Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

ΓΙΑΟΥΡΤΟΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΙΝΑ!

 Το "άθλημα"  των επιθέσεων σε πολιτικούς, συνδικαλιστές, υπουργούς, πρωθυπουρ- γούς,  συζύγους πολιτικών,  ακόμα-ακόμα και εναντίον προέδρων της Ελληνικής Δημοκρατίας, μόνο καινούριο δεν είναι. Από το 1821 και δώθε, οι Έλληνες εκδήλωναν τις συμπάθειες και τις αντιπάθειές τους στους πολιτικούς τους, ποικιλοτρόπως.  ΚΙι όσο πιο παλιά, όλο και πιό βίαια...Σ΄αυτό το ιστορικό ντοκουμέντο , συγκεντρώσαμε τα φωτογραφικά ντοκουμέντα των επιθέσεων  του πρόσφατου παρελθόντος εναντίον των πολιτικών:

Επίθεση με κόκκινη μπογιά δέχτηκε ο δημοφιλέ-στερος  πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος , διαρκούσης της θητείας του, σε μια επίσκεψή του στην Κόνιτσα της Ηπείρου.
Έναν πρόεδρο,  που δεν τον τίμησε ως κομματάρχη,  ούτε το 3% των Ελλήνων (με αποτέλεσμα να μην εκλεγεί μήτε βουλευτής) αλλά τον τιμούσε με την εμπιστοσύνη του,  το 78% των συμπατριωτών του ως πρόεδρο...
Ε ρε λαέ δυσεβή και παράνομε που θα έλεγε ο Ιησούς...


Μα κι ο σημερινός πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, δέχτηκε φραστική -ευτυχώς- επίθεση από τους συμβασιούχους αρχαιολόγους,  σε μια επίσκεψή του στην Ακρόπολη.
Συνοδευόμενος από τον Υπουργό Πολιτισμού Γερουλάνο. Με αποτέλεσμα,  να συντομεύσει την εκεί παραμονή 
του... Αφήνοντας τον Υπουργό Πολιτισμού στην Ακρόπολη για τα... θέματα της αρμοδιότητάς του.

Με ένα ανάποδο  χαστούκι πλήρωσε κάποτε η Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου,  την ιδιότητα της πρωθυπουργικής συζύγου του Ανδρέα Παπανδρέου.
Χαστούκι ωστόσο,  που δεν εξασφάλισε στην Αναστασία Αθήνη, μήτε μια βουλευτική έδρα. Με τον ΛΑ.Ο.Σ. του Καρατζαφέρη. Που ξέρει να εκμεταλλεύεται τη δημοσιότητα. Των άλλων συνήθως.

Τα αραβικά ήθη και έθιμα, ήταν απλά θέμα χρόνου να έρθουν σε κάποια στιγμή και στην Ελλάδα. Το μόνο που δεν υπολόγισε ο Άραβας δημοσιογράφος εκτοξεύοντας το παπούτσι του κατά του George Bush βέβαια, ήταν η άριστη φυσική κατάσταση του προέδρου. Ο οποίος με ένα ζογκλερικό ελιγμό, το απέφυγε. 

Παρ΄ολα αυτά το  πλέον θρυλικό παπούτσι, απέκτησε τον συμβολισμό του στον Αραβικό πληθυσμό και τέθηκε σε διαρκές λαϊκό προσκύνημα. 


Μήτε και ο  Έλληνας αντιγραφέας  εκτόξευσης παπουτσιών ωστόσο, ήταν σωστά ενημερωμένος,  για την φυσική κατάσταση του Έλληνα πρωθυπουργού, 
Γιώργου Παπανδρέου. Εν αντιθέσει με τα ειδησεογραφικά πρακτορεία. Που ήταν αποβραδίς ενημερωμένα για το... διάβημα. Η ηρωική φρουρά τα πρωθυπουργού πάντως, αφόπλισε τον παπουτσωμένο γάτο από το δεύτερο παπούτσι του,  για την  αποφυγή μιας δεύτερης, πετυχημένης  επίθεσης. Κι ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Η οικογένεια Μητσοτάκη συνεισέφερε στην  εμπέδωση της κοινοβουλευτικής μας δημοκρατίας και του διαλόγου  κατ΄επέκταση,  με δύο θύματα ήπιας επίθεσης. Τον Κυριάκο και την άρτι μετασχηματισθείσα σε κομματάρχη, Ντόρα. 
Η οποία Ντόρα-για να λέμε και του στραβού το δίκιο- έπεσε θύμα επίθεσης, προασπίζοντας τα ιδεώδη του προηγούμενου πολιτικού της οίκου: της Νέας Δημοκρατίας.

Αν νομίζει κανείς  ωστόσο, πως αυτά συμβαίνουν μονάχα στην Ελλάδα, πρέπει αμέσως να αναθεωρήσει. Η εικόνα του γιαουρτωμένου  Μπίλ Γκέιτς , αδιάψευστος μάρτυρας. 

Όπως και η εικόνα του Σύλβιο Μπερλουσκόνι. Αμέσως μετά την επίθεση με...αγλματίδιο εναντίον της οδοντοστοιχίας του. 



Με μόνη επισήμανση επί του θέματος ,  πως ο Σύλβιο "μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς τη δόξα τραβά"...


Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος,  είναι το τελευταίο πολιτικό θύμα του γιαουρτιού. Που αλλού; Μα φυσικά στην ταβέρνα. Των καταφρονεμένων Καλυβιών..Όπου πήγε να συνφάγει,  με άλλους καμιά εικοσαριά βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Αφήνοντας εμάς τους υπόλοιπους -που μαζί τα φάγαμε για- να τον καμαρώνουμε από τις τηλεοράσεις... Για να βγει αμέσως μετά ο θεόδωρος  και να προβοκάρει τον ΣΥΡΙΖΑ,  πως κρύβεται πίσω από τις "αυθόρμητες" αυτές λαϊκές εκδηλώσεις. 

Εντελώς άδικα κατά τη γνώμη μου. Γιατί κι ο ΣΥΡΙΖΑ, τα είχε κι αυτός τα θύματά του: Σε επίπεδο προέδρου μάλιστα. 



Τέως προέδρου  έστω βρε αδερφέ...






Δεν χρειάζεται στεναχώρια μωρέ Θόδωρε...Κι άλλοι... λαοπρόβλητοι ηγέτες πλήρωσαν τοιουτοτρόπως το τίμημα της ελεύθερης γνώμης τους. Εδώ κοτζάμ Παναγιώτης και γιαουρτώθηκε...Παρηγορήθηκες τώρα ή να το συνεχίσω κομματάκι;


Αυτό ακόμα και κλείνω: Για να μιλήσουμε και για το στόμα της αληθείας, τον τέως κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Αντώναρο! Κι ο οποίος -όταν παιζόταν η ανεξαρτησία του κράτους των Εξαρχείων- οχυρώθηκε σε ένα μπακάλικο,  μέχρι να βγει το ψήφισμα του ΟΗΕ περί παύσης των εχθροπραξιών... Νισάφι πιά! 


Παρηγορήσου στη σκέψη Θόδωρε πως ακόμα κι ο αειθαλής πρόεδρος της βουλής  των Ελλήνων Απόστολος Κακλαμάνης,  στο τσακ ξέφυγε από τον κλοιό των διαδηλωτών.


Απ΄τη μεριά μου, μια συμβουλή έχω να σου δώσω αντιπρόεδρε: Πάρε στη δική σου δούλεψη, τη φρουρά της Άννας Διαμαντοπούλου. Που δουλεύει σαν κυματοθραύστης εναντίον των αυγών...


Μα κι οι δυο τελευταίοι πρόεδροι της ΓΣΣΕ , πληγώθηκαν βαθύτατα όταν οι 

άοκνες προσπάθειές τους,  για την αξιοπρεπή εκπροσώπηση των εργαζομένων τους, δεν αναγνωρίστηκαν από τους τελευταίους! Συνεπώς;

Κλείνουμε την ιστορική αυτή αναδρομή, με  ιδιαίτερη μνεία σε δυο πολιτικούς,  που επέδειξαν απαράμιλλο θάρρος, στην αντιμετώπιση των ταραξιών: Στο πρίγκιπα της Αγγλίας Κάρολο και στην Γκαμίλα του και στον δικό μας,  τον Κωστή Χατζηδάκη. 


Με μόνη διαφορά στις δύο  φαινομενικά ίδιες περιπτώσεις , πως τον μεν  Κάρολο  της Αγγλίας, δεν τον προϊδέασε με κανέναν τρόπο η φρουρά του. Ενώ τον δικό μας τον Χατζηδάκη, τον προειδοποίησαν οι πάντες! 

Κι η ιστορία ας κρίνει!!!


Για περισσότερες αναρτήσεις   στην ίδια κατηγορία,  κλίκ στις  "ΕΤΙΚΕΤΕΣ" πιο κάτω:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου