Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

ΚΑΖΑΜΙΑΣ 2015: ΜΑΡΤΙΟΣ

ΚΑΖΑΜΙΑΣ 2015: ΜΑΡΤΙΟΣ 

Προβλέψεις (καζαμίας) του μήνα





Προβλέψεων μηνός Μαρτίου 2015 συνέχεια...

  

Με το εκλογικό σκηνικό στη χώρα, ίδιο και απαράλλαχτο με τον προηγούμενο μήνα, η Αγιά Χαρά της  ακυβερνησία της χώρας συνεπαίρνει τον μέσο έλληνα δημοκράτη .  Άσχετα αν τα μνημόνια,   συνεχίζουν να ροκανίζουν και τα τελευταία "σεντουκιασμένα" χρήματα των φορολογουμένων. Μιας και για να καταργηθούν,  πρέπει πρώτα να ανοίξει η ρημάδα η βουλή.  Βρε μπας κι είναι βαλτός κι ο ΣΥΡΙΖΑ? Και δια της μεθόδου της καθυστερήσεως διαιωνίζει τα δεδικασμένα? Αν έτσι συμβαίνει, πραγματικά είμαστε για μπάτσες!

Με τα spreds τραβούν την ανηφόρα και με τους δανειστές να συνεχίζουν να μας παίρνουν τα πάντα, ακόμα και τα σώβρακα, που θεαματικά και βασανιστικά, παίρνουν την κατηφόρα...




...σε σημείο μάλιστα, που οι συνήθεις ύποπτοι,  εθελοντές Έλληνες πανδότες φορολογούμενοι, να  δίνουν τα σώβρακά τους πλέον οικειοθελώς στους δανειστές,















...η ακυβερνησία...εθνικής σωτηρίας,  παρ΄όλα αυτά, σώβρακα παζαρεύει ακόμα!





Ως εκ τούτου,  θα αφήσουμε στην τύχη το πολιτικό σκηνικό καθ΄ αυτό και θα ασχοληθούμε με τις παράπλευρες απώλειες,  του κοινωνικού ιστού της χώρας. Ψάχνοντας και αλληθωρίζοντας την ...αόρατη αράχνη,  μέσα σ΄αυτόν τον δομημένο  ιστό... Δεν παίρνω όρκο βέβαια,   πως θα μας προκύψουν με αυτήν ακριβώς την  χρονολογική  σειρά  τα γεγονότα, αλλά τι σκατά αναρχικό καζαμία βγάζουμε?  









Σε σκηνοθεσία  των δανειστών σε οικονομικό επίπεδο, η χώρα  συνεχίζει να  βιώνει σε καθημερινή βάση τα αλλεπάλληλα ριμέικ της ταινίας: "Λάρισα εμπιστευτικό"






Τον επόμενο μήνα εξάλλου,  συμπληρώνονται πέντε ολόκληρα χρόνια,  από εκείνο το Πάσχα  που ο Γιώργος Παπανδρέου από το Καστελόριζο, εμφάνιζε το ΔΝΤ, κάτι σαν το φιλί της ζωής περίπου  για την Ελληνική οικονομία.  Με τον αρχι...επιβήτορα Στρος Καν -που ηγείτο τότε του ταμείου- να παρουσιάζει το τεχνοκρατικό του προσωπείο...Του διασώστη κοντολογίς που θα μας έδινε εκείνα τα γ@μημέν@ φιλιά της...ζωής!



Δεν χρειάστηκαν  παρά ελάχιστοι μήνες,  για να αποκατασταθούν οι ...ισορροπίες μεταξύ: ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ & ΧΡΕΩΜΕΝΩΝ. Και το ΔΝΤ  να πλακωθεί σ΄αυτό που μια ζωή έμαθε να κάνει: Να βιάζει απροκάλυπτα όσους έπεφταν στην ανάγκη του.  Και τα...τέσσερα.


Με το ...όργανο μέτρησης της έντασης του βιασμού :fack -o-meter  όπως γράφει και το... όργανο (...γ@μησόμετρο σε ελεύθερη ελληνική μετάφραση) να καταγράφει παλλόμενο από εθνική περηφάνεια. τους...σπασμούς.  





Κατά τα άλλα και με   τα 4/5 του πληθυσμού, που αδυνατίζουν μέρα με τη μέρα λόγω το λιμού,  να προσπαθούν να πάρουν κανά κιλό, μέσα  από τα συσσίτια της αγάπης που διοργανώνουν Εκκλησία και δήμοι...












...και  με το υπόλοιπο ...προνοητικό 1/5 του λαού, που πρόκοψε στα χρόνια της ...ανάπτυξης, αποταμιεύοντας τους κόπους του (είτε και τους κόπους των άλλων καμπόσοι),   να αγωνίζεται ιδροκοπώντας να χάσει βάρος στα γυμναστήρια,  είναι προφανές πως η Ελλάδα των δύο ταχυτήτων,  πορεύεται τον δικό της Γολγοθά. Eρρήμην των πολιτικών της προϊσταμένων. Με χορηγό και σπόνσορα  της νέας ανάπτυξης,  την συστημική κυβέρνηση της ...Ακυβερνησίας.





Στις δεκαπέντε του μήνα,  λήγει και η  δεύτερη παράταση που δόθηκε στους φορολογούμενους,  για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων του 2014.  Με διάγγελμα του προς το λαό,  το ΚΚΕ, έδωσε "γραμμή" στο ,  για το πως να "ταχυδρομήσουν όλοι οι φορολογούμενοι την ίδια ακριβώς δήλωση. Παραπλεύρως,  μια φορολογούμενη αποπειράται να φωτοτυπήσει το "Ε1" που στέλνει στην εφορία.


Τρόικα και μεμονωμένοι δανειστές, ζητούν κατεπειγόντως από το δημοσιοϋπαλληλικό  σύστημα να σοβαρευτεί  και να στραφεί  εναντίον των εχόντων και κατεχόντων!  Για χιλιοστή  φορά λοιπόν επανέρχεται επιτακτικά στο προσκήνιο, το θέμα  των γομαριών της φοροδιαφυγής.  Που με τα ψυγεία τους γεμάτα,  τρώνε και πίνουν εις υγείαν τον κορόϊδων. 





Μια απο τις μεγαλύτερες "τρύπες" της φοροδιαφυγής, αποδεικνύονται οι αισθητικές επεμβάσεις. Με πρώτη και καλύτερη, την προσθετική στήθους.  Που μπαίνει πλέον στο μικροσκόπιο  του ΣΔΟΕ. 

Για την ταχύτερη  υλοποίηση αυτών των ...μεταρ-ρυθμίσεων κλιμάκια Ελλήνων τεχνοκρατών, επισκέπτονται διάφορες ..προηγμένες χώρες,  για την αντιγραφή και μεταφορά , σχετικής τεχνογνωσίας στη χώρα. 

Τα κλιμάκια των τεχνοκρατών που επισκέφθηκαν τη Μόσχα,  του αδερφού Πούτιν, πήραν μια γεύση για το πως αντιμετωπίζουν εκεί τη φοροδιαφυγή των πλαστικών χειρουργών.  Με επιτόπιες αυτοψίες στις πλατείες... Και βάζοντας  τον δάκτυλον επί τον τύπον των ύλων! 






Και σε κάποιες εξαιρετικές περιπτώσεις , ζητώντας και τη βοήθεια του κοινού. Αποκαλύπτοντας ολόκληρο το στήθος!








 


Τα παρατράγουδα αυτού του δημόσιου  ελέγχου, που αρχίζει και εφαρμόζεται πειραματικά και στην Ελλάδα,  έχουν βέβαια και τις παρενέργειές τους. Στα ΜΜΜ (μέσα μαζικής μ@λ@κί@ς σύμφωνα με πολλούς από τους χρήστες τους) 




Τόσο πολύ μας έχει ευνουχίσει αυτό το μνημόνιο ρε το κέρατό μου; Ποιόν; Τον Ελληνα αρχι-kamaki! Να περιφέρονται τριγύρω οι πειρασμοί κι εμείς την πάπια! Κι όταν έρθει η ώρα να αντιδράσουμε, να  αντιδρούμε ξενέρωτα και με το πρώτο-για την τιμή των όπλων-  γυναικείο "όχι" να αλλάζουμε πλευρό? Αν υποψιαστώ πως αυτά τα μνημόνια μας ...ευνούχισαν ως γ@μίκουλες, μα την Αγία Κερατέα, θα αυτοκτονήσω!!!



Ε ρε Λυσιστράτη!!! Εσύ αρνιόσουν τον έρωτα για να σταματήσουν οι άντρες τον πόλεμο και οι σημερινές σου απόγονες προκαλούν τους ....άντρες αλλά κουκου: Γιόκ! Σκέφτομαι και τις αποπροσανατολισμένες -από δημοσιεύματα του παρελθόντος- τουρίστριες του καλοκαιριού που έρχονται να συναντήσουν τους greek lovers αλλά θα συναντήσουν την ανεπάρκεια!!! Έχει τόσα άλλα να σκεφτεί ο Έλληνας πια... Αγ@μητες  του καλοκαιριού, εκ βάθους καρδιάς, (κι όχι...παντελονιού δυστυχώς) σας συμπαραστέκομαι...







Επειδή η ελληνική ηθική ωστόσο,   είναι κομματάκι πιο σεμνότυφη από την αντίστοιχη ρωσική, οι Έλληνες τεχνοκράτες αποφασίζουν να υιοθετήσουν τις πιο ήπιες  τεχνικές  των Αμερικάνων συναδέρφων τους. 






Αμερικανοί ...εμπειρογνώμονες, που  είναι περισσότερο διακριτικοί και πιο συγκαταβατικοί, σε σχέση με τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ή τουλάχιστον,  εκεί που η παραβίασή τους , γίνεται αντιληπτή από τις κάμερες! 






Χωρίς να λείπουν ωστόσο ακόμα και σε αυτές τις ΗΠΑ, οι... αυτοσχεδιασμοί των ...διωκτικών αρχών και οι πατροπαράδοτες μέθοδοι  ...αυτοψίας.  






To ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ, αποφασίζει πως αυτού του είδους οι ...αυτοψίες, αποτελούν κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.  Οι φορολογικές αρχές των ΗΠΑ λοιπόν, ελέγχουν μεν τα γυναικεία στήθη για να εξακριβώσουν  τα περί προσθετικής, με επιχειρήσεις...σκούπα δε!



Ενδιαφέρον πάντως, έχει η Αμερικανική... προσέγγιση,  στις υποθέσεις  της μεγάλης φοροδιαφυγής. Ο πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα, σε μια τηλεδιάσκεψη δεκαπέντε μόλις λεπτών, αφού άκουσε με προσοχή και κατανόηση τους Έλληνες εμπειροτέχνες....







....τους παρέπεμψε στη συνέχεια,   για μια  ταχύρρυθμη εκπαίδευση,  μιας εβδομάδας,  στο αρχηγείο του FBI. Για να δουν κι από κοντά, πως ...περιποιούνται οι ομοσπονδιακοί πράκτορες τους Αμερικανούς φοροφυγάδες .


Με τον Έλληνα υπηρεσιακό πρωθυπουργό να απορρίπτει την μεθοδολογία του FBI, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, εκνευρίζεται σφόδρα και αποφασίζει την καρρατόμησή του. Κατά τα άλλα εμείς-ο... κυρίαρχος λαός στην Ελλάδα- συνεχίζουμε να ψηφίζουμε και να ξαναψηφίζουμε, προκειμένου να εκλέξουμε τον...Πρωθυπουργό της δημοκρατίας μας, τρομάρα μας!

Απεναντίας, οι  Έλληνες τεχνοκράτες εφοριακοί  που πήγαν στη Βόννη,  προκειμένου να αντιγράψουν τη Γερμανική μεθοδολογία και  τους αντίστοιχους φορολογικούς ελέγχους των κρατικών λειτουργών,  βρήκαν πιο ήπιες τις μεθόδους του Γερμανικού κράτους! Δίνοντας και μια προοπτική στην έλλειψη ρευστότητας που εμποδίζει τη χώρα να εισάγει εμπορεύματα ....πολυτελείας από την Ευρώπη. Όπως οι...καρυοθραύστες για παράδειγμα!

Άμα πεισμώσει ο Έλληνας όμως, δεν "σπάει"  με καμιά κυβέρνηση και μήτε κουβέντα δεν του παίρνεις απ΄το στόμα...Δείτε πως μεταλλάχθηκε σε ...σφυροκέφαλο ένας ανθρώπινος ...καρυοθραύστης με το κεφάλι του οποίου οι φορολογικές αρχές,  έσπασαν ένα ολόκληρο σακί καρύδια...



Έτσι, τα μόνα που... έσπασαν  στη διάρκεια  των βασανιστηρίων του, ήταν τα νεύρα των φοροδιωκτικών αρχών, για να μην πω δηλαδή πως εξ αδιαιρέτου,  τους έσπασαν και τα @ρχ...Και η μετακόμιση των χρημάτων από τα πουγγιά στα ταμεία του κράτους και εν μέρει στις τσάντες κάποιων επίορκων εφοριακών, παρέμειναν όνειρα θερινής νύχτας...
Άκουσες μωρέ Λαφαζάνη;;;




Οι πολιτικοί προϊστάμενοι του Υπουργείου Οικονομικών που συνόδευσαν τα κλιμάκια των τεχνοκρατών ελεγκτών  στη Μόσχα ωστόσο,  άδραξαν την ευκαιρία και πήραν παραμάσχαλα φεύγοντας και μια ...παράπλευρη  τεχνογνωσία:  




Την τεχνογνωσία των εκλογών κοντολογίς.  Και χωρίς πολλές-πολλές κουβέντες!! Διαθέσιμη σε κάθε πικραμένο του πολιτικού μας συστήματος που αγωνίζεται δυο ολόκληρους μήνες τώρα για την έρμη την αυτοδυναμία...







Μη υπάρχοντος ενδιαφέροντος από κανένα πολιτικό κόμμα, για μια τέτοιου είδους τεχνογνωσία πάντως εμείς ως Έλληνες, συνεχίσουμε μέσα στην ακυβερνησία μας να γιορτάζουμε τις....ΚΥΡΙΑΚΕΣ των παπουτσιών, μέσα από τις διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις... Χωρίς-να μην ξεχνιόμαστε- οι προ-ψηφισμένες με προγενέστερα μνημόνια μεταρρυθμίσεις να  ανακόπτουν το ρυθμό τους.


Οι νεκραναστημένες με λεφτά των πολιτών τράπεζες συνεχίζουν τις κατασχέσεις.  Παράγοντας σε καθημερινή βάση μια νέα στρατιά χαροκαμένων που περνούνε το κατώφλι τους προκειμένου να ρυθμίσουν τα δάνειά τους...Το οικονομικό μοντέλο στην Ελλάδα,  έχει μεταλλαχθεί βίαια κάπως έτσι:
Οι τράπεζες, έχουν κλείσει ερμητικά τις στρόφιγγες των χορηγήσεων. Οι επιχειρηματίες, αντλούν κεφάλαια κίνησης από την μη καταβολή των μισθών στους εθελοντές εργαζόμενους. Η ...δε κερδοφορία του ιδιωτικού τομέα, εδράζεται: στο ΙΚΑ (43% απόδοση) στο ΦΠΑ (6-23% απόδοση) και στο φόρο εισοδήματος των επιχειρήσεων (35% μέση απόδοση)




Η πανάκεια της διαβόητης ανάπτυξης χωρίς επενδύσεις και μέσω του ξεπουλήματος της κρατικής περιουσίας, ουδόλως μείωσε την  παραγωγή ανέργων που πολλαπλασιάζονται μέρα με τη μέρα...








Παράλληλα, οι αξιολογήσεις του ΑΣΕΠ, χωρίς καμιά απολύτως πρόθεση πραγματικής αξιολόγησης, το μόνο που επιζητούν είναι να καταδείξουν, είναι  πως ο ένας στους δύο δημόσιους υπάλληλους περισσεύει- ακόμα και εκεί όπου διαπιστώνονται δεκάδες χιλιάδες ελλείψεις- κάνοντας κανόνα επιβίωσης του δημοσιοϋπαλληλικού πλήθους το : Ο θάνατός σου η ζωή μου...




Οι πάσης φύσεως και επαγγελματικής  υποστάθμης εθελοντές που κατέκλυσαν το κράτος,  μετά την πρωτοποριακή υιοθέτηση της...μοριοδότησης από τον Παιδείας Λοβέρδο, επιδίδονται στον υπέρ πάντων αγώνα του bonus του...μορίου, σε όλα τα επίπεδα του κράτους: Κοινωνικού και ....ακοινώνητου. Ακόμα και τα εξειδικευμένα τμήματα των διασωστών,  στα ...μόριά τους έχουν στραμμένη την προσοχή τους. Σπάζοντας και τα ...άσπαστα μέλη εκείνων που προσπαθούν να διασώσουν  παρεμπιπτόνως και τα δικά τους...μόρια. Ευνουχίζοντας καταλυτικά και την διαδικασία της αναπαραγωγής... Μερικών εκατοντάδων χιλιάδων άχρηστων επιπλέον Ελλήνων....



Με την σκλήρυνση και των ελέγχων από τις υγειονομικές επιτροπές του Υπουργείου Υγείας, για τις εκατοντάδες χιλιάδες  ανάπηρους-μαϊμού που ευδοκίμησαν και αυγάτισαν  στα χρόνια της... ανάπτυξης, άντε τώρα να προσποιηθείς τον ανάπηρο μαϊμού!!! Μα μπρος στην αναπηρική σύνταξη ποιός τα γ@μεί τα κάλλη!!! Ανάπηροι και πάλι ανάπηροι λοιπόν...Τι κι αν δεν μπορούμε να περπατήσουμε? Έχουμε δει κι έχουμε δει αρτιμελείς... να μην μπορούν να πάρουν τα πόδια τους απ΄την πείνα γαρ...Το φαγάκι μας να εξασφαλίσουμε λοιπόν κι ας μη μπορούμε μήτε να συρθούμε...



Με απλήρωτους και τους λογαριασμούς της ΔΕΗ  και κομμένο το ρεύμα σε χιλιάδες νοικοκυριά,  άντε να καταλήξεις με βεβαιότητα σε κάποια συμπεράσματα.   Τίνος είναι τελικά αυτή η εικονική πραγματικότητα που ζούμε. Και τίνος είναι ο κόσμος που φτιάξαμε. Δικός μας ή δικός τους το κέρατό μου?





Ευτυχώς τελικά που οι Έλληνες χρήστες του facebook ανακάλυψαν και ξεδίνουν  με τις ..."ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΟΦΩΝ" Και δεν βασανίζουν το μυαλό τους, προκειμένου να γράψουν και τις δικές τους σκέψεις στα...ντουβάρια τους. Αντιγράφοντας ο ένας τον άλλο κι όλοι μαζί τους...ΣΟΦΟΥΣ. Αν τελικά θεσπιστεί και βραβείο νόμπελ φιλοσοφίας, για πρώτη φορά θα το μοιραστούν... 4 εκατομμύρια Έλληνες facebookάδες



Κάπως  έτσι και μέσα σε μια εικονική πραγματικότητα,  μας αποχαιρετά κι ο Μάρτιος του 2015..."Φρέσκα κουλούρια" φωνάζει φωνάζει ο κουλουράς όμως. Πάμε γι άλλα λοιπόν. Ο Απρίλιος -κι η Πασχαλιά- έρχονται. Με τις σκόρπιες  νότες,  να γρυλίζουν ...της ευτυχίας της μελωδίας!


Έχει γούστο να βιώσουμε και την εικονική πραγματικότητα του Απρίλη,  μέσα στην πραγματική...εικονικότητά μας!!!

Για φαντάσου.....



vasvel

ΤΟ ...ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΚΑΖΑΜΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΗΝΩΝ του 2015.


ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2015:
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2015:
ΜΑΡΤΙΟΣ 2015:
ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2015:
ΜΑΪΟΣ 2015:
ΙΟΥΝΙΟΣ 2015:
ΙΟΥΛΙΟΣ 2015:
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2015:
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2015:
http://vavelhaber.blogspot.gr/2014/12/2015_21.html
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ
http://vavelhaber.blogspot.gr/2014/12/2015_24.html
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2015:
http://vavelhaber.blogspot.gr/2014/12/2015_97.html

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2015:
http://vavelhaber.blogspot.gr/2015/01/2015.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου