Τρίτη, 5 Οκτωβρίου 2010

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΣΟΚ (μέρος 2ο)

Στο πρώτο μέρος του  επετειακού μας αφιερώματος για τον ένα χρόνο της διακυβέρνησής μας από το ΠΑΣΟΚ  
( 1ο μέρος στο  οποίο προτείνουμε να ρίξετε μια ματιά πριν διαβάσετε το 2ο μέρος)  http://vavelhaber.blogspot.com/2010/10/1.html , καλύψαμε το πρώτο τρίμηνο της διαδρομής της νέας μας διακυβέρνησης. Και περιπέτειας. Φτάνοντας μέχρι το τέλος του χρόνου.  Κι εκεί  περίπου που τέλιωσε ο μήνας του μέλιτος με την εξουσία-που κατα το συνήθιο μας είναι... τρίμηνο-με τους σοσιαλιστές. Με την μοναδική από τις δεσμεύσεις της πού προσπάθησε να τηρήσει η Κυβέρνηση, να είναι η καταβολή του επιδόματος αλληλεγγύης. Επίδομα το οποίο προέκυψε από έκτακτο φόρο στους έχοντες και κατέχοντες. Μα κι αυτή η καταβολή, ολοκληρώθηκε κατά το ήμισυ. Καταβάλλοντας την πρώτη μόνο δόση. Μιας και η δεύτερη δόση,  παρακρατήθηκε για την μείωση των ελλειμμάτων.

Η κυβέρνηση αμέσως σχεδόν μετά την άνοδό της στην εξουσία,  δημιουργεί και τον λογαριασμό για την απόσβεση του εθνικού χρέους. Λογαριασμός ο οποίος ύστερα από ένα χρόνο σχεδόν ,  αποταμιεύει μόλις και μετά βίας, 3,6 εκατομμύρια ευρώ. 
Με τον  τηλεμαραθώνιο τη αλληλεγγύης για τα θύματα του τσουνάμι της Ασίας μερικά χρόνια πριν, να αποφέρει 11 εκατομμύρια ευρώ κοντά,  μέσα σε ένα 48ωρο...Ακόμα κι ένα τσουνάμι μας κέρδισε...

Η κυβέρνηση ξοδεύει χρόνο που δεν έχει, συνεχίζοντας να... μαδάει μαργαρίτες στην Αθήνα.
Αντιμετωπίζοντας με δισταγμό τον μηχανισμό στήριξης. Που πρότειναν οι εταίρο. Και οι... εταίρες στην ΕΥρωπαΙκή μας Ένωση.
Ψάχνοντας -η κυβέρνηση-την οικονομική ανάκαμψη, εντός των συνόρων. Με τον. πατροπαράδοτο ..ελληνικό τρόπο ως συνήθως.
Μιας και της είναι τραγικά  δύσκολο,  να πάρει πίσω  τα όσα  προεκλογικά έλεγε. 

Και κυρίως, τα  όσα έπραττε:
Κατά τα άλλα, τόσο οι σημερινοί κυβερνήτες όσο και οι προηγούμενοι, είχαν σχέδιο! Τρομάρα μας!

Ο Όλι Ρεν έρχεται στην Αθήνα. Ελάχιστοι τότε καταλαβαίνουμε,  γιατί αυτός ο " κουτόφραγκος" είναι τόσο μελοδραματικός.
Για κάμποσο ακόμα καιρό ωστόσο, εμείς μπλοφάρουμε. Χαμένοι μέσα στην  ελληνική κουτοπονηριά μας. Προεξάρχοντος του Καρατζαφέρη.

Ανήμερα της γιορτής του ο Πρωθυπουργός, ...ξενιτεύεται στο Καστελόριζο,  για να μας ανακοινώσει τον πηγαιμό μας για την Ιθάκη. Αποφεύγοντας να ονοματίσει και τους ενδιάμεσους σταθμούς...

Την επόμενη ο Γ. Παπακωνσταντίνου δρασκελίζει την πόρτα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.


Δεν ξέρω τι του έκαναν εκεί του ανθρώπου αλλά από εκείνη την ημέρα και μετά τα μάτια του, "σπιθίζουν "  πολύ περίεργα, όταν μας ανακοινώνει τα νέα  μέτρα του.
Ο Υπουργός εκεί από την Νέα Υόρκη, παραδίδει την Αθήνα στα ...lap-top!


Με τους Έλληνες να πνίγονται από ένα τεράστιο κύμα ...ελληνοφρένειας.
 Η Ελλάδα πλέον,  μπορεί να κοιμάται ήσυχη. Οι τρεις σωματοφύλακες αναλαμβάνουν εκ νέου δράση. Ολοκληρώνοντας την προηγούμενη δράση...Λίγο πριν από το Πάσχα,  η κυβέρνηση ετοιμάζει και το πλάνο ...κορυφής της χώρας.


Μ΄αυτά και με άλλα, πιάνουμε το Πάσχα. Με τη χώρα, να  γιορτάζει το πιο βουβό Πάσχα της ιστορίας της. Μα ακόμα πιο βουβό είναι το Πάσχα του πρωθυπουργού...

Αμέσως μετά το Πάσχα, η χώρα υπογράφει  και το  διαβόητο μημόνιο...Η χώρα  μόνο ωστόσο. Κι όχι οι ...χωρικοί της...


Κι από την επόμενη, όλα τριγύρω αλλάζουνε... κι  όλα τα ίδια μένουν!

Συνεχίζεται...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου