Κυριακή, 7 Δεκεμβρίου 2014

ΚΑΖΑΜΙΑΣ 2015: ΑΠΡΙΛΙΟΣ

ΚΑΖΑΜΙΑΣ 2015: ΑΠΡΙΛΙΟΣ 

Προβλέψεις των γεγονότων του μήνα

Το ζάπινγκ της εκλογής για τον πρόεδρο της δημοκρατίας καλά κρατεί...Και να μη θυμάμαι που έβαλα το τηλεκοντρόλ @μώ την άννοιά μου!!! Ωστόσο: Ένας παντελώς απολίτικος θεσμός, που  βάσει συντάγματος ...θα ευδοκιμήσει μόνο,  πατώντας σε 180 έδρες. Κοινοβουλευτικές έδρες κατά τον νομοθέτη,  μα μοσχοαναθρεμένες  και τουρλωμένες, παχυλά αμειβόμενες.... ανατομικές έδρες κατά τα φαινόμενα. Κι όλα αυτά,   προκειμένου να αλλάξει ο... Πρωθυπουργός.  Με μόλις 120 ψήφους κατά...Απέναντι σε 180 ψήφους υπέρ!!! Και @μώ την Δημοκρατία made in greece! Με τον πρόεδρο σε κάποια στιγμή, εντελώς παρεμπιπτόντως να μας προκύπτει!!!

Κι εγώ ο αφελής,   θαρρούσα πως  στα εξήντα  μου έχω πάθει αφλογιστία,  στους συναισθηματικούς λυρισμούς. Καταχωνιάζοντάς τους, στα ερωτικά μου ...απόσκια. Και ξάφνου, μου προκύπτει ένας γεροντοέρωτας με τον Σκουρλέτη, κάτσε καλά!!! Σαν χθές θυμάμαι τον Πάναγνο Πάνο,  να έρχεται μαυριδερός-μαυριδερός στο χωριό μου πριν καμιά 35ριά χρόνια. Όλοι -τότε-νομίσαμε πως πουλάει χαλιά...Ή πως είναι παλιατζής τέλος πάντων...Μα ο Πάναγνος δεν ήρθε να πουλήσει...Να αγοράσει ήρθε. Τις καρδιές μας...Το κέρατό μου: Να είμαι μια ζωή, πλατωνικά  ερωτευμένος με τον σκουρόχρωμο στο δέρας μα κατακόκκινο στην καρδιά Πάνο,  και να μη με ειδοποιήσει κανείς; Ε ρε νονά μου...Δεν με μύρωσες σωστά όταν με βάφτιζες. Μόνο ότι ήταν δεξιό στο κορμί μου το πασάλειβες με λάδι... Τέτοιες ώρες τέτοια λόγια όμως. Θεός σχωρέστην...

Ας πάει και το παλιάμπελο...Ο Έρωτας, το χρήμα  κι ο βήχας δεν κρύβονται λένε...Δεν ξέρετε πόσο πολύ ηδονίζομαι,  που κάποια λαμόγια της πολιτικής, κρύβουν, καταχωνιάζουν και δεν μπορούν να χαρούν, ντιπ για ντιπ το χρήμα!!! Που θα το απολαύσουν οι απόγονοι...Παρενθετικά, τους συμπαραστέκομαι!Το πέμπτο κατά σειρά Πάσχα λοιπόν,  από εκείνη την αποφράδα ημέρα, όπου ο  Γιώργος Παπανδρέου ο Β ο καταλύτης, ξενιτεύτηκε ίσαμε το Καστελόριζο, για να μας αναγγείλει τη σωτηρία μας μέσω του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, προβλέπεται ίδιο και απαράλλαχτο. Ο ελληνικός λαός από τότε,  κουράστηκε τόσο πολύ με τις σωτηρίες...σε σημείο, που να μην θέλει να σωθεί ...περαιτέρω. Μόνο κατά την διακυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και καθ΄ομολογία των στελεχών γραμμής του Κινήματος....

...ο  Γιώργος Παπανδρέου και οι συν αυτώ,  μας έσωσαν ούτε μία, ούτε δύο ούτε τρεις: αλλά έξι κοτζάμ φορές...Λίγο το 'χεις ορέ αχάριστε νεοέλληνα;  Εγώ δεν έχω να προσθέσω τίποτα περισσότερο κι απλά θυμίζω μια ομολογία,  μιας εκ των...συν αυτώ...Κι εδώ δεν πρόκειται για πρόβλεψη καζαμία...Για copy paste του κερατά πρόκειται... Παρεμπιπτόντως: Να χέσω τον ...ούστη που εφηύρε το copy paste στους υπολογιστές...Κι αντιγράφουμε ασύστολα ο ένας τον άλλο...Ευνουχίζοντας την προσωπική μας ενδοσκόπηση. Σκατά!

Με την αγαπημένη κυβέρνηση,  μιας τουλάχιστον  μερίδας νεο-Ελλήνων, την ΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙΑ,  στο πηδάλιο της χώρας πάντως, μας μπαίνει κι ο μήνας Απρίλιος. Ολόκληρη την  σαρακοστή,  η μεν κεντρική πολιτική σκηνή,  τελούσε σε αγρανάπαυση, μη  θέλοντας να σχηματίσει κυβέρνηση, οι δε προγενέστεροι μνημονιακοί νόμοι, συνέχιζαν τον καταστροφικό  χαβά τους. Με τον μέσο Έλληνα,  να μπαινοβγαίνει σε τράπεζες, εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία απρόσωπος και αποστεωμένος. Ως ένας σκέτος ΑΦΜ. Καταθέτοντας την περηφάνια του και  υστερήματά του, στα άπατα κρατικά ταμεία. Από τα επτά κόμματα της βουλής τα... τέσσερα συνεχίζουν να δηλώνουν ....μη κυβερνητικές οργανώσεις.  
Και μόνο το ΠΑΣΟΚ δηλώνει διατεθειμένο να συνυπάρξει με οποιαδήποτε κυβέρνηση: Αριστερών ή δεξιών αποχρώσεων, εντελώς αδιάφορο.
Γ@μω τα tattoo και την προκοπή τους γ@μω. Μπαίνεις ...μουλάρι στο μαγαζί του παραχαράκτη και βγαίνεις μια άσπιλη και αμόλυντη ζέμπρα...Ο σοσιαλισμός τελικά είναι ο μόνος σίγουρος τρόπος,  για να χρεοκοπήσει ο καπιταλισμός! Μιας κι  σοσιαλισμός πουθενά δεν παρήγαγε κέρδη κατά τη διακυβέρνησή του. Απλά,  μοίραζε τα κέρδη του προηγούμενου καπιταλισμού. Με τις δημιουργικές του λογιστικές...Και ξανά μανά στο κουρμπέτι οι μεταρρυθμισμένες  ζέμπρες....


...μοιράζοντας φυλλάδια του χρεοκοπημένου σοσιαλισμού στους διερχόμενους στα φανάρια.   Δείχνοντας παράλληλα και τα γεμάτα υπολείμματα της... μάσας κιτρινισμένα δόντια σε όσους από τους διερχόμενους οδηγούς και πρώην ψηφοφόρους,  ανεβάζουν το παράθυρο του αυτοκινήτου αφήνοντάς σε στην..απέξω. Να λέμε και τα καλά όμως:

Που είσαι ρε Παπακωνσταντίνου από καμιά μεριά; Εσύ τουλάχιστον  είχες τα... π@π@ρι@ ,  στο πρώτο μνημόνιο,  να γεμίσεις την κουμπούρα και να την αφήσεις παραδίπλα στο τραπέζι.  Απειλώντας  Μέρκελ-Σαρκοζί και τις άλλες ευρωπαϊκές ανθελληνικές δυνάμεις, πως υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές για να μας δανείσουν...Όπως το ΔΝΤ μαύρη η ώρα!!! Τώρα,  ποια πιστόλια και ...αρτίδια καλαβρέζικα; Αγιοβασιλιάτικα τα κατάντησαν τα πυρομαχικά τα επόμενα...υπουργικά βλήματα που χειρίστηκαν την οικονομία...Την κουμπούρα βέβαια μόνο γέμιζες...Γιατί τη λίστα Λαγκάρντ, την άδειαζες. Από συγγενείς και φίλους.... Να τα λέμε κι αυτά ε;
Χειρότερη  ώρα να μας εγκαταλείψει κι ο πάντα φιλέλληνας Θεός πάντως,  δεν θα μπορούσε να υπάρξει ...Και από μια μεριά,  έχει κι ο Θεός τα δίκια του εδώ που τα λέμε...Βέβαια!!! Και τό 'ριξε στην τόμπολα!
Μιας και το πολιτικό σύστημα,  έχει χάσει τη μπάλα,  αδυνατώντας να συνεννοηθεί για τον σχηματισμό,  μιας κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας.... Μην ξανακούσω λοιπόν για "σοφό" λαό και άλλα τέτοια  "πιασάρικα"  και επικολυρικά. Ο λαός, μια χαρά  βολεύεται με την ακυβερνησία. Ή  τουλάχιστον κάποιος λαός...Που παρασύρει και τους υπόλοιπους. Οι πολιτικοί συναινούν στα μέσα του μήνα, να κληθεί  και να δώσει  λύση , η " ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΟΦΩΝ" της χώρας. Οι τρεις "σοφοί" συνταγματολόγοι (οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ "μονοκούκι")  επιστρέφουν τη σοφία στο...λαό, διευρύνοντας απλά την εκλογική βάση.  Με όλους όσους διαβιούν ανά την ελληνική επικράτεια. Ανεξαιρέτως.
Με δικαιώματα εκλέγειν & εκλέγεσθαι προφανώς!
Χαράς ευαγγέλια λοιπόν για τους απανταχού κατατρεγμένους.   Που βρήκαν φιλόξενο έδαφος, στην ευλογημένη -εξ αδιαιρέτου πλέον  από Θεό και Αλάχ- αυτή χώρα. Σε έναν  μήνα από σήμερα, θα εκλέξουν και τους αντιπροσώπους τους στην βουλή. Αν δε,  τα ελληνικά κόμματα ...ΜΚΟ, απέχουν όπως απειλούν, βλέπω την κρυπτο-τζιχάντ, να αποκτά αυτοδυναμία...Κι ούτε ιερός πόλεμος κι ούτε χαντζάρια!  Η ψήφος των δυτικών δημοκρατιών,  είναι το κοφτερότερο χαντζάρι...

Κι ο Θεός -του καθένα- βοηθός σ΄αυτό το παγκόσμιο πείραμα. Τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου,  επιδίδονται πλέον  σε πλειοδοτικό διαγωνισμό υποσχέσεων προς τους νέους συνέλληνες. Το τί τάξιμο πέφτει δε λέγεται: Από ιθαγένειες, μέχρι και υπηκοότητες παρελαύνουν από τις οθόνες των τηλεοράσεων. Και επιδόματα ανεργίας αορίστου χρόνου για όσους μουσουλμάνους   είναι άνεργοι.
Η Χρυσή Αυγή  ξεσηκώνεται με τις μ@λ@κίες των σοφών, ειρηνικά σε πρώτο χρόνο.  Μα και πολλοί συντηρητικοί βουλευτές του κεντροδεξιού χώρου, συμπαρατάσσονται μαζί τους.  Ο ΣΥΡΙΖΑ που τα έχει βρει από καιρό με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τον απολύτως ...εξαρτημένο αρχηγό τους, (μοιράζοντας προ καιρού και τα κυβερνητικά πόστα) εντέλει τον Πάνο Καμένο να τους τη βγεί λίγο δεξιότερα στο θέμα, για μια ακόμα λαφυραγωγία της Χρυσής Αυγής.  Ο Αρχηγός της ΧΑ. Μιχαλολιάκος,  που ταλαιπωρείται στον Κορυδαλλό από κάποιον...προστάτη, με διάγγελμά του συσπειρώνει τους οπαδούς του καταγγέλλοντας τον νεόκοπο πολιτικό τους προστάτη.


Φυσικό και επόμενο λοιπόν, με τέτοιους κλόουν που έμπλεξε κι αυτός ο έρμος ο φιλέλληνας Θεός, να αποσύρει τον...φιλελληνισμό του από πάνω μας και να μας αφήσει στην τύχη μας. Το δυστύχημα είναι,  πως λείπει από το προσκήνιο κι ο περιούσιος ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη...Εξ αδιαιρέτου με την προεδράρα...Που θα μπορούσε να βάλει λίγο νερό στο κρασί του και να... καταδεχτεί να γίνει ένας πρωθυπουργός Εθνικής Σωτηρίας.  Μα ο Γιώργος είναι off. Σιόρ Γιώργο,  σε μάτιασαν!!! Δόξα το θεό να λέμε τελικά, που μας νοιάζεται ο Μπαλτάκος!!!
Αυτοί οι ίδιοι και οι ίδιοι πολιτικοί κλόουν, από τη μεταπολίτευση και δώθε, το μόνο που έκαμναν,  ήταν να παίζουν τα...μήλα!!!  Περιφέροντας  τη βόμβα των ελλειμμάτων που δημιουργούσαν -ασκούντες και μη ασκούντες την εξουσία-  και με το φυτίλι του χρέους αναμμένο  ανά χείρας, ψάχνοντας εναγωνίως τον επόμενο παραλήπτη.  Απλά  και μόνο,   μη σκάσει η βόμβα στα δικά τους χέρια!!!


Οι συζητήσεις για τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους στας Ευρώπας,  πάγωσαν όπως ήταν φυσικό σε  όλα τα επίπεδα κι έμεινε ο αρχικελευστής της εισόδου της χώρας στο ευρώ (καταπράσινος πρώην υπουργός οικονομίας και νυν διοικητής της τράπεζας της Ελλάδος) Γιάννης Στουρνάρας,    να περιφέρει τη βόμβα ζητώντας απεγνωσμένα πολιτικό παραλήπτη. Με τις μη....κυβερνητικές οργανώσεις της Αριστεράς -που συμμετείχαν στη διόγκωση του χρέους με τον κρατικοδίατο συνδικαλισμό τους το ξανάπαμε αυτό- να πυροδοτούν τον μηχανισμό.
Αλαφιασμένος, κουρασμένος και αποκαμωμένος  ο  ακυβέρνητος  λαός,   τρέχει πανικόβλητος αριστερά και δεξιά,  εντελώς αποπροσανατολισμένος. Ενώ κάποιοι απηυδισμένοι πολίτες καρφώνονται οικειοθελώς,  αυτοκτονώντας μπροστά στα μάτια των θηρευτών τους..Με τους θηρευτές να  μένουν απαθείς. Δεν αρκούνται στις μεμονωμένες αντιλόπες αυτοί. Περιμένουν ολόκληρο το κοπάδι...
Τα κουρέματα της περιουσίας του ...κοπαδιού,   με τα κάθε λογής νομοσχέδια που ψηφίστηκαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και τις ρυθμιστικές τους διατάξεις, για την ώρα επιτελούν το χρέος τους. Εξάλλου,  μια χώρα της οποίας όλα τα περιουσιακά στοιχεία πέρασαν σταδιακά στους δανειστές, μια χώρα λοιπόν  χωρίς "δούλους" και υπηρετικό προσωπικό, είναι μια χώρα άχρηστη...Κουρέματα και ξανά μανά κουρέματα λοιπόν...Μέχρι να καμφθεί ολοσχερώς το ηθικό των δουλοπάροικων...
Κουρέματα που θα φτάσουν μέχρι την ριζική αποτρίχωση! Κι από κάποιο σημείο και μετά, τον πρώτο λόγο θα έχουν οι ...αυτόματες κουρευτικές μηχανές. Εισπ(α)ρακτικές εταιρείες στην καθομιλουμένη. Υπό τύπον νομικών Εταιρειών. Μα αρχι...νομικό,  κάποιον πρώην πρόεδρο της βουλής κατά προτίμηση.  Μιας και οι δανειστές μας,  δεν θέλουν να ασχοληθούν με τρίχες...

Αλίμονο σε όσους πιστεύουν ακόμα στα μάγια και τα ...θαυματουργά μαντζούνια. Κάθε θαύμα,  τρεις μέρες κρατάει,  που λέει κι ο λαός μας. Με την έλλειψη ακόμα και του σάλιου στα πορτοφόλια,  επανέρχεται και η τεχνική της ξεχασμένης καραμπογιάς...Στο ξαναβάψιμο της κεφαλής. Από τα λαμόγια επικρατείας ντε. Που συνεχίσουν τις λαμογιές τους,  προσπαθώντας να καλύψουν τη γύμνια και το κούρεμα της ...επιχειρηματικής τους... ευεξίας. Αυτοαναγορευόμενοι σε επενδυτές. Που θα λύσουν το πρόβλημα της ανεργίας στη χώρα. Προσλαμβάνοντας... εθελοντές εργαζόμενους. Χωρίς μισθό, ασφάλιση και άλλα τέτοια βλαπτικά της επιχειρηματικότητας σ΄αυτή τη χώρα.Επ, επ,  επ, με το μαλακό ρε κουμπάρε. Κούρεμα με κούρεμα,  την έχει τη γ@μημένη τη  διαφορά του να ούμε...Αυτό το ...σύριζα κούρεμα,  είναι κούρεμα ...σεξουαλικής κατατομής.  Και προορίζεται για αυστηρά ιδιωτική χρήση... Και είναι έργο γλυπτικής!!! Εμείς το κάνουμε επειδή γουστάρουμε κι όχι επειδή ψαρώνουμε στους δανειστές μας. Άντε μη τα πάρουμε στην κράνα  τώρα να ...ούμε!!!
Του Έλληνα εξάλλου, όλα μπορείς να του τα πάρεις!!! Μη τολμήσεις ποτέ να του πειρράξεις τη.... γκόμενα μόνο...(γκόμενα είπαμε μόνο κι όχι @νέρ@στη σύζυγο, εντάξει;) Μαύρο φίδι που σ΄ έφαγε πειράζοντας την γκόμενα... Δεν τό 'χουμε και πολύ  να καταφύγουμε στις ζώνες αγνότητας...


 Πάνω στην αναμπουμπούλα που λέτε, ντύθηκαν κι οι γείτονες οι Τούρκοι κλόουν!  Αγόρασαν και κανά δυο δισεκατομμύρια ιδιωτικό χρέος από τις συστημικές τράπεζες κοψοχρονιά , έβγαλαν τα ερευνητικά σκάφη στο Αιγαίο και πλακώθηκαν στις...αβλαβείς -ντεμέκ- διελεύσεις. (διελεύσεις πολεμικών πλοίων από  τα χωρικά ύδατα μιας χώρας αλλά χωρίς εξοπλισμό)  Γλείφοντας με τις προπέλες τους, ακόμα και  το Σούνιο...Αλλά από Οθωμανικές μεγαλομανίες και κάποιες άλλες τινες...οθωμανικές συνήθειες, κάτι ξέρουμε κι εμείς εδώ. Κι ας κάνουμε τους χαζούς...Την ΑΟΖ μας και την υφαλοκρηπίδα μας  την προφυλάξαμε! Με πλαστικά έστω προφυλακτικά. Μα κάτι κάναμε και  ως λαός τέλος πάντως ορέ καρντάσι...
Χασομεράει πολύ κι εκείνη η γ@μημένη η ανάπτυξη, που προείδαν οι Γερμανοί,  όταν σχεδίαζαν τα μέτρα με το πρώτο μνημόνιο. "Θα απογειωθείτε αν κάνετε τις μεταρρυθμίσεις που ...συμφωνήσαμε" μας έταξαν.  Απλά πράγματα κοντολογίς: παίρνεις το αεροπλάνο της AIR BERLIN, και  τσάκ, πιάνεις ουρανό...
"Μα κάναμε ότι μας είπατε, οικειοθελώς και με το παραπάνω" ανταπαντήσαμε. "Μα μόλις φτάναμε σε ένα ύψος, μας ξαναρίχνατε στα τάρταρα .""Οικειοθελώς και τρίχες κατσαρές κάνατε τις μεταρρυθμίσεις σας" μας αποστόμωναν. "Αν δεν ήταν ο ...homo  Σόϊμπλε να σας βάλει το ..ωλοδ@χτυλο, ακόμα στο μηδέν και στη χρεοκοπία θα βολοδέρνατε Κι εμείς τουμπεκί ξανά μανά...Σκάσε και χειροκρότα απροσάρμοστε Έλληνα. 


Με καθυστέρηση κάποιων χρόνων επιτέλους,  κατάλαβα κι εγώ ο αδαής,  γιατί αν και ψήφιζα σταθερά τα κόμματα που έλεγαν όχι στα μνημόνια και τις...θανατηφόρες δοσολογίες τους, παρενέβαινε ως από μηχανής θεός  ο homo.... Σόϊμπλε και στην πορεία,  μου προέκυπτε ένα ναι, να, τέτοιο με το συμπάθιο!!! Είπα κι εγώ. 


 

Τώρα αν θα μου προκύψει κι ο ΣΥΡΙΖΑ,  με κανά τέτοιο "τραβεστί" ενδεχομένως ΝΑΙ  ύστερα από τα βροντερά του όχι επί τέσσερα χρόνια,  με το συμπάθιο, δεν μου μένει άλλη λύση, από το να αυτοκτονήσω....Από την 1η του μηνός Απριλίου παρεμπιπτόντως, εγκαινιάζονται και τα νέα οικονομικά και εισπρακτικά μέτρα του 24ου κατά σειρά υποβόσκοντος άρθρου,  κάποιου μνημονίου,  που ψήφισαν στα μουγκά -ούτε που θυμούνται οι ...αμελέτητοι βουλευτές,  με ποια...ακριβώς  κυβέρνηση.
Από σήμερα λοιπόν,  μπαίνει σε εφαρμογή ο φόρος παχυσαρκίας. Ο μπούσουλας του ιδανικού εθνικού βάρους, προβλέπει μέγιστο βάρος: 74 κιλά για τους άνδρες και 56 κιλά για τις γυναίκες.  Στους υπέρβαρους μπαίνει "χαράτσι" ένα ευρώ ανά κιλό και ανά μήνα.


Οι παχύσαρκοι επικρατείας, πλακώνονται σε εξαντλητικές δίαιτες και  γυμναστικές προκειμένου να προσαρμοστούν με τον μπούσουλα του εθνικού βάρους.


Με το ίδιο μεταρρυθμιστικό νομοσχέδιο,  οι εξωσυζυγικές σχέσεις φορολογούνται πλέον ως τεκμήριο! Με τους εφοριακούς,  να στέκονται μπάστακες στα σπίτια των συνήθως υπόπτων. Που δεν ακολουθούν πιστά το χρονοδιάγραμμα της ημέρας: Σπίτι-δουλειά-ύπνος-δουλειά!

Αυτή είναι η Ελλάδα του σήμερα. Άλλοι ιδροκοπάνε για να κρύψουν την ευμάρειά τους, κι άλλοι ληστεύουν απλά για να φάνε...Οι ανεκπαίδευτοι Έλληνες αστυνομικοί,  με ταχύρυθμα θεωρητικά σεμινάρια τριών μόλις ωρών, αναλαμβάνουν υπηρεσία.    Προς τέρψιν των πεπειραμένων ληστών.  Ελλείψει χρημάτων, εκπαίδευσης και  με τον άλφα η βήτα τρόπο λοιπόν, γέμισε η Ελλάδα με αστυνόμους...Μπέκες! Οι μόνοι  που μπορούν να σταματήσουν τους ληστές, είναι οι...προηγούμενοι ληστές!!! Που πρόκαμαν και μπήκαν στον στόχο παρακάμπτοντας τις λίστες... Εκδιώκοντας τους άκαπνους, που περίμεναν την πολυπόθητη επετηρίδα και ...μέρα και για τη δική τους προγραμματισμένη  ληστεία.


Οι ταχύρρυθμοι ..εκπαιδευτές των πιο σκληροτράχηλων σωμάτων της αστυνομίας, τους εκπαιδεύουν και στη σκοποβολή εναντίον του ...ουρανού!!! Μιας κι ο εσωτερικός κανονισμός της αστυνομίας, απαγορεύει σταθερά στον αστυνομικό,  να πυροβολήσει πριν...να πυροβοληθεί. Συνεπώς, όταν οι αστυνομικοί πετυχαίνουν κάποιον κακοποιό, είτε  ο κακοποιός  είναι ντιπ για ντιπ ...ανεκπαίδευτος,  ή φεύγει για τον τόπο τον χλοερό από....εξοστρακισμένη σφαίρα!

Τα νοικοκυριά, που επίσης είναι στόχος καθημερινών ληστειών, δεν έχουν καμιά απολύτως υποστήριξη από την αστυνομία. Ευτυχώς που κάποιοι ύστερα από καμιά πέντε έξι ληστείες, μαθαίνουν, αυτο-οργανώνονται και παίρνουν τα προληπτικά τους μέτρα. 
Ξεκλέβοντας και ιδέες από παλιές χολυγουντιανές ταινίες  για την αυτοάμυνά τους και για τον τρόπο που θα αντιμετωπίσουν τους ληστές. 

ΟΙ μετατάξεις στο δημόσιο,  πάνε σύννεφο. Αρκεί να μην απολυθεί κανένας δημόσιος υπάλληλος. Οι μεταταταγμένοι των ΔΕΚΟ στον τουρισμό εν τω μεταξύ (πολλοί από τους οποίους δεν ξέρουν μήτε μπάνιο) θριαμβεύουν εργασιακά ως ....ναυαγοσώστες! Εγκαταλείποντας ωστόσο πρώτοι το σκάφος. Κλέβοντας και τα σωσίβια των ....επιβατών.  Όπως εγκατέλειψαν και το ΠΑΣΟΚ άλλωστε.  Μεταναστεύοντας  αύτανδροι στον ΣΥΡΙΖΑ. Ευτυχώς τελικά που υπάρχει και η θεία δίκη.

Φήμες πάντως  πως ο πρόεδρος Ομπάμα, βοηθάει την Ελληνική κυβέρνηση, απορροφώντας στην  προσωπική  ασφάλειά του,  μεταταγμένους οδηγούς  των ΔΕΚΟ, ελέγχονται ως ανακριβείς. 

Το ΣΔΟΕ, ξεκινάει τις ασκήσεις επί χάρτου  για την εκστρατεία του  στα τουριστικά μέρη της χώρας, με σκοπό το κυνήγι των φοροφυγάδων. Με την απειλή άνωθεν,  πως όποιος υπάλληλος του ΣΔΟΕ φέρνει λιγότερες από 100 παραβάσεις την ημέρα,  θα απολυθεί τον Σεπτέμβριο, οι άνθρωποι του ΣΔΟΕ, παρακολουθούν συστηματικά,  τα σεμινάρια που διοργανώνουν οι Γερμανοί υπάλληλοι -ορχήστρα συνάδελφοί τους . 
Η αξιολόγηση όλων των δημοσίων υπαλλήλων από τον ΑΣΕΠ,  αποκτά όλο και ψηλότερους συντελεστές δυσκολίας.  Αυτός ο ...άχρηστος υπάλληλος που δεν μπόρεσε να μετρήσει επακριβώς τις... 176 χήνες που πέρασαν μπροστά από τα μάτια του σε 8 κοτζάμ δευτερόλεπτα, δεν έχει καμιά απολύτως τύχη για την διατήρηση της θέσης του στο δημόσιο!!!
Η μπάντα του Δήμου Αθηναίων, κρίθηκε προς το παρόν διατηρητέα. Και επειδή οι παρελάσεις και οι εθνικές εορτές καταργήθηκαν,  μετά από απαίτηση του ΣΥΡΙΖΑ,  το Υπουργείο Εσωτερικών προσπαθεί να επιβεβαιώσει τη φήμη των Ιρλανδών χρεοκοπημένων αδερφών,   πως οι πάπιες και οι χήνες,  παχαίνουν ακόμα περισσότερο όταν βόσκοντας ακούν πατριωτικά εμβατήρια!  Σε δεύτερο χρόνο, ξεκινάει  επιτέλους, το κοσκίνισμα και η  επαναξιολόγηση από τον ΑΣΕΠ, όλων   των διευθυντών του δημοσίου. Με εξετάσεις,  μόνο στις δεξιότητες κατά πως κρίθηκε επιτυχές τελευταία...


Αρχής γενομένης,  από τους ...μεταταγμένους της Ολυμπιακής. Που ξεχάστηκαν,  χρόνια παρκαρισμένοι σε κάποιες υπηρεσίες του δημοσίου... Επειδή όταν την κατάργησαν οι μισθοί των υπαλλήλων έβαζαν την ΟΑ μέσα για μέσα!!! Και οι οποίοι υπάλληλοι, ύστερα από τόσα χρόνια στην κατάψυξη...ξέχασαν ακόμα και τα  βασικά του επαγγέλματός τους. 


Οι μεταταγμένοι και περισσευούμενοι μηχανοδηγοί του ΟΣΕ στον τουρισμό, αναλαμβάνουν να οδηγήσουν τα τουριστικά λεωφορεία. Χωρίς ποτέ να ειδοποιηθούν από την ....κλαδική τους ωστόσο,  πως τα λεωφορεία δεν είναι όπως τα τρένα...Κοντύτερα από τις γέφυρες δηλαδή. Η πλειοψηφία των  "δικών" μας παιδιών και "του σκληρού πυρήνα" των ΔΕΚΟ, έχει μεταταχθεί πλέον στον τομέα της υγείας. Που εξαιρείται-για την ώρα- από των αναλογία των προσλήψεων του υπόλοιπου δημόσιου τομέα ήτοι: 1 πρόσληψη ανά 120 αποχωρήσεις.  


Και σαν να μην έφτανε η ανεπάρκειά τους, τους δίνουν συν τοις άλλοις και φτηνά κινέζικα φορεία,  για να κουβαλήσουν τους τραυματίες. 
Με την οικονομική κρίση σε παροξυσμό,  να έχει εξαπλωθεί σε όλη την υφήλιο,  πρόεδροι και πρωθυπουργοί κρατών, προσπαθούν να στρέψουν τους λαούς τους στην φτηνή Μεσογειακή διατροφή. Που εξήγγειλε πρώτος παγκοσμίως  ο Παπανδρέου για  στην ΔΕΘ το 2010. Να λέμε και τα σωστά εντάξει; Οι  επίσης ακροβατούντες κοντά στα όρια της χρεοκοπίας αδερφοί Αμερικανοί πολίτες, αρνούνται να υιοθετήσουν αυτές τις διατροφικές καινοτομίες.  Συνεχίζοντας  την πατροπαράδοτη βρώμικη σίτισή τους. Εξάγοντάς την και στις τέσσερις γωνιές του πλανήτη. 
Οι μετοχές της βιομηχανίας, των τραπεζών, της τεχνολογίας κ.λ.π., κ.λ.π. κατρακυλούν στα χρηματιστήρια. Και οι αγορές στρέφονται στο νέο χρηματιστηριακό προϊόν: τις μετοχές των τροφίμων. Όπου ανοίγεται πεδίο δόξης λαμπρό! Και αυτό,  τό 'βλεπε ο πρώην πρωθυπουργός μας το κέρατό μου! Πρώτος απ΄όλους τό βλεπε ο έρμος! Αλλά εμείς δεν τον καταλαβαίναμε! 

Η φετινή χρονιά -κατά τους Άγιους πατέρες της ορθοδοξίας- προβλέπεται να είναι η χρονιά της συντέλειας του κόσμου. Αλλά όχι με τους τρόπους που προέβλεψαν οι διάφοροι... τυχάρπαστοι προηγούμενοι Μάγιας και Νοστράδαμοι! Η συντέλεια του κόσμου θα έρθει από πείνα. Των αδηφάγων αγορών. Αυτή είναι η πρόβλεψη του δικού μου  καζαμία. Που τέσσερα χρόνια τώρα πίσω, συνήθως δικαιώνεται!
Αγορές που μέσα στην αδηφαγία τους,  θα επιπέσουν στην αποψίλωση της χλωρίδας της γής και στην ακαριαία ...χρηματιστική εκμετάλλευση και της πανίδας της. Έτσι απλά,  θα εξαφανίσουμε τις πρώτες ύλες τριγύρω μας και στο τέλος θα εξαφανιστούμε εξ'...αδιαιρέτου! Και μην ακούτε Μάγιας και Νοστράδαμους κι όλους τους άλλους ψευδο-προφήτες! Τον Βελόπουλο τον Λιακόπουλο κι εμένα να ακούτε!

Στα της παιδείας μας πλέον: Οι πιστώσεις για την παιδεία,  πέφτουν στο μισό σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του έτους.  Εκπαιδευτικοί  που περνάνε τα τέστ αξιολόγησης  του ΑΣΕΠ και παραπονιούνται για την έλλειψη εποπτικού υλικού,  απολύονται. Λόγω έλλειψης ...φαντασίας. Η συνάδερφος ...καζαμιολόγος ωσαύτως Άννα Διαμαντοπούλου,  έπεσε εντελώς  έξω στις προβλέψεις της. Μέχρι το 14 είχε προβλέψει πως οι πιστώσεις για την παιδεία θα ήταν χαμηλές!!!  Και  γι αυτό σήμερα,  ούτε το φλιτζάνι δεν της εμπιστεύονται να τους πει οι πολίτες....


Τα προσόντα που τυγχάνουν της επιδοκιμασίας των εξεταστών του ΑΣΕΠ για την διατήρηση της θέσης εργασίας των εκπαιδευτικών,  είναι προσόντα όπως τα παράπλευρα.


Οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί προσπαθούν με τον τρόπο τους να διδάξουν στα παιδιά τα χρειώδη και  τα καλά της.... διαπολιτισμικής Ελλάδας. Μα τα παιδιά είναι πάντα παιδιά. 


Με Υπουργική απόφαση του διατηρητέου στο Παιδείας Λοβέρδου πάντως, επανέρχεται η ...σφαλιάρα  στο παιδαγωγικό μας σύστημα...Μα τα παιδιά είναι πανέτοιμα για τις αγωγές τους...στο δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Κατόπιν αυτού, κατάσχονται τα κινητά στα σχολεία! 

Στην στοιχειώδη εκπαίδευση,  τα τμήματα των 25 μαθητών αποτελούν συνταγή του φαύλου και πολυδάπανου παρελθόντος. Τα αυριανά τμήματα, θα  είναι τμήματα των 2.600 μαθητών (νηπίων και μαθητών δημοτικού) και τα σχολεία, θα στεγάζονται πλέον στα γήπεδα.  Με τους  οικονομολόγους που έστειλε η τρόικα στα σχολεία, να τα διασκεδάζουν,  διαμορφώνοντας παράλληλα και  τον χαρακτήρα τους στο επαγγελματικό αυριανό τους περιβάλλον. Προσομοιώνοντάς τα παιδιά   στην αυριανή κοινωνικοποίησή τους,  στην κοινωνία των γονιών τους. Που με μιά κουβέντα και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των δανειστών:  χτύπησαν μπιέλα!!! 


Γονείς που σήμερα, αντί να εκτιμήσουν το 12ωρο αγαθό της εργασίας που τους εξασφάλισαν οι...επενδυτές -εν αντιθέσει ακόμα και με την...προηγμένη  Κίνα όπου οι εργάτες ειδικεύονται για 4 χρόνια χωρίς μισθό- και  με μισθό οι δικοί μας παρακαλώ,  για ένα κοτζάμ 4ωρο από το ελαστικό 12ωρο, καταχρώνται οι αχρείοι τον χρόνο των εργοδοτών τους, ασχολούμενοι με προσωπικά τηλεφωνήματα και με...αλλότρια!


Κι ύστερα σου λέει που είναι το κράτος!!! Μα είναι δυνατόν ρε ανάγωγε, αχάριστε, κακομαθημένε, αργόσχολε,  εργαζόμενε, ένα ευνομούμενο κράτος κράτος,  να υποθάλπει παράλογα αιτήματα, αργομισθίες και κακές συνήθειες του παρελθόντος? Συνήθειες που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία?
Γι αυτό και το Υπουργείο Εργασίας προειδοποιεί,  πως θα καταργήσει και τις επιθεωρήσεις Εργασίας αν συνεχιστεί αυτός ο παραλογισμός από την πλευρά των εργαζόμενων...Νισάφι πια!!!Καλό Πάσχα αλήθεια  είπαμε? Δεν είπαμε...Άντε ορέ συνέλληνες,  καλό Πάσχα ανά την επικράτεια και τη διαπορά.... Με βαμμένα κόκκινα αυγά. Του....κόκκορα κι αυτή τη φορά!
Μιας και τα χρυσά αυγά,  μας τα παίρνουν χρόνια τώρα εν είδη τόκων και κεφαλαίου από το....κουμάσι ακόμα οι δανειστές μας. Καλά... κουμάσια και του λόγου τους!!!


vasvel

ΤΟ ...ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΚΑΖΑΜΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΗΝΩΝ του 2015.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2015:
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2015:
ΜΑΡΤΙΟΣ 2015:
ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2015:
ΜΑΪΟΣ 2015:
ΙΟΥΝΙΟΣ 2015:
ΙΟΥΛΙΟΣ 2015:
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2015:
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2015:
http://vavelhaber.blogspot.gr/2014/12/2015_21.html
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ
http://vavelhaber.blogspot.gr/2014/12/2015_24.html
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2015:
http://vavelhaber.blogspot.gr/2014/12/2015_97.html

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2015:
http://vavelhaber.blogspot.gr/2015/01/2015.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου