Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

ΚΑΖΑΜΙΑΣ: ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2015

ΚΑΖΑΜΙΑΣ: ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ    2015
Προβλέψεις (καζαμίας) του μήνα 


Καζαμία συνέχεια: Συνεχίζοντας την ...ανασκαφή των γεγονότων της επόμενης χρονιάς,  αποκαλύπτουμε σήμερα επακριβώς,  πως θα μας μπει  ο Φεβρουάριος του 2015.

Η πρώτη είδηση του μήνα, έρχεται από την Αμφίπολη και τους μακεδονικούς τάφους. Που αποκαλύπτονται ο ένας μετά τον άλλο...Οι προβλέψεις του ανταγωνιστικού καζαμία,  (που παρουσιάζει μήνες πίσω & ζωντανά στα κανάλια  ο Κυριάκος Βελόπουλος πουλώντας τα βιβλία του), δικαιώνονται: ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ ΥΠΗΡΧΕ ΟΝΤΩΣ ΤΟ ΘΗΣΑΥΡΟΦΥΛΑΚΙΟ της Μακεδονικής Δυναστείας. Φτάνοντας στα έγκατα του θησαυροφυλακίου,  οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν έναν  σκελετό με ένα πλακάτ πάνω στο φέρετρο που έγραφε:

"ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑΤΕ. ΣΤΡΩΣΤΕ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΣΑΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΜΗ ΒΑΣΙΖΕΣΤΕ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ. ΚΙ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΚΑΤΑΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΗΤΑΝ"

ΑΡΧΑΙΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ΤΥΜΒΩΡΥΧΟΣ/ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΣ


Το Πανελλήνιο,  μετά απ΄αυτή τη δραματική τροπή παγώνει και το οικονομικό επιτελείο της χώρας,  ψάχνει απεγνωσμένα ισοδύναμα μέτρα. Με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και πρώην Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα- Σκρούτζ, να μαζεύει πενταροδεκάρες από το στραγγισμένο κοινό, και να τα ξαναδίνει στους τραπεζίτες. Για ανακεφαλαιοποίηση... Με το πολιτικό σύστημα πάντως να αποδύεται στον υπέρ πάντων αγώνα για τις επερχόμενες εκλογές.




Αλήθεια, από που να μαζέψεις λεφτά ορέ στουρνάρι Στουρνάρα? Από τους φανατικούς Συριαζαίους και παλαιόθεν οπαδούς του κινήματος "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ"? Ή μήπως από τους εφοπλιστές,  που έβγαλαν τις περιουσίες και τα τομάρια τους στα μαύρα ξένα,  ζώντας ....αυτοεξόριστοι στα Παρίσια και τα Λονδίνα? Κι  η έρμη η Γιάννα, ότι είχε να δώσεις σε φόρους, τα έδωσε. Δίνοντας τα ρέστα της στον Αλέξη...Κάντε την επιτέλους προεδρίνα της Δημοκρατίας για να λύσουμε ταυτόχρονα τρία προβλήματα!!! Κουκούτσι μυαλό πια?








Αδιαφιλονίκητος κυρίαρχος του παιχνιδιού σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, παραμένει σταθερά η Γερμανία. Που συναθροίζει τους ηγέτες της υπόλοιπης Ένωσης κάθε τρεις και λίγο, προκειμένου να τους ανακοινώσει, τι ακριβώς αποφάσισε η... ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ... Χέζοντας πατόκορφα -με το συμπάθιο-  τους λοιπούς εταίρους και τους λαούς τους.
Ίδια και  και απράλλαχτα με το ΠΑΣΟΚ και το Βενιζέλο... Που δρασκελίζει κάθε τρεις και λίγο του Μαξίμου, προκειμένου  για να ενημερώσει τον Σαμαρά γιά το τι αποφάσισε η κυβέρνηση του!!!



Τα κανάλια της (μελλοντικής) Κυβερνήσεως του ΣΥΡΙΖΑ,  ερμηνεύοντας εξ αδιαιρέτου με τις ροζ εφημερίδες της κυβερνήσεως, κατά πως τους βολεύει, μια συνηθισμένη κατά τα άλλα  κίνηση του Σαμαρά στη διάρκεια μιας ομιλίας του. Και  αποφαίνονται πως ο Σαμαράς είναι (αλά Καραμανλή παλιότερα και δια γραφίδος Χατζηνικολάου)... κουρασμένος.  Διαδίδοντας πως τα έχει γράψει  πλέον όλα πλέον στα... αρχεία του








Το λόμπι της...δραχμής πανηγυρίζει με την κίνηση Σαμαρά και τις διάφορες  ερμηνείες των καναλιών  και αποφασίζει να στηρίξει  με όλες του τις δυνάμεις ΣΥΡΙΖΑ. Με αρχι-συντονίστρια της όλης προσπάθειας την Γιάννα Αγγελοπούλου.  






Μα περισσότερο από όλους πανηγυρίζουν οι... αγορές. Ποιες αγορές και τρίχες κατσαρές δηλαδή. Οι διαβόητες αγορές,  δεν είναι παρά 25 τράπεζες παγκοσμίως, που ζουν ανάμεσά μας,  με... ψευδώνυμο. 








Και κάτι ξέμπαρκοι "επενδυτές" που συμπορεύονται με κάτι σημαίες ευκαιρίας.  Νομιμοποιώντας τις 25 αυτές τράπεζες (το 1/5 των οποίων είναι Γερμανικές μη το ξεχνάμε ) προκειμένου αυτές να λανσαριστούν με την επωνυμία: Θεσμικοί επενδυτές!!! Κερδίζοντας κι αυτοί οι ξέμπαρκοι το κατιτίς τους!!!








Και γαία πυρί μειχθήτω!






Η χώρα, από τις αρχές του μήνα, μπαίνει σε έναν κύκλο εκλογικών αναμετρήσεων.  Χωρίς κανένα κόμμα ή συνασπισμός κομμάτων να συγκεντρώνει ποσοστά κυβερνησιμότητας.  Οι εκλογές πλέον γίνονται ανά εβδομάδα και στο μεσοδιάστημα,  γίνονται έξι τηλεμαχίες (κατά πως τις βάφτισε ο Χατζηνικολάου καλή του ώρα) προκειμένου ο ένας να πείσει τον άλλο. Που παραμένει ωστόσο πεπεισμένος στο...πείσμα του! Ο Έλληνας επαναφέρει επιτέλους στην εξουσία,  την κυβέρνηση των ονείρων του: Την ΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙΑ


 Ανάμεσα στις αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις,  με τα κόμματα της πρωτοπορίας να κρατούν απλά τα ποσοστά τους και σε βήμα σημειωτόν,  οι ανακατατάξεις από εκεί και  κάτω,  είναι υποχθόνιες.  Πιο πολύφερνη νύφη των συστημικών πια κομμάτων,  αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή. 





                                                                                                                                                                     Ποια ακροδεξιά ιδεολογία και κουραφέξαλα;Ολόκληρο το ...Δημοκρατικό τόξο -πλην...  
ΚΚΕ για λέμε και του  στραβού το δίκιο- προσπαθεί να αγκαλιάσει την πολύφερνη νύφη. Κι ας πάει και το παλιάμπελο!!!


 





Και  το κάθε κόμμα έχει τον τρόπο του: Ο...τρόπος της Νέας  Δημοκρατίας,  είναι να κρύβει πίσω από την πλάτη της τα χασαπομάχαιρα λόγου χάριν. Πολιτικά χασαπομάχαιρα μην παρεξηγηθούμε μέρες που είναι...












 





Ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά το πετυχημένο crash test της Ρένας Δούρου και της στήριξής της από την Χ.Α.  στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών τον περασμένο Μάιο,  φλερτάρει ανοιχτά πλέον με τη νύφη.  Mα ταυτόχρονα χουφτώνει με το συμπάθιο και τον @ωλο της ΔΗΜΑΡ!!!









 






Η...  πολύφερνη νύφη όμως μια φορά την πάτησε. Και δεν ασχολείται πλέον με τις ...καραμελίστες που της πετάει σαν δόλωμα ο... εντελώς ανεπαρκής  ο ΣΥΡΙΖΑ.  Η ...αγνή πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ, αποκαλύπτεται...








Κι εκεί που όλα έδειχναν  πως οι Χρυσαυγίτες θα την  κάνουν τελικά την  κολεγιά με τους Ανεξάρτητους Έλληνες εξ αδιαρέτου με τον Μπαλτάκο, αίφνης και από το πουθενά,   εμφανίζεται στην στέψη ο ...αστάθμητος παράγοντας.  Φέρνοντας τα πάνω κάτω!!!
Τα συστημικά κόμματα -προεξάρχοντος του ΣΥΡΙΖΑ- πανηγυρίζουν για το ναυάγιο μιλώντας ακόμα -ακόμα και για...Εξαρτημένους Έλληνες!









Όλα τελειώνουν πολύ γρήγορα και  πριν να αξιωθεί η έρμη η Χ.Α.,  να αποκατασταθεί στα μάτια της κοινωνίας. Φτου κι απ΄την αρχή. Επιστροφή στο μικρόκοσμό της και στα ηλεκτρονικά της παιγνίδια!!!

 

Μια... μαυροκόκκινη κυβέρνηση που έδειχνε το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάληψη της εξουσιας, στην προθέρμανση,   κατάντησε ατραξιόν για τους κινέζους και γιαπωνέζους τουρίστες... Που παρεπιδημούν αυτή την εποχή στην ελληνική πρωτεύουσα.



 



Πλάκα -πλάκα και κλογές με τις εκλογές, αναγενιέται από  την τέφρα του και το ΠΑΣΟΚ! Σπρώξε ο ένας, σκούντα ο άλλος, τράβα ο παραπέρα, το ΠΑΣΟΚ ξαναγεννιέται απ΄ την αφάνεια. Προσπαθώντας να πείσει εαυτούς και αλλήλους,  πως τα όσα πέρασε ήταν μια απλή, εποχική νεκροφάνεια!!!





 

Ψάχνοντας πλέον νέο πολιτικό άρμα,  πάνω στο οποίο θα επιβιβαστεί προκειμένου να συγκυβερνήσει. Καθότι,  κυβέρνηση χωρίς ΠΑΣΟΚ μέσα,  είναι αδιανόητη κατά τας γραφάς αυτής της   χώρας. Πρωτίστως πάντως,  πρέπει να απαλλαγεί το κίνημα,  από τις ...κότες που το διοικούσαν ίσαμε τώρα.



 






Αρκετά δεινοπάθησε η τετιμημένη πρασινοφρουρά,  με τις ατυχείς  έως και αποτυχημένες επιλογές,  στην υπό τον Ευάγγελο Βενιζέλο πορεία του. 
Φίλοι και εχθροί, μας πήραν απ΄τα μούτρα και μας κοπανούσαν κατακέφαλα,  τους τόμους που περιείχαν  τις.... πολιτικές μας προτάσεις!






 






Άσε που με την στήριξη της κυβέρνησης Σαμαρά,  ο γενίτσαρος  Βαγγέλης επέκεινα,  πήρε τ άρματα κι όποιον πάρει ο Χάρος. Αφήνοντας παντού πτώματα πίσω του. 











 


Μέρα με τη μέρα λοιπόν, το ΠΑΣΟΚ ξαναγύρισε στην παλιά καλή του συνταγή και ...στελέ(χωση),  ασκούμενο πλέον στις νεκροψίες των πτωμάτων της τελευταίας τριετίας...Πτώματα,  που δια χειρός και νόμων Γιώργου προγράφηκαν. Με την υπογραφή του πρώτου  μνημονίου Τι ωραία τι καλά:







Σαν να μην πέρασε μια μέρα!
Άντε ορε σοσια-ληστές: Ξαναρχίδουμε (όπως θα  το πανηγύριζε κι ένας ....τσευδός που δεν μπορεί να προφέρει το "ζ"?
 




Αμ πες το μας βρε παιδί μου, "πως γι αυτό τελικά ο κόσμος χαίρεται και τραγουδά ΠΑΤΕΡΑ!!!"





Στην προσπάθειά του πάντως κι ο ΣΥΡΙΖΑ να κατακτήσει κάποτε την αυτοδυναμία, ολοένα και  εξειδικεύει το πρόγραμμά του κι όλο και περισσότερο προσπαθεί να μην πανικοβάλει,   τον μέσο ψηφοφόρο. Εξαφανίζοντας κατ΄αρχήν το βίντεο,  με το σκίσιμο του μνημονίου,  που επαγγέλλεται ακόμα ο αμετανόητος Λαφαζάνης και το ετοίμασε και  για προβολή  στις εκλογές. Ο  ανεπρόκοπος!

 



Απαντώντας  ο ΣΥΡΙΖΑ επιτέλους και στο ερώτημα: Ευρώ ή δραχμή. ....Παρκάροντας,  σε ένα μεικτό νομισματικό σύστημα και εισάγοντας στην οικονομία τη νέα νομισματική μονάδα:  ευρωδολαροστρερλινογιέν!










Αποκαλύπτοντας επιτέλους και το plan B!  Για το οποίο,  τόσο πολύ κατηγορήθηκε στη διάρκεια  της προηγούμενης τριετίας. Ε ναι λοιπόν λεφτά υπάρχουν!!! ΣΤΑ ΤΥΠΟΡΓΑΦΕΙΑ. 







 


Αυτό εξάλου δεν εφάρμοσε κι ο Ομπάμα για την καταχρεωμένη του χώρα? Και ποιος τα γ@μεί τα ελλείματα τελικά?



 

Και να που όλα τα κανάλια,  άρχισαν αιφνιδίως να προβάλουν τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Μόλις λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ κατανόησε τους κώδικες επικοινωνίας και έβαλε σωστά το... μικρόφωνο στο στόμα οι δίαυλοι επικοινωνίας άνοιξαν. Όπως οι ουρανοί τα Θεοφάνεια! Και πλέον βρέχει ευημερία! Αρκεί εμείς οι υπήκοοι, να μην κρατάμε πια ομπρέλα!!!

 


Τσάμπα κατατσάμπα  τελικά, κατηγορούσε τόσο καιρό ο ΣΥΡΙΖΑ, το εκδοτικό κατεστημένο.  Πως τον σαμποτάριζε -ντεμέκ-  και τον φίμωνε...Όλα απαιτούν το σωστό timing σ΄αυτή τη ζωή τελικά. ΟΛΑ!

Επιτέλους ρε συ Αλέξη! Ήμουνα νιος και γέρασα μαζί σου, μέχρι να συνειδητοποιήσω τον έρωτά μας! Και άφηνες,  χρόνια και χρόνια να περνούν από μπροστά μας: ο Κωστάκης ο Γιωργάκης, ο Πάκης,  ο Μάκης,  ο διάβολος,  ο τρίβολος, ο Δον  φούφουτος!!! Και χαραμίσαμε 40 ολόκληρα άκαρπα και ανέραστα χρόνια,  από τη μεταπολίτευση και δώθε.  Νισάφι πια.









 (επί τη ευκαιρία: Νάκι μου πολλά φιλιά Ξέρεις εσύ... Με τις σωστές ...τοποθετήσεις σου στο χρηματιστήριο αξιών, εμπνεύστηκα και του λόγου τις ίδιες επενδύσεις  και  εξοικονόμησα κι εγώ τα προς το ζείν,  από τις μετοχές που έπαιρναν τον ανήφορο. Γι αυτό και γράφω ελεύθερα σήμερα...Όντας πολύ πλούσιος)


Με αδιαμφισβήτητο το γεγονός,  πως οι εκλογές αποτελούν την πεμπτουσία της Δημοκρατίας ήταν φυσικό και επόμενο να περάσουν σε δεύτερο πλάνο οι υπόλοιπες κοινωνικοπολιτικές ειδήσεις του μήνα: Τις αναφέρω επί τροχάδην:

Στην Ελλάδα ανακαλύπτεται ο γηραιότερος -εν ζωή - άνθρωπος του πλανήτη. Διάγει αισίως την 18η  δεκαετία της ζωής του και σε δύο μήνες θα γιορτάσει τα 180 χρόνια ζωής. Απεσταλμένοι των μεγαλύτερων ειδησεογραφικών πρακτορείων του κόσμου δίνουν γη και ύδωρ για μια αποκλειστική συνέντευξη. Αλλά ο 180χρονος κρύβεται. Ούτε κυβέρνηση να ήτανε ο μπαγλάμάς!!!





Το μυστήριο  ωστόσο, λύνεται μερικές μέρες αργότερα και όταν η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία,  ανακοινώνει,  πως ο εν λόγω Έλληνας,  πέθανε κανονικότατα στα 87 του χρόνια. Απλά οι συγγενείς του,  πισωγύρισαν τον μακαρίτη ,  για εκατό κοντά χρόνια, προκειμένου να καρπώνονται στη σύνταξή του!






Για να μη κατηγορούμε πάντως τους Γερμανούς για τα πάντα όλα όσα μας συμβαίνουν-ακόμα και για το προπατορικό αμάρτημα που λέει ο λόγος- να λέμε και τα καλά:  Μετά το πρώτο επιφανειακό ξεσκαρτάρισμα των αναπήρων μαϊμού από τις...Ελληνικές αρχές, Γερμανοί αστυνομικοί αναλαμβάνουν το ξεκαθάρισμα και των τελευταίων "γκρίζων" περιπτώσεων.   Που οι Ελληνικές αρχές, αδυνατούν να ξεδιαλύνουν. Με πρωτότυπες αυτοψίες και απαράμιλη τεχνική...Γ@μώ την ατυχία τους τελικά, τους ανάπηρους μαϊμούδες...




Ο μήνας κλείνει με μια διάψευση: Οι φήμες που από καιρό κυκλοφορούν,  πως η Γιάννα Αγγελοπούλου ετοιμάζεται να βγάλει στον αέρα το κόμμα της "των παλιόπλουτων" διεκδικώντας την ψήφο "των ...παλαιο/νεό/πτωχων Ελλήνων, διαψεύδονται. Αμερικανοί επικοινωνιολόγοι,  μετά και την πρόβα τζένε ράλε των προγραμματικών δηλώσεων του νέου κόμματος ενώπιον ...παλαιοπτώχων ανέστειλαν τελεσίδικα  την σχετική εξαγγελία!


vasvel

ΤΟ ...ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΚΑΖΑΜΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΗΝΩΝ του 2015.


ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2015:
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2015:
ΜΑΡΤΙΟΣ 2015:
ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2015:
ΜΑΪΟΣ 2015:
ΙΟΥΝΙΟΣ 2015:
ΙΟΥΛΙΟΣ 2015:
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2015:
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2015:
http://vavelhaber.blogspot.gr/2014/12/2015_21.html
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ
http://vavelhaber.blogspot.gr/2014/12/2015_24.html
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2015:
http://vavelhaber.blogspot.gr/2014/12/2015_97.html

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2015:
http://vavelhaber.blogspot.gr/2015/01/2015.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου