Κυριακή 4 Απριλίου 2010

Η ΛΑΜΠΡΗ



ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ! ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣ!


Κυκλοφορεί σε SMS και είναι καλό:

" Λόγω....Αλτσχάιμερ, δε θυμάμαι αν έχουμε  Πάσχα, Χριστούγεννα ή Πρωτοχρονιά!  Γι αυτό και δεν ξέρω,  αν στόλισες αρνί ή σούβλισες δέντρο. Εγώ σου εύχομαι το φλουρί να είναι στο δικό σου αυγό!
Ευτυχισμένος ο καινούριος Πάσχας! "

Η τσίκνα που απλώθηκε απ΄ άκρου εις άκρον στη χώρα  απ΄το ξημέρωμα  της Κυριακής του Πάσχα,  διευκόλυνε  κατά πολύ τα τηλεοπτικά συνεργεία των διεθνών ΜΜΕ. Προκειμένου να καταγράψουν την... ανυπακοή του Έλληνα. Κατά πως το παράγγειλε κι η Παπαρήγα δηλαδή!
Ο πρωθυπουργός  πετάχτηκε με το μεσημεριανό "ντόλφιν" απ΄την Ύδρα στην ΑΘήνα, αντάλλαξε  το φιλί της αγάπης με την...πρωθυπουργο-μήτορα,  και ντουγρού  στη φιέστα που είχε διοργανώσει το ΠΑΣΟΚ, στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Για να συνεορτάσει με τους πρωτοκλασάτους του,  το...δάνειο (!) που εξασφάλισε η χώρα. Με το ίδιο τοκογλυφικό επιτόκιο.  Μα τέτοιες ώρες τέτοια λόγια. Ύστερα από έξι μήνες σκληρής  δουλειάς,  εκτονώθηκε  με χορούς και πανηγύρια! Για ένα κωλο-δάνειο,  που θα έλεγε αν ζούσε κι ο μακαρίτης ο Γιαννόπουλος!

Γνωρίζοντας ωστόσο ο πρωθυπουργός , πως κι αυτές οι εικόνες θα  κάνουν  το γύρο του κόσμου, άφησε να σύρει το χορό ο Βενιζέλος...

Απ΄τον... πανηγυρικό της ημέρας,  δεν θα μπορούσε να λείπει κι η Τουρκική πολεμική Αεροπορία. Φτάνοντας με 4 αεροσκάφη της,  μέχρι τη Βουλιαγμένη! 


Με τον Εθνικής  Αμύνης Βενιζέλο, να διατηρεί -ευτυχώς- την ψυχραιμία του! Και τον Ερντογάν, να χάνει τη δική του.  Απ΄ τα  τσαλιμάκια της "Βαριοπούλας" -ντεμέκ-που συνεχίζουν να εφαρμόζουν απτόητοι, οι στρατηγοί του!
Απαντώντας με τον τρόπο τους στον Υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας,  που περίπου πρότεινε σύμφωνο μη επιθέσεως μεταξύ των δύο χωρών , Μεγαλοβδομαδιάτικα...

Η  μόνη που δε μάσησε τελικά, ήταν η ψυχή του Εύζωνα! Πάνω στη γέφυρα του Έβρου!
Σε απευθείας σύνδεση απ΄τη RAI  -όπου συμπτωματικά- έδινε συνέντευξη, είδε  κι ο Σύλβιο Μπερλουσκόνι,  τα πανηγύρια της Αθήνας. Οικτίροντας -live-  τον εαυτό, του και την... ελαστικότητά του,  απέναντι στο Δ.Ν.Τ. Που του τράβηξε το αυτάκι μεγαλοβδομαδιάτικα! Ενώ οι έλληνες το κατατρόπωσαν!


 Μ΄αυτά και μ΄άλλα κι η φετινή Πασχαλιά περνάει στην ιστορία.   Πήραμε βαθειά ανάσα λοιπόν  και ετοιμαστήκαμε για τον επαναπατρισμό μας στα αστικά κέντρα. Εγκαταλείποντας  ύπαιθρο ...σκουπίδια κι ...αποφάγια,  στην... πανίδα  της υπαίθρου. 

Ο  γυρισμός απ΄την Ιθάκη, ήταν για μια ακόμα φορά,  σπαρμένος με κύκλωπες και λαιστρυγόνες! Μέσα σε αφόρητα μποτιλιαρίσματα!  Μη σου τύχει μόνο και  πέσεις πάνω σε κανά... διατηρητέο! Τόσο ...διατηρητέο,  όσο και το σλόγκαν που έχει ξεχαστεί στο πίσω  τζάμι του!
Αφού  κατεβάσεις κανά δυο γαλλικά ,  για την ...απόσυρση του μέτρου της απόσυρσης απ΄την Μπιρμπίλη, το γκαζώνεις τέρμα και το δικό σου το... δομημένο...





Συνεισφέροντας στον ...Τύμβο των φετινών τροχαίων, με το αυτοκίνητό σου. Στην καλύτερη!



Κι ύστερα; Παναγία βόηθα ύστερα! Που λέει κι ο λαός! Γιατί είναι ευρύτερα γνωστό σε τι  ακριβώς συνίσταται η βοήθεια των περισσότερων ...γιατρών!
Άντε και του χρόνου, πρώτα ο Θεός ορέ αδέρφια. Γιατί αν περιμένουμε προκοπή , απ΄αυτούς που έχουν κορώνα στο κεφάλι τους και προτεραιότητα, εμάς τους πολίτες...


...ζήτω που καήκαμε. Μέσα τα κεφάλια λοιπόν και καλά κουράγια για τη δύσκολη συνέχεια! Εντός των τειχών αυτή τη φορά! Και επί του...καναπέως!

Υ.Γ 1: (Νταλκάς) Το υποψιάζεστε  υποθέτω, πόσο κόπο θέλει για να  συντηρηθεί ένα blog.   Μα έχει και τα καλά του το άθλημα.  Στέλνεις από αυτό τις ευχές σου στα ...εκατομμύρια  των αναγνωστών σου και δεν ξοδεύεσαι σε τηλέφωνα και SMS!  Επωφελούμαι της ευκαιρίας ως εκ τούτου,  να συγχαρώ τα...εκατομμύρια των αναγνωστών μου για την υπομονή τους: Και αναλυτικότερα,  τους συγγενείς μου του πρώτου βαθμού  και επιπλέον  τους: Γιάννη, Γιώργο, Κώστα και Δέσποινα. Ποιόν  ξέχασα; Α, ναι. Τη Σοφία! Χρόνια καλά ...εκατομμύριά μου!

Υ.Γ. 2: (Ευχές και στους μελλοντικούς αναγνώστες μου,  που θα διαβάσουν αυτά τα κείμενα,  ύστερα από κανά έτος φωτός κατά πως πάμε!)   Anyway...
Το vavelhaber  λοιπόν,  εύχεται από καρδιάς στους απλοϊκούς αναγνώστες του, να παθαίνουν σε κάθε γιορτή, όλα όσα ...ευχήθηκαν να πάθουν, οι    γνωστοί  και οι φίλοι τους. 
Στους δε πολιτικούς  αναγνώστες του,  εύχεται  να πάθουν,  όσα μας έκαναν και θα συνεχίσουν απτόητοι  να μας ... κάνουν! Για το καλό μας! Μπας και γίνει και δικό τους καλό,  αυτό το ...κοινό καλό μας  επιτέλους!

Υ.Γ.3: (Το παράπονο του πιανίστα που τον πυροβολούν ενώ κάνει ότι μπορεί)  Ευκαιρίας δοθείσης -κι επειδή δεν είναι κάθε μέρα...Πασχαλιά-   σας ευχαριστώ θερμά,  για τα καιρούς σχόλια σας. Στο τρίμηνο της ζωής αυτού του blog ,   μελετώ προσεκτικά  όλες τις κριτικές. Μελετώντας διπλά,  τις επικριτικές κριτικές!  Μιας και λόγος, χωρίς   αντίλογο,  μοιάζει με ψαρόσουπα χωρίς ψάρι. Με κύβους....κνορ κοντολογίς! Απ΄τη μεριά μου, θα φροντίσω να αυξήσω τη  θεματολογία των πεζών χρονογραφημάτων,  όπως οι περισσότεροι μου ζητάτε. Κι αυτό είναι...δέσμευση! (κι όχι πολιτική) Εσείς να θυμάστε απλά πως άθλημα κάνουμε. Κι όχι πρωταθλητισμό! Με τις ντόπες και τα παραισθησιογόνα!
Κλείνοντας τα υστερόγραφά μας  λοιπόν και μιας  και το... παραδεχτήκατε ευθαρσώς ,  πως  ο λόγος, φέρνει τον αντίλογο,  που  νομοτελειακά, εξελίσσεται σε διάλογο, ολοκληρώνουμε κι αυτό το Υ.Γ.,  με κάποιον επίλογο
Τον επίλογο της αρεσκείας του καθενός μας όπως πάντα! Έτσι απλά. Και δημοκρατικά!
Χρόνια καλύτερα από εδώ και πέρα λοιπόν!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου