Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

ΚΑΖΑΜΙΑΣ 2015: ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

ΚΑΖΑΜΙΑΣ: IΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2015

Προβλέψεις  του μήνα

Ο καζαμίες, αποτελούν χρόνια τώρα,  πολιτισμικό γεγονός για την κουλτούρα του τόπου. Ο "ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" εξασφάλισε και δημοσιεύει, έναν πρωτότυπο και σπαρταριστό καζαμία,  με τα γεγονότα που θα μας προκύψουν το 2015. Μέσα σε 12 αναρτήσεις θα αποκαλυφθούν τα ...μερομήνια της ιστορίας μας. Εγκαίνια σήμερα με τις προβλέψεις του ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ του 2015. Κι όποιος αντέξει...







Με τα πολιτικά τους  διαγγέλματα,  δύο ώρες πριν από  τη νέα χρονιά,  Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έταξαν στον Ελληνικό λαό,  τη λήξη των κακουχιών και της μιζέριας.






Μεταξύ των άλλων ο Α. Σαμαράς στο διάγγελμά του -ανεξάρτητα με το τι είπε- υπονόησε πολλά και τα σκιτσάραμε:


"Παραλαμβάνοντας πριν από τρία χρόνια μια χώρα και μια οικονομία, σε κατάρρευση,  μεταρρυθμίσαμε  σταδιακά  τον πικρό καφέ της παρηγοριάς, σε καφέ της ελπίδας. Και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν ΣΥΡΙΖΑ και σε κανέναν Τσίπρα να ξαναγυρίσει τη χώρα στο  χθες.  Και να τα κάνει κυριολεκτικά @ωλο"


Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ  -ανεξάρτητα με το τι είπε- ο Α. Τσίπρας υπονόησε πολλά  και τα σκιτσάραμε:

"Αφού οι στυλοβάτες του μνημονίου κράτησαν τη χώρα και τους πολίτες κυριολεκτικά στα τέσσερα,  επί τέσσερα και βάλε χρόνια, επανέρχονται σήμερα επαναλαμβάνοντας τους εαυτούς τους, τάζοντας  στο λαό,  ακόμα και του πουλιού το γάλα. Οι πολίτες όμως τους πήραν χαμπάρι. Οι ...γαλατόπιτες και τα μαγικά καθρεφτάκια,  δεν πείθουν πλέον, ούτε  τους Ινδιάνους". 



Το ΠΑΣΟΚ κι ο Ευάγγελος Βενιζέλος, δεν το θεώρησαν σκόπιμο να απευθύνουν διάγγελμα φέτος. Μην ξέροντας προς τα που να ζυγοσταθμιστούν: Να μιλήσουν ως συγκυβερνήτες της Κυβέρνησης Σαμαρά,  ή μήπως να μιλήσουν ως συγκυβερνήτες της αυριανής κυβέρνησης του Συριζα? Οι μονοχαφάηδες!!! Μιας και κυβέρνηση χωρίς τις όποιες τσόντες του ΠΑΣΟΚ, δεν θα νοείται εφεξής στη χώρα. "Τελικά το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ιδεολογία. Επάγγελμα είναι. Και οι Πασόκοι δεν είναι κυβερνητικοί εταίροι...Θαμώνες όλων των κυβερνήσεων είναι." τους κατηγορούν οι πολιτικοί τους αντίπαλοι... Με προεξάρχοντες τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Το κυβερνητικό ρήγμα,  είναι πλέον αγεφύρωτο. Και πριν καλά -καλά ξημερώσει η νέα χρονιά. 

Το πιο "πιασάρικο" διάγγελμα πάντως, ήταν το διάγγελμα του Γ.Γραμματέα του ΚΚΕ  Δ. Κουτσούμπα.  Ο οποίος υποσχέθηκε μονοκοντυλιά, την επαναφορά όλων ανεξαιρέτως των επιδομάτων,  που η ρουφιάνα η τρόικα κατάργησε μέσα σε μια νύχτα:




TOP TEN  ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΔΕΚΟ 







10 – Επίδομα προθέρμανσης αυτοκινήτου (ΟΤΕ) 690/μήνα. Το δικαιούνται  420 άτομα.




09 – Επίδομα πλυσίματος χεριών (ΟΣΕ) 420/μήνα.  1987 τυχερά  άτομα θα το ξαναλάβουν.





08 – Επίδομα προπέλας (Λιμενικό) 840/μήνα.  653 λιμενικοί,  δικαιούνται αυτό το επίδομα.







07 – Επίδομα κεραίας (ΗΣΑΠ) 1120/μηνα
 Θα το απολαμβάνουν κάθε μήνα, 329 άτομα.



06 – Επίδομα μεταφοράς φακέλου (Δημόσιο)....


...ύψος: 290/μήνα. Δικαιούχοι  6800 δημόσιοι υπάλληλοι.

05 – Επίδομα παραλαβής – παράδοσης λεωφορείων.  450/μήνα. Εξαιρούνται οι νταλικέρηδες του ιδιωτικού τομέα.


Θα το νέμονται  ανελλιπώς,  1100 άτομα που δραστηριοποιούνται στα μέσα μαζικής μεταφοράς.







– Επίδομα έγκαιρης προσέλευσης (ΕΘΕΛ) 310/μήνα.  1790 εργαζόμενοι,  θα επιβραβεύονται κάθε μήνα αν προσέρχονται εγκαίρως στην εργασία τους.








03 – Επίδομα αποτελεσματικότερης διεκπεραίωσης υποθέσεων (Υπουργείο Δικαιοσύνης) Στα 595/μήνα ανέρχεται αυτό το επίδομα. Και θα δίνεται σε απροσδιόριστο αριθμό δικαστικών,  που θα ξεκαθαρίζουν τις χρονοβόρες εκκρεμότητες της δικαιοσύνης,  με συνοπτικές διαδικασίες.





02 – Επίδομα Φαξ (ΔΕΗ) 870/μήνα.  657 υπάλληλοι, δικαιούνται αυτό τα ανθυγιεινό και γεμάτο επικινδυνότητα επίδομα.
και στην κορυφή...


01 – Ετήσιο επίδομα χρήσης του κυλικείου.  Παρότι η χρήση των εστιατορίων των εγκαταστάσεων είναι δωρεάν (Όμιλος Ελληνικών Πετρελαίων) 120/μήνα. Δικαιούχοι: Όλο το προσωπικό των ΕΛΠΕ !!







Οι φήμες πάντως,  που θέλουν το ΚΚΕ,  να τάζει την .... αποκατάσταση και πληρωμή του ημερομισθίου,  σε μεμονωμένους αλλά.... αποπροσανατολισμένους... Συριζαίους απεργούς που εναντιώνονται έμπρακτα στο κράτος, διαψεύδονται. Το μέτρο, θα ισχύει για όλους τους απεργούς. Όπως συνέβαινε επί Καραμανλή του νεότερου: κατά την διακυβέρνηση του οποίου,  ουδείς υπουργός διανοήθηκε να περικόψει το ημερομίσθιο των απεργών. Ένα μέτρο που ευνοεί, τρία εκατομμύρια απεργούς στην κάθε τους κινητοποίηση...





Με τον μέσο Έλληνα πάντως,  να προσπαθεί με κάθε τρόπο να περάσει το ποτάμι, σχεδιάζοντας και ξανασχεδιάζοντας,  τους τρόπους της  επιβίωσής του,   ανατέλλει στην Ελλάδα το νέο έτος. Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο πρωθυπουργός εξάλλου,  το έκλεισε με τη ρήση του Κοέλιο: "Αν κάτι το θέλεις πολύ, ακόμα και το σύμπαν συνωμοτεί μαζί σου για να το πετύχεις" 





Μόνο που στην περίπτωση του έρμου του  Έλληνα υπήκοου,  τα δικά του "θέλω",  (βλέπε:  διαγραφή του χρέους λόγου χάριν) συγκρούστηκαν  μετωπικά με " τα θέλω" και το σύμπαν των δανειστών.  Δανειστών που πείσθηκαν από την συγκυβέρνηση,  πως το χρέος είναι βιώσιμο.  Απαιτώντας  πλέον  την αποπληρωμή των δανεικών,  μέχρι κεραίας. Εντελώς φυσιολογικά λοιπόν, από τις παραμονές κιόλας του νέου έτους, έγινε της πουτ@ν@ς με την σύγκρουση του σύμπαντος κόσμου.






Ε ρε κάποιες δεκαετίες πίσω, γλέντια που κάμναμε τέτοιες χρονιάρες μέρες!!! Πηγαίναμε στο σούπερ μάρκετ και ...κατεδαφίζαμε ολόκληρο το ράφι. Προσγειώνοντάς το στο γιορτινό μας καλάθι...



Και τώρα; Άντε τώρα να ζήσεις τη δική σου ζωή και όχι τη ζωή κάποιου ...άλλου που μέχρι χθες-υποτίθεται- πως ζούσες, προσπαθώντας να φτιάξεις αυγά... τηγανητά με τις πορδές!!!Το γ@μώτο είναι πότε ακριβώς  ζούσαμε τις ζωές άλλων: Τότε ή τώρα;

Και με τους κυβερνήτες σου να προσπαθούν να σε πείσουν  από τα κανάλια και τις εφημερίδες της...κυβερνήσεως, πως ο χειρότερος εχθρός σου, είναι ο...καταναλωτικός εαυτός σου! Ο χθεσινός εαυτός σου! 


Σκάσε και χειροκρότα  λοιπόν πατριώτη. Και κάνε μια προσομοίωση των παλιότερων ρεβεγιόν,  κάτω από τις νέες οικονομικές συγκυρίες!  Αλλά στην κουζίνα του σπιτιού σου αυτή τη φορά! Και γλέντα το με την ψυχή σου. Γιατί κατά πως πάμε, του χρόνου τα πιάτα θα είναι πλαστικά: Για να μη σπάνε....



Όσα Ελληνόπουλα -εντός Ελλάδος- περίμεναν ως τα Φώτα  τον... αποπροσανατολισμένο Άη Βασίλη και τα δώρα του, κι ο Άγιος ακόμα δεν τα επισκέφθηκε,  ας το πάρουν πια απόφαση:  

Κι ας παρηγορηθούν στην ιδέα,  πως πολλά από τα ιθαγενή Ελληνόλπουλα τα "έφτυσε" ο Άγιος ,προτιμώντας  να επισκεφθεί τα συμπατριωτάκια τους της διασποράς.  Που ζούν ...αυτοεξόριστα, στα χιονοσκέπαστα σαλέ της Ελβετίας! Μέσα στις κακουχίες! Κι εκείνα,  του τα πήραν όλα! Ακόμα και τα σώβρακα! Οπότε, που δώρα για τα Ελληνόπουλα της γενέτειρας! 
Εκτός κι αν επικράτησε ...συνωστισμός   ανήμερα πρωτοχρονιά, από original Aγιοβασίληδες και από...Αγιοβασίληδες "λαμόγια" στις καμινάδες. Αν πάντως αντί για δώρα, κάποιοι  κάτω από το δέντρο μας,  δεν βρούμε μήτε το... δέντρο στη θέση του το άλλο πρωί, μην τα φορτώσουμε άδικα όλα στο Άγιο...Κι ούτε σε καμιά άλλη ...εθνότητα συνελλήνων που κάνει πρωταθλητισμό στη χώρα με τις ληστείες...Εντάξει;




Τα φετεινά Θεοφάνεια ωστόσο, είναι φτωχότερα από κάθε άλλη φορά. Ακόμα και τα περιστέρια των φώτων,  στα κεφάλια του κάθε προύχοντα προσγειώνονταν ....εθιμοτυπικά. Όπως πριν από μερικά χρόνια,  όπου "το πνεύμα εν είδη περιστεράς"  πάρκαρε στο κεφάλι του Καρατζαφέρη!!! Κατά τη διάρκεια της τελετής του Αγιασμού των υδάτων στον Πειραιά.


Και η μεν περιστερά κάποτε την... έκανε, αλλά το πνεύμα -κατά τη γνώμη του ίδιου- παρέμεινε εντός της κεφαλής. Και μας το πουλούσε με τη σέσουλα, με χορηγούς επικοινωνίας τα πλούτη  του. Ώσπου... ο Καρατζαφέρης,  έπεσε στο λάκκο  στον οποίο έσκαβε ανενόχλητος για χρόνια και  για όλους τους άλλους... Ενώ η αγέρωχη περιστερά,  επανέκαμψε επί του βόθρου. Μα για να ...κοπρίσει  τα υποκείμενα εντός του βόθρου αυτή τη φορά...Ο πρόεδρος πλέον είναι πλέον off. Σιορ Γιώργο,  συγνώμη που σ΄αγάπησα πολύ...Εσύ, μ΄αγάπησε λιγουλάκι μωρέ;

Με τη "σούμα" των 180 βουλευτών να μη βγαίνει στον Σαμαρά,  για την ανάδειξη προέδρου της Δημοκρατίας και το τοπίο να μυρίζει εκλογές,  στην  κοινοβουλευτική ομάδα του συγκυβερνώντος ΠΑΣΟΚ λανσάρονται κάτι περίεργα ταχυδακτυλουργικά τρύκ.  Και καταγγέλλονται σιγά-σιγά,  τα μέτρα του ψηφισθέντος από τον Νομέμβριο του 2014 ακόμα προϋπολογισμού. Προϋπολογισμού,  που υπερψηφίστηκε και από τους συγκυβερνώντες  βουλευτές του ΠΑΣΟΚ,  βεβαίως βεβαίως.
Ο Αγωνιστής νυν πρόεδρος ωστόσο, αναβαθμίζοντας εσχάτως  τον και τον ίδιο  ίδιο ...100ετή κίνδυνο,  προερχόμενο από την ίδια και ίδια  πάντοτε  γείτονα Τουρκία,  δηλώνει πως διατίθεται οικειοθελώς,  για παράταση της θητείας του,  για δύο εισέτι χρόνια.  Και ετοιμάζεται για την νέα του  αντίσταση... Όντας ο μόνος Έλληνας που συμπληρώνει 80 χρόνια ενεργού αντιστασιακού βίου: (5 ετών στην εθνική αντίσταση  και στα 85 του... τουρκοφάγος)





Ο ΣΥΡΙΖΑ, διαβλέποντας την Συνταγματική "εκτροπή", στέλνει στο προεδρικό μέγαρο την βουλευτη του κ. Κωνσταντοπούλου που απειλεί με απεργία πείνας μέχρις εσχάτων.  Στα κάγκελα του προεδρικού μεγάρου,  σκαρφαλώνει εξ ...αδιαιρέτου και  η Ραχήλ Μακρή,  δίνοντας από κοινού  των αγώνα της. Έτσι, οι ευσεβείς πόθοι των συστημικών πολιτικών, για διαιώνιση του νυν προέδρου στο νεοκλασικό του παλάτι,  δεν τελεσφορούν.

Η "κρυφή" ατζέντα  των δανειστών εστιάζεται πλέον  στη μείωση των συντάξεων,   στο ύψος της οικονομικής ευρωστίας των ταμείων. Τουτέστιν: Έχουμε, δίνουμε δεν έχουμε, π@π@λ@!  Επιβάλλοντας και τις απολύσεις, χωρίς αποζημιώσεις,  στον ιδιωτικό τομέα κι άλλα τέτοια φολκλορικά και απολύτως βλαπτικά για την εργοδοσία. Η πιο διαδεδομένη ειδικότητα εργαζόμενου στη χώρα πλέον,  είναι η ειδικότητα του εθελοντή και άμισθου εργαζόμενου...


Στο δεύτερο δεκαήμερο του μήνα, οι δημόσιοι υπάλληλοι καλούνται και  περνάνε σε δυάδες, τα  τεστ... αξιολόγησης   του ΑΣΕΠ.   Και στο τέλος,  διατηρεί τη θέση του, ο ένας απ΄τους δύο!!!



Αν  στο μεταξύ δεν συμβεί κάποιο....τυχαίο ατύχημα στον έναν από τους δύο και προκάμουν να φτάσουν κι οι δύο,  ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής ...




Στους ...αποτυχόντες του ΑΣΕΠ πάντως, παραδίδονται  δωρεάν μαθήματα υποκριτικής.  Από τους πτωχεύσαντες αλλά και ανανίψαντες αδερφούς Ιρλανδούς.  Για το  αλά greca , ριμέϊκ της ταινίας: "Άντρες έτοιμοι για όλα!"







Νιόπαντρα μα και ...παλαιόπαντρα  ζευγάρια, που περιμάζεψαν στο σπίτι απ΄τα γηροκομεία αμφότερες τις πεθερές χάριν των συντάξεών τους, θα υποστούν άλλη μια μείωση των ...οικογενειακών εισοδημάτων τους.
Μετά και την απόφαση των δανειστών  που προβλέπει, μια και μόνο σύνταξη ανά νοικοκυριό. Εφεξής λοιπόν  θα δίνεται  ολόκληρη,  η μία μόνο απ΄τις δύο συντάξεις στην μία και μόνο  συμπεθέρα! Η δεύτερη, αν δεν διαθέτει κάποιους άλλους οικονομικούς  πόρους,  θα οδηγηθεί με συνοπτικές διαδικασίες ενώπιον της επιτροπής ευθανασίας, που συστήθηκε για αυτό το σκοπό,  σε κάθε ενορία της επικράτειας!



Η διακριτική ευχέρεια της απόφασης πάντως, αφέθηκε -όπως πάντα- από τους δανειστές μας,  στην κυβέρνηση. Η οποία και μετέθεσε με τη σειρά της, το βάρος της απόφασης στους...οικείους των συμπεθέρων! 







Μέχρι τώρα η κυβέρνηση, οραματιζόταν τον φιλικό διακανονισμό μεταξύ των συμπεθέρων... Στο διπλανό βίντεο μια χαρακτηριστική αντίδραση συμπεθέρας που παίρνει την τελευταία της σύνταξη,  εναντίον της άλλης συμπεθέρας που θα συνεχίσει να την εισπράττει!!!




"Και μήτε ψ..... στον κ.... μας" που λέει και η παροιμία!

Και για όσους βιάστηκαν να βάλλουν γράμματα στις... τελίτσες, ευτελίζοντας προβοκατόρικα,  το μνημειώδες ετούτο έργο του καζαμία,  (ενώπιον του οποίου σημειωτέον, υποκλίνεται όλη η αρχαιοελληνική μαντεία,  από Κάλχα μέχρι...Τειρεσία)  εγώ ο συντάκτης,  συνιστώ απλά ψυχραιμία...







Μήτε ψύλλος στον κόρφο μας!!!  είναι η ολοκληρωμένη εκδοχή της παροιμίας...





Τέτοιες μέρες, η σκέψη μου ξεστρατίζει  με συμπάθεια και στον έντιμο Έλληνα... φοροφυγάδα! Που αγόρασε κι ένα σκαφάκι κάποτε, για να το μισθώνει -ντεμέκ-σε ...τουρίστες.   Και τώρα; Τώρα  αναγκάζεται   ο ίδιος να νοικιάσει ...όρκες φάλαινες να του το βυθίσουν... Ελέω τεκμηρίων. Τα περισσότερα σκαφάκια πήγαν αύτανδρα. Εξ ...αδιαιρέτου με τους λαθρομετανάστες στα αμπάρια τους.
Κι άντε τώρα, να κάνεις θαλάσσιο σκι, χρησιμοποιώντας μονάχα την ποδο-δύναμη. Των δικών σου ποδιών.  Κουράγιο ...έντιμε φοροφυγάδα.  "Πάλι με χρόνια με καιρούς" που λέει και το δημοτικό μας τραγούδι...


Η κατρακύλα του Έλληνα μεσοαστού δεν έχει τέλος: Κατά πως τα πήρε όλα σβάρνα το Υπουργείο Οικονομικών,  ξεσκίζοντας τον κόσμο στους φόρους της ιδιοκατοίκησης, στους δρόμους της Αθήνας βλέπουμε και τους πρώτους ...άστεγους με τις πόρσε  ,  να κουβαλάνε τα στρώματά τους, ψάχνοντας παγκάκι για να απαγκιάσουν τις νύχτες!!! Απαπαπα!


Μόνη παρηγοριά -και αντίσταση ταυτόχρονα-  είναι το επικαιροποιημένο σουξεδάκι της τουρκοκρατίας: "Ξύπνα καημένε μου ραγιά, ξύπνα και μη κοιμάσαι πια." Που δονεί από άκρου εις άκρον,  τα σκυλάδικα της επικράτειας,  τις κρύες νύχτες του χειμώνα! 






Κάντε ειρήνη μωρέ....Κι αν είναι να κάνετε πόλεμο, κάντε τον τουλάχιστον με λουλούδια το κέρατό μου! Με το τιμολόγιό τους με το ΦΠΑ τους και με τα όλα τους!!!








Ή έστω,  αν δεν γίνεται να τον αποφύγουμε,  πλακωθείτε τουλάχιστον στον πόλεμο με σαμπάνιες.  Οι έχοντες και κατέχοντες! Προς τέρψιν των  ογκόλιθων της πίστας και των ιερών τεράτων της μουσικής!!!Σαμπάνιες με το τιμολόγιό τους με το ΦΠΑ τους και με τα όλα τους ωσαύτως!!!







Με καμία....κυβέρνηση πάντως  δεν θα ήθελα να ήμουν σερβιτόρος,  σε καλλιτέχνες αυτής της περιωπής! Ανοίγοντας βιαστικά,  τα 64 κιβώτια με τις σαμπάνιες,  μέχρι ότου οι... αοιδοί να ολοκληρώσουν το πρόγραμμά τους! Με τα εργατικά ατυχήματα να καραδοκούν...Δεν είμαστε για εργατικά ατυχήματα το κέρατό μου,  με τόσους και τόσους ανασφάλιστους εργαζόμενους τριγύρω....



Μα που στο διάολο,  είναι κι εκείνα τα γ@μημέν@ τα πετρέλαια της...υφαλοκρηπίδας μας το κέρατό  μου; Πολύ αργούμε, πολύ αργούμε, για να γίνουμε όλοι μας σεϊχηδες.  Εγκαινιάζοντας  τον πολιτισμό των Αράβων σείχηδων συναδέλφων,  στα πολιτιστικά κέντρα της χώρας.  Κατά πως μετάλλαξε  και τα σκυλάδικα, στο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ,  ο  αείμνηστος Ευάγγελος Γιαννόπουλος...
Οι προβλέψεις για τον τουρισμό δεν εξελίσσονται κατά το σχέδιο, με την  ανεργία στον κλάδο  να φορτώνει. Ελλείποντος και του Καρατζαφέρη από το προσκήνιο, η Νέα Δημοκρατία εντέλει τον Άδωνι Γεωργιάδη να συνθέσει  πρόγραμμα εργασιακής ....εφεδρείας,  των λαθρομεταναστών. Μα οι Έλληνες άνεργοι αρνούνται να πλένουν αυτοκίνητα στα φανάρια...
Φοιτητές της πολυτεχνικής σχολής του Α.Π.Θ. πατεντάρουν έναν υαλοκαθαριστήρα-σφουγγαρόπανο κι έτσι τα αυτοκίνητα,  δεν χρειάζονται πια τις υπηρεσίες των λαθρομεταναστών. Η πατέντα, χρηματοδοτείται από τον ΟΠΑΠ και το "ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ" με τον οδηγό να μπορεί ταυτόχρονα να τζογάρει -μέσω  κινητού τηλεφώνου- και  οδηγώντας.

Υπό την κατακραυγή της αριστεράς, οι πιο νταβραντισμένοι λαθρομετα-νάστες , προσλαμβάνονται προσωρινά  στο μουσείο της Ακρόπολης. Για να σηκώνουν τους κίονες, όταν οι αρχαιολόγοι του μουσείου  καταπιάνονται με την συντήρηση των μαρμάρων.






 Κι ας συνεχίζει το χαβά της, η ανθελληνική και διεστραμένη Γερμανική εφημερίδα BILD...Επιμένοντας να πουλήσουμε την Ακρόπολη και τα νησιά μας...








Με το βρετανικής εμπνεύσεως πρόσχημα,  πως τα μνημεία του αρχαιελληνικού πολιτισμού κακοσυντηρούνται. Ενώ στα χέρια των δανειστών, θα τύχουν πολύ καλύτερης συντήρησης...





  Για την υποστήριξη της επιχειρηματολογίας της  μάλιστα  η BILD, δημοσιεύει και μια  αφίσσα,  της κρυφής ατζέντας  του κόμματος των Εθνικιστών,  που προαναγγέλει την σκληρή τιμωρία των ...κηπουρών υπουργών  του ΠΑΣΟΚ, που έφεραν τη χώρα σ΄αυτό χάλι...

Από το ...ανθρωπιστικό αυτό αδιέξοδο,  ευτυχώς,  μας γλιτώνει ο Άδωνις. Με την πλήρη  εργασιακή ένταξη των λαθρομεταναστών. Και τα πρόσθετα bonus τους. Οι  λαθρομετανάστες λοιπόν  που θα διακριθούν στους χώρους της εργασίας τους , θα παίρνουν ως πρόσθετο μπόνους από τον Άδωνι και  εισιτήρια διαρκείας,  για τους στημένους αγώνες της Β' Εθνικής κατηγορίας. 
Ενώ εκείνοι οι λαθρομετανάστες,   που θα εργαστούν με αυταπάρνηση για τη σωτηρία της δεύτερης πατρίδας τους,  θα δικαιούνται εισιτήριο πρώτης θέσης,  στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού του Υπουργείου Εργασίας!   Με πεντηκονταετίας ρωσικά επιβατηγά αεροσκάφη τύπου "τουπόλεφ" που δεν έχουν συντηρηθεί την τελευταία δεκαετία.


Με την ανεργία, ιθαγενών και λαθρομεταναστών εξ αδιαιρέτου,   κολλημένη   στο 28% στη χώρα και τους μακροχρόνια άνεργους, να μετατρέπονται σε ...μακραίωνες άνεργους, οι παραγωγικότεροι των Ελλήνων παίρνουν το δρόμο της ξενιτιάς. Μα τα βαρυφορτωμένα μεταφορικά μέσα, δεν σταματούν...




Όσοι παίρνουν των ομματιών τους, επαρκώς εκπαιδευμένοι στην πατρίδα σε μισθούς πείνας και έτοιμοι για όλα,  στα παγκόσμια σκλαβοπάζαρα εργασίας, αναδεικνύουν γρήγορα το δαιμόνιο της ράτσας.



Το πείραμα της Κινεζοποίησης και των Ευρωπαίων εργαζόμενων,  που ξεκίνησε πρωτοπορικά από την Ελλάδα, αποδίδει ήδη  θεαματικούς καρπούς. Στην υγειά  των νέων οικονομικο/πολιτικών εργοδοτών τους.



Ταυτόχρονα, αρχίζει και η αθρόα εξαγωγή... χορευτριών από την Ελλάδα, στα τέως ανατολικά κράτη.  

Μια αντίστροφη ...ανάπτυξη, απο κείνη που γνώρισε η χώρα και οι αγροτικές της περιοχές, όταν οι επιδοτήσεις των αγροτικών προϊόντων , οδηγούσαν ολόκληρη την παραγωγική μας αλυσίδα,  στην αγρανάπαυση από κάθε χειρονατική εργασία. Και μονοδρομημένα  και στα σκυλάδικα της περιφέρειας.

Σήμερα, πολλές ελληνίδες... χορεύτριες,  ύστερα από σκληρές ...οντισιόν,    παίρνουν ...την πολυπόθητη βίζα (με γιώτα η λέξη παρακαλώ) και των ομματιών τους ,  για τις ανακάμψασες πλέον οικονομικά,  ανατολοκευρωπαϊκές πρωτεύουσες. 


Με το ΠΑΜΕ του  ΚΚΕ στην Αθήνα και τις λοιπές αριστερές δυνάμεις- που επί 35 χρόνια,  μετέτρεψαν τις βιομηχανικές ζώνες της χώρας σε κρανίου τόπο,  με τις απεργίες, τις...καταλήψεις, τις συνδικαλιστικές  τους αργομισθίες, τις παράλογες επιδοματικές και μισθολογικές  απολαβές   κι όλες... 
...εκείνες  τέλος πάντων τις παρενέργειες   του κομματικού συνδικαλισμού- να συνεχίζουν  ωστόσο τον ...αγώνα τους.  Χωρίς κάποια πρόταση εξουσίας της προκοπής! Επαναλαμβάνοντας μονότονα  πως  για τα πάντα όλα,  φταίνε αποκλειστικά τα δύο μεγάλα κόμματα. Που κυβέρνησαν τον τόπο! 
Ενώ οι ...μη κυβερνητικές οργανώσεις μας, δεν κυβέρνησαν -κατά τη γνώμη μας- τον τόπο... Και -κατά τη γνώμη μας πάντα-δεν ευθύνονται για το παραμικρό! Αμ γιαυτό μείναμε  ρε συ Μήτσο Κουτσούμπα, τρεις κι ο κούκος στο τιμημένο ΚΚΕ μας. Με εκνευριστικό σημειωτόν στο 5%. Κι όλο και λιγοστεύουμε...Να 'ξερες  με τι αγωνία κοιτάζω στο Ριζοσπάστη τις κηδείες των καπεταναίων μας... Να 'ξερες μόνο...Να παραδεχτούμε και κανά λάθος μας επιτέλους  λέω εγώ...Στο τέλος,  θα μείνουμε στο κόμμα οι δυό μας...και η ΑΓΝΗ μας πρόθεση...Άντε ρε συ και  με ανάγκασες και εκδηλώθηκα...Χάνοντας και την αντικειμενικότητά μου....


Παρά τις εκατό δόσεις για τα πάσης φύσεως χρέη των νεοελλήνων, τα δημόσια ταμεία παραμένουν άδεια. Ο ένας δανείζεται από τον άλλο, προκειμένου  να κρατήσει ¨ανοιχτό" το ευεργετικό  αυτό παράθυρο. Οι οδηγίες του Υπουργείου οικονομικών προς τις εφορίες πάντως κλιμακώνονται:" Όσοι φορολογούμενοι δεν ανταποκρίνονται: Στον καιάδα!



Μόνη ζωντανή πηγή εσόδων για το κράτος παραμένει ο ΕΝΦΙΑ, Να δούμε ως πότε κι αυτός. Γιατί στην μόνη χώρα της γης,  τη  ΠΗΔΗΧΤΟλάνδη, όπου ο ΕΝΦΙΑ ήταν τόσο ψηλός,   οι ιδιοκτήτες των ακινήτων,  χάρισαν τα σπίτια τους στο κράτος και διαμένουν πλέον στις εργατικές πολυκατοικίες.  Νέας κοπής!




Η ατυχία του Έλληνα είναι πως θεωρεί "το κεραμίδι πάνω από το κεφάλι του", πατροπαράδοτο στοιχείο της γινικής μέριμνας και κουλτούρας του. Θεμελιώνοντας σπίτια,  με μπετόν και στέρεες βάσεις. Αν ξέραμε πως κάποτε θα έμπαιναν  κι αυτά στο στόχαστρο,  θα τα κατασκευάζαμε προκάτ και ξύλινα. Για να μπορούμε να την κάνουμε ως οικονομικοί μετανάστες και του λόγου μας, εξ ...αδιαιρέτου με τα σπίτια μας.

vasvel

ΤΟ ...ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΚΑΖΑΜΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΗΝΩΝ του 2015.


ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2015:
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2015:
ΜΑΡΤΙΟΣ 2015:
ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2015:
ΜΑΪΟΣ 2015:
ΙΟΥΝΙΟΣ 2015:
ΙΟΥΛΙΟΣ 2015:
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2015:
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2015:
http://vavelhaber.blogspot.gr/2014/12/2015_21.html
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ
http://vavelhaber.blogspot.gr/2014/12/2015_24.html
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2015:
http://vavelhaber.blogspot.gr/2014/12/2015_97.html

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2015:
http://vavelhaber.blogspot.gr/2015/01/2015.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου