Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΒΟΛΙ!

Το να εγκαινιάζεις ως πειραματόζωο μια διαδικασία (δανειοδότησης από την τρόικα  καλή ώρα) έχει πολλά κακά κι ένα  και μοναδικό καλό: Τουλάχιστον για τον πρώτο λεφτά υπήρχαν! Εις ανάμνησιν του γεγονότος , τα ΕΛ.ΤΑ. υιοθέτησαν την πρότασή μας και θα βγάλουν συλλεκτικό γραμματόσημο:


Όταν πάντως σκέφτομαι τους υπόλοιπους που θα στηθούν στην ουρά, κατά βάθος συγχαίρω μέσα μου τον πρωθυπουργό και τον Παπακωνσταντίνου,  για την διορατικότητά τους!



Και γεμίζω από εθνική υπερηφάνεια: Θα γίνουμε κι εμείς ...δανειστές επιτέλους  το κέρατό  μου! 

Η Ντόρα έφτιαξε το κόμμα και το... κομμάτι της και μας παρουσίασε  το νεογέννητο,  σε εθνική σύνδεση!  Άντε και στον Πρετεντέρη με το αριστερο-δεξί!
Αλλά αν Ντόρα μου ονειρεύεσαι  συνεργασίες με το ΠΑΣΟΚ και Υπουργοποιήσεις, κοντά είσαι. Η Κατσέλη προσχωρεί τροχάδην,  στις ιδέες Σαμαρά. Και αδειάζει οσονούπω κι  ένα Υπουργείο. Για να βάλεις και χέρι στις αμοιβές των συνδικαλιστών!

Μέσα σε όλα τα άλλα είχαμε και την... προσχώρηση της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ. Που αναπτύσσει αντιπυραυλικό σύστημα με  τους περισσότερους πυραύλους προσανατολισμένους την Ρωσία. Δεν μπορεί, κάτι τον πότισαν τον έρμο τον  Μενβέντεφ λίγο πριν να ανέβει στο βήμα! 

Game over! Είπε η τρόικα στους Υπουργούς που εδώ και έξι μήνες γιορτάζουν την Πανελλήνια ημέρα της ...κωλοβαρέσεως!  Που δεν ξεδιαλέγουν όσους είναι να διώξουν και διαστρωματώνουν,  τη φτώχεια σε όλους τους υπόλοιπους. Οι μετατάξεις,  δεν εξοικονομούν χρήματα για το Δημόσιο αποφάσισε η τρόικα.... 

Και πλακώθηκε στις " επισφάλειες"  και τις "αβεβαιότητες"  σε σχέση με την επίτευξη των οικονομικών στόχων. Με ...τροχιοδεικτικά ρεπορτάζ του καναλιού της κυβέρνησης...Οπότε....
Αν δεν απατώμαι, η Παιδεία μένει έξω από τις ασφυκτικές πιέσεις της τρόικας για περιορισμό των δαπανών. Η τρόικα λέει "σας λείπουν τόσα" κι οι Υπουργοί αποφασίζουν από που θα τα κόψουν...Κι όμως: Η Παιδεία είναι η μόνη ελπίδα του έθνους. Τ΄άκουσες Αννούλα του Χιονιά;

Άμα είσαι γεννημένος σκόρερ σκοράρεις κατά ριπάς. Τι άλλο να πω εγώ; Υποκλίνομαι άρχοντά μου! 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου