Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

ΤΑ...12 ΠΑΚΕΤΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ


Δεν σας τα 'λεγα; Σας τα 'λεγα! Μήνες τώρα: Η κρίση αυτή,  δεν ήρθε για να φύγει. Για να μείνει ήρθε.  Πενήντα χρόνια κράτησε  η  ανάπτυξη, ...εκατόν πενήντα χρόνια θα κρατήσει η λιτότητα! Και βάλε, αν δεν ανασκουμπωθούμε στην ...ανάπτυξη με  ταυτόχρονη αξιοποίηση του...υπεδάφους μας ΤΩΡΑ. Μιας και το... έδαφος, έχει προ πολλού υποχωρήσει κάτω από τα πόδια μας.
Έτσι πάνε τα σταθεροποιητικά προγράμματα. Επί τρία. Όπως επί τρία,  θα πάνε και τα "πακέτα" των μέτρων της εξυγίανσης της οικονομίας. 
Γιατί στη ...σταθεροποίηση της οικονομίας,  τα κουνήσαμε τα μαντήλια μας,  κατά την  6ετία του Καραμανλή. Και στην οικονομία μας  ...γενικότερα, τα  κουνούσαμε τα μαντήλια,    σ΄ολη την   προηγούμενη 20ετία του ΠΑΣΟΚ. Κι ας τραγουδάει η Άλκιστις τα δικά της. Το πόσο ζωντανοί είμαστε, η καρδούλα μας το ξέρει!

Το  πολυδιαφημισμένο "κοινωνικό κράτος" του χθες -και του Ανδρεοπαπανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ - βαφτίστηκε "σπάταλο κράτος " του σήμερα. Και εντέλεται να το αποξηλώσει, ο υιός! Σημειολογικό αυτό! Ή μήπως η τιμωρία μας;
Γιατί τα μέτρα λιτότητας  που επιβάλλει ο "μπόγιας" της οικονομίας στο λαό  -κάτω από την αποιαδήποτε φορεσιά  του- πλήττουν βάναυσα,  αυτό ακριβώς το κοινωνικό κράτος. Των χαμηλών εισοδηματικών τάξεων. Με τους έμμεσους φόρους!   Που  έρχονται οι διάφοροι μπόγιες να ... διαλύσουν. Που όμως; 

Σε μια χώρα της Ευρωζώνης,  με το χαμηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα. Το εισόδημα μας το αποψιλώνουν σταδιακά και μας το παίρνουν πίσω. Άντε να μας πάρουν και την ...κεφαλή να τελειώνουμε...

Απ΄αυτήν εδώ  τη γωνιά,  συχνά-πυκνά,  σας βγάζουμε κατ΄αποκλειστικότητα ειδήσεις..."προσεχώς". Σήμερα,  σας παρουσιάζουμε και τα επόμενα... 8 βήματα της κυβέρνησης. Ήτοι: τα μέτρα  της εξυγίανσης μας, από το 4ο  μέχρι και το ....12ο πακέτο! Ξεκινώντας με μια ...επιμνημόσυνη δέηση,  στο όχι και τόσο μακρινό μας χθες...

Ελλάδα,  Σεπτέμβριος 2009...Τελευταίες μέρες της Καραμανλικής διακυβέρνησης. Ο έλληνας,  συνέχιζε ελαφρά υποψιασμένος πλέον  την καθημερινότητά του, χάνοντας τη μισή του μέρα στα μποτιλιαρίσματα,  μιλώντας ατελείωτα στα κινητά του και καπνίζοντας αρειμανίως στο αυτοκίνητό του. 

Επειδή  εκείνη τη χρονική στιγμή ο λαός δεν ήταν ώριμος για ...συγκυβερνήσεις και άλλα τέτοια ...Γερμανικά πρότυπα,  η  Καραμανλική διακυβέρνηση,  φροντίζοντας να διασφαλίσει και την   αυτοδυναμία του ΠΑΟΣΚ, 

 αυξάνει -Παρασκευή μέρα και πριν απ΄τις εκλογές- τα διόδια και εκτοξεύει στα ύψη  τέλη κυκλοφορίας.  Προίκες όμως έτσι; Τα τέλη κυκλοφορίας, δε ήταν της στιγμής.  Αλλά τα διόδια,  κάτσαμε και τα πληρώσαμε σαν.. κερατάδες!  Βγάζοντας ωστόσο σε ένα μόλις 48ωρο και την "υποχρέωσή" μας προς την κυβέρνηση με "άλλους   τρόπους πληρωμής".


Η Παπανδρεϊκή διακυβέρνηση που διαδέχεται, την Καραμανλική,  βρίσκει μετά την απομάκρυνσή μας απ΄ το...ταμείο,  εντελώς άδικο τόσο το μέτρο, της αύξησης των τελών κυκλοφορίας όσο και των διοδίων.    Αλλά ο νέος  κυβερνήτης του "Τιτανικού" Γ. Παπακωνσταντίνου, τα εισπράττει ευχαρίστως.


Αν και από τις Ευρωεκλογές και δώθε ,   ο λαός όχι απλά  έκλεινε το μάτι στο Γιώργο, αλλά ...δάκρυζε κι απ΄τις απανωτές ματιές!  Ήταν κι αυτή η  ροζέ ...σοσιαλιστική αύρα του Γιώργου βρε παιδάκι μου...


Μα  αυτοί οι ερασιτέχνες του ΠΑΣΟΚ,  συνέχιζαν να τάζουν.  Παρόλο που τους  δώσαμε να το καταλάβουν εγκαίρως ,  πως και ...χειροπέδες να μας έταζαν, εμείς δεν είχαμε και κάποιον  άλλο να διαλέξουμε! 


Ότι κρατούσαμε και μια  κρυφή ελπίδα ωστόσο μέσα μας, την κρατούσαμε. Όχι όλοι βέβαια. Μα οι περισσότεροι.


Αντί για τις μηδενικές αυξήσεις των μισθών μας για το 2010, που μας ανακοίνωσε με ...διάγγελμα ο τέως-μπας και δεν την  πάρει την αυτοδυναμία ο Γιώργος και ξαναμπλέξει με τα κυβερνητικά ο Κώστας- ο Γιώργος  τουλάχιστον μας έταξε  κάτι  αυξησούλες, λίγο  παραπάνω απ΄τον πληθωρισμό. Γιατί λεφτά υπήρχαν, είπε. Απλά σπαταλιούνταν άσκοπα απ΄τους προκατόχους του.  


Πολύ σύντομα και εκ του αποτελέσματος  βέβαια, κατέστη σαφές και που στο διάολο  σπαταλήθηκαν αυτά τα λεφτά: σε εμάς,  κατασπαταλήθηκαν  βέβαια  και εμπεδώστε  το:  Με την ανασφάλιστη εργασία 130.000 άνεργων -πλέον- στα stage (του...ΙΚΑ και του ΟΑΕΔ μεταξύ των άλλων)  με τους...παχυλούς  μισθούς (που βαφτίστηκαν επιδόματα)  των εκατοντάδων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, τις πολυετίες τους,  τα επιστημονικά τους  επιδόματα,   τις πληρωμένες  υπερωρίες τους ,  τους 14ους μισθούς τους κι όλη τη ...χλιδή των δημοσίων υπαλλήλων τέλος πάντων...

Τριακόσιες χιλιάδες Έλληνες  κάτοχοι Ι.Χ. αυτοκινήτων, παραδίδουν  τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους στην Εφορία. Κι έτσι,  τα μποτιλιαρίσματα στο κέντρο της Αθήνας θα αποτελέσουν σύντομα παρελθόν,  μιας ένδοξης ...πλουτοκρατικής παρένθεσης.


Οι επαγγελματίες απεργοί του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ, διοργανώνουν μια επιχείρηση κατάληψης του Χρηματιστηρίου με την κωδική ονομασία: "ΠΑΜΕ Χρηματιστήριο" και υποχρεώνουν τους χρηματιστές σε απεργία. Με πανό και σλόγκαν: "Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία."  Κάμποσοι συνέλληνες ωστόσο,  αναγνωρίζον και κατιτίς απ΄τον ευατό τους στην "πλουτοκρατία".  Με τις φοροδιαφυγές τους, τις αυθαιρεσίες τους,  τις κομπίνες τους, τις πιστωτικές τους, τα διακοποδάνεια, τα εορτοδάνεια,  τα φοιτητοδάνεια, τα ...γαμοδάνεια και με όλα τα πρόσκαιρα καλά τους, τέλος πάντων.  Μέχρι που τρομάξαμε τους δανειστές μας και μας γύρεψαν  πίσω τα δανεικά!  Με τα οποία ζούσαμε!


ΟΙ ....άλλες πηγές εσόδων της κυβέρνησης αποδείχτηκαν όνειρο θερινής νυχτός! Και  προσανατολίστηκαν στα...σίγουρα!  Το  "αναθεωρημένο" κυβερνητικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ,  άρχισε να εφαρμόζεται,  στα μουλωχτά., βάζοντας στην μπρίζα όλους τους Έλληνες.  Ποιές αυξήσεις των μισθών πάνω.... απ΄τον πληθωρισμό και κολοκύθια νερόβραστα; 

Εδώ που φτάσαμε,  μειώσεις μας ....εμβάζουν. Κι επειδή μόνοι μας, ...ντρεπόμασταν  να το ανακοινώσουμε -χάνοντας κι ένα κρίσιμο εξάμηνο- καλέσαμε τους "κακούς" Ευρωπαίους εταίρους να το διαπράξουν.  Έστω και αργά.   Γενναία  περικοπή των επιδομάτων ζήτησαν αυτοί. Που είναι το...χειροπιαστό. Για αρχή. Κι η φοροδιαφυγή; Που κρύβει 30 δίς Γιώργο μου;  Αυτήν μας αφήνουν να τη ...δαμάσουμε εν ευθέτω χρόνω! Όπως χρόνια πίσω! Και τέρμα οι προσλήψεις στο δημόσιο. Μας είπαν οι εταίροι!   
Προσλήψεις του περιορισμού της ανεργίας,  για να λέμε και τα πράγματα με το όνομά τους. Για πάντα αυτό το μέτρο!  Με θύμα , τα παιδιά  μας.  Που δε φταίνε σε τίποτα...Και  κατάργηση όλων των μισθών με... διψήφιο αριθμό προγραμματίζουν. Για τη συνέχεια. Χώρια  που η καγκελάριος της Γερμανίας, Άντζελα  Μέρκελ, μας γύρεψε  και  λίγο...  αίμα! 

Και να αξιωθεί -μας παράγγειλε η Άντζελα - να δει όσο ζει- και κάποιον ...καγκελάριο,   επιτέλους και στην Ελλάδα.


Εμείς - μυγιάγγιχτοι ως συνήθως -την παρεξηγήσαμε. Και μπερδέψαμε ένα περιοδικό- το "Focus"- με την κυβέρνησή της Μέρκελ και ολόκληρης της...Γερμανίας. Αυτοδιοριζόμενοι -εξ αδιαιρέτου με τον Λαζόπουλο- αποκλειστικοί κληρονόμοι του Αριστοφάνη! Και μην επιτρέποντας,  σε κανέναν άλλο λαό,  την σάτιρα χωρίς...όρια!


Κι αντί να στείλουμε στο " Focus" κι ένα απ΄τα πολλά μνημεία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς για...το επόμενο οπισθόφυλλό του, εμείς στείλαμε τον Πάγκαλο στο BBC, να παραμιλάει  με την καρδιά. Κι όχι με το μυαλό. Μα σάμπως αυτός θα τα ακούσει; Ο πρωθυπουργός θα τα ακούσει. Σε μερικές μέρες από σήμερα. Αυτοπροσώπως από την Μέρκελ!  Μα την Παναγιά, με τίποτα δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση του...Και στην πρώτη γραμμή! Λίγη ψυχραιμία εμείς οι ...Ι5 στα μετόπισθεν  μωρέ! Στο κάτω-κάτω οι Γερμανοί,  μιλάνε για ένα μόνο  νησί! Για φανταστείτε να μιλήσει μεθαύριο κι ο φίλος μας ο Μπάρακ για το... μισό Αιγαίο!


Μ΄αυτά και με άλλα,  μας περνάνε απ΄την πίσω πόρτα και  τα ...4 πρώτα πακέτα των μέτρων  της εξυγίανσης μας. Με  μειώσεις ...γενικώς. Και σε ότι να κάνει με το πάρε!  Και με αυξήσεις γενικώς. Σε ότι έχει να κάνει με το δώσε! 
 Η διαβόητη ελεύθερη αγορά του πάρε-δώσε, μετατράπηκε σε μια νύχτα σε αγορά του: δώσε-δώσε.
Με φόρους στα καύσιμα, τα τσιγάρα, τα ποτά, τα κινητά, τα τεκμήρια και δε συμμαζεύεται! Εξ αδιαιρέτου με την αισχροκέρδεια των κερδοσκόπων. Ντόπιων αυτή τη φορά! 
  

Η διακίνηση των Αθηναίων μισομοιράζεται σύντομα, ανάμεσα στο ποδήλατο και το Ι.Χ.





Με τους  συγκοινωνιολόγους να αισιοδοξούν   απ τη μεριά τους ,  πως από το... 8ο πακέτο των μέτρων  εξυγίανσης της οικονομίας μας  και εφεξής, η Αθήνα θα παρουσιάζει μια ανθρώπινη εικόνα!

Η μείωση των εσόδων από τα τέλη κυκλοφορίας, στρέφει την κυβέρνηση στην επιβολή τελών  κυκλοφορίας και στο ποδήλατο. Εκεί κατά το ...9ο πακέτο των μέτρων  το βλέπω.


Κι αυτά τα τέλη,  η Μπιρμπίλη τα ονομάζει ...πράσινα βεβαίως! 
Οι ποδηλάτες, εγκαταλείπουν και τα ποδήλατα και πλακώνονται στον ποδαρόδρομο. 
Οι πρώτες κουβέντες για την θέσπιση "φόρου αρτιμέλειας" για όσους διαθέτουν ...δύο πόδια και κυκλοφορούν ...ποδαράτοι,  ακούγονται κιόλας στο Υπουργείο Οικονομικών! 




Ο πάντα ευρηματικός Ελληνικός λαός ωστόσο,  ξεπερνάει τον φόρο αρτιμέλειας. Με καθιστικές διαδηλώσεις. 

Η Παπαρήγα κηρύσσει γενική ανυπακοή, και πηγαινοέρχεται στη βουλή με τα πόδια.  Συνοδευόμενη απ' τους ερυθροφρουρούς του ΠΑΜΕ.  Μέχρι που επιβάλλονται και τα πρώτα τσουχτερά πρόστιμα για  ...παρακώλυση συγκοινωνιών!

Με τον ΦΠΑ να έχει φτάσει στο μεταξύ (απ΄το 6ο κιόλας πακέτο της εξυγίανσης  στο 22% για τα είδη διατροφής και στο 28% για τα είδη πολυτελείας (όπως τα...ρούχα) η Αθήνα μετά το 10ο πακέτο μέτρων,  παρουσιάζει μια εικόνα, όπως περίπου αυτή. Ουδέν κακόν αμιγές καλού ωστόσο. Γιατί μια ανέλπιστη πηγή εσόδων,  ξεπροβάλει στον ορίζοντα: Ο "μπανιστηροτουρισμός!" 

Ο λαός ωστόσο στέκεται απ΄την πρώτη στιγμή,  δίπλα στον Πρωθυπουργό του! (Σημείωση: Ο Παπουτσής δεν είναι απλός  λαός είπαμε. Σκέτος βουλευτής του...ΠΑΣΟΚ είναι!) 
Εκεί -κατά το "τζούφιο" πακέτο  των μέτρων,  που περικόπηκε το 10% των επιδομάτων των δημοσίων υπαλλήλων, τα οδοιπορικά τους κι οι υπερωρίες τους και έμπαινε η ...κόκκινη γραμμή  στον  14ο μισθό - τα γκάλοπ ( όσων δεν ήταν... δημόσιοι υπάλληλοι)  στήριζαν τον πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του,  σε ποσοστό 64%! Ειδικά όταν πρόκειται για τις περικοπές των άλλων, ο Έλληνας στηρίζει με φανατισμό, το κάθε μέτρο!Εναντίον τους!

Όταν ωστόσο και εκεί  κατά το 7ο πακέτο των μέτρων ,  οι ίδιες ακριβώς περικοπές  επεκτείνονται και στον ιδιωτικό τομέα,  η στήριξη του λαού  στο 7ο κυβερνητικό πρόγραμμα σταθερότητας, πέφτει κατακόρυφα.  Στα μισά και στο 37%!  Με την  ποιοτική ανάλυση του δείγματος, να δείχνει,  πως οι μόνοι που στηρίζουν πλέον αυτά τα  οικονομικά μέτρα, είναι ... οι δημόσιοι υπάλληλοι!  Και οι άνεργοι. 

Από το δεύτερο κιόλας πακέτο σταθερότητας, τα όρια συνταξιοδότησης έφτασαν το 67ο έτος της ηλικίας. Αλλά τα ταμεία,  παραμένουν σταθερά στο κόκκινο. Και δρομολογούνται  δραστικότερα μέτρα.

Λίγο αργότερα και εντελώς ...συμπτωματικά, σε  ιατρικό συνέδριο στην Αθήνα,  αποκαλύπτεται πως το άγχος του εργασιακού,  σκότωσε κατά τα τελευταία 7  πακέτα των μέτρων σταθερότητας,  δώδεκα περίπου χιλιάδες Έλληνες,   μέσα στους χώρους εργασίας. 
Η κυβέρνηση παίρνει το μήνυμα και περνάει τα... επιστημονικά αυτά ευρήματα του "εργασιακού άγχους", στην καθημερινότητα. Με το 8ο  πακέτο των μέτρων της.  Αφήνοντας  σταθερά ανοιχτό το ενδεχόμενο, να αυξηθούν έτι περαιτέρω τα όρια συνταξιοδότησης.  Νέοι θάνατοι και ...οικονομίες κλίμακος για τον προϋπολογισμό. Για αντιστάθμισμα ωστόσο η κυβέρνηση , θεσπίζει  ισχυρότατα ...bonus. Για εργαζόμενους και συνταξιούχους!
Εφεξής λοιπόν, οι εργαζόμενοι που θα  αφήνουν την τελευταία τους πνοή στους χώρους εργασίας -και λίγο πριν τη σύνταξή τους- θα κηδεύονται δημοσία δαπάνη! 




Στο μαυσωλείο  των... εθνικών ευεργετών! 




Οι συνταξιούχοι που θα πεθαίνουν στα δύο πρώτα χρόνια μετά τη συνταξιοδότησή τους,  θα θεωρούνται ...πεσόντες υπέρ πατρίδος και θα κηδεύονται με  στρατιωτικές τιμές, στα νεκροταφεία των ηρώων. 

Οι συνταξιούχοι που θα πεθαίνουν από τον 3ο μέχρι τον 5ο χρόνο της συνταξιοδότησής τους,  θα δικαιούνται   μόνο το 10% των εξόδων της κηδείας τους,  από το ασφαλιστικό τους ταμείο. 

Οι ...αυθαίρετοι ζωντανοί  τέλος,  που θα ζουν   περισσότερα από έξι χρόνια (ως παρασιτούντες ...συνταξιούχοι)  το μόνο που θα δικαιούνται,  θα είναι μια σιωπηλή  ...υγειονομική  ταφή! 
ΣΕ ΧΥΤΑ της πολιτείας! 


Σε εφαρμογή μπαίνει και το... point system των συντάξεων, των τεθνεώτων συνταξιούχων προς τις χήρες τους!  Οι ανατολικής -κατά τεκμήριο- προελεύσεως...εθνικές μας εύθυμες χήρες ,  θα παίρνουν απο τούδε και στο εξής,   τόση ακριβώς σύνταξη, όσα και τα χρόνια προϋπηρεσίας τους,   στο ...ξεσκάτισμα του μακαρίτη! Ο δε παρανομαστής του κλάσματος,  δεν θα είναι τα 35α ή τα 37α (όσα και τα χρόνια εργασίας του κοντολογίς) αλλά το σύνολο των ετών,  που έζησε ο σχωρεμένος! Το μέτρο θα εφαρμοστεί με αναδρομική ισχύ. Κατόπιν τούτου τα spreads έξι  ανατολικών χωρών της Ευρώπης, πιάνουν ταβάνι στις ...600 μονάδες βάσης!

Παρά τη δρακόντεια επιτήρηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζες και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου,  για την αποδοτικότητα των  11 προηγούμενων  προγραμμάτων σταθερότητας της  ελληνικής οικονομίας,  η ύφεση κατέβασε τον ρυθμό ανάπτυξης στο -15%. Κι οι οικονομικοί εγκέφαλοι εταίροι και ...εταίρες, προτείνουν πλέον την κατάργηση και των 9ου και 10ου μισθού!  Είτε και  την περαιτέρω μείωση των  10 μισθών που ....απολαμβάνουν οι μισθωτοί,  κατά 50%!
 Αν και τα πόδια του Έλληνα  δεν τον βαστούν απ΄την πείνα, οι εξαθλιωμένοι  έλληνες οργανώνουν την 1265η πορεία τους  στο Σύνταγμα. Πάνω στα  αναπηρικά τους καροτσάκια!


Η  κυβέρνηση αναδιπλώνεται κάνοντας πίσω στην περικοπή των μισθών κατά 50%. Αυξάνοντας ωστόσο ...εναλλακτικά τις ημέρες του μήνα από 30 σε...45! Το μέτρο αυτό εφαρμόζεται άμεσα. Και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο,  συστήνει την εφαρμογή του,  σε όλες τις χώρες,  των οποίων το έλλειμμα ξεπερνάει το 10%. Ανάμεσα στις οποίες η Ιταλία, η Βρετανία, οι Ηνωμένες Πολιτείες κ.λ.π.
Σε εντελώς χρεοκοπημένες χώρες ωστόσο, όπως η Αργεντινή,  ο μήνας μπορεί να περιλαμβάνει και ...ενενήντα η ακόμα  και 120 ημέρες. Κι αυτό εξαρτάται  ...αποκλειστικά απ΄τις κυβερνήσεις τους! 


Η μικρή Ελλαδίτσα μας, είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο που ανακοινώνει-χωρίς η Κομισιόν  να την κατηγορήσει για αλλοίωση στοιχείων- και  διψήφιο αρνητικό πληθωρισμό , της τάξεως του -14,5%! Κι έτσι ο πρωθυπουργός εκεί κατά το τέλος της δεύτερης 4ετίας του,  πιστός στις δεσμεύσεις του για αυξήσεις μισθών ...λίγο πάνω απ΄τον πληθωρισμό- πετσοκόβει τους μισθούς κατά 14%. Αντί για 14,5%!


Οι -κατά τα άλλα- σύμμαχοι και εταίροι,  χαλαρώνουν  στο 12ο πρόγραμμα σταθερότητας επιτέλους  την  πολιτική τους  επί των εξοπλισμών μας  και επιτρέπουν στην Ελλάδα να διαθέτει μέχρι και το....1%(!) των δαπανών της,  για τα εξοπλιστικά της προγράμματα, σε...τρίτες χώρες. Αμέσως σχεδόν, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας,  επισκέπτεται την Κίνα συνοδευόμενος από  40....αγγειοπλάστες! 


Την ίδια ώρα ακριβώς,  που στην Αθήνα αρχίζει τις εργασίες η 876η Εξεταστική Επιτροπή , για τους εξοπλισμούς της... Μακεδονικής φάλαγγας του Μεγάλου Αλεξάνδρου! 


Παρά τις... απειλές των παρδαλοκόκκινων -που λέει κι η Μοιραράκη- Σκοπιανών "πως αν συνεχίσουμε να ασχολούμαστε με τον Μέγα Αλέξανδρο, αυτό θα αποτελέσει casus belli!" για τη γειτονική χώρα!



Παρά τις ...φιλότιμες,  χρόνια πίσω , προσπάθειες των εταίρων και συμμάχων Ελλάδας και Τουρκίας,  να ξεκινήσει ο τρίτος παγκόσμιος οικονομικός πόλεμος, απ΄την γενικευμένη σύρραξη των δύο γειτονικών χωρών,  ένα πρωινό πρωτοχρονιάς, οι ηγέτες των δύο χωρών, Παπανδρέου και Ερντογάν, αιφνιδιάζουν την παγκόσμια κοινότητα. Υπογράφοντας  πάνω στην Ανατολική Ίμια,  σύμφωνο  φιλίας και μη επιθέσεως, με ταυτόχρονο  μηδενισμό των εξοπλισμών τους.
Ύστερα από μια δραματική και ολονύχτια συνεδρίαση,  η Κομισιόν, εγκρίνει άνευ όρων την αραχνιασμένη  αίτηση της Τουρκίας,  για την είσοδό της στην Ενωμένη Ευρώπη. 
Μα πριν περάσει μια εβδομάδα, η Αρμενία και το Ιρακ, ανακοινώνουν  διεκδικήσεις στα εδάφη της μισής...  ανατολικής και νότιας Τουρκίας.  Ενώ η  Λιβύη,  διεκδικεί τη δική μας  Κρήτη.  Κι  ο Λίβανος,  την Κω, τη Ρόδο τη Γαύδο και το Καστελόριζο! 
Άρον άρον,  Ελλάδα και Τουρκία,  επανεξοπλίζονται από Αμερικάνους  και Ευρωπαίους πολέμαρχους,  προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις νέες απειλές των γειτόνων τους.


Μη χειρότερα γίναμε που να πάρει η ευχή να πάρει. Μη χειρότερα! Η μήπως είμαστε ακόμα  στο ΜΗ...Και δεν μπήκαμε καν στα...ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ;  Έχει γούστο;








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου