Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

Happy birthday to…me! (χρονογράφημα)

Ανάθεμα σε ρε ΦΒ! Που μας  θυμίζεις  χρόνο με το χρόνο και σε κάθε γενέθλια, τα βήματα…  πίσω που κάναμε.  Πολλά από τα οποία βήματα πίσω,  μας τα  επιβάλλουν οι άλλοι να κάνουμε!   Τέλος πάντων μέρα που είναι ας ασχοληθούμε μόνο με τα καλά. Τα δικά  μας, προσωπικά καλά. Που καταλήγουν κάποιες φορές σε καλά και… συμφέροντα των άλλων,  δυστυχώς!

***Ευχαριστώ θερμά,  όλους όσους είχαν  την καλοσύνη και με τον οποιοδήποτε τρόπο διάλεξαν,  να στείλουν  τις ευχές τους.  Πρωτότυπες, είτε και κλασικές ευχές. Μα και τι  καινούριο να ανακαλύψεις για να ευχηθείς; Αποφεύγοντας την τυποποίηση και την επανάληψη; Λίγα πράγματα φοβάμαι.

*** ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΥΓΕΙΑ, ΑΓΑΠΗ, ΔΥΝΑΜΗ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, ΕΥΤΥΧΙΑ, κλπ, κλπ, είναι κάποιες από τις λέξεις- κλειδιά,  που υπάρχουν σε κάθε ευχολόγιο. Απόλυτα συμβατό. Μιας και σε τέτοιες μέρες διαλέγουμε να είμαστε περισσότερο  ευχάριστοι και λιγότερο ίσως  χρήσιμοι.

*** Μας πώς να είναι τα « έτη πολλά»,  όταν τα υπονομεύουμε είτε και μας τα …υπονομεύουν. Με πράξεις είτε και με παραλείψεις; Και πώς  να στεριώσει   η έρμη η σωματική υγεία,  όταν σε πολλούς από εμάς, το τσιγάρο αποτελεί εξάρτημα του χεριού μας ολημερίς,  παράπλευρα  με τις κάθε άλλου είδους εξαρτήσεις; 

***Έλα όμως που… αντενδείκνυνται κάποιες ευχές  του στυλ: «Κόψτο το ρημάδι το τσιγάρο ή το ποτό, ή τη ζωή που ξοδεύεις ανόητα, ή…  ή… ή…  και πριν να  σε κόψουν  αυτά». Σπάσιμο σκέτο! Κι η κοπριά βρωμάει -έλεγε η γιαγιά μου- μα κάνει καλό στα ζαρζαβατικά!

*** Καλύτερα να το πάρουμε αλλιώς όμως: Σε όλους σας και στον καθένα προσωπικά απευθύνω τη δική μου ευχή: Να μας χρησιμεύουν στη ζωή,  οι….  λιγότερες ευχές από όσες παίρνουμε. Θεού θέλοντος και για όλα  όσα δεν εξαρτώνται από εμάς,  όλα να πάνε καλύτερα.  Μα  για όλα όσα εξαρτώνται  από εμάς, θα τα παλέψουμε για   να τα… πάμε και προς το καλύτερα!
***Για τη συνέχεια "κλικ" στον σύνδεσμο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου