κικίλιας .
Ο διοικητής του ΟΑΕΔ εξηγεί στον νέο υπουργό Ανάπτυξης ότι «επί μήνες έχει υποβληθεί πρόταση για τη διάθεση των πόρων αυτών προκειμένου να υλοποιηθούν δράσεις για την τόνωση της απασχόλησης, αλλά οι προτάσεις προσκρούουν στη διαρκή και ακατανόητη άρνηση των υπηρεσιών σας».
Για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται πως στην πολιτική, οι παραλείψεις είναι τρισχειρότερες από τις πράξεις!!! Τ΄άκουσε κ. Λοβέρδο; Δεν αρκούν οι επικοινωνιακές επισκέψεις στον ΟΑΕΔ με τον πρωθυπουργό. Εκτός κι αν πήγατε για άλλη δουλειά εκεί...
ΜΙΑ ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΤΟ ΠΕΤΑΛΟ
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: «Παραπλανηθείς υπουργός ο Γ. Παπακωνσταντίνου»
Έτσι απλά….
Την πιο εύκολη δουλειά ένας κυβερνητικός εκπρόσωπος, την έχει όταν η κυβέρνηση της οποίας τη φωνή αποτελεί, είναι φρέσκια στην εξουσία. Τότε στατιστικά έχει …πίσω του πεδίον δόξης λαμπρόν. Και το μέλλον μπορεί να περιμένει.
Τα δύσκολα αρχίζουν μόλις η φρέσκια κυβέρνηση αρχίσει να παλιώνει. Δημιουργώντας πλέον το δικό της παρελθόν. Φοβούμενη, όλο και περισσότερο το μέλλον. Κι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος –που από κάποιο σημείο και μετά δίνει μάχη χαρακωμάτων- γίνεται όλο και πιο κυνικός.
Απ’ αυτήν εδώ τη γωνιά το φωνάζουμε από την πρώτη μέρα. Το ΠΑΣΟΚ, ανέλαβε εργολαβικά την δυσφήμιση της κυβέρνησης Καραμανλή αρχικά. Συν το χρόνω και με την «αφύπνιση» των ντόπιων κατά βάσιν δημοσιογράφων, αναγκάστηκε να βάλει στο κάδρο, όλες τις κυβερνήσεις από τη μεταπολίτευση και δώθε. Οι περισσότερες από τις οποίες ήταν δικές του.
Μέχρι που οι κατάρες προς τους προηγούμενους, αναγκαστικά και διαχειριστικά θα έπεφταν στις πλάτες των νυν.
Η αυτοματοποιημένη αντίδραση του κάθε κυβερνητικού στελέχους, στις «ζόρικες» ερωτήσεις είναι πως φταίει η κυβέρνηση Καραμανλή. Μ’ αυτή τη λογική, κι ο ΥΠΟΙΚ. Παπακωνσταντίνου στις ΗΠΑ στον οποίο μετέφεραν –από δεύτερο χέρι- τις δηλώσεις πως «κάποιος πρωθυπουργός του είπε πως κυβερνούσε μια διεφθαρμένη χώρα» αυτοματοποιημένα επίσης έδειξε Καραμανλή.
Ο Γιούνκερ δεν είχε πει αυτό ωστόσο. (πιο κάτω όλο το σήριαλ της παρανόησης(;) Ο Γιούνκερ, «πάτησε» πάνω στις κατά καιρούς δηλώσεις Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου, επαναλαμβάνοντας τα όσα καταμαρτυρεί στη ράτσα, το δίδυμο των ΠΑΠ που μας εκπροσωπεί εδώ και ένα χρόνο.
Το γεγονός βέβαια πως από τις μέχρι τώρα εξεταστικές δεν προκύπτει το μέγεθος της διαφθοράς το οποίο διατυμπανίζουν για τους αμέσως προηγούμενους και μόνο, βάζοντας στο κάδρο, κυρίως στελέχη του ΠΑΣΟΚ τους, στην εσωτερική κατανάλωση μπορεί να περνάει ντούκου, αλλά στα εξωτερικά το έχουν τούμπανο. Και πως θα μπορούσε να είναι διαφορετικά. Αφού εκείνοι μας λάδωναν….
Οι ατάκες του κυβερνητικού εκπροσώπου λοιπόν, ολοένα και φέρνουν σε θεατρική επιθεώρηση: Σημειώσαμε από τη χθεσινή… ενημέρωση:
Ερωτηθείς γιατί ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου -προτού διευκρινιστεί τι ακριβώς είχε δηλώσει ο κ. Γιούνκερ- «φωτογράφισε» τον Κ. Καραμανλή ως εκείνο τον Έλληνα πρωθυπουργό που φερόταν να είχε συνομιλία με τον κ. Γιούνκερ, ο κ. Πεταλωτής ανέφερε ότι σε μια συνέντευξη Τύπου στην Αμερική ο υπουργός Οικονομικών εξέφρασε μια εκτίμηση, απαντώντας σε μια ερώτηση που είχε λάθος βάση.
Επισήμανε δε ότι στη συνέχεια αποδείχτηκε ότι η αναφορά του κ. Γιούνκερ ήταν διαφορετική.
Έτσι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσε ότι «ο Γιώργος Παπανδρέου συζήτησε με τον κ. Γιούνκερ για διεφθαρμένη χώρα και ουδέποτε είπε ότι κυβερνά μια διεφθαρμένη χώρα» και παρέπεμψε σε επεξηγηματική δήλωση του εκπροσώπου του κ. Γιούνκερ, η οποία εξηγεί ότι ο επικεφαλής του Eurogroup δεν αναφερόταν σε συνομιλία με τον Έλληνα πρωθυπουργό, αλλά μιλούσε για μια δημόσια συζήτηση. (του Πρωθυπουργού επίσης)
Για να συνεχίσει ξεκάρφωτα την επική του επίθεση στην Ν.Δ. -σε όσους είναι οι λιγότερο εμπλεκόμενοι, σ΄ αυτό το σήριαλ τελικά- ο κ. Πεταλωτής: «δυστυχώς πάντα υπήρχαν δυνάμεις τις συντήρησης, νοσταλγοί του παρελθόντος που δεν αντέχουν να αλλάξει κάτι στον τόπο, είναι οι ίδιοι που λιποτακτούν στα δύσκολα, που αποχωρούν από τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, που αποθέωσαν τη σπατάλη, κακοδιαχείριση, τους ημέτερους και γιγάντωσαν τη διαφθορά και τις πελατειακές σχέσεις».
Ερωτηθείς εάν θα ζητηθούν εξηγήσεις από τον πρόεδρο του Γιουρογκρούπ για το γεγονός ότι ενώ ήξερε την κατάσταση της Ελλάδας, όπως ο ίδιος δήλωσε, δεν ειδοποίησε έγκαιρα, ο κ. Πεταλωτής σημείωσε ότι τις εξηγήσεις τις ζητεί ο ελληνικός λαός από τις κυβερνήσεις, ότι τις έχει ζητήσει ήδη από την κυβέρνηση της ΝΔ -κάτι που φάνηκε και στις τελευταίες εκλογές - και ότι τις ζητεί κι από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η οποία δίνει αγώνα κατά της διαφθοράς με αποτελέσματα.
Τόνισε δε ότι «εμείς δεν πληρώνουμε τη γνώση του κ. Γιούνκερ, αλλά την κυβέρνηση της ΝΔ η οποία με παραποιημένα στοιχεία προσπαθούσε να εξαπατήσει υποτίθεται τους εταίρους μας».
Ο κ. Γιούνκερ κ. Πεταλωτή, είπε επίσης «πως οι Γαλλο-γερμανοί, αγρόν ηγόραζαν στα σημάδια της οικονομικής μας παρακμής. Γιατί είχαν τεράστια οικονομικά συμφέροντα» Καθυστερώντας με τις παλινωδίες της Μέρκελ ειδικότερα τον μηχανισμό στήριξης. Ούτε και γι αυτά θα ρωτήσετε τον κ. Γιούνκερ; Προσέξτε γιατί θα σας ξεμπροστιάσουν οι φιλέλληνες Ευρωβουλευτές ξανά. Συνεπώς;
Τι κάνεις Γιάννη; Κουκιά σπέρνω!!!
ΣΙΓΑ Η ΠΑΤΡΙΔΑ… ΧΟΡΕΥΕΙ
Πώς η Ελλάδα έχασε μία επένδυση 15 δισ. ευρώ;
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει δημοσίευμα του Bloomberg στην ηλεκτρονική του σελίδα, σύμφωνα με το οποίο λίγο πριν το Πάσχα του 2008 επενδυτική εταιρία του Μονακό με επικεφαλής τον Antoine Maalouf έφθασε στο υπουργείο Τουρισμού με το αίτημα να αγοράσει ένα νησί.
Συγκεκριμένα, ο γενικός διευθυντής της επενδυτικής εταιρίας MMC Group με έδρα στο Μονακό, έδωσε στην τότε υπουργό, Φάνη Πάλλη Πετραλιά 15 δισ. ευρώ με την μορφή εγγυήσεων που είχαν εκδώσει ορισμένοι από τους μεγαλύτερους οίκους των ΗΠΑ και της Ευρώπης για να αγοράσει προς 120 εκατ. ευρώ το νησί Πάτροκλος, το επονομαζόμενο Γαϊδουρονήσι στον Σαρωνικό, μια έκταση 4.000 στρεμμάτων και να χρησιμοποιήσει τα υπόλοιπα κεφάλαια για την κατασκευή θεματικού πάρκου τύπου Λας Βέγκας.
Θα περιλάμβανε καζίνα, γήπεδα γκολφ, πολυτελείς εγκαταστάσεις διαμονής 50.000 ατόμων και μαρίνα για εκατοντάδες γιώτ. Θα απασχολούσε 8.000 Έλληνες, ενώ μεταξύ των επενδυτών ήταν και η Donatella Versace, που θα κατασκεύαζε πολυτελές ξενοδοχείο.
Το αστείο ξεκινάει κάπου εδώ επειδή αυτό που ζήτησε ο κ. Maalouf από την κ. Πάλλη-Πετραλιά, ήταν «μία γραπτή δέσμευση, με την οποία θα μπορούσε να ξεπεράσει την ελληνική γραφειοκρατία».
Η υπουργός του απάντησε «η ελληνική κυβέρνηση σας υποστηρίζει πλήρως» και «έχετε τις ευχές μας».
«Θα μου δώσετε λοιπόν την επιστολή;» ρώτησε ο κ. Maalouf για να λάβει την αφοπλιστική απάντηση: «Τι; Δεν εμπιστεύεστε την ελληνική κυβέρνηση;».
Τι έδειξε η δημοσκόπηση του πανεπιστημίου
Μεγάλη η απόσταση από την Kαπα Research
Προβάδισμα 3,4 μονάδων του υποψήφιου της ΝΔ Βασίλη Κικίλια, έναντι του υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Σγουρού, δίνει δημοσκόπηση του τμήματος Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, που δημοσιεύει η εφημερίδα «Free Sunday».
Ειδικότερα, ο κ. Κικίλιας λαμβάνει 21,7%, ο κ. Σγουρός 18,3% και ο Γιάννης Δημαράς 16,4%. Τον γνωστό «Κανένα» επιλέγει το 15,9%, ενώ οι υπόλοιποι υποψήφιοι λαμβάνουν ποσοστά μικρότερα του 8%.
Στην παράσταση νίκης, ο κ. Σγουρός έρχεται πρώτος με 31,3%, έναντι 21,4% για τον κ.Κικίλια και 14,9% για τον κ.Δημαρά.
Η πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρείας Kαπα Research για την εφημερίδα «Το Βήμα» της Κυριακής έδειξε εντελώς διαφορετικά πράγματα. Στην Περιφέρεια Αττικής προηγείται ο Γιάννης Σγουρός με 20,1% και ακολουθούν ο Γιάννης Δημαράς με 17,9% και ο Βασίλης Κικίλιας με 12,1%. Ακολουθούν, οι Αδ.Γεωργιάδης (9%), Θ.Παφίλης (8,1%), Αλ.Μητρόπουλος (7,9%), Γρ.Ψαριανός (3,5%) και Αλ.Αλαβάνος (3,1%).
Δεν χωράει καμιά αμφιβολία πως κάποια απ΄τις δυο αυτές δημοσκοπήσεις, πραγματοποιήθηκε στα....γραφεία της Νομαρχιακής επιτροπής, ενός από τα δύο κόμματα που υποστηρίζουν τους Κικίλια και Σγουρό.
Εμείς κρατάμε το ....καλάθι μας για να το επανεφέρουμε μετά τις εκλογές...
Είτε για να συγχαρούμε το ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ για τη γνώση που παρέχει στους σπουδαστές του, είτε για να συγχαρούμε τους δημοσκόπους, που βαφτίζουν έρευνα , τους ευσεβείς τους πόθους του πελάτη τους.
Οψόμεθα την 7η Νοεμβρίου!
Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΘΕΩΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗΣ (1)
Η ΘΕΩΡΙΑ
ΚΑΙ Η ΠΡΑΞΗ
ΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ ΤΙ;
Μαλλιά κουβάρια γίναμε από μια -σαφέστατη για την Ελληνική πλευρά-δήλωση του επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ. Είπε ο άνθρωπος επί λέξη:
«Μr Jüncker said he knows the Greek economy well and saw the crisis coming. “I could not go public with the knowledge,” he said. “Three or four years ago, I knew that one of the main Greek characteristics is corruption . . . Now the Greek prime minister is saying, ‘I am governing a country of corruption’. »
Μετάφραση:
» Ο κός Γιούνκερ είπε ότι γνώριζε καλά την Ελληνική οικονομία και είχε προβλέψει την κρίση. «Δεν μπορούσα να το πω δημόσια» είπε, «τρία ή τέσσερα χρόνια πριν γνώριζα πως το κύριο χαρακτηριστικό των ελλήνων ήταν η διαφθορά»…ΤΩΡΑ ο Ελληνας πρωθυπουργός λέει «Κυβερνώ μια διεφθαρμένη χώρα»
Δεν υπάρχει καμία αναφορά σε ΠΡΩΗΝ πρωθυπουργό. Μιλάει για τον νυν πρωθυπουργό της Ελλάδας. Περισσότερα:
Μετάφραση:
» Ο κός Γιούνκερ είπε ότι γνώριζε καλά την Ελληνική οικονομία και είχε προβλέψει την κρίση. «Δεν μπορούσα να το πω δημόσια» είπε, «τρία ή τέσσερα χρόνια πριν γνώριζα πως το κύριο χαρακτηριστικό των ελλήνων ήταν η διαφθορά»…ΤΩΡΑ ο Ελληνας πρωθυπουργός λέει «Κυβερνώ μια διεφθαρμένη χώρα»
Δεν υπάρχει καμία αναφορά σε ΠΡΩΗΝ πρωθυπουργό. Μιλάει για τον νυν πρωθυπουργό της Ελλάδας. Περισσότερα:
Στην Ελλάδα ωστόσο, πήρα φωτιά τα μπατζάκια μας:
Νωρίς το πρωί της Κυριακής ο Κώστας Σημίτης, έβγαζε τον ευατό του από το κάδρο.
Αντίδραση Κ. Σημίτη για τις αναφορές Γιούνγκερ
Βγάζει εαυτόν από «υποψήφιο»
Την έντονη –αναμενόμενη- αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη προκάλεσε η αναφορά του επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, ότι είχε μιλήσει για το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας σε έλληνα πρωθυπουργό, o οποίος του απάντησε ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα «γιατί κυβερνά μια διεφθαρμένη χώρα». Ο πρώην πρωθυπουργός, σε δήλωσή του που μεταδόθηκε στη ΝΕΤ έκανε λόγο για ανοησίες: «Πρόκειται για ανοησίες. Επί των ημερών μου η χώρα είχε ανάπτυξη με ρυθμό 5% και έλλειμμα 4%. Δεν είχα κανένα λόγο και δεν θα δεχόμουν καμία συζήτηση αν η χώρα μου ήταν διεφθαρμένη, ή όχι».
http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/58110/adidrasi-k-simiti-gia-tis-anafores-giounger-/
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: ΔΙΚΑΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ
«Η χθεσινή δήλωση του επικεφαλής των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης κ. Γιούγκερ, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ήξερε, εδώ και χρόνια, για το δημοσιονομικό πρόβλημα της Ελλάδας και ότι έπρεπε να ληφθούν μέτρα πριν από δύο τρεις δεκαετίες, αλλά κανείς δεν μιλούσε γιατί αυτό έβλαπτε τις εξαγωγές της Γαλλίας και της Γερμανίας, δικαιώνει πλήρως τις θέσεις που, εδώ και επτά μήνες, διατυπώνω.
Ότι:....
1) Εάν θέλουμε να βρούμε ποιος φταίει για την οικονομία πρέπει να πάμε πίσω στο 1981. Αυτό που θέλει να αποφύγει το ΠΑΣΟΚ για ευνόητους λόγους.
2) Η Ευρωπαϊκή Ένωση και κυρίως η Γερμανία και η Γαλλία έπρεπε να «βάλουν πλάτη» και όχι το ΔΝΤ.
Αυτή τη θέση υποστήριξα στη Σύνοδο του ΕΛΚ, αλλά δυστυχώς ήμουν μόνος.
Η Κυβέρνηση, όχι μόνο ενίσχυσε την επιχειρηματολογία τους, διασύροντας τη Χώρα, για κομματικούς λόγους, αλλά ουσιαστικά απεδέχθη άνευ όρων μια επιλογή που σήμερα στραγγαλίζει την Ελλάδα και τους Έλληνες.
Ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του».
MEGA ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Ο Παπακωνσταντίνου "Φωτογράφισε" και ο Καψής "έδωσε" Καραμανλή.
Υπόδειγμα πράσινου παπαγάλου ο Καψής ανέλαβε να πει ο ίδιος το όνομα του Κώστα Καραμανλή που δεν είπε αλλά υπονόησε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου. "Τον Καραμανλή εννοούσε ο Γιούνκερ" είπε με βεβαιότητα ο Καψής. Κανείς άλλος δεν θα αναλάμβανε τέτοιο ρίσκο. Μόνο...
ένας δημοσιογράφος που δεν παίρνει ποτέ ρεπό για να βρίσκεται καθημερινά στο γυαλί. Μεγάλο το ρίσκο. Ας ελπίσουμε ότι θα του βγει γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα το πληρώσει πολύ ακριβά...
ένας δημοσιογράφος που δεν παίρνει ποτέ ρεπό για να βρίσκεται καθημερινά στο γυαλί. Μεγάλο το ρίσκο. Ας ελπίσουμε ότι θα του βγει γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα το πληρώσει πολύ ακριβά...
Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2010, 12:42
Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της εφημερίδας «Irish Times» στην Ουάσιγκτον, Λάρα Μάρλοου.
Ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αναφερόταν στον νυν πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου όταν δήλωσε χαρακτηριστικά πως Έλληνας πρωθυπουργός του είπε ότι κυβερνά μια διεφθαρμένη χώρα.Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η ανταποκρίτρια της εφημερίδας Irish Times Λάρα Μάρλοου. Σύμφωνα με το δημοσίευμά της ο Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ είπε:
«Πριν από τρία ή τέσσερα χρόνια γνώριζα ότι ένα από τα βασικά ελληνικά χαρακτηριστικά είναι η διαφθορά... Τώρα ο Έλληνας πρωθυπουργός λέει: "Κυβερνάω μια χώρα διαφθοράς. Η ελληνική κρίση θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν η Ελλάδα είχε συμπεριφερθεί με τελείως διαφορετικό τρόπο, αρχίζοντας πριν από δεκαετίες"».
Η δημοσιογράφος ήταν στην συνέντευξη του κ. Γιούνκερ ενώ οι Έλληνες δημοσιογράφοι έλειπαν, γιατί ακολουθούσαν τον κ. Παπακωνσταντίνου.
Διαβάστε όλο το δημοσίευμα:
ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΜΩΡΕ....ΧΑΣΑΜΕ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΒΛΑΚΩΔΗ ΕΣΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΜΑΣ....
Σε διευκρινιστικές δηλώσεις προχώρησε ο Γκι Σιουλέρ εκπρόσωπος Τύπου του προέδρου του Eurogroup και πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τονίζοντας ότι κατά τη διάρκεια της πρόσφατης ομιλίας του στην Ουάσιγκτον ο κ. Γιούνκερ σε σύντομη αναφορά του για την ελληνική οικονομία σημείωσε ότι «πριν από μερικά χρόνια, όταν τα στοιχεία της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας έδειχναν ότι η χώρα θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη οικονομική και δημοσιονομική κατάσταση, οι πάντες στην υπόλοιπη Ευρώπη γνώριζαν ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει πολύ σοβαρό πρόβλημα διαφθοράς».
Ωστόσο, συνεχίζει ο εκπρόσωπος, ο κ. Γιούνκερ ως πρόεδρος του Eurogroup δεν ήταν σε θέση να τα θέσει δημοσίως, καθώς η κατακραυγή θα ήταν μεγάλη».
Καταλήγει λέγοντας ότι ο πρόεδρος του Eurogroup «για να δείξει τη μεταστροφή των ελληνικών αρχών απέναντι στο πρόβλημα, ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, λίγο μετά τις βουλευτικές εκλογές του 2009, όταν τελικά αναγνωρίστηκε η πλήρης διάσταση του ελληνικού προβλήματος, δήλωσε ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με τη διαφθορά».
Ωστόσο, συνεχίζει ο εκπρόσωπος, ο κ. Γιούνκερ ως πρόεδρος του Eurogroup δεν ήταν σε θέση να τα θέσει δημοσίως, καθώς η κατακραυγή θα ήταν μεγάλη».
Καταλήγει λέγοντας ότι ο πρόεδρος του Eurogroup «για να δείξει τη μεταστροφή των ελληνικών αρχών απέναντι στο πρόβλημα, ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, λίγο μετά τις βουλευτικές εκλογές του 2009, όταν τελικά αναγνωρίστηκε η πλήρης διάσταση του ελληνικού προβλήματος, δήλωσε ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με τη διαφθορά».
ΚΑΙ ΤΟ ΔΑΣΟΣ:
«Ήταν προφανέστατο ότι η Ελλάδα θα αντιμετώπιζε κάποια μέρα ένα τέτοιο πρόβλημα, και ξέραμε ότι το πρόβλημα αυτό θα εκδηλωνόταν. Γερμανοί και Γάλλοι αξιωματούχοι καθώς και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ συζητούσαν για αρκετό καιρό «για τις προοπτικές αυτού που τότε δεν είχε ακόμη αποκληθεί "ελληνική κρίση"».«Γαλλία και Γερμανία, κέρδιζαν, τεράστια ποσά από τις εξαγωγές τους στην Ελλάδα. «Δεν μπορούσα να αποκαλύψω δημόσια την πληροφόρηση αυτή»
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου