Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2014

ΚΑΖΑΜΙΑΣ 2015: ΙΟΥΛΙΟΣΚΑΖΑΜΙΑΣ 2015: ΙΟΥΛΙΟΣ 
Προβλέψεις (καζαμίας) του μήνα
ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ: Επειδή οι καλοκαιρινές διακοπές,  αποτελούσαν μέχρι πρότινος  τουλάχιστον ... κουλτούρα για τον τόπο, και επειδή τα τελευταία χρόνια, οι όροι αντεστράφησαν και  μόλις 2 στους 10 Έλληνες κάνουν ακόμα διακοπές, δυστυχώς δεν υπάρχουν φρέσκες ειδήσεις επί του θέματος. Εν είδη... φιλολογικού  μνημοσύνου λοιπόν,  θα ασχοληθούμε με τις διακοπές του Έλληνα επί ...ανάπτυξης και  -στο πιο αισιόδοξο-υπό τύπον εξομοίωσης για τις διακοπές του μέλλοντός μας


Με αεροπλάνα και βαπόρια, που λέει και το λαϊκό άσμα,  εγκατέλειπαν στα καλά χρόνια οι Έλληνες της αστυφιλίας τις μεγαλουπόλεις,  τραβώντας για καμιά παραλία. Άιντε και στα λιγότερο καλά χρόνια, τραβώντας κατά τα χωριά τους. Τιμώντας την φιλοξενία  των συνταξιούχων γονιών τους...Μεταρρυθμίζοντας το Μαγαλεξανδρινό σλόγκαν ως εξής: "στους γονείς μου χρωστάω το ζην και στην... σύνταξή τους το επιβιώνειν"

Μα και το βουνό,  έχει κι εκείνο τις  ξεχωριστές χάρες και...χαρές του  το καλοκαίρι! Βέβαιααααα! Και με ένα ποδηλατάκι, εξοικονομείς ένα σκασμό λεφτά του φθινόπωρου, που τα ξοδεύεις  ιδροκοπώντας στα γυμναστήρια, για να χάσεις τα κιλά του καλοκαιριού...Κάποιο κατ΄ανάγκην ποδηλάτες δε, πήραν την ποδηλασία για άθλημα πηγαίνοντας για πρωτάθλημα.

Όσοι ακόμα το μπορείτε, κάντε χωρίς ενοχές και φέτος τις διακοπές σας. Και τραβήξτε φωτογραφίες.  Πολλές φωτογραφίες.  Γιατί η πάντα καραδοκούσα τρόικα -ακόμα και με κυβέρνηση Τσίπρα αν έχει το θεό της- μας απειλεί,  ευθέως,  πως ακόμα και μια εθιμοτυπική επίσκεψη στα χωριά μας θα θεωρείται εφεξής τεκμήριο...


Η  Ελλάδα μας, σε κάθε περίπτωση πάντως, παραμένει ένας επίγειος παράδεισος. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε,  πως αυτή τη χώρα την ...υποδείξαμε, ακόμα  και στους θεούς του Αρχαίου κόσμου. Στεγάζοντάς τους   στον Όλυμπο... Για να την προτιμούν ακόμα και σήμερα, κατά  εκατομμύρια οι κομπλεξικοί τα καλοκαίρια, βρίζοντάς μας ακατάπαυστα τους υπόλοιπους 9 μήνες...


Γιατί ρε καθίκια μας κλέψατε τη ζωή μας;  Τι ωραία τι καλά περνούσαμε κάποτε; Που δεν μπορούσες να ξεχωρίσεις τον πλούσιο απ΄το φτωχό σ΄αυτή τη χώρα...Και ο πάσα ένας,  έπαιρνε το πρώτο αεροπλάνο να πούμε  κι όπου τον βγάλει. Ακόμα κι αν αυτός ο πάσα ένας, δεν μπορούσε να κλείσει το ντουλαπάκι πάνω απ΄τη θέση του να πούμε... Τσακίζοντας την κρατική περιουσία της Ολυμπιακής Αεροπορίας!!!

Που στο διάβολο χάθηκαν μωρέ εκείνες οι χρυσές εποχές; Της ανάπτυξης και της  ...ευμάρειας; Με δανεικά μας λένε εκ των υστέρων... Ε και;  Δανεικά ξεδανεικά,  τότε τα είχαμε όλα κυριολεκτικά στα πόδια μας!!! Ακόμα και τις αεροσυνοδούς....πολυτελείας. Αλίμονο στην ώρα κατάρα στη στιγμή....Μα τι επικολυρικές κορώνες αμολάω μωρέ; Θου Κύριε φυλακή το στόματί μου! 


Και σήμερα; Που σε είδα, που σε ξέρω σήμερα...Ακόμα και οι αεροσυνοδοί μας δουλεύουν πλέον...Και τα βράδια στις παραλίες ανάβαμε τις φωτιές μας τραγουδώντας: 
"Μια φορά θυμάμαι μ΄αγαπούσες, τώρα σιωπή" .Δεν ήξερες δε ρώταγες ορέ καθημαγμένε Έλληνα;Πάντως η χώρα μας παραμένει Η  ΧΩΡΑ για διακοπές. Για τους άλλους μόνο πλέον,  αλλά κάτι είναι κι αυτό...Ήρεμη, δεκτική, φιλόξενη. Και χωρίς αποδείξεις...Χωρίς άλλες εκπλήξεις και απρόοπτα. Όπως κάπου αλλού κι ονόματα μη λέμε... 


Ελλάδα και πάλι Ελλάδα λοιπόν...Σ΄αυτόν τον ευλογημένο τόπο,  πέτρα πιάνεις και γίνεται χρυσάφι! Ακόμα και τον Κροκόδειλο τον Σήφη στην Κρήτη ντε, τον επιστράτευσαν οι τοπικοί επιχειρηματίες,  στην υπηρεσία του τουρισμού... Εκπαιδεύοντάς τον σαν κομπάρσο,  σε ταινίες τρόμου και extreme sports...


H οικογένεια  στην Ελλάδα, αποτελούσε ανέκαθεν τον ομφαλό του κοινωνικού ιστού. Παπούδες και γιαγιάδες, επιστρατεύονται να φυλάξουν τα εγγόνια, αφήνοντας τα παιδιά τους να χαρούν τις διακοπές τους... Ευτυχώς για τα ήθη και τα έθιμα της χώρας, δεν μας επηρέασαν ακόμα  οι κουλτούρες της πολιτισμικής ...κλωτσοπατινάδας των Ευρωπαίων.  Που μόλις τα παιδιά τους κλείσουν τα 18, αποτελούν παρελθόν για την οικογένεια. Και τα εγγόνια συνακόλουθα...

Στην Ελλαδάρα μας απεναντίας, ουδέποτε αμφισβητήθηκε η φιλοσοφία: 
"Του παιδιού μου το παιδί,  είναι δυο φορές παιδί μου" Και οι Έλληνες πρόγονοι, θυσιάζονται  για τους απογόνους...
Ακόμα και την έλλειψη των φίλων των μικρών απογόνων προσπαθούν να καλύψουν,  μόλις κλείσουν τα σχολεία και οι μπόμπιρες της φαμίλιας,  ξεμείνουν από συνομήλικους. Ποια οστεοπόρωση και ποιά αρθριτικά; "του παιδιού μου το παιδί..."
Να τα λέμε κι αυτά όμως: Μόνο οι  παππούδες και οι γιαγιάδες, αποτελούν ασφάλεια των παιδιών στις διακοπές των γονιών τους. Λίγο η χαλαρή διάθεση, λίγο το ποτό, λίγο το φλερτάκι-είτε...ενδοοικογενειακό είτε και με τους ...παρακείμενους τουρίστες-   ε δεν θέλει και πολύ για  να αποσπαστεί η προσοχή των γονιών και να του  'ρθει του παιδιού κατακέφαλα καμιά αδέσποτη,  στη διάρκεια των φολκλορικών εκδηλώσεων...


Παλιά και επί...ανάπτυξης, κάμποσοι παντρεμένοι  έκαμναν ξεχωριστές διακοπές. Με όλα τα ...παρελκόμενά τους... Απ΄την ώρα που η ρημάδα η κρίση ισοπέδωσε τα πάντα σ΄αυτή τη χώρα, οι σεξουαλικές θυσίες που υποβάλλονται οι ιθαγενείς στη χώρα, είναι παροιμιώδεις.. Όλο και συχνότερα υποκύπτουν και συμβιβάζονται... Χαρακτηριστικοί κι οι διάλογοι μεταξύ ανδρών:-Φέτος θα κάνετε ξεχωριστές διακοπές με τη σύζυγο;-Α, μπα...Φέτος λέω να την  πηδηξω εγώ...

Όσοι λησμονήσατε ενδεχομένως το συζυγικό σέξ, μην απελπίζεστε...Το σεξ είναι σαν το ποδήλατο. Το μαθαίνεις μια φορά και δεν το ξεχνάς. Υπό την προϋπόθεση βέβαια να ανταποκρίνεται και το ποδήλατο!  Καλού κακού πάντως, δείτε και μερικές ενημερωτικές εκπομπές στην τηλεόραση,   για να θυμηθείτε και τα ...προθερμαντικά. 
Αν τα χρήματά σας είναι τσίμα-τσίμα, κρατήστε και κάτι στην άκρη για καμιά έκτακτη εισφορά το Φθινόπωρο!  Προτείνω λοιπόν,  να βολευτείτε σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο. Με την "κυρά" στα οικοκυριά της, ως συνήθως. Ντυμένη...καμαριέρα, έτσι για αλλαγή...  Και μπορεί  τελικά το ...συζυγικό καθήκον,  να εξελιχθεί και στη χαρά του έρωτα!!!


Το δυστύχημα για φέτος είναι πως  μειώθηκαν κατακόρυφα και οι καλύψεις των ασφαλιστικών ταμείων,  για τους δικαιούχους του κοινωνικού τουρισμού. Οι κληρώσεις άφησαν φέτος εκτός διακοπών τα 9/10 των θαμώνων των ΚΑΠΗ της επικράτειας. Εξού και οι ανάρμοστες αντιδράσεις τους, διαρκούντων των κληρώσεων.

Για τους εντός των τειχών, που δεν θα ξεμυτίσουν απ΄τις πόλεις τους, μια καλή και φθηνή λύση,  είναι τα θερινά σινεμαδάκια. Και μην ακούσω λέξη για τις παπαριές-ταινίες του ινδικού bolywond. Που αντιγράφουν με καθυστέρηση δεκαετιών,  τον παλιό καλό Ελληνικό κινηματογράφο...
Με πρώτο διδάξανατα τον Ελληνικό κινηματογράφο και τον αείμνηστο και εγκεφαλικό ηθοποιό, Θανάση Βέγγο!!!
Και τώρα φίλοι  μου, αγανακτισμένοι και μη, βάλτε στην πρίζα τον ...αυτόματο χειροκροτητή,  για να χειροκροτήσουμε αυθορμήτως την κυβέρνηση και τις...ημέρες της. Μιας και η νεοκλεγμένη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, απολαμβάνει μόνο τις μέρες του μέλιτος στην εξουσία...Γιατί από έργα; Άστα να πάνε στο διάολο! Ραντεβού τον Σεπτέμβρη!!!
Στατιστικά,  τα περισσότερα θανατηφόρα ατυχήματα γίνονται στα αστικά κέντρα και  σε μέρες όπου οι πόλεις είναι άδειες. Οι μεν οδηγοί, αναπτύσσουν υπερβολικές ταχύτητες παραβιάζοντας συχνά φανάρια και stop, οι δε πεζοί υποβαθμίσουν τον κίνδυνο... Ακόμα και θαύματα γίνονται στους άδειους δρόμους. Αίφνης βλέπεις εκ ...γενετής ανάπηρους να  παίρνουν τα πόδια τους στους ώμους κι όπου φύγει φύγει...Είναι βέβαιο ορε ασφαλιστικά ταμεία,  πως ξεσκαρτάρατε όλους τους "μαϊμού" ανάπηρους? Ή θα τους χρεωθεί κι αυτούς ο Τσίπρας?

Κράνη, όπλα, παλάσκες επώμου λοιπόν και φύγαμε για τις διακοπές μας...Α, μην το ξεχάσω: Και μια συμβουλή από επαγγελματική διαστροφή: Μην αφήνετε ποτέ σημειώματα στις σελίδες ....κοινωνικής δικτύωσης,  για τις μέρες που θα λείπετε...Γιατί τα εκμεταλλεύονται και αντικοινωνικά στοιχεία...Μήτε κι ο παπούς με την καραμπίνα , σαν φύλακας στο σπίτι είναι λύση...Και με  το που χτυπάει κάποιος την πόρτα,  βούρ στο ψαχνό κι όποιον πάρει ο χάρος....Όλοι όσοι χτυπάνε την πόρτα μας ντάλα καλοκαίρι δεν είναι από χέρι ληστές... Συνεννοηθήκαμε? 


Ακόμα δεν σας έπεισα μωρέ, να ροβολήσετε σε καμιά παραλία να βουτήξετε το ποδαράκι σας σε καμιά θάλασσα; Για τα Σαββατοκύριακα έστω; Να πλακωθείτε στα οφθαλμόρουτρα τουλάχιστον;  Άιντε, άιντε...Μια απόφαση είναι:  Ρουφάμε το στομαχάκι μας λοιπόν και βγάζουμε τον καλό μας εαυτό! Ξεκουνηθείτε! Ο Ιούλιος τελειώνει οσονούπω...Αλλά μη μείνετε εκεί, στο ρούφηγμα της κοιλιάς  μονάχα προτείνω. Να φροντίσετε να ενταχθείτε ...οικειοθελώς, στα κλιμάκια του ΣΔΟΕ, που σαρώνουν κατά το συνήθειο τους την επικράτεια το καλοκαίρι. Και να πλακωθείτε και σε άλλου είδους ....πραγματογνωμοσύνες. Αυτοί οι "τυχεροί" που βάζουνε χέρι στα στήθια κοινών θνητών και διασήμων,  τους οποίους και μακαρίζετε,  είναι εντεταλμένοι του ΣΔΟΕ. Και ελέγχουν τις φολορολογούμενες,  αν δήλωσαν την ενδεχόμενη πλαστική στήθους τους, στην τελευταία δήλωση της φορολογία εισοδήματος.


΄
Απαράβατος κανόνας για παντρεμένους: Και ιδιαίτερα, σε όσους έκαναν μέχρι σήμερα ξεχωριστές διακοπές με τις συζύγους. Και φέτος αποφάσισαν να τις πηδήξουν αυτοπροσώπως κατά τα προηγούμενα: Στις όποιες κοινές διακοπές μας τέλος πάντων, δεν παραμελούμε ποτέ το έτερον ήμισυ. Το οποίον  ισούται ενδεχομένως με τα τρία τέταρτα του οικογενειακού εκτοπίσματος. Τουλάχιστον εμφανώς δεν το παραμελούμε....
Αν την "κάνετε" με μηχανή, μπορεί να πετύχετε στο δρόμο και την Γερμανική τηλεόραση.Δίκην κατασκόπου...Που την έστειλε η Μέρκελ, να πάρει πλάνα. Για να αποδείξει ντεμέκ, πως  είμαστε μονίμως σε διακοπές. Τελείωνοντας τη συνέντευξη,  προσοχή στην... επανένταξή σας  στο δρόμο. Κάποιοι Γερμανοί ξέρετε, μας προτιμούν νεκρούς! 
Ξεκουνηθείτε είπα: Έχετε όλο τον καιρό δικό σας από Σεπτέμβρη και με τα πρωτοβρόχια,  να μελαγχολήσετε απεριόριστα. Με τους εκατόνχειρες που θα αμολύσει εκ νέου η τρόικα, με χορηγό επικοινωνίας το ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη φορά, να είστε σίγουροι,  να μας ξεπετσιάσουν, παίρνοντάς μας και την...επιδερμίδα! Γιατί τα σώβρακα, μας τα κατέβασαν -επί Σαμαρο-βενιζέλων- με τα άπειρα φορολογικά πολυνοσμοσχέδια. 

Για το τέλος,  σας έχω και ένα (άσχετο);  διαφημιστικό μήνυμα: Τέρμα πια οι φωνές της γυναίκας σας για το... κατούρημα του καπακιού της τουαλέτας...Αδέρφια σωθήκαμε! Ήρθε το ...αναδιπλούμενο καπάκι. Ως εκ τούτου μπορούμε να καταθέσουμε εμείς οι ...πολύ σκληροί άντρες επικρατείας, την σχετική αίτηση διαζυγίου...

Τιμωρώντας παράλληλα την σύζυγο και αφήνοντας την χωρίς διακοπές.  Χάρις στο πτυσσόμενο καπάκι της τουαλέτας. Κι άστην να βουρλίζεται και να δροσίζεται...Στην πεντακάθαρη τουαλέτα του σπιτιού της...Ε μα πιά...Ήμουνα νιός και γέρασα, μ αυτές τις ιδιοτροπίες της μέσης Ελληνίδας νοικοκυράς.

Σηκωθείτε από ντιβάνια, καρέκλες καναπέδες και βούρ στο μύθο...ΤΩΡΑ! Και μην  εγκλωβίζεστε στον άλλο μύθο: Φαί ή ύπνος...Μύθο που μας αποκοιμίζει ανενεργούς μέσα στη μίρλα.Ζήσε το μύθο της Ελλάδας  Ελληνάρα. Γιατί αν μείνεις στο σπίτι σου,  ακούγοντας  τα δελτία ειδήσεων,  στο τέλος θα το πιστέψεις κι ο ίδιος πως πρέπει να βάλεις φτερά στον πισινό σου! Για να αυξήσεις ντεμέκ την ...παραγωγικότητα.


Στην ευλογημένη αυτή χώρα η μακρινότερη παραλία από οποιοδήποτε χωριό σκαρφαλωμένο στα μεσοράχια των οροσειρών, απέχει το πολύ 105 χιλιόμετρα...Γι αυτό μας ζηλεύουν. Αμολυθείτε λοιπόν σε μια παραλία,  για να αθληθείτε πραγματικά. Κι αφήστε κατά μέρος τις οφθαλμαπάτες. Δεν ταιριάζουν στο ταμπεραμέντο αυτής της ράτσας γαμώτο μου!

Γιατί αν περιμένετε να σας πέσει το τζόκερ και να πατήσετε ένα κουμπάκι στο τηλεκοντρόλ, αλλάζοντάς τα όλα  όλα γύρω σας -αλά Παπανδρέου κάποτε- μάλλον ματαιοπονείτε! Όπως κι ο Παπανδρέου επί 2 χρόνια  άλλωστε! Παρερμηνεύοντας την εντολή των ιθαγενών  σοσιαλιστών: "Γιώργο άλλαξέ τα όλα". Υπακούοντας στην- κατά σύμπτωση- ίδια ακριβώς εντολή των δανειστών: "Γιώργο άλλαξέ τα όλα" με μια προσθήκη: "μα προς το χείριστον"! 


Ευτυχώς που ο λαός,  δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά και κρυπτοδεξιά -μέσω ΠΑΣΟΚ- εσχάτως!!! Και οργανώνεται και νικά. Και μην ακούσω ντάλα καλοκαίρι,  άλλες μ@λ@κίες,  πως ο ΣΥΡΙΖΑ  θα κατεδαφίσει μονομιάς το συστημικό οικοδόμημα,  που έχτισαν γενιές και γενιές ντόπιων δανειστών και συμφερόντων πίσω...Με ποιά προσόντα ορέ συ Αλέξη,  θα το  παίξεις mr ...Zega, απειλώντας ένα διατηρητέο οικοσύστημα. Μη μου πεις με τον Τσακαλώτο και τον Χρυσόγονο γιατί τα βρήκαμε τα λεφτά μας!!!Είσαι σίγουρος πως διαθέτεις τα σωστά πυρομαχικά στην φαρέτρα σου? Και είσαι βέβαιος πως κατέχεις εξ αδιαρέτου και την τεχνική της σωστής γόμωσης? Και με ποιόν πυρπολητή  μωρέ Αλέξη,  κούνια που σε κούναγε? Τα συστημικά οικοδομήματα Αλέξη μου, δεν κατεδαφίζονται από τη μια μέρα στην άλλη. Απλά παρκάρουν παραπέρα. Ελαφρώς τραυματισμένα, και ανασκουμπώνονται...Το τελευταίο που περιμένω να ακούσω πάντως....

Καλώς-κακώς μας μπόλιασες την ιδέα,  πως με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ,   η φτωχή Ελλαδίτσα θα είναι αυτή που  ...θα πηδήξει και θα ταρακουνήσει συθέμελα,   ολόκληρο το παγκόσμιο οικονομικό στερέωμα. Μόνο για τέτοιες οικονομικές επιτυχίες πήραμε την ψυχολογική μας ντόπα...Αν  πάντως υποψιαστώ,  πως από Σεπτέμβρη και μετά........θα φιγουράρουμε και θα διαφημιζόμαστε  στα λεωφορεία των καπιταλιστών,  ως παράδειγμα προς αποφυγή, μα ολάκερο το 12θεο,  και την Αγία Κερατέα εξ αδιαρέτου, σε... έστειλα από εκεί που ήρθες...Μα ο Σεπτέμβρης αργεί ακόμα...Μα άσε κι εμένα,  να ρίχνω τα τροχιοδεικτικά μου!!!Μη χαλιόμαστε και στις διακοπές μας λοιπόν  απ΄τα τώρα...Επιμένω:  Η πιο μεγάλη απόσταση από την πιο απομακρυσμένη ελληνική στεριά προς τη θάλασσα,  είναι μετά βίας,  105 χιλιόμετρα λένε οι στατιστικές.  Δυο τσιγάρα δρόμο, που λέει κι η λαϊκή μούσα... 
Παρατήστε τον  υπολογιστή σας  στις... αράχνες. Να κάνουν κι εκείνες  τη δουλειά τους.  Μην απολυθούν κι αυτές στην τελική,  σαν αργόσχολες...
Ε, μα φοβήθηκε το μάτι μου μ΄αυτούς τους αργόσχολους και υπεράριθμους πια!Κι ύστερα, καβαλάτε το αυτοκίνητο και  σταματάτε να το πλύνετε σε ένα  ειδικά ...επιλεγμένο πλυντήριο... Και μη γκρινιάζετε για τα...έκτακτα έξοδα...Πως θα έχετε καλύτερη οπτική επαφή ρε αθεόφοβοι,  στα αξιοθέατα, με ένα βρώμικο αυτοκίνητο ντε; Η καλή η μέρα απ΄το πρωί φαίνεται λέμε...

Οδηγώντας πάντα  προσεκτικά. Και αποφεύγοντας τα προσπεράσματα αυτοκτονίας στο δρόμο...Και ξέρω τι σας λέω...Ήμασταν  που ήμασταν αφ΄...εαυτών εγωιστές και αναρχικοί  στο δρόμο,   μέχρι που μας πλάκωσε κι η εισαγόμενη μαφία  από όλες τις χώρες της οικουμένης...Και κάναμε μπίγκο.


Τα μάτια μας 14  στο δρόμο λοιπόν. Κι επειδή-ως συνήθως- στα τροχαία ατυχήματα, φταίνε πάντα οι απέναντι, προσοχή στους απέναντι λοιπόν. Που μπορεί να την πέσουν για ύπνο...Απ΄την παραγωγικότητα της 24ωρης οδήγησης χωρίς διάλειμμα.Κι όταν λέμε προσοχή στους απέναντι, δεν εννοούμε καλά και σώνει τους οδηγούς μόνο... Στο δρόμο υπάρχουν και οι αστάθμητοι παράγοντες... Ελλείψει χρημάτων και συρματοπλεγμάτων στις εθνικές οδούς ταχείς κυκλοφορίας.

Μ΄αυτά και με άλλα, τερματίζεται κι ο Ιούλιος.  Και όσες αγορές  επένδυσαν στην καταστροφή του περιβάλλοντος από τα φέτος,  αρχίζουν να τις ζώνουν τα μαύρα φίδια. 


Απεναντίας χαράς ευαγγέλια για τις Αμερικανικές τράπεζες που εξέδωσαν τα CDS, ασφαλίζοντας τον πλανήτη γη από την καταστροφή του! Βρε πως βγάζει κάποιος κόσμος το ψωμί του!!!

Κάτι πήγε να γίνει  βέβαια εκεί κατά τα μέσα τα μέσα του μήνα,  με καταιγίδες και τυφώνες αλλά σε μερικές μέρες κόπασαν κι αυτά τα ....στημένα φαινόμενα. 


Κατά πως πάμε, στο ανθρώπινο είδος  κατ΄αποκλειστικότητα τελικά,  θα ανήκει η ύψιστη χαρά και τιμή να αφανίσει με το πάσο του τον πλανήτη και βήμα-βήμα, μέσα από τις ...ελεγχόμενες κλιματικές του αλλαγές! 
Η μόνη συντέλεια που καταγράφηκε με συνέπεια κι αυτόν τον μήνα βέβαια, ήταν η οικονομική συντέλεια του Έλληνα. Το ...πτωχευτικό  του δίκαιο που κέρδισε με το...σπαθί του,  τις αποφάσεις και τη βούλα της δικαιοσύνης και των δικαστηρίων, δυστυχώς δεν αναγνωρίστηκε και αυτό το καλοκαίρι από τον λήσταρχο:  εφορία! 

vasvel

ΤΟ ...ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΚΑΖΑΜΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΗΝΩΝ του 2015.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2015:
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2015:
ΜΑΡΤΙΟΣ 2015:
ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2015:
ΜΑΪΟΣ 2015:
ΙΟΥΝΙΟΣ 2015:
ΙΟΥΛΙΟΣ 2015:
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2015:
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2015:
http://vavelhaber.blogspot.gr/2014/12/2015_21.html
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ
http://vavelhaber.blogspot.gr/2014/12/2015_24.html
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2015:
http://vavelhaber.blogspot.gr/2014/12/2015_97.html

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2015:
http://vavelhaber.blogspot.gr/2015/01/2015.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου