Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

ΜΗΝ ΑΠΕΡΓΕΙΤΕ ΑΛΛΟ! ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΜΟΝΟ Ο… ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ ! (χρονογράφημα)

Σε μια μέρα γενικής απεργίας στην Ελλάδα, ο μεν απεργός κάνει κόμπο το πορτοφόλι του το δε  κράτος μαζεύει… κέρδη!  Πάμε ένα απολογιστικό   ταμείο λοιπόν:

***Αξημέρωτα φεύγει από  το σπίτι του ο… δάρτης αστυνομικός βάρδιας. Με τους πολιτικούς του  προϊσταμένους,  να μπερδεύουν τα μπούτια τους με τις… ευχές: 

***Το μεν Υπουργείο Προστασίας του πολίτη του εύχεται «καλό βόλι» και το Υπουργείο Υγείας του συνιστά να κάνει την… πάπια. Τα νοσοκομεία γαρ,  είναι τίγκα και τα ασθενοφόρα χαλασμένα!

*** Στη βουλή -που μονίμως βρίσκεται  σε απεργία χωρίς  ωστόσο και να κόβονται τα μεροκάματα των απεργών  βουλευτών- επτά μετά βίας …εθνοπατέρες τσακώνονται για και με τους απεργούς απ΄έξω.  Χωρίς και να βγαίνει ποτέ  άκρη. Προς δόξαν,  μιας κούφιας και τηλεοπτικής και μόνο… Δημοκρατίας!

*** Στη ΓΑΔΑ τα συναισθήματα ποικίλουν. Οι σχεδιαστές των μέτρων,  καλού κακού μαζεύουν τα… προσωπικά τους αντικείμενα.   Ενώ όσοι καραδοκούν  να γίνουν χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη, εύχονται από μέσα τους καλή επιτυχία στους «μπαχαλάκηδες».  Με το όνειρο  των  έκτακτων κρίσεων!

*** Οι… Εξαρχιώτες το πρωί κοιμούνται. Ξενύχτισαν σκορπίζοντας τα.. πολεμοφόδια στους  κάδους σκουπιδιών ολόγυρα μα και  οι βιοτεχνίες παρασκευής μολότοφ αναστέναξαν γαρ. 
*για τη συνέχεια "κλικ" στον σύνδεσμο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου