Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

ΕΔΩ ΚΑΡΑΒΙΑ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΒΑΡΚΟΥΛΕΣ ΑΡΜΕΝΙΖΟΥΝ


Συνέντευξη  Τύπου έδωσε προχθές ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ.  Γ. Καρατζαφέρης, για την οικονομία. Και στήθηκα να τον ακούσω. Αφού -κατά δήλωσή του- ακόμα κι  ο πρωθυπουργός της χώρας ,  έτεινε τα "ευήκοα ώτα" του,  ακούγοντας τον.
Και εκεί κατά τη μέση της συνέντευξης,  με έπεισε κι εμένα ο αθεόφοβος! Και το αποφάσισα:  Τέρμα! Καβαλάω ένα φουσκωτό,  βγαίνω λίγο παραέξω από τα έξι ναυτικά μίλια (στα μισά του δρόμου για Σαλαμίνα απ τον  Πειραιά) και παραδίνομαι  στο λιμενικό!  Ως... λαθρομετανάστης! Αφού , μόνο οι λαθρομετανάστες βιώνουν πραγματικά  σ΄αυτή τη χώρα,  το.... Greek dream! 
Εκεί κατέληξα, διαβάζοντας και ξαναδιαβάζοντας τα όσα είπε ο πρόεδρος:
Εισαγωγική σημείωση: Το vavelhaber, ευθύνεται για την ορθή χρήση της Ελληνικής γλώσσας,  μόνο στις περιοχές με τα μαύρα και τα γαλάζια γράμματα. Οι "κόκκινες" περιοχές με τα λεγόμενα του κ. Καρατζαφέρη,  μεταφέρθηκαν αυτούσιες στο κείμενο, από το site του ΛΑ.Ο.Σ.
"Μια μεγάλη πληγή την οποία έχουμε κυρίες και κύριοι, είναι οι λαθρομετανάστες. Κοστίζουν στην Ελλάδα πολλά δισεκατομμύρια.  Και δε μιλάω για την τροφή τους. Ανθρώπινο είναι. Και βεβαίως η Ελλάδα όσο και να μη μπορεί δεν μπορεί να αφήσει κανέναν νηστικό, έστω κι αν έχει μπει παράνομα στη χώρα. 
Όμως,  έχουμε 10 δις διαρροές των εμβασμάτων που πάνε στις χώρες τους. Δηλαδή,  δυο χρόνια είναι το έλλειμμα το οποίο έχουμε τώρα και μας ζητάει η Ευρώπη. Δηλαδή περιορίζουμε τις αμοιβές  μας, κόβουμε τον 14ο μισθό, δουλεύουμε παραπάνω γι αυτό το ποσό που είναι μόλις δυο χρόνια απ΄τα χρήματα που βγαίνουν έξω."

Έπιασα το κινητό μου  από δίπλα  και έκανα απλά μια διαίρεση,  στο calculator. Στη χώρα -κατά την στατιστική υπηρεσία- κατοικοεδρεύουν,  550.000 χιλιάδες οικονομικοί μετανάστες. Κατά το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη, έχουμε  1.000.000 ....λαθρομετανάστες .  Εγώ ωστόσο,   θα  κάνω τους υπολογισμούς μου και με τις δύο....εκδοχές! Για να μη  μένουν κενά. Περί την αλήθεια!
Από τις 550.000 οικονομικούς μετανάστες (της στατιστικής υπηρεσίας)  εργάζεται περίπου το 40%. Με μαύρα,  ή με άσπρα χρήματα. Έτερον εκάτερον  για την ώρα αυτό.
Μα κι από το 1.000.0000 αυτών των μεταναστών-σύμφωνα με την ....απογραφή του  ΛΑ.Ο.Σ. του  κ. Καρατζαφέρη -κάπου τόσοι εργάζονται. Γιατί υπάρχουν και μικρά παιδιά. Που κατέλαβαν τα σχολεία μας. (Κατά τον κ. Καρατζαφέρη) Υπάρχουν και....φυλακισμένοι. Που τους ταίζουμε "δημοσία δαπάνη" στις φυλακές μας. (Κατά τον κ. Καρατζαφέρη.) Υπάρχουν κι αυτοί που τους ταίζει το κράτος κι  επιβαρύνουν τους έλληνες φορολογούμενους  στα στρατόπεδα των προσφύγων  (Κατά τον κ. Καρατζαφέρη. Αλλά γι αυτούς,  χαλάλι είπε.)
Αν τώρα διαιρέσουμε τα.... 10 δίς των εμβασμάτων στις πατρίδες τους  με τις 230.000 εργαζόμενους, πόσα λεφτά νομίζετε πως στέλνει η κάθε οικογένεια μεταναστών στην πατρίδα της ,  κάθε χρόνο ορέ πατριώτες; 43.478 € παρακαλώ! 
Αλλά: μια 3μελής, 4μελής -και βάλε- οικογένεια εργαζομένων,  να μη ξοδεύει κι άλλα τόσα για τα μέλη της πρόεδρε; Στην πανάκριβη (για μετανάστες και Έλληνες) Ελλάδα;   Λες να στέλνουν περισσότερα απ΄τα.... μισά έσοδά τους  οι καπιτάλες ...μετανάστες στις πατρίδες τους; Σε κάποιες απ΄τις οποίες, με 200 ή 300 € το μήνα,  αμείβονται οι πρωθυπουργοί τους; Δεν το νομίζω! Συνοψίζουμε λοιπόν:
Για μια  οικογένεια μεταναστών, στην οποία  εργάζεται το πολύ ο ...ένας , προκύπτει εν τέλει ένα ετήσιο εισόδημα: 85.000€ περίπου. Κι αν τύχει και εργάζονται δύο απ΄την ίδια οικογένεια; Ε, τότε είναι που το ετήσιο εισόδημά τους,  ξεπερνάει τις 120.000 € το χρόνο! Για φαντάσου: Δέκα και δώδεκα φορές περισσότερα, απ΄ όσα δηλώνουν οι μεγαλογιατροί κι οι μεγαλοδικηγόροι του Κολωνακίου!
Πρόεδρε, συγκρατήσου! Κατά πως φτάσαν τα πράγματα, καλοί πολιτικοί θα είναι σπο εδώ και πέρα, μόνο οι καλοί μαθηματικοί... Η δική μου απορία έιναι άλλη όμως: Τόσοι και τόσοι δημοσιογράφοι παραβρεθήκατε  σ΄αυτή  στη συνέντευξη. Και τα κινητά σας δίπλα σας,  διέθεταν και calculator . Μια διαίρεση είναι που να πάρει ο διάολος να πάρει!
Εκείνο που απέκρυψε ωστόσο ο κ. Καρατζαφέρης στην διαβόητη πλέον συνέντευξή του, ήταν η  πλέον επίσημη απάντηση,  του τέως Υπουργού Εθνικής Οικονομίας,  σε σχετική  επερώτηση  βουλευτή του ίδιου του  κόμματός του: 

"ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΗΛΙΑ ΠΟΛΑΤΙΔΗ" Δεκέμβριος 2007

"Ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Ηλίας Πολατίδης κατέθεσε έγγραφη ερώτηση προς την κυβέρνηση σχετικά με το μέγεθος και την προέλευση των εμβασμάτων που αποστέλλονται καθημερινά μέσω ιδιωτικών εταιρειών σε χώρες του εξωτερικού. Πιο συγκεκριμένα η ερώτηση ήταν η εξής:
«Η Αθήνα, αλλά και άλλες ελληνικές πόλεις βρίθουν από καταστήματα τα οποία αναλαμβάνουν σε συνεργασία με πολυεθνικές εταιρείες την αποστολή χρημάτων στο εξωτερικό χωρίς να υπάρχει εμπορική συναλλαγή. Εκτός από τα εξειδικευμένα καταστήματα αυτές οι αποστολές διεκπεραιώνονται και από τα ΕΛ.ΤΑ. και από τις τράπεζες.
Ερωτάται ο κύριος Υπουργός:
 Ποιο είναι το συνολικό ποσό το οποίο ετησίως αποστέλλεται στο εξωτερικό με αυτή τη διαδικασία; 
Πώς ελέγχετε ότι τα αποστελλόμενα ποσά δεν είναι προϊόν εγκληματικής δραστηριότητας;». 

Ο κ. Παπαθανασίου, απάντησε: «Την αρμοδιότητα για τις συγκεκριμένες δραστηριότητες την έχει η Τράπεζα της Ελλάδος. Η μεταφορά κεφαλαίων από τις τράπεζες διενεργείται σύμφωνα με τις διατάξεις που αποσκοπούν στον έλεγχο της προέλευσης των χρημάτων από εγκληματικές δραστηριότητες. Το σύνολο των μεταναστευτικών εμβασμάτων στο εξωτερικό το έτος 2006 ήταν 770.000.000 ευρώ. Οι εποπτευόμενες από την Τράπεζα της Ελλάδος εταιρείες παροχής υπηρεσιών διαμεσολάβησης στην μεταφορά κεφαλαίων ανέρχονται σε 12 και διαθέτουν περίπου 2.150 σημεία παροχής υπηρεσιών ανά την Ελλάδα, το δε μέσο ποσό εξερχόμενου εμβάσματος ανέρχεται στα 405 ευρώ».
 
vavelhaber: Πως διάολο τα 770  (μόλις) εκατομμύρια €  των εμβασμάτων του 2006, δεκαπενταπλασιάστηκαν και φτάσαμε στα 10δίς το 2009, αυτό, μόνο ο Καρατζαφέρης το ξέρει. Απ΄ότι φαίνεται, όταν η Ελλάδα έχει οικονομική κρίση, ακόμα και οι  οικονομικοί μετανάστες γίνονται.... κερδοσκόποι! Αλλιώς θα πρέπει να κατηγορήσουμε  τους πολιτικούς,  πως  εκείνοι ήταν μια ζωή...δημοκόποι!

Ψάχνοντας στο διαδίκτυο  ωστόσο, ανακάλυψα  και τις...άλλες πηγές του ΛΑ.Ο.Σ. Και που  προέρχονται,  από ένα ...τυπογραφικό λάθος, ενός συντάκτη οικονομικής εφημερίδας.  Που ξέχασε να βάλει το κόμμα στο: 1,7 δις και  μας προέκυψαν 17 ολάκερα δις. 
Ο συντάκτης αυτός λοιπόν,  υπολογίζοντας (αυθαίρετα) και τα χρήματα που διακινούνται χέρι-χέρι στις πατρίδες των μεταναστών, υπολόγισε το σύνολο των εμβασμάτων σε 1,7 δις. Τα πάντα όλα που θα έλεγε κι ο ...Αλέφαντος!  Απλά ξέχασε να βάλει ένα κόμμα. (Της γραμματικής κόμμα. Κι όχι του κοινοβουλίου)
Και διερωτώμαι ξανά  εγώ ο αφελής: Σ΄αυτά τα "στοιχεία" τείνεις κι εσύ το ..."ευήκουον ους " σου βρε πρωθυπουργέ ; Δίνοντας βάση  στους ...δαίμονες του Τυπογραφείου;

Μας είπε πολλά ο πρόεδρος στη συνένετυξή του.  Πάνω στο ...μεθύσι της ...παραεξουσίας  του. Γιατί αν τα έλεγε ξεμέθυστος, ζήτω που καήκαμε!  Μας είπε μεταξύ των άλλων λοιπόν:

"Ξέρετε πόσα χρήματα φεύγουν ετησίως από το Lidl, το Carrefour,το IKEA, το  Praktiker  και στα άλλα πολυεθνικά μαγαζιά; Περίπου 70 δίς."

vαvelhaber: Ως κέρδη φεύγουν αυτά τα χρήματα, εννοούσε προφανώς ο πρόεδρος. Γιατί αυτά τα καταστήματα και φόρο εισοδήματος αποδίδουν , της τάξεως του 35-40% (άλλα 20-22 δις). Αποδίδουν επίσης και ένα  μεσοσταθμικό ΦΠΑ, της τάξεως του 19% (Τουτέστιν άλλα 15-18 δίς)  Αφού προηγουμένως, εξοφλήσουν εξυπακούεται και τις λειτουργικές τους δαπάνες. (μισθούς προσωπικού, ενοίκια, φώτα, νερά κ.λ.π.) Να μη τα πολυλογούμε κιόλας ο τζίρος 40-50 (και πολλά λέω ίσως)  τέτοιων καταστημάτων ανά την επικράτεια, ξεπερνάει τα 120 δίς. 
Οι παρεμφερείς ελληνικές αλυσίδες των πολυκαταστημάτων  όμως προέδρέ μου που αποδεδειγμένα διαθέτουν περισσότερα από 5.000 καταστήματα, να μην κάνουν επιεικώς,  δυο φορές αυτόν τον τζίρο; Επιεικώς,  ναι σου λέω εγώ! Που- σημειωτέον- δεν διαθέτω στο νομό μου,  κανένα τέτοιο ...ευρωπαϊκό πολυκατάστημα.
Φτάσαμε αισίως λοιπόν στα 300 δις €  έξοδα το χρόνο, μόνο στα Super market. 
Με όλο το ΑΕΠ μας (Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν)  να είναι  συμπτωματικά περίπου τόσο. Να σου υπολογίσω και το 30% του  ...ΒΕΠ (Βρώμικο Εθνικό Προϊόν)  της φοροδιαφυγής πρόεδρε στη σούμα μου; Άντε να στο υπολογίσω.  Μας περισσεύουν 90 δις το χρόνο κι απ΄το...ΒΕΠ. 
Για ΔΕΗ, τηλεφωνία σταθερή, τηλεφωνία κινητή, Νερό, Φάρμακα, γιατρούς, κρέατα, λαϊκές,  καύσιμα, συνεργεία, ανταλλακτικά, έπιπλα, αυτοκίνητα, καλλυντικά, κουρεία, κομμωτήρια,  διασκέδαση, ρούχα, φροντιστήρια,  φόρους στο κράτος από όλες τις μπάντες, τσιγάρα, ποτά, ξενύχτια, αποταμίευση, παιδιά,  γατιά σκυλιά, σκάφη, φιλιπινέζες, γκουβερνάντες,  γκόμενες και δε συμμαζεύεται...
Σαν λίγα δεν είναι όλα τα υπόλοιπα έξοδά μας βρε πρόεδρε; Εκτός κι αν είναι ...πολλά,  τα όσα υπολόγισες για τα ....πολυεθνικά συγκροτήματα! Αχ. πρόεδρε...."Πάλι τον καύκον έπιες, πάλι τον νουν απώλεσας!" κατά πως θα έλεγαν κι οι αρχαίοι  ημών πρόγονοι και συνομιλητές του ομόσταυλου Αδώνιδος!

Ξέροντας ωστόσο ο πρόεδρος,  πως δε θα συναντήσει την παραμικρή αντίσταση από τους....υποψιασμένους(;)  δημοσιογράφους που τον παρακολουθούσαν,  πέρασε και στις γραφικότητες! Ανοίγοντας στο πίτς φυτίλι και 300.000 θέσεις εργασίας,  με 15 μόλις δισεκατομμύρια! Απολαύστε τη σκέψη των ...150 ΜΑΩ του προέδρου! (εκατόν πενήντα Μίλια Ανά Ώρα εννοεί η συντομογραφία) 

"Πρώτα-πρώτα η κυβέρνηση μπορεί να καλέσει τις κατασκευάστριες εταιρείες των μεγάλων έργων και να τους δώσει επιμήκυνση για πέντε χρόνια των συμβάσεων που έχουν. 5 χρόνια στην Αττική Οδό,5 χρόνια στην Ιωνία Οδό, 5 χρόνια στην Εγνατία, 5 χρόνια όπου έχουμε διόδια. Αυτά τα κεφάλαια μπορούν να ξεπεράσουν τα 15 δις. Πιστεύω πως οι εταιρείες αυτές,  είναι έτοιμες να επενδύσουν σήμερα 15 δις λαμβάνοντας στο μέλλον τα χρήματα αυτά. Κι αυτές εξυπηρετούνται γιατί έχουμε ήδη μπουλντόζες που κάθονται και ταυτοχρόνως θα ανοίξουν 300.000 περίπου θέσεις εργασίας"
vavelhaber: Πάλι καλά που έβαλες και το "περίπου" πρόεδρε. Αλλιώς....Θες και τα λες όλα ετούτα βρε πρόεδρε,  ή τα τσούζεις ... και μεσούσης  της συνέντευξης; Εδώ οι εταιρείες που ανέλαβαν τα έργα των εθνικών οδών,  εισπράττουν προκαταβολικά το ανύπαρκτο  μετοχικό τους ... κεφάλαιο απ΄τα διόδιά μας, προκειμένου να τα χρηματοδοτήσουν και  εσύ τις έχεις ικανές, να εκταμιεύσουν άλλα 15 δις; Μωρέ καλά το ....μάντεψα πως τα ...τσούζεις. Αλλιώς δεν εξηγείται!
Απ΄την άλλη, ποιές 300.000 θέσεις εργασίας ονειρεύτηκες; Ας υποθέσουμε πως είναι κάπως έτσι όμως.  Με 1000 € μηνιαίως για κάθε έναν εργαζόμενο, (και με μισθό μόλις 700€ στο χέρι με τα υπόλοιπα για  φόρους  εισοδήματος και ασφαλιστικές εισφορές) η ετήσια δαπάνη των μισθών  για τις  κατασκευαστικές  εταιρείες,   θα είναι της τάξεως των 4-4,2 δίς. 
Κι οι μπουλντόζες; Οι απαλλοτριώσεις; Η άσφαλτος, η πίσσα, το χαλίκι, τα καύσιμα, οι φόροι εισοδήματος των μεγαλοεργολάβων, το εργολαβικό κέρδος; Ούτε για έναν χρόνο δεν διασφαλίζονται οι διαβόητες  300.000 θέσεις εργασίας σου πρόεδρε και παράτα το δούλεμα.  Το πρόβλημα της ανεργίας στη χώρα, είναι πολύ ακριβότεροι από τα 15 δις. Διςτυχώς!

Απ΄την άλλη πάλι , δεν ξέρω με τι ασχολούνται  ο Μανούσος κι ο Σεϊμένης εκεί κατά το ΛΑ.Ο.Σ.  σου,  αλλά κατά πως φαίνεται,  δεν τους ρώτησες πριν πλακωθείς στις  αερολογίες...
Γιατί τα έσοδα απ΄τα διόδια   των πάσης  φύσεως Εθνικών οδών,   σε μια μέση εργάσιμη ημέρα,  αγγίζουν τα 12.000.000€. Κατά τα Σαββατοκύριακα δε και  κατά τις εξόδους ...αυτοκτονίας μας στις γιορτές, οι καταθέσεις αυτές στο ανύπαρκτο μετοχικό κεφάλαιο των κατασκευαστικών όπως συμφωνήσαμε ήδη,  πολλαπλασιάζονται. Για την ανακατασκευή αυτών των δρόμων, την κατασκευή  νέων δρόμων και παρακάμψεων....Και ρωτώ; πόσους άλλους δρόμους χρειαζόμαστε;
Μόνο την Αττική Οδό  -σου θυμίζω-  την χρησιμοποιούν κάθε μέρα 750.000  περίπου οχήματα. Με μέσο κόστος διέλευσης τα 3,8€ (τόσο υπολογίστηκε η μέση απόδοση ανά διέλευση,   λόγω της διαφορετικής τιμολόγησης των βαρέων οχημάτων και της μικρότερης των μηχανών όπως θα σου εξηγήσουν  κι ο... Μανούσος, με τον Σεϊμένη,   οι εισπράξεις ανά ημέρα είναι περίπου: 2.850.000€) 

Πάμε στα προσφιλή... μαθηματικά σου ξανά:
5χρόνια Χ 365 μέρες Χ  13.000.000€(μέσο όρο επιεικώς)  ανά μέρα=23,8 δις

Και μη βιαστείς να μου απαντήσεις κατά το συνήθειο σου "το  ίδιο ακριβώς πράγμα λέμε" γιατί δρόμους για τόσα δις (με τις νέες εκλογικευμένες τιμολογήσεις  της Κομισιόν παρεμπιπτόντως)  δε χρειάζεται... ολόκληρη η Ευρωπαϊκή Ένωση! Πόσο μάλλον η Ελλάδα. ΠΟυ σε λίγο δεν θα έχει μήτε αυτοκίνητα....
Εκτός κι αν φτιάξουν οι κατασκευαστικές κι άλλα Ολυμπιακά έργα....Για την Ολυμπιάδα του 3000 ενδεχομένως!


Ως εκ τούτου, σταμάτα να λες τέτοιες χοντράδες  πρόεδρε, γιατί  τον μόνο που μου θυμίζεις είναι ο....Μπόμπο.... Αμάν πια!

Και το αγροτικό μας πρόβλημα πάντως,  μας το έλυσε  μέσα σε ένα πρωινό ο Καρατζαφέρης...Βέβαια! Αναλύοντάς το εμπεριστατωμένα:

"Αλλά βεβαίως το ελληνικό μαμβάκι, κοστίζει πολύ περισσότερο απ΄ότι κοστίζει το βαμβάκι των γειτονικών χωρών. Έχετε υπόψη  σας  σε μια ανάλυση που έχει  γίνει εις την Ευρώπη,  ο Αιγύπτιος αγρότης -και παίρνω ως παράδειγμα έναν αγρότη της λεκάνης της μεσογείου-έχει την εξής σχέση με τον Έλληνα. Ένας έλληνας αγρότης, κοστίζει όσο 5,3 αγρότες της  της Αιγύπτου. Ένας Γερμανός αγρότης, 6 Αιγύπτιοι αγρότες."
Για να συμπληρώσει ο πρόεδρος  δυο παραγράφους  παρακάτω, ξεχνώντας τα αμέσως προηγούμενα. Τα οποία τα... αναιρούσαν τα επόμενα:
"Θα ήθελα να παραπέμψω τους αρμοδίους του Υπουργείου Ανάπτυξης,  να δει πόσες φορές χρησιμοποιεί το χωράφι ο Ισραηλινός, ο οποίος δεν έχει και τις καλύτερες συνθήκες από εμάς. Τρεις ή τέσσερις παραγωγές το χρόνο από το ίδιο χωράφι. Όταν λοιπόν ο αγρότης περιμένει  από μια παραγωγή,  το σταφύλι, έναν ολόκληρο χρόνο να θρέψει αυτόν και τον οποιοδήποτε εργάτη έχει μέσα, αντιλαμβάνεστε ότι το σταφύλι θα βγει ακριβό. Πρέπει να κάνουμε μια αναδιάταξη της αγροτικής μας πολιτικής για να μπορέσουμε να βγούμε επάνω." 

Vavelhaber: Κατ΄αρχήν μια διόρθωση: Το Υπουργείο δεν είναι το "Ανάπτυξης" αορίστως αλλά είναι το Υπουργείο της Γεωργικής Ανάπτυξης. Κι οι συστάσεις σου   απευθύνονται  στους γεωπόνους.  
Επί της ουσίας πλέον: Τι ελλείψεις σου στα  μαθηματικά,  μας τις κατέστησες σαφείς πρόεδρε. Αλλά για...τα αγροτικά, ρώτα βρε ...ορθόδοξε Χριστιανέ και κάποιον γεωπόνο απ΄το κόμμα σου...Εκτός κι αν δεν διαθέτεις. Οπότε,  προσφέρομαι. Και να με πληρώνεις απ΄τις... μαύρες  διαφημίσεις που προβάλεις στο ΤΗΛΕ ΑΣΤΥ σου, για τις  στοιχηματζίδικες εταιρείες της Ευρώπης...
Λοιπόν εγώ θα στα γράψω δωρεάν αυτή  τη φορά,  για να έρθεις στην επόμενη συνέντευξη,  τουλάχιστον μελετημένος.
Το κλίμα του Ισραήλ και του Άνω Νείλου γενικότερα, είναι τόσο καλύτερο απ΄το δικό μας πρόεδρε, σε σημείο που κι ο ίδιος ο Θεός να βαφτίσει τις περιοχές εκεί τριγύρω, γη της επαγγελίας! Ρώτα και θα μάθεις...Εξ άλλου κι ο Θεός δεν θα μπορούσε παρά με τον ΟΡΘΟΔΟΞΟ Λαϊκό Συναγερμό να είναι...Και με εσένα πρόεδρο.
Οι περιοχές κλιματικά λοιπόν είναι τόσο ευνοημένες, που από μόνο του κλίμα (φως και θερμοκρασία εξ...αδιαιρέτου)   προκαλούν  την ανθοφορία των οπωροφόρων  δέντρων, 3 φορές το χρόνο. 
Μη μας κάνεις να πιστέψουμε, πως στην Ελλάδα,  ακόμα  κι οι κερασιές  του ελεύθερου περιβάλλοντος πλακώθηκαν στην ....ανυπακοή και στις στάσεις εργασίας  της Παπαρήγα...Απλά το κλίμα μας δεν τις επιτρέπει να βγάζουν 3 φορές άνθη και κεράσια μέσα σε ένα χρόνο...
Πες -εντελώς θεωρητικά- πως βάζουμε  ...μέσον και μας το εγκρίνει ο Θεός. Οιμέ τη συμφορά μας μετά όμως πρόεδρε:
Αν το γυρίσουμε στην πολυκαλλιέργεια, τους μόνους που θα ανταγωνιστούμε,  θα  είναι οι Έλληνες αγρότες της... μονοκαλλιέργειας. Που κι εκείνοι βλέπουν την παραγωγή τους να σαπίζει αδιάθετη. Φαντάσου να διπλασιαστεί και να τριπλασιαστεί κι αυτή η αδιάθετη παραγωγή....
Χώρια που  οι Αιγύπτιοι εργάτες και αγρότες -με τα δύο μόλις  δολάρια μεροκάματο- θα πλακωθούν με τη σειρά τους στην πολυκαλλιέργεια. Εκτός κι αν περιορίσουμε και τα μεροκάματα του Έλληνα αγρότη στο 1 €. 
Εναλλακτικές καλλιέργειες χρειαζόμαστε πρόεδρε. Όπως ο κρόκος της Κοζάνης για παράδειγμα. Που ένα γραμμάριό του πωλείται 3 €!  Κι  ένα κιλό του  3.000€. 
Και για την ιστορία, "κόκκινος χρυσός" αποκαλείται ο κρόκος διεθνώς. Έτσι τον ζητάει από τα σούπερ μάρκετ κι ο κόκκινος Ντάνυ πρόεδρε..Και ξέρεις τι λέω!
Και το ροδέλαιο   απ΄τις  τριανταφυλλιές να συστήσεις  παρεμπιπτόντως στους αγρότες. Που είναι μια θαυμάσια εναλλακτική λύση. Που πωλείται επίσης,  4.000 δολάρια το λίτρο! "Υγρός χρυσός" λέγεται στη διεθνή αγορά και... το ροδέλαιο....Αυτά!

Για όσους ωστόσο, διατηρούν ακόμα κάποιες επιφυλάξεις σε σχέση με την νηφαλιότητα του προέδρου,  σας παραθέτω αυτούσιο και το τελευταίο  σχόλιο του προέδρου για τον...εαυτό του:
"Το μόνο κόμμα που ανεβαίνει,  είμαστε εμείς. Κι  ο μόνος πολιτικός αρχηγός που αυξάνει την απήχησή του , είναι ο έχων την τιμή να σας ομιλεί. Με πτώση 7,8% του πρωθυπουργού, 5,7% του Σαμαρά, με 11% της Παπαρήγα, με 18% του κ. Τσίπρα.  Όταν λοιπόν εμείς παίρνουμε 7% ένα κόμμα που έχει βληθεί και προσβληθεί βαναύσως εις το παρελθόν, σημαίνει πως ο κόσμος έχει βρει μια απήχηση σε αυτά που λέμε...
vavelhaber:  Έλα; Που στο καλό  είναι αυτά τα... βλήματα απ΄ τα οποία  έχει βληθεί το κόμμα σου βρε πρόεδρε; Που ζω εγώ που να πάρει η ευχή να πάρει; Στην Ελβετία; 
Γιατί εγώ στο αποδεικνύω,  μελετώντας σε απλά και προσεκτικά πρόεδρε,  πως ούτε και στις συνειδητές  στρεβλώσεις της αλήθειας, δεν σας "μαλώνουν" οι δημοσιογράφοι εκεί κατά το  ΛΑ.Ο.Σ. 
Αρκεί, στις τρεις κουβέντες σου οι δύο να κατηγορούν τη Νέα Δημοκρατία... Ή -και κατά τις  τελευταίες  ντρίπλες- να εξυμνούν το ΠΑΣΟΚ...
Επειδή το διασταύρωσα, πως μας διαβάζετε εκεί κατά το ΛΑ.Ο.Σ. και επειδή είδα με χαρά μου,  να αναδιπλώνεσαι  στην νέα σου συνέντευξη,  σε σχέση με κάποιες προηγούμενες κορώνες σου, ειλικρινά σου μιλάω   θα το χαρώ πολύ,  αν μου αποδείξεις πως εγώ  είμαι το  λάθος...





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου