Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου 2010

ΤΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

Στην ανάρτησή μας με θέμα: "το Χριστουγεννιάτικο δέντρο" τον περασμένο Δεκέμβριο, παρουσιάστηκαν   τα δέντρα διαφόρων επαγγελμάτων και φορέων, για τη μεγάλη γιορτή. Σειρά παίρνουν πλέον,  τα δέντρα της φύσης με την αξιοπρόσεκτη σημειολογία τους.

Πρώτο στην παρουσίασή μας ,  είναι το τελευταίο δέντρο που διασώθηκε στην  ελληνική πρωτεύουσα,  ύστερα απ΄την πύρινη λαίλαπα των τελευταίων ετών. Και διασώθηκε σε μια δεντροστοιχία. Το παρουσιάζουμε   σε πένθιμη κορνίζα ! 

Τα δέντρα στο εκκλησάκι της Αγίας Θεοδώρας στην Πελοπόννησο,  είναι ένα θαύμα της φύσης. Που σκαρφάλωσαν στη σκεπή για να διασωθούν. Είτε  κι  ένα θαύμα της πίστης.

Τα δέντρα bonsai του σαλονιού, είναι διτής προέλευσης. Και δημιουργήματα της φύσης  αλλά ...


....και ανοσιουργήματα της ανθρώπινης  παρέμβασης!
Για τις δασικές υπηρεσίες της χώρας -που κατηγορούν τους πολίτες πως καταπατούν το δάσος και ουδέποτε κατηγορούν το... δάσος που καταπατάει τα σπίτια τους-  υπάρχει κι ο αδιάψευστος μάρτυρας: Το δέντρο καταπατητής! Των περιουσιών μας κακό χρόνο να  ΄χει! 


Μία σου και μία τους όμως! Παλιόδεντρο!


Για να μη πούμε μία σου και δύο μας στην τελική!


Η επιμονή και η επιμονή,  σ΄αυτή τη ζωή επιβραβεύονται: Η Άπω Ανατολή,  με περηφάνεια μας παρουσιάζει το βραχο-δεντρο-σπιτο. Τρία σε ένα!
Μόνο που τα δικά μας είναι αρχαιότερα.


Η καλλλιτεχνική ροπή της φύσης,  ήταν αρχαιόθεν γνωστή! Με τα δέντρα μπαλαρίνες λόγου χάριν...


Είτε και με τα ... ευλογημένα δέντρα μοντέλα. Της θρυλικής Καγιά.Υπάρχουν ωστόσο  και δέντρα,  με διαολεμένη ...σκηνική παρουσία! Ανάθεμα τον πολιτισμό μας ανάθεμα!
Κι όταν ...η οκνηρή  φύση βαριέται να μας επιδείξει τις καλλιτεχνικές της ανησυχίες,  να 'ναι καλά  η ανήσυχη φύση του γλύπτη. Που αφαλοκόβει την οκνηρή φύση!Ευτυχώς τελικά που στη φύση, η ελπίδα δεν πεθαίνει! Ούτε καν  τελευταία.


Αν πεις δε από  γεωμετρία; Εκεί κι αν η φύση είχει έμφυτη ροπή.


Με ποικιλία σχημάτων.Και τι δεν έκανε η έρμη η φύση για να την αφήσουμε στην ησυχία της;  Μέχρι και τα πόδια της μας άνοιξε.......για να περάσει από μέσα της ο ...πολιτισμός μας. Ουδέποτε ωστόσο έπαψε να περνάει μηνύματα. Σμιλεύοντας... επιτύμβιες πλάκες και  θυμίζοντάς μας,  πως το τέλος μας πλησιάζει. Μαζί της!

Με  τις τόσες ασέλγειες  σε βάρος της!


Για τους δύσπιστους  των... μηνυμάτων  της φύσης, υπάρχει κι ένα  τελευταίο,  ξεκάθαρο μήνυμα. Που μας στέλνει με τους καρπούς του, ένα δέντρο της Μπαγκόνγκ!  Το δέντρο: nareepol tree. 
Μα είναι ανάγκη να μιλάμε για σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου; Νισάφι πια!

Σφίχτηκε κόμπος η καρδιά μας; Ας μας πιστέψουμε!  Περισσότερο μας πάει το χαλάρωμα εικάζω!


 


Και τα καμώματα της φύσης,  προκειμένου να την κατατάξουμε στα... διατηρητέα... Χάδια θέλει η φύση ορέ πατριώτες!Το τελευταίο εμφανές  SOS της φύσης, δε θα μπορούσε παρά να προέρχεται απ΄ τη θρυλική Ελλάδα! Με...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου