Κυριακή 15 Μαΐου 2011

ΠΕΣ ΠΩΣ ΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕ : ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΜΙΑΣ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

100 ερωτο-απαντήσεων συνέχεια σε μια υποθετική χρεοκοπία της χώρας:


37η ΕΡΩΤΗΣΗ:  Και τώρα φίλε μου,  που ο Ντομινίκ Στρος Καν έπαθε κι αυτός  τη δική του...επιμήκυνση, 



πως τα βλέπεις τα πράγματα,  στην υπόθεση της δικής μας επιμήκυνσης ; 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αισιόδοξα τα βλέπω τα πράγματα. Πολύ πιο  αισιόδοξα, από όσο μέχρι τώρα. Τουλάχιστον ξεθύμανε....μερικώς,   πάνω σε μια καμαριέρα ο σοσιαλιστής  Ντομινίκ! 
Αναμένουμε ωστόσο και τις επίσημες κυβερνητικές αντιδράσεις. Αν και κάποια τέτοια φαινόμενα,  συζητούνται συνήθως,  πίσω απο κλειστές πόρτες!



38η ΕΡΩΤΗΣΗ:  Και οι συνθήκες εργασίας; Θα επιδεινωθούν πολύ; Γιατί αν πάρουμε για

παράδειγμα τα μέτρα που εφαρμόζει από τα τώρα η κυβέρνηση,  σχεδόν γίναμε Κίνα. Ένα τους λέμε:

Με αγώνες κατακτήσαμε τα δικαιώματά μας. Δεν θα ξαναγίνουμε είλωτες! Δουλεύοντας νυχθημερόν. Άντε γιατί θα απαγκιάσουμε όλοι κατά  την Παπαρ...Παπαρ...Παπαρήγα στο τέλος!

 ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η λύση σ΄αυτό το... τραγικό αδιέξοδο, δεν  είναι απλή φίλε μου. Εγώ όμως αρκούμαι σε μια συμβουλή: Επειδή -οι δημόσιοι ειδικά υπάλληλοι- δεν πρέπει να δώσουν "λαβή" και για άλλη μείωση των αποδοχών τους, η άποψή μου είναι να κάνουν για λίγο καιρό την...κότα. Ναι ναι, την κότα!   Όχι άλλο τίποτε,  αλλά στο ενδεχόμενο να εξεγερθεί κι ο ιδιωτικός τομέας. Δείτε πιό πάνω  τι πρότειναν στους απλούς ...πτηνοτρόφους  τα αφεντικά πτηνοτρόφοι...

Εξάλλου αυτές οι ντιρεκτίβες,  αφορούν στους νεο- εισερχόμενους υπαλλήλους στο δημόσιο... Στα παιδιά μας στην τελική...Ζήσε Μάη δηλαδή...(και τώρα με στεντόρεια τη φωνή απαγγέλω, γιατί μας διαβάζουν και στις Βρυξέλλες): Διότι είπα λέω, δεν είναι δυνατόν να ζούμε παρασιτικά και εις βάρος των δανειστών μας. Νισάφι πια!


Εργασία και χαρά για όλους προβλέπεται  στο νέο πρόγραμμα. Και καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή!
Ο δε μη εργαζόμενος μηδέ εστιέτω (όποιος δεν δουλεύει δεν τρώει) λέει και η  ίδια η Αγία Γραφή! 



Κάποτε θα πρέπει και τα παιδιά ,  να  κοινωνικο-ποιούνται από τις μικρές τους ακόμα ηλικίες , στις συνθήκες της αγοράς και της εργασίας...Βέβαια!



39η ΕΡΩΤΗΣΗ: Μιας και μιλήσαμε για παιδιά: Άκουσα κάπου,  πως στην Αργεντινή, και μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης από το ΔΝΤ,  οι μόνες δαπάνες που δεν περικόπηκαν από την υγεία, ήταν οι δαπάνες του τοκετού. Για να παίρνουν -λένε οι κακές γλώσσες-οι βασταγμένοι τα όργανα των νεογέννητων  και να τα κάνουν  ανταλλακτικά. Αληθεύει κάτι τέτοιο;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Το διαψεύδω! Το διαψεύδω μετα βδελυγμίας! Και με όλη τη δύναμη της φωνής μου! (πως με είδατε αλήθεια, για... κυβερνητικό εκπρόσωπο;) 





40η ΕΡΩΤΗΣΗ: Αληθεύει  η φήμη πως οι εισαγωγές από το εξωτερικό θα μηδενισθούν σχεδόν; Με πρώτα θύματα τα είδη πολυτελείας;  Ένδυσης και ...υπόδησης;


ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η έλλειψη ρευστού και  η εσωτερική υποτίμηση της αγοραστικής δύναμης  του καταναλωτή,  εκεί ακριβώς αποσκοπεί δυστυχώς. Ξεχάστε λοιπόν τις επώνυμες ...γόβες στιλέτο εισαγωγής. Και βολευτείτε με εγχώρια προϊόντα.

41η ΕΡΩΤΗΣΗ: Μα η εσωτερική βιομηχανία και κυρίως οι βιοτεχνίες  υποδημάτων διαλύθηκαν ήδη. Μέχρι τότε πως τη βγάζουμε εμείς οι μοντέλες;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δεν τον φοβάμαι τον Έλληνα εγώ αγαπητή μου...μοντέλα. Σε χρόνο μηδέν, θα αναστήσει τις βιομηχανίες και τις βιοτεχνίες. Θα τους βοηθήσει άλλωστε και το Ευρωπαϊκό επενδυτικό πρόγραμμα Jeremie

(και δεν θέλω να κάνετε αυθαίρετους συνειρμούς του jeremie   με τους...τζερεμέδες επενδυτές του παρελθόντος. Πάνε αυτά που ξέραμε!)  

Μα  το δαιμόνιο της φυλής, θα βρεί τρόπο να ξεπεράσει την έλλειψη πρώτων υλών για την υποδηματοποιία. Γι αυτό και προσωπικά, δεν ανησυχώ καθόλου.

Αλλά και για κάποιες χαμηλές εισοδηματικές τάξεις η πρακτική" φτιάξτο μόνος σου" θα δώσει μια κάποια λύση! 




Με σαφείς επιρροές από χώρες και λαούς,  που έχουν περάσει -και παραμένουν- στον αστερισμό της πτώχευσης και της χρεοκοπίας. 


Ένα ερώτημα ωστόσο μου περίσσεψε για το τέλος!  Είναι τόσο πιά χρειαζούμενα τα παπούτσια σε μια 
χώρα που έχει 9 μήνες καλοκαίρι,  κατά πως  συγχωνεύτηκαν και οι ...εποχές ιδιαίτερα δε επί εποχής μνημονίου;  

ΕΡΩΤΗΣΗ 42η: Παρακολούθησα με πολλή προσοχή το Ζάππειο 2 και τα... σπόρια του Σαμαρά. Ρε συ, στα πάντα όλα συμφωνούν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Έτσι ....βιαστικά,  συμφωνούν για παράδειγμα: στο λεφτά υπάρχουν! Με μόνη διαφορά,  πως ετούτοι δεν μπορούν να τα μαζέψουν κι οι άλλοι ισχυρίζονται πως θα τα μαζέψουν.  Σα να μην πέρασε μια μέρα ρε γ@μώτο!
Θα κάνουν κι οι δυο αποκρατικοποιήσεις λέει.  Θα νομιμοποιήσουν κι οι δυο τα αυθαίρετα κ.ο.κ. Στο μόνο που δεν ακολούθησε τον πρωθυπουργό ο Σαμαράς,  ήταν στο θέμα της μεσογειακής διατροφής. Τα λέω καλά;
Εν τέλει, τι  σκατά παραπάνω συναίνεση ζητούν αυτοί εκεί στις Βρυξέλλες;    Σαν πολύ δεν παρεμβαίνουν στα εσωτερικά μας κι αυτοί οι τροϊκανοί; Σε εμάς κάνουν μαθήματα αυτοί οι όψιμοι δημοκράτες μωρέ; Άντε γιατί α!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Κατανοώ απόλυτα την αγανάκτησή σου:  Ποιοί είναι αυτοί μωρέ για να παρεμβαίνουν όποτε γουστάρουν,  στα εσωτερικά  πολιτικά μας; Εμείς τους ζητήσαμε βοήθεια,  μόνο στα ...οικονομικά μας. Αλλά αυτοί, το ψιλογύρισαν και στις παρεμβάσεις... Κάτω τα χέρια απ΄τη δημοκρατία ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεε!


ΕΡΩΤΗΣΗ 43η: Εντάξει; Μια χαρά τα βρήκατε βλέπω εσείς οι αλληλοσυγ-χαιρόμενοι δεξιοί...Δεν κοιτάτε που η 5η δόση του δανείου είναι στον αέρα;  Το κλιμάκιο της τρόϊκας στην Αθήνα στο τσάφ είναι,  να το ξεστομίσει πως  5η δόση γιοκ! 


ΑΠΑΝΤΗ- ΣΗ: Φίλε μου,  ύστερα από πολλά ξενύχτια,  υιοθέτησα επί του θέματος την ατάκα: Μια εικόνα, χίλιες λέξεις! Με υποκλοπή εικόνας και λέξεων,  από το  "κουρδιστό πορτοκάλι" και τη Sisley! Απ΄την άλλη,  σκέφτομαι πως δόση στη δόση πάει, εθιστήκαμε το κέρατό μου. Ρίχνοντας στα τάρταρα και την όποια  αυτοεκτίμησή μας. 

Άμα-λέω εγώ τώρα- πληρώνουμε  από μόνοι μας υπαλλήλους και προμηθευτές του δημοσίου με...μετοχές ΟΠΑΠ, ΔΕΗ κ.λ.π. Αν από μόνοι μας και πάλι επιστρέφουμε τα χρωστούμενα  στις επιχειρήσεις,  υπό τύπον μουσείων και βραχονησίδων, τι λες; Τα καταφέρνουμε και χωρίς δόσεις ή να το βασανίσουμε λιγάκι παραπάνω ακόμα; 


 ΕΡΩΤΗΣΗ 44η: Κι από εμάς  τους...Τσίπρηδες, που το  δηλώνουμε ξεκάθαρα πως δεν ...πλερώνουμε στα διόδια ρε παλικάρι,  ποιός έχει τα ...κότσια να έρθει  μας τα πάρει; Μολών λαβέ είναι η απάντησή μας!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αν φίλε μου  ο Άγγλος, ο Γερμανός  κι ο Αμερικάνος βαλθούν να εισπράξουν τα δανεικά τους από τα διόδια, θα κωλώσουν νομίζεις; Θα εφαρμόσουν την ...κείμενη νομοθεσία 
και θα την γενικεύσουν και στα εκτός Αττικής οδού διόδια! Άσε που στα διόδια  στο 

Μεξικό,  έβαλαν την πολεμική τους αεροπορία κι έκανε μια διαφορετική μαγκιά!  

Που την αντέγραψαν  φέτος και στην Κερατέα! Φρονώ συνεπώς,  πως χρειάζεται και μια δεύτερη σκέψη,  από τους ...Κινηματίες  του "Δεν πληρώνω" 
Εκτός κι αν ο Αλέξης με την Αλέκα προβούν σε καμιά συγκρότηση εταιρείας αερομεταφορών έτσι για το γ@μωτ...



 ΕΡΩΤΗΣΗ 45η: Ξέρεις τι παρατηρώ τελευταία;   Την    υπερπροβολή από τα κανάλια των διάφορων εθελοντικών και μη κυβερνητικών οργανώσεων. Που ολοένα και κόβουν τις αποστολές στο εξωτερικό και δραστηριοποιούνται πλέον  στο εσωτερικό της χώρας.
Πως να μη δηλώνει μετά ο Ραγκούσης,  πως η αναλογία προσλήψεων στο δημόσιο: 1 πρόσληψη ανά 5 αποχωρήσεις θα πάει στο 1:7;  Ή  και στο 1: 10; Αλλά κι αυτό, μας ...απειλεί ο Ραγκούσης  εμάς τους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ, δεν θα τηρηθεί επακριβώς! 
Πρώτα πρέπει να βολέψει τα... σπλάχνα του ΠΑΣΟΚ από τις ΔΕΚΟ στο δημόσιο βλέπεις. Σπλάχνα,  που παίρνουν τις όποιες θέσεις χηρεύουν στο δημόσιο και γίνονται απ΄την πίσω πόρτα και δημόσιοι υπάλληλοι...

Έχει γούστο στο τέλος να μας πουν και οι διάδοχοι του οι   δουνουτούδες στην εξουσία,  πως καταργούνται οι λίστες επιτυχόντων του ΑΣΕΠ;  Και στο δημόσιο θα προσλαμβάνονται μόνο οι εθελοντές,  που δούλεψαν χωρίς μισθό και εντελώς ...εθελοντικά για μια τουλάχιστον... πενταετία;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Κρύβε λόγια φίλε, κρύβε λόγια...Γιατί αν συνεχίσεις να κατεβάζεις  τέτοιες φαεινές ιδέες, σε βλέπω να προσλαμβάνεσαι... Υπουργός από την επόμενη διακυβέρνηση! (Πάντως εγώ το εντόπισα το...φαινόμενο  από τα περασμένα Χριστούγεννα. Ως εκ τούτου  διεκδικώ πρώτος το Υπουργείο Εργασίας)
 ΕΡΩΤΗΣΗ 46η:  Ανέφερες σε παλιότερες αναρτήσεις σου για τη Μεσογειακή διατροφή που προτείνει ο πρωθυπουργός για την... οικονομική μας ανάκαμψη! 


Για να νοιαστεί κάποιος όμως για ...διατροφές, θα πρέπει πρώτα να έχει εξασφαλίσει τουλάχιστον  τις τροφές μωρέ καημένε! Εκείνο που βλέπω εγώ παραπέρα  και ύστερα από μια ενδεχόμενη πτώχευση, ξέρεις ποιό είναι; 
Για την εξάλειψη της φτώχειας στην Ελλάδα (και των... φτωχών εξ αδιαιρέτου) θα επιβάλλουν οι δανειστές μας,  ακόμα και την αποτέφρωση των σκουπιδιών από τους έχοντες και κατέχοντες μέσα στα σπίτια! Και κατάργηση των σκουπιδοτενεκέδων! Και θα με θυμηθείς!


ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Λεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεες;



  ΕΡΩΤΗΣΗ 47η: Πόσο θα τραβήξει αυτή η κατάσταση το κέρατό μου; Και πόσους πια θα μπορούν να ταϊσουν αυτά τα έρμα τα σκουπίδια;

 ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Κατά σύμπτωση, αυτή τη φωτογραφία, την έχω κι εγώ στο αρχείο μου. Σε "σετάκι" όμως. Σου δίνω και τη συνέχεια! Αυτή η κοπέλα -στο υπογράφω- θα ξεφύγει γρήγορα από τους σκουπιδοτενεκέδες. 
Έχει το χάρισμα της ράτσας και της επιβίωσης  "παντός καιρού" βλέπεις!Κατά πως το είπε κι ο Σαμαράς Στο Ζάππειο ! Χάρισμα που θα δώσει τελικά το φιλί της ζωής και στο πολιτικό οικοσύστημα. Γκέγκε;

ΕΡΩΤΗΣΗ 48η: Με τους διοικητές των κρατικών Οργανισμών και των ΔΕΚΟ, θα γίνει κάτι ή θα κριθούν κι αυτοί διατηρητέοι;


ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Γιατί να μη μείνει ο ταγματάρχης στην ΕΡΤ  δηλαδή ρε συνέλληνες; Εσείς oι ίδιοι δεν μου στέλνατε τα e-mails κατά...συρροήν στις προηγούμενες απεργιακές κινητοποιήσεις της ΠΟΣΠΕΡΤ;   Διαμαρτυρόμενοι πως οι εργατοπατέρες των κρατικών καναλιών,  διαφήμιζαν με τα δικά σας λεφτά τις απεργίες τους;  Καλύπτοντας μάλιστα και ολόκληρη την οθόνη για ατέλειωτα 24ωρα;


Απ΄την άλλη, οποίο θράσος των συνδικαλιστών; Ακούς εκεί;  Να εναντιώνονται στην κυβέρνηση και στα νομοσχέδιά της; Μέσα απ΄τις τηλεοράσεις της;  Μα ποιοί είναι μωρέ;


Ενώ  μόλις ανέλαβε ο ... Ταγματάρχης,  μια καταχωρησούλα -δίκην "κρόουλ"πάνω πάνω στην οθόνη και πολύ τους είναι!

Και με γραμματάκια...γραμματόσημου  παρακαλώ, που θέλουν μεγεθυντικό φακό για να διαβαστούν...


Κι όσο για τα ...συνθήματα της απεργίας;
"...απεργεί (η ΠΟΣΠΕΡΤ)  για να αντισταθεί ...σε όποιον επιθυμεί την συρρίκνωσή της" 
Γενικώς και αορίστως: " σε όποιον"  Ο οποίος "όποιος"  τι κάνει ο... αθεόφοβος;  Επιθυμεί!!!!!!!!!!
Ρε work-fathers της ΠΟΣΠΕΡΤ,  κάλεσμα απεργιακής κινητοποίησης  είναι ετούτο, ή ....ευχέλαιο της εκκλησίας και μνημόσυνο σε πτώμα;  

Διατηρητέος συνεπώς ο Ταγματάρχης. Διατηρητέος. Κι η ΕΡΤ βλέπετε, ήθελε τον ταγματάρχη της. Άντε να προαχθείς και σε ....συνταγματάρχη Λάμπη μου με το καλό! Και την επόμενη φορά,  να μας ενημερώσουν οι μπιστικοί σου στην ΕΡΤ, πως κατεβαίνουν σε...λευκή απεργία, με...sms!

Κι αν ακόμα δε σε κάλυψα,  ρίξε μια τελευταία  ματιά στην  προχτεσινή κινητοποίηση της ΠΟΣΠΕΡΤ.  Κυριακάτικα ...κινητοποιήθηκαν με συναυλία.  Κι αυτοί....αυτοεξόριστοι! Μακριά από τα ραδιομέγαρα!  Στη σκιά της Ακρόπολης παρακαλώ!  
Αν δε  μιλήσουμε για το...μήνυμα της προχθεσινής κινητοποίησης, τι να λέμε τώρα; Περισσότερο έφερνε σε καταναγκαστικά έργα παρά σε εργατική κινητοποίηση...Παρεμπιπτόντως αν κάποιος  ψάχνει και για το... διαβόητο μήνυμα,  πρέπει να μεγενθύνει και πάλι την εικόνα.  Για να διαβάσει τα κόκκινα γράμματα κάτω δεξιά στην προπαγάνδισή  της!


49η ΕΡΩΤΗΣΗ: Έχεις χίλια δίκια σε σχέση με τον Ταγματάρχη. Αλλά μη μου πεις πως κι αυτή η ....διοικήτρια του Νοσοκομείου που έκανε στάση ...νοσηλείας  θα πρέπει  να παραμείνει στη θέση της;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Με τα μέχρι χθες κριτήρια, η διοικήτρια θα έπρεπε να απομακρυνθεί. Και απομακρύν- θηκε. Με αμιγώς οικονομικά κριτήρια -αλά ΔΝΤ- στην υγεία όμως, αύριο μια τέτοια διοικήτρια, θα κρίνεται... διατηρητέα. 

Διότι στην υγεία, έπρεπε προϋπολογιστικά,  να εξοικονομηθούν για το 2011 2,1  δισεκατομύρια.  Λέει!

Επειδή όμως  έπεσαν έξω τα έσοδα απ΄...αλλού, τα  προς εξοικονόμηση δισεκατομ-μύρια,  έγιναν 3,2. (εξ ου και  η γνωστή έκφραση, μας έκαναν τα δύο,  τρία) Επειδή όμως ξανάπεσαν έξω τα έσοδα, τα μέχρι στιγμής  προς εξοικονόμηση δισεκατομμύρια από τα έξοδα,   έγιναν αισίως 4. Μέχρι στιγμής είπαμε!

 Και 4 δις εξοικονόμηση με... γεμάτα κρεβάτια,  πως  διάολο θα εξοικονομηθούν που να μας πάρει και να μας σηκώσει; Γκέγκε;  

Είναι χρήσιμο να θυμηθούμε πάντως,  πως  αν και ο  λάβρος   Λοβέρδος,   απειλούσε πως θα διώξει όλους τους ανεπαρκείς διοικητές των νοσοκομείων, μάλλον οι διοικητές (με την σύμπραξη και των άλλων... υπουργών και βουλευτών)  θα απολύσουν τον ίδιο το Λοβέρδο οσονούπω...Οψόμεθα!

50η ΕΡΩΤΗΣΗ: Αν μου πεις πως κι ο Γιαννίτσης στα Ελληνικά Πετρέλαια (που έκαμνε απολύσεις την Παρασκευή,  σκάζοντας....αυτοκρατορικές  αποζημιώσεις,  για να ξαναπροσλάβει τους ίδιους  τη Δευτέρα ντε)  θα παραμείνει κι αυτός στη θέση του , ε μα την Αγία Κερατέα, θα κόψω φλέβες.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Σου επέστησα την προσοχή ευθλυς εξαρχής,  να σκέφτεσαι με κριτήρια ΔΝΤ εφεξής. Ο Γιαννίτσης,  ήταν εκείνος που οδήγησε σε απεργία δέκα ημερών τα σωματεία στα Ελληνικά Πετρέλαια, μη ξεχνιόμαστε!  Ξέρεις τι σημαίνει να μην παίρνουν μισθό,  για δέκα μέρες οι ...σείχηδες των ΕΛ.ΠΕ;  Συμψηφιστικά λοιπόν και εντελώς...δουνουτίστικα, και ο Γιαννίτσης είναι κερδοφόρος! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου