Σάββατο 23 Απριλίου 2011

ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΗΜΕΡΑ (Επανάληψη)

vavelhaber: Επανέκδοση παλιότερης ανάρτησης. Επηυξημένη και εμπλουτισμένη, όπως πάντα,  με στοιχεία της επικαιρότητας!


Η μεγάλη μέρα της Ανάστασης, ξημέρωσε. Της   Ανάστασης  κι όπως αυτήν την εννοεί ο καθένας τέλος πάντων.



Με μια "απανταχούσα"  -χρονιάρες μέρες- από τους δανειστές μας. Που διαπιστώνουν,  αποκλίσεις από το πρόγραμμα σταθερότητας του Παπακωνσταντίνου και ...γαστρονομική κρεπάλη!

Υποψιασμένος για τη συνέχεια της προβοκάτσιας ο πρωθυπουργός, καθιστά υπεύθυνο τον Παπακωνσταντίνου,  για μια  επιτόπια αυτοψία από το ΣΔΟΕ,  στην πλατεία Ψυρρή την επαύριον. Με δεδομένο το ψαλλίδισμα των μισθών των ανδρών του ΣΔΟΕ, οι "ράμπο" αρνούνται να εργαστούν χωρίς υπερωρίες Πασχαλιάτικα. Κι ο Παπακωνσταντίνου, καταφεύγει σε φωτογραφίες αρχείου, ετοιμάζοντας την αυτοψία της ...επαύριον! Στέλνοντας με email στον πρωθυπουργό,  μια  ....μονταρισμένη αυτοψία!
Με πολύ φόρτο εργασίας,  ξημέρωσε κι η μεγάλη μέρα της Χριστιανοσύνης και για την....Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία! Ναι, ναι, την αντιτρομοκρατική υπηρεσία αν έχουμε το θεό μας!


Μιας και  στα αερόστατα που απελευθερώνονται παραδοσιακά τις Πασχαλιές στο   Λεωνίδι της Αρκαδίας, εντοπίστηκαν και μερικά ...εμπλουτισμένα αερόστατα. Με τις  προβλέψεις της ΕΜΥ,απόλυτες : Σε 5-6 μέρες  οι νοτιάδες, θα μεταφέρουν αυτά τα πεσκέσια,   ίσαμε τις Βρυξέλλες.  Καλού κακού, η πολεμική αεροπορία,  διέταξε  μια μοίρα "Miraz 2000" να απογειωθεί και να τα καταρρίψει. 


Η...αντιπροσωπεία των απλών πολιτών, που στείλαμε στο  Βροντάδο  της Χίου,  εμείς οι ...κάτωφτωχίτες (οι ζώντες κάτω από τα όρια της φτώχειας)   να μας αντιπροσωπεύσει ήπιε το φραπεδάκι νωρίς το πρωί,   σε μια παραλία. ...Κιριλέ!Με το μπουρμπουάρ της και με τα όλα της!


Παραγγέλνοντας κι αφήνοντας στο πλάϊ  κι   έναν    ...βαρύγλυκο ελληνικό καφέ.  Για  όλους ανεξαιρέτως τους... προστάτες του έθνους.  Που αν και προσκλήθηκαν  στο Βροντάδο, δεν  κόπιασαν!

Και κατά  το βραδάκι,  η αντιπροσωπεία της ράτσας,  φορτώθηκε  τις τρακατρούκες  της και τράβηξε για την Ανάσταση! Έχοντας, προνοητικά αναρτήσει απ΄το ξημέρωμα , τις φωτογραφίες των... σωτήρων του έθνους. Στο πεδίο βολής των αντιμαχόμενων εκκλησιών! 

Με την ψυχή στο στόμα,  πρόλαβε και γύρισε από την Νάξο στην  Ύδρα και ο πρωθυπουργός.  Για να κάνει Ανάσταση με την Άντα. Με την αγωνία του πρωθυπουργού, ωστόσο στο κατακόρυφο: 



Ευτυχώς όμως. Ο πάντα φιλέλληνας θεός,  την τελευταία έστω στιγμή, έδωσε... φώτιση και στην Άγγελα: 









Ο  πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας  Αντώνης Σαμαράς,   συνοδευόμενος απ΄τη σύζυγό του Γεωργία, πετάχτηκαν  για τη δική τους ανάσταση, στη "δικιά" τους Παναγία!  Την  Παναγία....Δεξιά της Θεσσαλονίκης! Πριν να την κουρσέψει κι αυτήν ο έτερος Καπαδόκης τςης πολυκατοικίας: Ο  Καρατζαφέρης! Και μετά κατέβηκαν στο Ναύπλιο.





Αν και οι συνεργάτες του Σαμαρά, τον συμβούλεψαν να πάρει μαζί του κι ένα σμάρι βουλευτών για ...μπούγιο,  κι αν όχι, τον εκπρόσωπο τύπου του κόμματος έστω...




...ο Σαμαράς, προτίμησε να αφήσει τα "τσικό" γενικώς στην Αθήνα. Για να ξεμπλέξουν  τον γρίφο των δηλώσεων του Πάγκαλου. 



 Τα "τσικό" βγάζουν φόρα-παρτλιδα στη δημοσιότητα,  το ηχητικό ντοκουμέντο,  με τις δηλώσεις του Πάγκαλου στην Τουρκία!  Μεγάλη Τετάρτη μεσημέρι, όλα αυτά. Ο στρατηλάτης Θόδωρος, ξαναχτυπά:

Μια μόλις μέρα μετά, την Μεγάλη Πέμπτη, ο αντιπρόεδρος πληροφορείται την αναστολή των εχθροπραξιών : ΜΑΤ-κατοίκων Κερατέας! Αυθορί και παραχρήμα λοιπόν, ξεκαδράρει τον ανώνυμο Έλληνα από τον πίνακα της τεμπελιάς  και καδράρει στην θέση του τον...Καρανλή:


Κι όσο για κάποιες άλλες εκκρεμότητες και τα... "λιμά" των δηλώσεών του, που πετροβολούσαν  κάποια άλλα, εσωτερικά ..."λιμάρια" της Κυβέρνησης, αυτά ο Μέγας Θεόδωρος, τα άφησε για μετά το Πάσχα!



Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης λοιπόν,  μόλις ....φόρτωσε τις εμπνεύσεις του  περί τεμπελιάς των Ελλήνων,  στον Καραμανλή,  και τα λοιπά στους...ορισμένους κύκλους, την επόμενη κιόλας ημέρα,  συνοδευόμενος απ΄τον τ. Υπουργό  Προστασίας του πολίτη και τον Αν (Αν είπα) Αν. Υπουργό Άμυνας,   απόλαυσαν τη βόλτα τους   στην ήρεμη... Καμπούλ. (   Κερατέα εσχάτως  )  

Κερατέα που ...έπιασε από τα κέρατα,  ο αντικαταστάτης του τέως Υπουργού προστασίας του πολίτη Χρυσοχοϊδη, ο  νυν Χρήστος Παπουτσής. Με τη βοήθεια του...Θεού σε κάθε περίπτωση...Κι άσε τους μικρόψυχους υπόλοιπους Υπουργούς στη μικροψυχία τους! Ου γαρ οίδασι τι ποιούσι!










Με τον Καραμανλή απ΄την πλευρά του  και  με... προφανή διαφορά φάσεως,   να γιορτάζει την δική του  ...Ανάσταση, σε ήρεμο,  οικογενειακό κλίμα.









Ώρα για μια ματιά και στον υπόλοιπο, Πασχαλιάτικο  κόσμο όμως:


Οι  πληροφορίες από το ρωσικό κανάλι "Χομπόκτι",  επιμένουν,  πως ο Ρώσος πρωθυπουργός   Βλαντιμίρ Πούτιν,  θα κάνει  ανάσταση φέτος,  στη μονή του Βατοπεδίου. Προβαίνοντας ταυτόχρονα και σε μια αποτίμηση,  της αξίας του Περιβολιού της Παναγιάς.  




Για το ενδεχόμενο που θα θεωρηθεί και το Άγιον Όρος ...βραχονησίδα και πουληθεί! Και επειδή όσο ήταν αρχηγός της Κα-Κε-Μπε ο Πούτιν κυνήγησε μετά μανίας τη θρησκεία κι οι  λιγοστοί Ρώσοι καλόγεροι κατέφυγαν κυνηγημένοι στο Άγιο Όρος, ευελπιστούμε πως ο Ρώσος πρωθυπουργός θα αγοράσει το Άγιον Όρος, μαζί με τους μοναχούς του!


Με την επικράτηση του ελληνορθόδοξου κλήρου,  έληξε νωρίς το μεσημέρι, το ντέρμπι του Αγίου φωτός, στον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα. Ο γνωστός και μη εξαιρετέος καρατερίστας Αρμένιος κληρικός, απομονώθηκε έγκαιρα  απ'  την Αστυνομία κι έτσι ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων, διατήρησε την παράδοση. Κι οι Αρμένιοι τη δική τους. Με τους Εγγλέζους bookmakers, να κατεβάζουν την τελευταία στιγμή,  μόλις στο  1,15 την  απόδοση του στοιχήματος,  για  την επικράτηση των Ελληνορθόδοξων!


Το πατριαρχείο πάραυτα,  ζήτησε ενισχύσεις  για του...χρόνου,  απ' τους απανταχού ορθοδόξους κληρικούς. Η πρώτη που ευαισθητοποιήθηκε, ήταν η Σερβική ορθόδοξη εκκλησία. Εκπαιδεύοντας τους κληρικούς της, για  του Χριστού την πίστη την Αγία!




"Καλό Πάσχα" ευχήθηκε για μια ακόμα φορά στα Ελληνικά,  ο πάπας της Ρώμης Βενέδικτος,  απ΄την πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό.  


Προσευχόμενος όλο το πρωινό, για τη σωτηρία των ψυχών ... των χιλιάδων μικρών παιδιών,  που κακοποιήθηκαν  σεξουαλικά, απ΄τους κληρικούς της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας.



 Προαναγγέλοντας για δεύτερη φορά και την οσιοποίηση του Πάπα Ιωάννη Πάυλου του ΙΙ.  Και σκέφτομαι εγώ τώρα...













Με το τραγούδι: "Χέρια ψηλά"  του Χατζηγιάννη τέλος,  τελέσθηκε  η  λειτουργία της αγάπης  εφέτος στην Ιερουσαλήμ.



Επιστρέφοντας στα καθ'  ημάς, πεταγόμαστε  μέχρι την Κέρκυρα! Όπου μετέβη σύσσωμο  το ...παλιό οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης,   για το Πάσχα.  Για να επεξεργαστεί,  επί τη ευκαιρία  και  το "κούρεμα"  των επιδομάτων του Υπουργείου της Κατσέλη. Υπουργείοθ που καλείται να συνεισφέρει στην ενδοκυβερνητική αναδιάρθρωση των υποχρεώσεων, περικόπτοντας τις μισά -από τα 19 δις του προγράμματος- "έξοδα σε επιδόματα ανεργίας και αλληλεγύης, από το Υπουργείο της.

Οι Υπουργοί ωστόσο,  δεν έκρυψαν τη δυσαρέσκειά τους, για το πολυέξοδο  τοπικό έθιμο, του σπασίματος των κανατιών το Πάσχα. 

Ζητώντας  από την τοπική Δ.Ο.Υ.,  να ελέγξει διακριτικά,  αν για τα κανάτια, κόπηκαν οι σχετικές αποδείξεις και αν   αποδόθηκε ο αναλογούν ΦΠΑ! Οι Κερκυραίοι,  εξοργίστηκαν  με το μαντάτο και  διοργάνωσαν στο πίτς -φυτίλι, και  μια...δεύτερη ανάσταση.

 Περιμένοντας πως και πως τους Υπουργούς, να βγουν απ΄το ξενοδοχείο τους! 

Και με πρωταγωνιστές στην εκσφενδόνιση των  ...κανατιών ...σημαίνοντες παράγοντες του πολιτικού και καλλιτεχνικού κόσμου της Κέρκυρας!!!

Ες αύριον τα  σπουδαία της Λαμπρής!  Με τις σούβλες μας,  τον ...γαστρονομικό πολιτισμό μας και με τα όλα μας τέλος πάντων!  

Το vavelhaber, εύχεται από βάθους καρδίας, σε όλους τους Έλληνες καλή Ανάσταση!  Στους δε αναγνώστες του (μάνα,  πατέρα κι αδέρφια μου και το...κλειδώσαμε) εντελώς,  περαιτέρω...διάδοση της σοφίας,  του υιού και αδερφού υμών Βασιλείου του ΠΡΩΤΟΥ του Μακεδόνος! 

"Ο τον θάνατον καταργήσας,  τον δε διάβολον καταπατήσας"



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου