Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

ΒΡΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΜΑΖΙ; ΜΠΑΣ ΛΕΩ!

Κάποιος φίλος μου-καλή του ώρα- είχε φτάσει, από τα πανεπιστημιακά του χρόνια ακόμα,  σε ένα ...κοινωνιολογικό συμπέρασμα,  για το οποίο μαλώναμε συχνά-πυκνά. Έλεγε λοιπόν ο φίλος μου: 

"Στην Ελλάδα,  υπάρχουν δέκα χιλιάδες οικογένειες, που ...ταυτίστηκαν με την Ελλάδα. Και κατ΄επέκταση και  με τον πλούτο της. 
Υπάρχουν εκατό χιλιάδες οικογένειες , στις οποίες οι δέκα αυτές χιλιάδες οικογένειες μοιράζουν το κατιτίς τους,  και τους τοποθετούν  στην εμπροσθοφυλακή. Για να τους προφυλάγουν.
Υπάρχουν τέλος και ένα εκατομμύριο Έλληνες,  οι οποίοι με "κάλπικα" και κλειδωμένα από το σύστημα των προηγούμενων δύο τάξεων  "κεκτημένα" βαφτίστηκαν "αστική τάξη" και ζούσαν-μέχρι τώρα τουλάχιστον -καλά .  Κι από  εκεί και πίσω, συνωστίζεται η...γνωστή  τάξη των παλαιόπτωχων. Και όλα αυτά έγιναν, δια χειρός λογιστών, συνδικαλιστών, γιατρών   και δικηγόρων.  Που  κατέστρεψαν ολότελα αυτή τη χώρα."

Ρε φίλε, ζητάω αναδρομικά,  ταπεινά συγνώμη για τις κατά καιρούς αμφισβητήσεις μου. Πόσο δίκιο είχες τελικά!  Το θέμα μας σήμερα δεν είναι η δική μου ταπείνωση...Το θέμα μας είναι καθαρά θέμα επιβίωσης της ράτσας. Μέσα απ΄την αυτογνωσία. Το θέλουμε όμως; Θα δείξει...

ΕΞΙΣ ΔΕΥΤΕΡΑ ΦΥΣΙΣ!





Κάποιοι μας λένε πως βρέχει...






...μα εμείς επιμένουμε πως  απλά ψιχαλίζει..








Χάνοντας συχνά πυκνά τη μπάλα! Τόσο σε επίπεδο κοινοβουλευτικών...
Όσο και σε ανώτατο εκτελεστικό επίπεδο:



Άντε να μη χάσει τη μπάλα ο...απλός  λαός μετά...





Κάποιοι έπιασαν με την ώρα τους τα νυστέρια...








Κι εμείς πλακωνόμαστε στις παθολογίες... Και τις παθογένειές μας!





Κάποιοι ρίχνουν φως στις υποθέσεις τους...





Μα εμείς αρκούμαστε στο... δεύτε λάβετε φώς. Κάθε Πασχαλιά ωστόσο. Για να ξαναπαραπέμψουμε  τις υποθέσεις, στις καλένδες! Και μέχρι την επόμενη Πασχαλιά, ποιός ζει, ποιός πεθαίνει!


Κάποιοι μας κρεμάνε κουδούνια...






Κι εμείς εκεί: Στις απενοχο-ποιήσεις  και τους  συμψηφισμούς μας!







Και στις...παιδικές  απορίες για μερικούς -μερικούς!!!



 Μα ο   Πάγκαλος επιμένει. Αποπροσανα-τολιστικά ενδεχομένως. Και για την  απόσειση των ευθυνών  του πολιτικού... οικοσυστήματος. (Εγκληματικές όντως ευθύνες για τις οποίες έχουμε μιλήσει σε πάμπολλες προηγούμενες αναρτήσεις και δεν χρειάζεται να επαναλαμβανόμαστε):

Κι εμείς φροντίζουμε να τον επιβεβαιώνουμε με την κάθε ευκαιρία: στο τα φάγαμε μαζί.  Και βουτώντας  τη μπουκιά στις τελευταίες αρπαχτές! Αρπαχτές, από τους διπλανούς μας πλέον. Και γαία πυρί μειχθείτω. Οι τελευταίες μέρες της Πομπηίας γαρ...

Νυν υπέρ των... κεκτημένων πάντων  ο αγών! 

Βρε ποιός Καλλικράτης και πράσινα άλογα; Κατά μάνα κατά κύρη που λένε...





Κάτω τα χέρια από τα κεκτημένα!



Κλειστά Επαγγέλματα;  Ποιός Θανάσης;








Η διαφορά εντοπίζεται στο τι  προσδοκά η κυβέρνηση από το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και στο τι προσδοκούν αντίστοιχα, οι.... επιστημονικές ενώσεις της χώρας:


Κάτω τα χέρια από τα κεκτημένα ρε! Ε, καλά τώρα. Μ΄αυτό το σύνθημα μεγαλώσαμε ! Παιδιόθεν!



Τι μαζί τα φάγαμε βρε Πάγκαλε; Κάποιοι κοπρίτες τα τρώνε μόνοι τους!!!


Κι αν πεις στις ΔΕΚΟ, μέχρι και επίδομα εισιτηρίου έπαιρναν οι ξεδιάντροποι, αλλά  ο ένας στους τρεις δεν πλήρωνε!


Βρε  πάλι καλά που βρέθηκαν οι...Εθελοντές ελεγκτές. Τι μαγική λέξη για την κυβέρνηση αυτή αλήθεια; Εθελοντές! Χωρίς μισθό! 
Εντελώς μεταξύ μας τώρα: Είναι όντως ...εθελοντές ή το κάνουμε για να ρίξουμε στάχτη στα μάτια της τρόικας;




Αλλά η μαγκιά, μαγκιά! " Ως πότε παλικάρια, θα ζούμε στα στενά..."



Ρε, άι σιχτίρ!


 ΟΙ ...ΑΤΜΟΜΗΧΑΝΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ!!!


Λαϊκή Ελληνική παροιμία: "με ξένο...ώλο, κάνω κι εγώ τον ...ούστη" 




Τιμή και δόξα στους αθάνατους Έλληνες επιχειρηματίες, που γίνονται οικονομικό  ολοκαύτωμα. 
Ιδιαίτερα δε, σε περιόδους κρίσης,  προκειμένου να βγουν οι ίδιοι από... την κρίση! Κι άσε τη χώρα να κουρεύεται!



Αλήθεια αξιότιμα  επιμελητήρια μας,  αυτούς  τους  επιχειρηματίες κατηγορίας ...φτερού με τις μυριάδες φορολογικές παραβάσεις,    ποιό επιμελητήριο τους αγκαλιάζει; 






Αμ ετούτους  τους  απαράδεκτους  ..ξεχασιάρηδες;









Και οι  "φτωχούληδες" των κέντρων διασκέδασης; 




Σε ποια επαγγελματική συνδικαλιστική στέγη δραστηριοποιούνται  άραγε; 


Δεν σας άκουσα να  επαινέσετε καμιά φορά και το ΣΔΟΕ κύριοι των επιμελητηρίων. Μπορεί και να το κάνατε. Αλλά εμένα να μου διέφυγε ενδεχομένως!


Αμ κι εκείνους που έκλεισαν κοτζάμ Βαρβάκειο,  πριν από το ΣΔΟΕ; Ακόμα αλήθεια  τους έχετε στα ...ενεργά μέλη σας;



Αμ κι οι  άλλοι παρέκει;  Της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας; Που ανήκουν κ. Πρόεδρε,  πασών των επιμελητηρίων;Που στην κάθε ευκαιρία στηλιτεύεις τα λάθη και τις παραλείψεις; Των... άλλων οπωσδήποτε!
 Το κίνημα.."δεν πληρώνω", πολύ κακώς κατακυρώνεται τελικά στον Τσίπρα! Στις ...ατμομηχανές της ανάπτυξης θα πήγαινε το βραβείο!
Για να λέμε και τα σωστά όμως: Υπάρχουν και κάποιοι "πρόθυμοι" να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές! Που ξεχωρίζουν σαν τη μύγα με΄σα στο γάλα!


Αλλά οι ...Νεφελίμ εργαζόμενοι έχουν  μια ζωή, άλλες προτεραιότητες!


Ακόμα να παραιτηθεί... ο Υπουργός μωρέ; Ακόμα; 
Άντε ορέ αδέρφια, να ξεμπερδεύουμε από  την...φυτευτή Ευρωπαϊκή κρίση...Κατά πως λέει κι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. 


Κι άσε τον άλλο τον... συναγωνιστή  πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (κ...ΡΟΜΠΑΙ χωρίς τα διαλυτικά της Γραμματικής)  να γίνεται ....ρόμπα μα τις ασυναρτησίες του!




 
ΟΙ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟΙ...ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ  ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ  ΤΟΥ ΣΥΜΠΟΣΙΟΥ "ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ"



Δεν κατάλαβα δηλαδή; Το ...ποδόσφαιρο στο αγκάθι κατούρησε; 

Με το "κίνημα δεν πληρώνω" και στα γήπεδα να διογκώνεται, το κράτος είναι μια μόνιμη κατσίκα για το ποδόδσφαιρο. Που την αρμέγει κατά βούληση. 

Τι λες βρε παιδάκι μου; Ακόμα και κάμποσα  απ΄τα μετάλλια,  για την Ελλάδα ρε γαμώτο προϊόντα...εξαρτήσεων; Όπως το λέει και "σικ" ο εισαγγελέας! Καλά, κι εκείνα τα μυθικά πριμ αλήθεια; Οι άδειες ΠΡΟ-ΠΟ-τζίδικων; Οι θέσεις στο δημόσιο;  Το ζεστό μετρητό στους τραπεζικούς λογαριασμούς; Επεστράφηκαν ποτέ,  ή να πούμε άντε, καλοφάγωτα;

"Οι εξαιρέσεις, επιβεβαιώνουν τον κανόνα" λέει μια παροιμία μας...Όχι απαραίτητα λένε οι ...σκεπτικιστές!
Μιας και η ...αμνησία,  κατέστη η εθνική μας επίκτητη  νόσος!



Αμάν πια μ΄αυτήν την αμνησία ρε παιδάκι μου...Γίνανε τα νεύρα μας κομποσκοίνια! Ρε μπας και δεν είναι επίκτητη; Και είναι κληρονομική;
Άντε να θεωρήσουμε και τους "μόδιστρους " μεμονωμένες και ανεξάρτητες περιπτώσεις...Ας πάει και το παλιάμπελο λοιπόν! Από δω και πέρα αγαπητό ΣΔΟΕ, τα μάτια σου και το διαδίκτυο όμως...Εντάξει;

Να βάλουμε και τους ...πολιτιστικούς Αύγουστους των καλλιτεχνών στις εξαιρέσεις...Να τους βάλουμε κι αυτούς. Αφού κατορθώσαμε και χαλάσαμε, ακόμα και την εκ ...Σουηδίας ορμόμενη Έλενα, αισιοδοξούμε πως θα χαλάσουμε οσονούπω και τον Πρωθυπουργό μας (Εκ Σουηδίας επίσης ορμόμενον υπενθυμίζω)


Εκείνο που μου μένει, για μια ακόμα φορά , είναι να αισθανθώ εθνική υπερηφάνια ! Όντας ένα υποτακτικό υποζύγιο του φορολογικού μας συστήματος. Γιατί απλούστατα είμαι μισθωτός. Και οι φόροι μου παρακρατούνται στην...πηγή. Μερικές μάλιστα φορές, μη φτάνοντας  τα λεφτά της... πηγής και για τα ρέστα του δικού μου μισθού έγκαιρα...





Γιατί αν περιμένουμε να ανακάμψει η οικονομία από τους φοροφυγάδες, ζήτω που καήκαμε! Μα τι λέω μωρέ; Αν πληρώσουν φόρο κι οι ...κατέχοντες , ποιός διάβολος θα κάνει...επενδύσεις σ΄αυτόν τον δύσμοιρο τόπο; Οεο; 
Η επόμενη " εξαιρεσούλα", είναι κομματάκι μεγάλη...Αλλά δεν ήξερα που να την εντάξω...Anyway... 

Όχι θα άφηνε 1,5 εκατομμύρια ψυχές ανεκμετάλλευτες το... διαμόνιο της φυλής!

Mωρέ τσάρε, το ότι το  έχετε αντιληφθεί το πρόβλημα, το ...αντιληφθήκαμε...Τις "λύσεις" και τα...παλουκώματα είναι που δεν βλέπουμε!
ΟΙ ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗΝ... ΚΑΛΟΦΑΓΑΔΕΣ!


Καμιά εκατοστή  χιλιάδες εργαζόμενοι του ευρύτερου Δημόσιου τομέα (ΔΕΚΟ -Αυτοδιοίκηση)   ήταν-και παραμένουν- ο περιούσιος λαός του υπόλοιπου... σπόνσορά  τους λαού!


Με -ακόμα- άθικτες αποδοχές. Και με εργάσιμες ώρες την εβδομάδα, που παραπέμπουν σε εργασιακό ...χόμπυ. Περίπου!


Με επιδόματα γάμου,  "κλειδωμένα"  από τις εθνικές συλλλογικές συμβάσεις εργασίας και επιδόματα  ....αγάμου, συμφωνημένα  στις "κολεγιές",  συνδικαλιστών και διοικητών, κοτσάνι τη βγάζουν οι ...περιούσιοι! Και με εκατοντάδες άλλα επιδόματα-ανομίες. 


Πάλι καλά να λέμε δηλαδή,  που στο τιμόνι των ΕΛ.ΠΕ. υπάρχει ένας πρώην Υπουργός Εργασίας του ΠΑΣΟΚ...Που ξέρει πολύ καλά,  τα δικαιώματα των εργαζομένων!!! Η εργασιακή ειρήνη πάνω απ΄όλα προέχει! Παρεμπιπτόντως δέ, και 4.000 "μπόνους" στους καταφρονεμένους λιμενεργάτες!Αυτούς που ...δεν συνάντησε ο Κεφαλογιάννης (ως Υπουργός) σε έφοδό του στο λιμάνι,  και που με βάση τα εκκαθαριστικά τους, εργάζονταν ...υπερωριακά και ανελλιπώς και τις 720 ώρες του μήνα. Απ΄τα κρεβάτια τους βεβαίως-βεβαίως!


 Κι όσο για τον υπόλοιπο...άνεργο  λαό, κάπως θα τα βολέψει μωρέ! Νισάφι πια!


Ρε σεις εκεί στα ΕΛ.ΠΕ.,  τον πρωθυπουργό και το ΠΑΣΟΚ του  που σας...διόρισε σωρρηδόν κατά εκεί, δεν τον ακούτε καθόλου; Κάποιοι θα ξεβολευτούν λέει ο Πρωθυπουργός!


Δεν κοιτάτε μωρέ,  πως ...ξεβολεύτηκε από... μόνος του, κοτζάμ  Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος; Μόλις και μετά βίας 320.000 € το χρόνο θα παίρνει πλέον! (Κι εγώ νόμιζα πως θα κατέβαινε  στις 80.000 € το χρόνο! Ποσό, και  πάλι 10πλάσιο από έναν μισθωτό των 8.000 € το χρόνο! ) Εν πάση περιπτώσει όμως,  ύστερα από τέτοιο οικονομικό... χαρακίρι,  ο διοικητής της τράπεζας της Ελλάδος, νομιμοποιείται να μας τη λέει!!!
Θα ξεβολευτούν,  τους μήνυσες πρόεδρε , αλλά ολοένα και περισσότερο ξεβολευόμαστε εμείς οι... σπόνσορές τους!

Πόσο  μακριά θα πάει  η βαλίστα άραγε;

Έχει πολλά ακόμα επεισόδια το σήριαλ:  Πα-ΣΟΚ και Δέος;
Γιατί, όλο "για σκληρό πυρήνα"  του κράτους ακούω,  αλλά μονάχα εγώ,  κοντεύω να πάθω σκλήρυνση κατά πλάκας!!! Αρχής γενομένης από τον εγκέφαλό μου!
Συντόμευε με δαύτους πρόεδρε. Συντόμευε!
 
ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ!


Αναρωτιέμαι κι εγώ ο αφελής , τι διάολο χρειαζόταν κοτζάμ πανεπιστημιακή έρευνα σ΄ αυτή τη χώρα, προκειμένου να αποδείξει...το αυτονόητο! Το οποίο ...αυτονόητο στην προκειμένη περίπτωση,  έχει να κάνει με το πατροπαράδοτο ήθος και έθιμο της ράτσας, αυτό ντε,  του... φακελακίου!




Ανάθεμα την ώρα και τη στιγμή, σε όσους μας προγκίζουν, πως όλοι μαζί τα... φάγαμε! Γιατί απλούστατα, δεν ήμασταν όλοι...Ήμασταν μόνο...οι μισοί! Που δεν θεωρούμε τη μίζα ...ηθικό αμάρτημα και δηλώνουμε ευθαρσώς,  πως αν "ήμασταν σε θέση κύρους" θα τα αρπάζαμε κι εμείς!






50 ολάκερα  δις έσοδα,    "έταξε" η Κυβέρνηση στην τρόικα, από αποκρατικοποιήσεις, λέει. Και  από την πώληση των ακινήτων του Δημοσίου. Γενικώς! Αποκρατικοποιήσεις με τη χορηγία των πολεοδομιών! Στις οποίες -πολεοδομίες-όλοι κάναμε -με το αζημίωτο- τη δουλειά μας. Με μονίμως ...ζημιωμένο κράτος!




Το αιωνίως ζητούμενο στον τόπο, είναι πόση περίπου είναι η...μη καταπατημένη  περιουσία του δημοσίου!  Με πολύ πρόχειρους υπολογισμούς, στο δημόσιο δεν έχει απομείνει ούτε το 8%  της περιουσίας του!!!





Πες πως βάζουμε ένα τέλος σε όλα αυτά!!! Και ποιοί εν πάση περιπτώσει πολεοδόμοι, θα τις  ...διακριβώσουν, αυτές τις κατά συρροήν και κατ΄...επάγγελμα καταπατήσεις; Έλα μου ντε; Για διαβάστε προσεκτικά την κραυγή αγωνίας του πολεοδόμου κ. Κλεφτοδήμου στις ειδήσεις του ALPHA...Βρε μπας και οι μεταθέσεις αυτές γίνονται εκ του...πονηρού; 
                                                             

Το οποίο ...πονηρό στην προκειμένη περίπτωση είναι πως  6-7.000.000 Έλληνες,  ζουν σε ....αυθαίρετα (υμιυπαίθριους στην σικάτη καθομιλουμένη) τα οποία προϋπέθεταν "δότη" και "δέκτη"  ενός εκάστου φακέλου;



Το άλλο με τον... Τοτό, το μάθατε αλήθεια; Ετοιμάζουν ...περαίωση και στα πατεντάτα αυθαίρετα...Πάνω σε καταπατημένες κρατικές εκτάσεις και δάση του... πρόσφατου παρελθόντος.  Βέβαια! Κι ας λένε πως πρόκειται για...τακτοποίηση! Για νομιμοπο΄πιηση του κερατά πρόκειται!
Ένα εκατομμύριο κομμάτια τίθενται υπό το αδέκαστο μάτι του πολεοδόμου! Ορέ γλέντια!!!

Έφτασε η ώρα να αποκαταστήσουμε και μια ιστορική αλήθεια όμως: Οι περισσότεροι συνέλληνες, πιστεύουν πως η "πατρότητα" του σλόγκαν "τα φάγαμε μαζί", ανήκει στον Πάγκαλο! Ενδεχομένως επειδή εμείς του δώσαμε το βραβείο του...καλοφαγά για το 2010! Ενδεχομένως είπα!




Πλάνη! Διότι ο ...προλαλήσας της ατάκας, ήταν ο  Ανδρέας Ανδριανόπουλος! Σημαίνον Υπουργός των,   πρό Κώστα Καραμανλή,  κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας. Απαραίτητη  διόρθωση, για την πολιτική και πολιτιστική  κληρονομιά των απογόνων μας.
Και στη γενίκευσή του το... έγκλημα, αποκτά πλέον ευδιάκριτο  χρώμα και ταυτότητα!

Μα αν σταματούσαμε εκεί , θα μπορούσαμε τουλάχιστον να ελπίζουμε,  στην... φυσική γήρανση του δημοσιοϋπαλληλικού μας πληθυσμού. Σαν λαός με φαντασία όμως, ανακαλύψαμε-σχετικά έυκολα- και την ...τεχνητή γήρανση!




Αναπηρικές συντάξεις-μαϊμού:



 Πρωταθλητισμό κάνουμε και σ΄αυτό το κέρατό μου!
Σιγά το πράγμα μωρέ! Μόλις και μετά βίας, 150.000 περιπτώσεις ελέγχονται...

Το γεγονός βέβαια, πως  στις... original πολιτιστικές εκδηλώσεις του...15αυγουστου,  το δίνουν και καταλαβαίνει οι... ανάπηροι, είναι εντελώς συμπτωματικό! 








Και για όποιους νομίζουν πως οι συνταξιούχοι-μαϊμού, ήταν η κορυφή του παγόβουνου της χρεοκοπίας μας , ώρα να αναθεωρήσουν!

Θα μου πείτε: Μεμονωμένες περιπτώσεις! Ε, όχι και τόσο, όχι και τόσο!!! Δέκα χιλιάδες απατεώνες από εδώ....


....είκοσι χιλιάδες απατεώνες από εκεί, όλο και πλησιάζουμε στην....ολομέλεια του ανάδελφου έθνους μας!

Το άθλιο ωστόσο δεν είναι πως οι περισσότεροι τελικά τα "έπαιρναν".  Το άθλιο είναι πως πολλοί, συνεχίζουν ακόμα να τα παίρνουν!!!

Στερώντας τα από εκείνους που πραγματικά τα έχουν ανάγκη!

 Κάθομαι, συλλογίζομαι και προσπαθώ να λύσω τον ...γρίφο της ταυτότητας  που με αναστατώνει: Τι σκατά είμαι του λόγου μου το κέρατό μου;
Για πολλούς και διάφορους λόγους προφανώς, δεν μπορώ να συνταυτιστώ με τον πρωθυπουργό και τις ...εμπνεύσεις του. Κι με καμιά κυβέρνηση δεν θα  αισθανθώ εθνική περηφάνια,  αν θεωρηθώ....γουρούνι!

Δεδομένου ότι: Δημόσιος Υπάλληλος, δεν υπήρξα ποτέ. 








Ούτε ...σπλάχνο κανενός κόμματος να διοριστώ σε καμιά ΔΕΚΟ. 






Ούτε κρατικοδίαιτος επιχειρηματίας, χρημάτισα,  με κρατική επιχορήγηση της τάξεως του  75% των επενδύσεων μου. 


Δεν  μου δόθηκε , μήτε μια... ευκαιρία να γίνω επίορκος. Δεν  καταπάτησα ποτέ, κάτι που δεν μου ανήκε! Γιατί απλά,  ποτέ δεν μου ανήκε τίποτα! Τους παππούδες και τις γιαγιάδες μου, τους δήλωσα στα ληξιαρχεία, τη μέρα ακριβώς που ...πέθαναν...Δεν λάδωσα και δεν λαδώθηκα!  
Μήτε και δούλεψα ποτέ στον τουρισμό! Κι από την Κρήτη πέρασα μόνο για ως σμηνίτης. Για να υπηρετήσω την πατρίδα! Και τον τουρισμό της εξ' αδιαιρέτου! 
Ρε μπας και δικαιούμαι κανά επίδομα ανεργίας και δε με ειδοποίησαν. Εποχιακά τον τουρισμό υπηρέτησα κι εγώ από την πολεμική αεροπορία ορφέ αγέρωχοι Κρητικοί!

Και με τα καμώματα της ...Αλέκας, άντε να δηλώσεις και κομμουνιστής σήμερα!!!

Συμπερασματικά λοιπόν: Άσπιλος! Μη τα ξαναλέμε: Δεν... ούτε....μήτε...ποτέ....κ.λ.π., κ.λ.π. Συνεπώς, το πρόβλημα ταυτότητας  παραμένει! Σε ποιά κατηγορία της ράτσας  εντάσσομαι τελικά  μωρέ  το διάολό μου; 

Όχι φέρτε μπροστά μου αυτόν τον ...ούστη που είπε πως τα φέρετρα δεν έχουν τσέπες. Φέρτε τον μπροστά μου τώρα! 

ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΣΕ 1.473 ... ΝΕΚΡΟΥΣ ΕΔΙΝΕ ΤΟ ΙΚΑ

Πάνω από χίλιες τετρακόσιες 


περιπτώσεις συνταξιούχων που ενώ 


είχαν αποβιώσει συνεχιζόταν η 


καταβολή συντάξεων, εντοπίσθηκαν 


από τον έλεγχο των υπηρεσιών του 


ΙΚΑ σε ασφαλισμένους που έχουν γεννηθεί πριν το έτος 


1920. Ειδικότερα εντοπίστηκαν 1.473 περιπτώσεις, με 
το...
συνολικό ποσό που λάμβαναν μηνιαίως πρόσωπα τα οποία δεν ήταν δικαιούχοι, ζημιώνοντας το ΙΚΑ, να ανέρχεται στο 1.882.282,17 ευρώ μηνιαίως.



EΡΕΥΝΑ ΣΕ 12 ΝΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΠΛΑΣΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

Σε 12 νομούς της χώρας έχουν επεκταθεί οι έλεγχοι των αρμόδιων υπηρεσιών για την καταβολή πλαστών προνοιακών επιδομάτων, ενώ το υπουργείο Υγείας προχωρά στη δημιουργία Εθνικού Μητρώου, απ' όπου θα αποκαλυφθούν όλες οι «μαϊμού» πληρωμές, ενώ παράλληλα το κράτος θα εξοικονομήσει, σε...
πρώτη φάση, περισσότερα από 250 εκατ. ευρώ. Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου ο υφυπουργός Πρόνοιας Μάρκος Μπόλαρης αποκάλυψε ότι είναι πλέον καθημερινές οι καταγγελίες για παρατυπίες στη χορήγηση προνοιακών επιδομάτων, οι οποίες φτάνουν στο υπουργείο. Μέρα με τη μέρα διαπιστώνεται ότι πιθανότατα υπάρχουν αρκετοί πολίτες που έπαιρναν επιδόματα που δεν δικαιούνται, ή τα έπαιρναν εις διπλούν, από διαφορετικούς νομούς της χώρας, ή έπαιρναν τα επιδόματα αυτά, ενώ ήταν καθ' όλα υγιείς και εργάζονταν ακόμη και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα που ανέφερε ο κ. Μπόλαρης και αφορά καταγγελία από την περιοχή της Λιβαδειάς. Σύμφωνα με όσα είπε, εργαζόμενοι σε συγκεκριμένο Δήμο λάμβαναν επίδομα για σοβαρή μορφή άσθματος, αλλά παράλληλα εργάζονταν ως υπάλληλοι στον εν λόγω δήμο. Ο κ. Μπόλαρης τόνισε ότι οι έλεγχοι συνεχίζονται σε τουλάχιστον 12 νομούς της χώρας και εξήγησε ότι «τα προνοιακά επιδόματα είναι χρήματα του ελληνικού λαού». Μάλιστα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητηθεί να επιστραφούν απ' όσους αδικαιολόγητα τα έπαιρναν τόσα χρόνια. Στο σημείο αυτό παρενέβη ο Ανδρέας Λοβέρδος, λέγοντας ότι αυτό είναι εφικτό, ακόμη και μετά από δικαστικές αποφάσεις, για να συμπληρώσει ο κ. Μπόλαρης πως αυτό θα γίνει κατά περίπτωση και δεν θα αφορά ανθρώπους, που είναι σε άσχημη οικονομική κατάσταση, η οποία δεν τους επιτρέπει να επιστρέψουν τα χρήματα. Παράλληλα αποκάλυψε ότι, με βάση τα πρώτα στοιχεία που συγκεντρώνονται, φαίνεται ότι πίσω από την χορήγηση επιδομάτων «μαϊμού» κρύβονται πιθανότατα πελατειακές σχέσεις, που σχετίζονται και με την πολιτική ζωή. Όπως έγινε σαφές, το υπουργείο Υγείας προχωρά άμεσα στη δημιουργία του Εθνικού Μητρώου για τα προνοιακά επιδόματα και εκτιμά ότι, μέσα από την ψηφιακή αυτή πλατφόρμα, θα αποκαλυφθούν όλα τα «ύποπτα» προνοιακά επιδόματα και το κράτος θα εξοικονομήσει, σε πρώτη φάση, περισσότερα από 250 εκατ. ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο εξής όλοι όσοι λαμβάνουν προνοιακό επίδομα θα πρέπει να καταχωρηθούν στην πλατφόρμα αυτή, με πλήρη και αναλυτικά στοιχεία, τα οποία θα περιλαμβάνουν αριθμό αστυνομικής ταυτότητας, ΑΜΚΑ και ΑΦΜ.



Ρε μπας κι απόμεινα ο τελευταίος Έλληνας Μ........................... ............................. .............................  ............................. ..............................
.............................. ............................. .............................
............................
............................
............................
............................
αϊμού σ΄αυτή τη χώρα;




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου