Κυριακή 8 Μαΐου 2011

ΠΕΣ ΠΩΣ ΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕ: ΧΑΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗ!

100 ερωτο-απαντήσεων συνέχεια σε μια υποθετική χρεοκοπία της χώρας:



51η ΕΡΩΤΗΣΗ: Οι κακές γλώσσες επιμένουν,   πως ακόμα και οι δαπάνες για την τρίτη ηλικία θα μειωθούν σύντομα. Έχει γούστο;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Κατ΄αρχήν να διευκρινίσουμε κάτι: Δεν υπάρχουν ...θεσπισμένα  και με το...νόμο γηρατειά, όπως και να το κάνουμε! 
Περήφανα -κατά πως τα έλεγε ο συχωρεμένος ο Ανδρέας Παπανδρέου- και μη περήφανα -κατά πως τα προβοκάρει ,  ο εν ζωή διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Προβόπουλος. 

Όλα στο μυαλό μας είναι... Βάζω στοίχημα πως αν  στα ΚΑΠΗ πέσουν από δίπλα οι  ψυχολόγοι, οι θαμώνες εκεί θα πάρουν τα πάνω τους...ανεπανόρθωτα. 

Για να μη σου πω , πως μπίρι-μπίρι- οι ψυχολόγοι θα πείσουν και τα περήφανα γηρατειά,  να  γίνουν και παραγωγικά!!!

Κι όσο για τα ατυχήματα, που ...διατείνονται κάποιοι πως θα συμβούν, έχετε υπ΄όψιν σας,  πως στις ασκήσεις του στρατού με πραγματικά πυρά, προβλέπεται κι ένα ποσοστό απωλειών της τάξεως του 3%. Τι να κάνουμε; Δεν μπορείς να τα έχεις όλα στη ζωή.

52η ΕΡΩΤΗΣΗ:Με μια κυβέρνηση ΔΝΤ, ξεχνάμε εντελώς, ακόμα κι ένα  υποτυπώδες κοινωνικό κράτος. Κι ας λέει άλλα στις τηλεοράσεις ο παραμυθάς ο Στρος Καν!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:  Τα...κεκτημένα του Ελληνικού λαού επί των τελευταίων ...ιθαγενών κυβερνήσεων, δεν πρόκειται να...θιγούν!  "Datsun αλήθεια, δεν έχετε στα μέρη σας; Ούτε τρακτέρια το κέρατό μου;" φέρεται να δήλωσε ένας εκπρόσωπος της τρόικας στον Υπουργό Υγείας,  όταν εκείνος μίλησε για ελλείψεις στην υγεία! Και συνοψίζοντας:

53η ΕΡΩΤΗΣΗ:Είναι αλήθεια πως πριν πτωχεύσει το κράτος, πτωχεύουν οι τράπεζες; Και διαγράφονται και τα χρέη των υπερχρεωμένων νοικοκυριών; 


ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Μη το δένεις κόμπο,  το καλό που σε θέλω!  Τα χρέη  των ιδιωτών πρός τις τράπεζες και το κράτος, δεν διαγράφονται ποτέ  με βάση το... μνημόνιο. Αλλά κληρονομούνται από τους δανειστές! Και οι δανειστές,  θα τα εισπράξουν με... κάθε τρόπο! Αντιλαβού;

Εξ΄άλλου,  το πρώτο νομοσχέδιο που πέρασε η κυβέρνηση της Αργεντινής μετά  την πτώχευση της χώρας, ήταν το νομοσχέδιο,  της υποχρεωτικής δωρεάς οργάνων!  Αλλά... και ολοκλήρου του σώματος. Εξ αδιαιρέτου!
Εκείνο που με προβληματίζει κομματάκι με το νομοσχέδιο του Λοβέρδου βέβαια,  είναι η : "Υπό προϋποθέσεις δωρεά οργάνων και από ζώντες δότες"  Λέέέέέέέέέέέέέέέέ έέέέέέέέέέέές;

54η ΕΡΩΤΗΣΗ: Κι η Νέα Δημοκρατία στο κόλπο της δωρεάς οργάνων πάντως...Παρασύρθηκε από τα γκάλοπ  βλέπεις, κακό χρόνο να 'χει  κι αυτή! Που πας ρε Καραμήτρο με εκλογικά ποσοστά....ΦΠΑ; Η δωρεά οργάνων σε μάρανε;  Μα δε βλέπω να το σχολιάζεις ρε κρυπτοδεξιέ!


ΑΠΑΝΤΗΣΗ:  Τα κίνητρα της Νέας Δημοκρατίας, μοιάζουν πιο....κομψά, όπως και να το κάνουμε!  Όχι,  αν σε έψηνε κι εσένα η Έλενα η Ράπτη, δεν θα έδινες  ακόμα και την ψυχή σου;  Και την καρδιά σου;  Με το χέρι στην καρδιά απάντησέ μου σε παρακαλώ! 
Γιατί αν εμένα προσωπικά με "ψήσει" η Έλενα για καμιά δωρεά, εγώ για την Έλενα,  απαντάω με την καρδιά στο...χέρι!


 55η ΕΡΩΤΗΣΗ: Tώρα γιατί εγώ δεν τα ...συνδυάζω όλα αυτά;


ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Κακώς! Πολύ κακώς! Αδιάψευστος μάρτυρ΄ς μου,  οι φωτογραφίες!   Αυτό δεξιά το ζευγάρι , "ντυμένο" με τις ακτινογραφίες του,  πετάγεται μέχρι την ...τράπεζα για να διαπραγματευτεί την επιμήκυνση του στεγαστικού του δανείου..
Ενώ η κοπέλα αριστερά  στη φωτογραφία, ντύθηκε επίσης με  τις ακτινογραφίες της και τραβάει  για την εφορία της γειτονιάς της ,  προκειμένου να ρυθμίσει τις δόσεις της περαίωσής της στην Εφορία! 
Μετά απ΄αυτές τις ....αποκλειστικές φωτογραφίες, θα μπορείτε ευχερώς να αναγνωρίσετε στο δρόμο,  τους πάσης φύσεως....χρεώστες!

Προσοχή χρειάζεται  μονάχα,  στο διαχωρισμό των ακτινογραφιών από τις...φωτογραφίες. Με προφανείς τους ...αλλότριους σκοπούς της ...ένδυσης και της περιφοράς των φωτογραφιών!


56η ΕΡΩΤΗΣΗ: Στην  Χριστουγεννιάτικη  ανάρτηση σου "Πολιτικός Καζαμίας σωτηρίου έτους 2030"  έγραφες και καλά ντεμέκ, πως η νέα διακυβέρνηση του ΔΝΤ, θα απαγορεύσει τα εθνικά σύμβολα. Και τις σημαίες. Θα ισχύσει κάτι τέτοιο από τώρα,  ή θα γίνει κατά το 2030; Και ποιός ζει και ποιός πεθαίνει αν επαληθευτείς...
 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Τι ευαίσθητες χορδές διεγείρεις μέσα μου μιλώντας για εθνικά σύμβολα και ελληνικές σημαίες τώρα, να ήξερες... Να ήξερες μόνο !!! Γιατί άλλοι την πατούν αυτή την έρμη τη σημαία κι άλλοι την σηκώνουν ευλαβικά από το έδαφος και την φιλούν! 
Η Ελληνοφρένεια που μας κατακλύζει ενίοτε στην διαχείριση του εθνικού μας συμβόλου, δεν έχει  τέλος σ΄αυτή τη χώρα!!!



Εν πάση περιπτώσει,  η Ελληνική σημαία είναι μια...πολύ  παρεξηγημένη υπόθεση. Μα πολύ παρεξηγημένη υπόθεση  στ΄ορκίζομαι.  Γενικώς. 

Αν πάντως συνεχίζουμε αυτήν ακριβώς τη μεταχείριση της σημαίας μας  , νομίζω πως θα  κάνουν τα στραβά μάτια  στην εθνική μας... έπαρση κι οι δουνουτάδες!
Και θα μας αφήσουν να διαλαλούμε την Ελληνοφρένειά μας σε κάμπους και βουνά. Σε θάλασσες και σε στεριές! 



 Επειδή ωστόσο  διαβλέπω μια ...ελεγκτική , έως προβοκατόρικη θα έλεγα,  διάθεση στην ερώτησή σου,  για   την ενδεχόμενη ...χρονική-και μόνο τονίζω-  αστοχία των προβλέψεών μου,  αρχίζω και τα παίρνω στο κρανίο:  
(αυτά τα ...λέω πολύ θυμωμένα! Σημείωσέ το στην ...ανάγνωσή τους:)  Αντί  ρε ξεφτιλισμένε να τα βάζεις με τον Παπακων-σταντίνου,  που δεν πρόβλεψε απολύτως τίποτα, τα βάζεις με μένα; Που απλά καταγράφω και δημοσιεύω τα όσα λέει ο Παπακωνσταντίνου; Και οι συν αυτώ;
(Ουφ! ηρέμησα πλέον) Όσο για την ουσία της ερώτησής σου, η πρόβλεψή μου παραμένει: Σιγά-σιγά,  θα μας αποξενώνουν από τα εθνικά μας σύμβολα...Και μόνο οι αντιστασιακοί θα τα φοράνε!!!  Αλλά μην νομισθεί πως θα κάνουν καριέρα κι αυτοί οι λίγοι εναπομείναντες αντιστασιακοί.Όχι βέβαια!
Μέρα με τη μέρα το Ελληνικό χρώμα, θα ...εξασθενεί! Όπως τα μποφόρια στα μελτέμια!  Και θα περιορίζεται στα ...υποτυπώδη. Κι επειδή εγώ μιλάω με ντοκουμέντα, καμάρωσε και τις σχετικές φωτογραφίες! Άσχετε!

Σου υπενθυμίζω -για την ιστορία και την υστεροφημία του- πως ο πρώτος που ενδύθηκε κατάσαρκα το εθνικό μας σύμβολο,  ως πράξη  αντίστασης  (σε εποχές που μόνο οι υποψιασμένοι αντιλαμβάνονταν το τι μας περιμένει) ήταν το εθνικό μας... τρεχαντήρι, ο αείμνηστος Θανάσης ο Βέγγος!


57η ΕΡΩΤΗΣΗ: Ηρέμησε αγόρι μου, ηρέμησε. Το ότι υπάρχουν και προβοκάτορες,  που σαμποτάρουν την μοναδική σου προσέγγιση, μια προσέγγιση  που κανένα άλλο blog δεν τολμάει, με τέτοια σοφία, τέτοια σαφήνεια ,  λεβεντιά,  τόση θεία φώτισ...


ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Έλα ρε μάνα, κόφτο. Και  μη...καρφώνεσαι! Τον στόλισα δεόντως απ΄ότι είδες  και  από μόνος μου τον προβοκάτορα. 
Εμείς οι δυο εξάλλου, βρισκόμαστε με κλειστά μάτια! Σ΄ευχαριστώ πάντως για την συμπαράστασή σου. 

Μακάρι να συνενογιόταν και το έθνος τόσο καλά όσο οι δυό μας... Και να ήμασταν όλοι κάτω από την ίδια  σκέπη,  της μάνας Ελλάς! Αν αυτό συνέβαινε θα ήταν πολύ καλύτερα για όλους μας. 
Αλλά βλέπεις σ΄αυτή τη χώρα, ούτε δυο άνθρωποι δεν μπορούν να βρεθούν. Μάνα; Μάνα; Έλα ρε μάνα. Σ΄έχασα! Πάρτο αλλιώς ρε μάνα! Πάει ξεφτιλιστήκαμε το κέρατό μου! Άντε μη σ΄αρχίσω στα μπινελίκια τώρα ρε μάνα! Τέλος πάντων!

Όσο λοιπόν επεξεργαζόμουνα και τα φωτογραφικά μας ντοκουμέντα,  θυμήθηκα και τις προβλέψεις που είχα κάνει  για...τα τσίγκινα σώβρακα των Ιρλανδών... Που μας έρχονται και κατά εδώ. Σαν μόδα ντεμέκ! Ποιά η γνώμη σου τώρα ρε μάνα; Τον έσκισα τον κουρέλα τον προβοκάτορα, ή να επιμείνω περαιτέρω;



ΕΡΩΤΗΣΗ 58η: Για την εκκλησία δεν θα μας πεις τίποτα για την εκκλησία; Που την αφήνουν χωρίς παπάδες;  Απαιτώ να δημοσιεύσεις αυτό που σου στέλνω. Διαφορετικά,  σταματάω την ανάγνωση του blog σου! 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:  Όχι, στο θεό που πιστεύεις, δεν μπορείς να μου το κάνεις αυτό. Άκου θα σταματήσεις την ανάγνωση του blog!!! Εν πάση περιπτώσει τον έναν από τους αναγνώστες μου τον εντόπισα. Μου μένουν άλλοι δύο ...ήρωες! Κι ύστερα μπορούμε να το κλείσουμε και το blog. 
Μα και στην εκκλησία φίλε μου ισχύει αυτό που ισχύει παντού: Οι συγχωνεύσεις. Γενικώς. 

Είδες τι έγινε με τις συγχωνεύσεις των Αγίων ...Νοσοκομείων; Δούλεψε μια χαρά η εξίσωση: Παναγία+ Άγιος Παύλος= Άγιοι Πάντες!
Και ερωτώ -έτσι κουβέντα να γίνεται δηλαδή- με τη σειρά μου; Καμιά ενορία; Αγίων...Πάντων δεν  υπάρχει τέλος πάντων στην ευρύτερη περιοχή σου; Για να ...συγχωνευτούν οι ακέφαλες από παπάδες άλλες ενορίες; Και να βολευτούμε όλοι μας; Και το ΔΝΤ και οι πιστοί αλλά και οι άπιαστοι οι κρατικοί ...προϋπολογισμοί;


 59η ΕΡΩΤΗΣΗ: Εγώ είμαι θυρωρός σε Υπουργείο. Σήμερα κυκλοφόρησε η φήμη,  πως στα πλαίσια του περιορισμού των δαπανών  των Υπουργείων, κόβεται και το κοντύλι  για τη φύλαξη στο τέλος του μήνα. Έμαθες τίποτα;


ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Κάτι άκουσα. Λυπάμαι πολύ που χάνεις τη δουλειά σου φίλε μου. Αλλά να παραμείνεις επαγγελματίας και ευγενικός μέχρι την τελευταία σου μέρα.  Σύμφωνοι;

Α, βάλε και μια πινακίδα στην είσοδο, να σπρώχνουν μόνοι τους την πόρτα οι ελεγκτές! Μόνο γράψτην με κεφαλαία γράμματα. Χωρίς τόνους. Το 'πιασες το υπονοούμενο; 

60η ΕΡΩΤΗΣΗ: Φίλε, το δικό μου δράμα είναι πως είμαι οικολόγος. Και η δικιά μου η οικολογία έμεινε σκέτα οικο- λόγια. 


Για να μη σου πω πως μερικές φορές ακόμα και τα λόγια, έγιναν... μισόλογα. Και υπονοούμενα σε ...βάθος χρόνου!




Έχω τη χαρά και την  τιμή να ζω δίπλα  στην Ακρόπολη. Αλλά έτσι σκατά που τα κάναμε με το περιβάλλον, τα κομψοτεχνήματα λιώνουν καθημερινά από την όξινη βροχή. Τουλάχιστον θα κάνουν κάτι οι Δουνουτάδες να σώσουν το μνημείο; Γιατί ποντάρουν στα έσοδα απ΄αυτό έχε υπ΄όψι σου..


ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Από όσα ξέρω οι Δουνουτάδες έχουν ήδη συντάξει  μια οικονομο-τεχνική μελέτη για την συντήρηση του Παρθενώνα. Και οι αγορές  την υπερψήφισαν.  Κι όλοι  συμφωνούν μαζί σου πως τα κάναμε σκατά με το περιβάλλον. 

Θα μαζέψουν -άκουσα - τα αγάλματα στο μουσείο της Ακρόπολης. Και θα χρησιμοποιήσουν ...φτηνά εργατικά χέρια αντί για τις Καρυάτιδες  σαν  βαστάζους των αετωμάτων.Αυτό άκουσα φίλε οικολόγε αυτό σου λέω. 
Αλήθεια στην αγωνία σου το σκέφτηκες καθόλου να αποταθείς  παρεμπιπτόντως και στον μέγα οικ-κωλόγο Βεργή;  Που έχει για θεό του, τη δική οι-κωλογία;  



ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ: ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΕ ΜΑΣ Σ' ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΓΑΖΕΙΣ -ΣΤΙΓΜΙΑΙΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΟΝΟ- ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ  ΜΙΖΕΡΙΑ ΜΑΣ!
ΕΡΩΤΗΣΗ 61: Καλά μας τα είπες για τους ...διατηρητέους πολιτικούς όλων των...κυβερνήσεων.   Οι υπόλοιποι Υπουργοί και βουλευτές; Που δεν θα αξιοποιηθούν  ενδεχομένως από το ΔΝΤ;  Πως  θα βιοπορισθούν αυτοί οι άνθρωποι, αν δεν ασκούν  το... λειτούργημα του πολιτικού; Έχω μεγάλη απορία ξέρεις!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Μην ανησυχείς για τους πολιτικούς. Όλο και κάποιο επάγγελμα θα βρουν να εξασκήσουν. 
Ο Μεϊμαράκης με τον Καρατζαφέρη φέρ' ειπείν, θα μπορούσαν να απασχοληθούν εποχιακά τις Πασχαλιές, στο... τσούγκρισμα  των αυγών. Σαν περιφερόμενο φολκλορικό  δίδυμο!


 Ο Μιχάλης ο Λιάπης, θα μπορούσε να κάνει ευχερώς τον ξεναγό τα καλοκαίρια! 



Ιδιαίτερα δε,  στα νησιά μας που δεν κυκλοφορούν  τροχοφόρα. 


Ο Γιώργος Σουφλιάς,  θα μπορούσε να διαπρέψει  ως κορυφαίος του  χορού,  στα βλάχικα  φεστιβάλ του 15αυγουστου!


Ο Θόδωρος Πάγκαλος, θα μπορούσε να παρουσιάζει άνετα, κάποιο  δελτίο ειδήσεων στη...νοηματική γλώσσα. Για κωφάλαλους. 



Εξάλλου παρουσιάστρια ειδήσεων για ...κωφάλαλους,  θα γίνει κι η Μέρκελ όταν τερματίσει ευδοκίμως τη θητεία της στην καγκελαρία. Βασισμένη αποκλειστικά, στη γλώσσα των... χεριών. Ειδικότερα δε,  όταν δεν θέλει να μιλήσει ευθέως... για το πως ...ακριβώς τα κάναμε εμείς εδώ στην Ελλάδα, αρκούμενη  απλά στο  να το...δείχνει!



ΕΡΩΤΗΣΗ 62: Εκείνο  που παρατηρώ εγώ είναι πως πλην ελαχίστων περιπτώσεων,  όλες αυτές τις "ειδικότητες" τις απέκτησαν οι πολιτικοί  μέσα από την πολιτική!  Κανά επάγγελμα της προκοπής θα κάνουν; 


ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Θέλεις και υπερβάλεις τώρα! Η Εύα η Καϊλή για παράδειγμα, πάντα όμορφη ήταν. Και  πολύ πριν ασχοληθεί με την πολιτική.   Η  Εύα εξάλλου,  ήταν τηλεπαρουσιάστρια πολύ πριν να ανακατευθεί με την πολιτική. Όπως και η Έλενα η Ράπτη. 
Ήταν  κι εκείνη ανέκαθεν  πολύ όμορφη. Άνετα λοιπόν  Εύα και  Έλενα, θα μπορούσαν να κάνουν τις μοντέλες! Και μην το γενικεύεις πως όλοι απέκτησαν ειδικότητες εξ'  αιτίας της πολιτικής. 


Μερικοί ναι. Απέκτησαν φήμη και δόξα, μέσα από την πολιτική.  Ενδεχομένως να απέκτησαν και  ειδικότητες και ιδιότητες!  Αλλά αυτό δεν είναι ο κανόνας. Είναι μάλλον η εξαίρεση!


ΕΡΩΤΗΣΗ 42: Σωστά μιλάς! Τρανή εξαίρεση πάντως στον κανόνα και στα  όσα  λες,  αποτελεί η Τίνα η  Μπιρμπίλη. Και πρέπει να της το αναγνωρίσουμε!

Διότι η κοπέλα αυτή , είχε και μια δουλειά στο κάτω -κάτω της γραφής και  πριν να υπουργοποιηθεί βρε αδερφέ! 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Συμφωνώ  απόλυτα μαζί σου και σ'  ευχαριστώ για τις βοήθειες. Το μόνο που προσθέτω εγώ,   είναι πως μέσω της... Υπουργείας σταδιακά,
αναδείχτηκε  η ομορφιά και η φινέτσα της Τίνας! Μετά την ολοκλήρωση του έργου της -και στο υπογράφω αυτό- η Τίνα θα μπορούσε άνετα να ακολουθήσει επαγγελματική καριέρα φωτομοντέλου. Και να τη βλέπουμε σε κάθε αφίσα οικολογικού ενδιαφέροντος!

Αλλά μετά από κάποιες δεύτερες σκέψεις, γιατί να μη συμμετέχει και η Τίνα δηλαδή και σε επιδείξεις μόδας επί της πασαρέλας; Άσχημο θα μας έπεφτε;


ΕΡΩΤΗΣΗ 63: Για τους δικούς σου τους ...Τσίπρηδες, θα μας πεις καμιά άσχημη  κουβέντα,  ή θα συνεχίσεις να τους καλύπτεις; Κρυφοκομμούνι...Ε κρυφοκομμούνι...

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Μένω άναυδος ! Απορώ πως  το κατάλαβες και με ....ξεμπρό-στιασες!  Απορώ!  Και υποκλίνομαι! Εν πάσει περιπτώσει, οι "δικοί" μου  οι Τσίπρηδες,  δεν έχουν θέση όπως γίνεται   κατανοητό, στο σκηνικό μιας κυβέρνησης υπό το ΔΝΤ. Κατόπιν αυτού,  θα γίνουν επαγγελματίες διαδηλωτές! Κάνοντας,  ακόμα και ...διασπασμένοι,  καταλήψεις στη βουλή. Και το μόνο που θα τους εγγυάται το σύστημα,  θα είναι η κάλυψή τους (στον...Άγνωστο Στρατιώτη) από την αστυνομία του καθεστώτος! 
Απεναντίας ο Πάνος ο Καμμένος θα διαδηλώνει σιωπηλά! Φορώντας  μόνο  τα μπλουζάκια του! Κάνοντας σιωπηλές διαμαρτυρίες στο γραφείο του! 
 
 Και μη με ρωτήσεις πως θα τη βγάλει  ο Αβραμόπουλος,  γιατί σου την είχα ...στημένη επ΄αυτού. Και κράτησα τα πειστήρια  απ΄όταν ήταν στο Υπουργείο. Ξέροντας πως σε κάποια στιγμή θα μου ήταν χρήσιμη! 
Εκείνος πάντως που αν-αν είπα ντε- μείνει στα αζήτητα και χρειαστεί να βιοπορίσει είναι ο Πανεπιστη-μιακός, ο  Ανδρέας Λοβέρδος! Που έχει το καθηγητιλίκι στις φλέβες του ρε παιδάκι μου. Άσε που θα γίνει ανάρπαστος και από τα ιδιωτικά ινστιτούτα! Έχοντας και μια μοναδική ...Οδύσσεια και εμπειρία, τριάντα χρόνων ομηρείας του μνημονίου ! Τέλος και τελεία με την επαγγελματική αποκατάσταση των Πολιτικών την επόμενη μιας ενδεχόμενης πτώχευσης ημέρα όμως. Και όσο  και να επιμείνετε, δεν επανέρχομαι!



ΕΡΩΤΗΣΗ 64: Σκέφτομαι τις σατυρικές πολιτικές εκπομπές στην τηλεόραση και με πιάνει σύγκρυο. Και πως θα διασκεδάζουμε εμείς μωρέ,  αν λείψει η πολιτική σάτιρα ταυτόχρονα με την... έκλειψη των πολιτικών μας αστέρων  από τον ουρανό της χώρας;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:  Ότι τις...σκέφτεσαι τις σατυρικές εκπομπές, ...φώς φανάρι! Δεν ξέρω πως θα τα ...κουτσοβολέψουν οι  ράδιο αρβύλες και
ο Θέμος αλλά εκείνο που βλέπω είναι,  πως ο Λάκης το γύρισε ήδη στο πολιτικό ρεπορτάζ! Με τρομακτική ομολογουμένως επιτυχία! Κι ασχολείται ήδη, με την νέα διακυβέρνηση! 
Όσο για μένα, τον φτωχό και μόνο καοϋ-μπόϋ  ε, που θα πάει; Ελλείψει πολιτικών από την πολιτική σκηνή -όπως προβλέπεις κι εσύ-

και την ανάγκην φιλοτιμίαν ποιούμενος, τι θα σκάσω, θα υποταχτώ κι εγώ στις απαιτήσεις των καιρών.  Και θα αναγκαστώ να το γυρίσω στο αθλητικό ρεπορτάζ!

 Και κουτσά-στραβά, θα το βγάλουμε και πάλι το μεροκάματο; 
Πως τα βλέπεις τα πράγματα; Έχω πιθανότητες να επιβιώσω ως blogger και την επόμενη μιας ενδεχόμενης πτώχευσης ημέρα ;ή να το παίξω κι εγώ αντιστασιακός....αυτοεξόριστος στο Παρίσι και ....φιμωμένος;


ΕΡΩΤΗΣΗ 65: Εδώ στη Θεσσαλία, κυκλοφορεί  ευρέως η φήμη, πως το αστέρι του ΛΑ.Ο.Σ. ο Αστέριος Ροντούλης,  θα ασχοληθεί με την... συγγραφή ονειροκρίτη μετά την  λήξη της θητείας του στο κοινοβούλιο; Ξέρεις τίποτα;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Έχουμε τις ίδιες ακριβώς πηγές φίλε μου. Η ένστασή μου βέβαια είναι:  "γιατί να τον γράψει τον ονειροκρίτη του, ....μετά την λήξη της θητείας του;" 
Σάμπως δεν μπορεί να τον γράψει τον ονειροκρίτη του,  όντας και εν... ενεργεία βουλευτής;  Εκτός κι αν δεν  επιτρέπει ο πρόεδρος Καρατζαφέρης και τρίτον εθνικό βιβλιοπώλη μέσα  στο ΛΑ.Ο.Σ.  Θα το μάθω όμως και θα επανέλθω!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου