Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Η ΧΩΡΑ ΤΟΥ...ΠΑΡΑ! (Ε)

Αυτή η χώρα,  είναι  κατ΄ εξοχήν η χώρα του "παρά". Αρχίζοντας  απ΄την κεντρική της πολιτική σκηνή  και καταλήγοντας στην καθημερινότητα του πολίτη. Κι αυτή  η καθημερινότητα, χρειάζεται ένα γενναίο ρεκτιφιέ. Και για να ευθυγραμμιστούμε και με  το πνεύμα της παλιότερης λαϊκής απαίτησης: "Γιώργο άλλαξέ τα όλα",  παραθέτουμε μια ενδεικτική collection

Το Υπουργείο Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κατ΄ αρχήν  -στο οποίο έχει ενσωματωθεί και το αυτόνομο πάλαι ποτέ Υπουργείο Εμπορίου- γιατί το λέμε ακόμα έτσι  πρόεδρέ μου;



Πιο δόκιμο θα ήταν να το  λέγαμε εφεξής  Υπουργείο ΠΑΡΑοικονομίας!   Για να αποκτήσει βρε αδερφέ και η παραοικονομία-την οποία πέσαμε και προσκυνάμε στα τέσσερα πλέον-  επιτέλους και το Υπουργείο της.







Μα όπως το σκέφτομαι και ο τίτλος:  Υπουργείο ΠΑΡΑεμπορίου, γάντι του πάει!  Βέβαια! Κοίταξε  στα δεξιά σου, τι αντικείμενο ανάπτυξης  υπάρχει...











Το Υπουργείο Οικονομικών επίσης,  καλύτερα θα ανταποκρινόταν στον  τίτλο του, αν μετονομαζόταν ...










...σε Υπουργείο ΠΑΡΑοικονομούντων φαντομάδων! Φαντομάδων,  που όταν το κράτος προσπαθεί να τους φορολογήσει, αυτοί "μετακυλύουν" το... φόρο,  στον....καταναλωτή! Θέτοντάς του και το επίκαιρο δίλλημα: "με ή χωρίς απόδειξη;" Απαραίτητη διευκρίνηση: Απ΄το περιοδικό "Φαντομάς"  απλά  δανείζομαι τίτλο και τις...τιμές πωλήσεως. Και το μόνο που καταγράφω, είναι η  πρακτική των... άλλων φαντομάδων.  Των ΠΑΡΑοικονομούντων φαντομάδων για να συνεννοούμαστε!



Στο Υπουργείο Παιδείας δια βίου μάθησης και Θρησκευμάτων....Της Αννούλας του Χιονιά ντε!




...αφιερώνεται το βιβλίο των Κάτσικα-Θεριανού. Για φαντάσου Άννα  μου να επεκταθεί δια βίου και η αμάθειά μας , απ΄τους φορείς του Υπουργείου σου. Ευτυχώς που μας σώζει η ΠΑΡΑπαιδεία τελικά! Για βάλε μπροστά Υπουργέ μου το ξεσκαρτάρισμα των Πανεπιστημίων από τους λιμνάζοντες και ΠΑΡεπιδημούντες συνταξιούχους φοιτητές που ροκανίζουν το υστέρημά μας κι άσε κατά μέρος τους βερμπαλισμούς της....δια βίου αμάθειας!


Το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, απ΄τις εκατό πρώτες μέρες της διακυβέρνησής σου πρόεδρέ μου,  τις 80 μετατράπηκε σε Υπουργείο των ΠΑΡΑκαμπτηρίων των Τεμπών.

Επειδή ωστόσο μου περισσεύει μια φωτογραφία και δεν ξέρω σε τίνος  ακριβώς υπουργείου την αρμοδιότητα εμπίπτει, εγώ απλά την παραθέτω! 


Το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής,  θα μείνει στην Ιστορία ως το Υπουργείο της μαζικότερης ΠΑΡΑδοσης πινακίδων κυκλοφορίας οχημάτων με τα τέλη-πρόστιμα ! Πρόστιμα που κληρονόμησε  απ΄τους προηγούμενους μεν , εισέπραξε ξεδιάντροπα δε! Και τα αύξησε κι από πάνω!


Το Υπουργείο  Αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων επιδιώκει να ΠΑΡοπλίσει εκατοντάδες χιλιάδες αγρότες, απ΄το επάγγελμα, εσχάτως!  Προοθώντας  το φύτεμα, φωτοβολταϊκών,  στα χωράφια τους.  ΚΑι ακόμα να τους δώσειο πίσω το ΦΠΑ που τους χρψστάει! Τιμωρώντας ταυτόχρονα και τους ανυποψίαστους οδοιπορούντες της χώρας. Στέλνόντάς τους απ΄τους  ΠΑΡΑδρομους χωραφόδρομους  της επικράτειας!

Το τελευταίο που θα περίμενε κανείς σε μια απειλούμενη χώρα, θα ήταν να ΠΑΡοπλίζεται και το Υπουργείο Εθνικής  Άμυνας. 




Για να γίνει και με τη βούλα πλέον, (...μω τη φτώχεια μας)  το Υπουργείο των κάθε λογής εθνικών μας  ΠΑΡΑβιάσεων!






Στο Υπουργείο Εργασίας και κοινωνικής Ασφάλισης ξετυλίχθηκε στον πρώτο χρόνο της διακυβέρνησής μας από τον Ανδρέα, το δέκαθλο της εργασιακής  ΠΑΡΑνοιας. Με τα χέρια ψηλά , στην ΠΑΡΑνομη και μαύρη εργασία. Και με την εργασία πλέον, να αντιμετωπίζεται ως ΠΑΡεργο με τις 3ωρες και 4ωρες συμβάσεις που προώθησαν οι διάδοχοι του Ανδρέα: Κατσέλη, Κουτρουμάνης και Άννα Νταλάρα. 
 


Όσο δε για την....ανασφάλιστη εργασία; Να δεις που στο τέλος θα κάνουμε  και τους ...Μ....







Για το Υπουργείο Δικαιοσύνης διαφάνειας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων,  δε χρειάζεται να επιχειρηματολογήσουμε. Αρκεί να θυμηθούμε τις  ΠΑΡΑγραφές χιλιάδων  αδικημάτων (πολιτικών και πολιτών)  και τα ΠΑΡΑδικαστικά κυκλώματα. Και πρέπει να προσπαθήσει πολύ η δικαιοσύνη για να αποκαταστήσει το κύρος της!

Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού. Ή  καλύτερα Υπουργείο της ΠΑΡΑξενοδοχείας,  με άθλιες υπηρεσίες.  Εσχάτως δε και Υπουργείο της  ΠΑΡΑνομης κατάληψης  των....




...αρχαιολογικών χώρων των Δελφών και της Άνδρου από γουρούνια και σκουπίδια! Σου παραθέτω και δυο φωτογραφικά ντοκουμέντα. Από το iteanet και την Ελευθεροτυπία.

Και πάμε στο Υπουργείο προστασίας του πολίτη. Το Υπουργείο που είναι υπεύθυνο για την καταστολή όλων των  ΠΑΡΑνομιών  των άλλων Υπουργείων. Κοντά στις τόσες άλλες ,  αυτεπάγγελτα διωκόμενες παρανομίες: Όπως ενδεικτικά:  το παραεμπόριο, η παράνομη είσοδος λαθρομεταναστών στη χώρα, η  παραοικονομία, η  παράνομη διακίνηση ποτών, ουσιών, τσιγάρων, μαύρου χρήματος και  trafficking, η  παράνομη στάθμευση, κ.ο.κ. Καιρός να δούμε και καμιά καταστολή. Κι μην ΠΑΡΑδέρνουμε. Γενικώς!


Έλαχε στην κόρη του εμπνευστή του ΕΣΥ του Γιώργου Γεννηματά στο Υπουργείο Υγείας και κοινωνικής Αλληλεγγύης (εξ αδιαιρέτου με την Ξενογιαννακοπούλου)  να βιώσει και την ΠΑΡΑκμή και του Εθνικού συστήματος Υγείας! Με την ΠΑΡΑκαμψη της λίστας των ασθενών και τα ΠΑΡΑγεμισμένα φακελάκια να μετεξελίσσονται σε... τσουβαλάκια. Άσε δε,  που η μόνη που έπεισε να εμβολιαστεί για τον ιό της νέας γρίπης το Υπουργείο, ήταν αποκλειστικά... η Υπουργός  του! Ούτε καν η υφυπουργός του! Μπροστά στις κάμερες τουλάχιστον. Για να δώσει κι η Φώφη το καλό παράδειγμα!

Με το Υπουργείο Εξωτερικών του οποίου ηγήθηκες την πρώτη περίοδο της διακυβέρνησής σου, δεν θα ασχοληθώ περισσότερο πρόεδρε. Σου θυμίζω μόνο πως οι...69  ΠΑΡΑτρεχάμενοι σου,  που σε συνόδευσαν στην σύνοδο της Κοπεγχάγης για το περιβάλλον- χωρίς να συλληφθεί ούτε ένας απ΄τη Δανέζικη αστυνομία για μια διαδήλωση για τα μάτια έστω βρε αδερφέ- ήταν μια οδυνηρή πολυτέλεια,  σε εποχές σκληρής λιτότητας για το λαό!

To Υπουργείο Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής διακυβέρνησης ήταν το πρώτο που απαρνήθηκε... την ηλεκτρονική  του διακυβέρνηση,  δια του Υφυπουργού του Ρόβλια. Προχωρώντας στις ΠΑΡΑδοσιακές πελατειακές τακτοποιήσεις  των ψηφοφόρων του!




Πάμε και στον κυβερνητικό σου εκπρόσωπο πρόεδρε Αυτόν ντε,  που επί  ημερών Ρουσόπουλου,  συλλήβδην το ΠΑΣΟΚ ονόμαζε Υπουργό Προπαγάνδας! Το Υπουργείο και επί των ημερών Πεταλωτή πρόεδρέ μου, συνεχίζει την  ΠΑΡΑπολιτική του και την ΠΑΡΑπληροφόρησή μας!


Και μας έμεινε για το τέλος ο  Υπουργός ΠΑΡΑ τω πρωθυπουργώ. Ή  ο Υπουργός ...άνευ χαρτοφυλακίου,  όπως θα τον λέγαμε και παλιότερα,  επί  ημερών αειμνήστου Ανδρέα Παπανδρέου. Για τον Υπουργό ΠΑΡΑ τω, δεν θα μιλήσω εγώ. Θα σου μεταφέρω  απλά τους ψιθύρους των συναδέρφων του Υπουργών. Που λένε όλο και πιο φωναχτά,  πως στον επόμενο ανασχηματισμό θα πάρει τον χαρτοφύλακά  του από του Μαξίμου και θα  τον περιφέρει ως ...χαρτοφυλάκιον άνευ Υπουργού!


Είχε διαδοθεί πρόεδρε πως θα καταργούσες τη Γενική γραμματεία Αθλητισμού και μα την αλήθεια, δεν ξέρεις πόσο  το χάρηκα. 
Γιατί εδώ που τα λέμε ο αθλητισμός δε χρειάζεται καμιά ΠΑΡΑμύθα. Αλλά κιότεψες κατα πως φαίνεται! Δεν πειράζει. Έχεις άλλα δύο χρόνια μπροστά σου,  για να το επανεξετάσεις το θέμα!





Για το τέλος κράτησα τη φωτογραφία ενός ΠΑΡΑπονεμένου ψηφοφόρου σου πρόεδρε. Που έγραψε στο αυτοκίνητό του  τον καημό του και  τον...περιφέρει ανά τη χώρα:
 

Πρόεδρε, εγώ προσωπικά ΠΑΡΑδίνομαι! 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου