Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

ΤΟ ...ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ!

Επί 42 ολόκληρα χρόνια, ο Μοαμάρ  Καντάφι, ο ίδιος και απαράλλαχτος  δικτάτορας 

παρέμεινε.  Με μόνη σημερινή διαφορά, τα πείσματα της γεροντικής του-πλέον-ηλικίας. Εκείνοι ωστόσο,  που μέσα σε μια νύχτα  άλλαξαν τις... απόψεις τους για τον συνταγματάρχη Καντάφι, ήταν οι μέχρι χθες, διεθνείς του φίλοι. Και ο όμαιμοι, ομόγλωσσοι και ομόθρησκοι  Άραβες βεβαίως-βεβαίως. 
Που αποφάσισαν να θυσιάσουν  την...Ιφιγένειά τους ( τον φιλοτομαριστή Μουαμάρ  και αποδεδειγμένα, όχι και τόσο φανατικό ισλαμιστή,  όπως τα αντίστοιχα  δικατορικά καθεστώτα των όμορων αραβικών κρατών καλή ώρα), προκειμένου να διασώσουν τα δικά τους διεφθαρμένα βασίλεια. 
Που εν πολλοίς , οφείλουν την ύπαρξη και διαιώνισή  τους , στο θεοκρατικό-δικτατορικό τους πρότυπο. 
Με τους ίδιους και διπρόσωπους γειτόνους Άραβες, να παρεμβαίνουν κυνικά την ίδια ώρα,  εναντίον των ίδιαδηλωτών ( με τα ίδια αιτήματα)  της πλατείας των μαργαριταριών του Μπαχρέϊν. Με την ταυτόχρονη  εισβολή ...ειρηνικών αραβικών αμιγώς στρατευμάτων,  της ...φιλοδυτικής Σαουδικής Αραβίας προεξάρχουσας. 
Υπό την εκκωφαντική σιωπή-όπως θα έλεγε και η ποιήτρια Κική Δημουλά- των λοιπών δυτικών και επιλεκτικών  χωροφυλάκων του κόλπου...
Αν τελικά η Μαρξιστική ρήση πως" η θρησκεία αποτελεί το όπιο του λαού,"  βρίσκει ένα άριστο πεδίο εφαρμογής, αυτό  βρίσκει την τέλεια εκπροσώπησή του,  στις φανατικές παραμεσόγεις αραβικές χώρες. 
Ο Καντάφι  βέβαια, αντιλήφθηκε σχετικά νωρίς,  την μελλοντική εγκατάλειψή του από τους Άραβες αδερφούς. Ρισκάροντας ανεπανόρθωτα -σε μια ύστατη προσπάθεια  θρησκευτικού ...επαναπατρισμού στα Αραβικά ήθη και έθιμα-  και την δυσαρέσκεια των δυτικών οικοδεσποτών του,  στα διάφορα ταξίδια του στο εξωτερικό. Μηδέ  και του Βατικανού εξαιρουμένου βεβαίως-βεβαίως. 
Με απροκάλυπτες κινήσεις προσηλυτισμού στο Ισλάμ,  ακόμα και μέσα στην καρδιά  της Ρώμης. Καρδιά και του Ρωμαιοκαθολικισμού παρεμπιπτόντως... Επαναφέροντας στην... παλιοκαιρίσια τάξη και την ...ηθική,  (του ημέτερου βλαχοδήμαρχου Πώποτα)  τις ...θεούσες -καθ όλα -Ιταλίδες. Χαρίζοντάς τους μάλιστα και  από ένα κοράνι...
Εκδικούμενος τοιουτοτρόπως τον αδερφό Μπερλουσκόνι,  ο οποίος διέδιδε σε γνωστούς και φίλους, πως η διαβόητη "Ρούμπι" ήταν 
ανεψιά του αλήστου μνήμης προέδρου της Αιγύπτου,  Χόσνι Μουμπάρακ... Μήπως-μήπως λέω- η γεροντική άνοια παρέλυσε τελικά ολόκληρο τον πλανήτη;


Φυσικό και επόμενο λοιπόν να πάρει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες του και ο ΟΗΕ.  Στο όνομα του διεθνούς δικαίου  του προφανώς! Το οποίο φαντάζει κουρελόχαρτο μπροστά στο....μονοεθνές δίκαιο,  ενός εκάστου των σημερινών επιτιθεμένων εναντίον της Λιβύης! 

Κάτω απ΄ αυτή τη θεώρηση  δεν προξενεί πλέον καμία εντύπωση,  το γεγονός πως οι πολεμικές επιχειρήσεις εναντίον της Λιβύης , έχουν -για την ώρα- τέσσερις διαφορετικές κωδικές ονομασίες. Ανάλογα με την κάθε χώρα... προέλευσης των πολεμικών αεροσκαφών,   που αυτή την ώρα επιχειρούν στην Βεγγάζη και την Τρίπολη  και τα αντίστοιχα συμφέροντά της! 
Ο ΟΗΕ λοιπόν-σύμφωνα και με το δικό του διεθνές δίκαιο- αποφάσισε την θέσπιση ζώνης απαγόρευσης των πτήσεων,  πάνω από τη Λιβύη.  

 Μια απαγόρευση πτήσεων,  που κατά την πεπατημένη, ακολουθείται και  από επιλεκτικούς βομβαρδισμούς στρατιωτικών στόχων . Για την πλήρη εξουδετέρωση της αντιαροπορικής άμυνας.  Τάχα.

Προκειμένου να μην βομβαρδίζονται οι ...επαναστάτες (κατσαπλιάδες κατά τον Καντάφι) Λίβυοι αντικαθεστωτικοί. Κι ο παραδοσιακός πόλεμος,  της ....κατά παραγγελίαν τηλεοπτικής εικόνας, ξανάρχιζε!  Με τους ηρωικούς  ...φύλαρχους της Λιβύης, να  (ξανα) πυροβολούν τα ...πυροβολημένα από τα δυτικά αεροπλάνα (!) και εντελώς κατεστραμμένα και απαρχαιωμένα πολεμικά μέσα του Καντάφι!

Στο συμβούλιο ασφαλείας των μονίμων μελών του ΟΗΕ υπενθυμίζουμε, δύο χώρες (Ρωσία και Κίνα) εξέφρασαν τις ...αντιρρήσεις τους, γι αυτή την αεροπορική   επιχείρηση. Αλλά όχι το βέτο τους!

Εντονότερα ...ανησύχησε η Κίνα, χλιαρότερα η Ρωσία.  Και οι μεν Κινέζοι,  υπό το πρόσχημα των οικονομικών επενδύσεων,  "σαλαμοποιούσαν" με τον γνωστό τους τρόπο, αλώνοντας   μήνες νωρίτερα και  εκ των ένδον τη Λιβύη. Χρήματα πάντως,  θα συνέχιζαν να διαθέτουν και μετά την επέμβαση. Οποτε, ας πάει και το παλιάμπελο λοιπόν...
Και για αυτό, έδωσαν τόπο στην οργή. Απαγκιάζοντας στο ελληνικό  εμπορικό ναυτικό.   Προκειμένου να απομακρύνει τις δεκατρείς χιλιάδες Κινέζους εργαζόμενους. Με τον Κινέζο πρέσβη Luo Linquan, να ευχαριστεί την ...επίσημη Ελλάδα! Για την επιτυχία του ανεπίσημου εμπορικού της ναυτικού!

Μα κι Ρώσοι,  βλέποντας πρόσκαιρα τις τιμές των πετρελαίων και των φυσικών  τους αερίων να απογειώνονται -τις πρώτες τουλάχιστον μέρες  της εξέγερσης- κατάπιαν κι εκείνοι  τις αντιρρήσεις τους. 

Μόνο που τους τα χάλασε ο σεισμός και το τσουνάμι της Ιαπωνίας! Αναστέλλοντας την κατανάλωση πετρελαίων,  από την τρίτη πετρελαιο-καταναλώτρια χώρα ενέργειας στον κόσμο: Την Ιαπωνία που να πάρει ο διάολος  , το σεισμό και το τσουνάμι να πάρει!!!
Αυτή η επιλεκτική αντιμετώπιση του ...διεθνούς δικαίου,  ήταν ευθεως αντίθετη με το...μονοεθνές δίκαιο όλων των υπολοίπων συνδαιτυμόνων της  πετρελαϊκής αγοράς...Κι ήταν ώρα να βάλουν ένα τέλος....


Μα και οι Αμερικανοί, εξέφρασαν  τις επιφυλάξεις τους  για την επέμβαση...Βέβαια!  Σε πρώτο τουλάχιστον  χρόνο. Κι όχι προφανώς επειδή  υπήρχε κάποια ...απαγορευτική ρήτρα,  στο βραβείο νόμπελ της ειρήνης,  που προκαταβολικά έδωσαν οι Σουηδοί στον Ομπάμα. Ρήτρα του επιπέδου,  πως αν ξεκινήσει κάποιον πόλεμο ο πρόεδρος, θα έπρεπε πάραυτα να επιστρέψει το νόμπελ για παράδειγμα..Όχι φυσικά! 

Το λιγότερο  ...διαφημισμένο στην προκειμένη περίπτωση σενάριο, έχει να κάνει με το γεγονός,  πως η Χίλαρι Κλίντον,  τα έκανε μαντάρα ως Υπουργός Εξωτερικών. Ασχολούμενη- ως συνήθως- με αλλότρια! Και πετυχαίνοντας απανωτά  jack pot, στις αλληλοδιαδοχικές εξεγέρσεις των λαών της Αραβίας. Μη πετυχαίνοντας τελικά,  ούτε μία στις επτά εξεγερμένες χώρες. 

Απ΄την άλλη πάλι και με δεδομένη την ανεπάρκεια της ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, οι πλανητάρχες, ε, όλο και τον  ήθελαν το χρόνο τους , για να διαπιστώσουν πούθε κρατάει η σκούφια των κάθε λογής εξεγερμένων... Και σε ποιόν τελικά θεό πιστεύουν; Στο θεό του ευρώ; Της στερλίνας; Του δολαρίου; Του Κινέζικου γουάν; Ή μήπως απλά και μόνο στο θεό του πετροδολαρίου;Των αρχηγών των φυλών της Λιβύης;
Μέχρι να τους χειραγωγήσουν για άλλον μισό αιώνα κι αυτούς. Από όπου κι αν προέρχονταν  και σε όποιο θεό κι αν πίστευαν...Και κατά το συνήθιο τους,  θα τους έστυβαν με τη σειρά τους  κι αυτούς, σαν λεμονόκουπες. Ε, καλά τώρα. Παλιά μας τέχνη κόσκινο...
Οι Ευρωπαίοι διαγκωνίζονταν από την πλευρά τους  για το ποιός θα πρωτοχτυπήσει,  την αξιοθρήνητα εξοπλισμένη Λιβύη.... Ξεπλένοντας τις κάθε είδους ντροπές:

Ο μεν Νικολά , ξεπλένοντας την ντροπή των εκατοντάδων χιλιάδων  €  του Καντάφι και της χρηματοδότησης, της προεκλογικής του εκστρατείας...
Οι Άγγλοι, "ξεπλένοντας" την ντροπή της χορηγίας των 1.500.000 στερλινών,  στο φημισμένο και "ανεξάρτητο" οικονομικό σχολείο,  London school of economics! 

Σχολείο από το οποίο,  ο δευτερότοκος υιός του Μοαμάρ,  Σαΐφ Αλ Ισλάμ Καντάφι, εξαγόρασε τους τίτλους σπουδών του, δίκην χορηγίας του πατρός...Υιού, που είχε το θράσος να απειλεί το δυτικό status  πλέον. 


Όπου γάμος και χαρά, η Βασίλω πρώτη. Που λέει και το δημώδες άσμα μας. Με τους λοιπούς ευρωπαίους και... άκαπνους  πολεμικά,  να τα κάνουν ρόιδο στο πεδίο της μάχης και από την πρώτη ημέρα, οι μπαρουτοκαπνισμένοι  Αμερικάνοι,  αναλάμβαναν να καθαρίσουν το πεδίο της μάχης,  με τους πυραύλους  τόμαχουκ. 

Διακυρήσσοντας ωστόσο πως θα  αποφύγουν και την επίγεια ανάμειξή τους στις πολεμικές επιχειρήσεις. Κάτι το οποίο αποκλείει σε επίπεδο ΝΑΤΟ και η Μέρκελ επίσης. Που θέλει να μπει ενεργά στις νέες πετρελαϊκές αγορές.  Χωρίς θύματα και...πολεμικές αποζημιώσεις αργότερα για την Γερμανία της. Θου κύριε φυλακή το στόματί μου...

Επιδιώκοντας να τα έχει καλά , ταυτόχρονα με Άραβες και Ισραηλινούς. Και με τους Κύπριους εσχάτως.


Μα και οι Τούρκοι αντιδρούν στην ανάμειξη του ΝΑΤΟ στη Λιβύη. Και με την πρώτη ματιά, οι Τούρκοι μοιάζουν να  είναι οι μεγάλοι χαμένοι αυτών των ανακατατάξεων.  Με τον Μουμπάρακ τουλάχιστον, είχαν φτάσει σε μια συμφωνία: να "κοντράρει" η Αίγυπτος στην διευθέτηση της ΑΟΖ της (αποκελστική οικονομική ζώνη)  με την Ελλάδα. Κάτι που -κατά πως φαίνεται- το συζητούσαν και με τον Καντάφι. Περιφέροντας στη διεθνή πολιτική σκακιέρα, τον  μόνιμο βραχνά τους:  το Καστελόριζο...Του δικού τους οθωμανικού δικαίου...


Και με την μόνη ...αμέτοχη και υπέρμαχο του....διεθνούς δικαίου στην περιοχή, χώρα την Ελλάδα. 
Με τις συμφιλωτικές προσπάθειες του πατρός -και ομοίως  πρωθυπουργού Ανδρέα  Παπανδρέου-  για την συμφιλίωση του Καντάφι με την διεθνή κοινότητα, να πηγαίνουν στράφι στην Ελούντα. Όπως στράφι πήγανε και οι υπεσχημένες από τον Καντάφι επενδύσεις στην ελληνική οικονομία, μια γενιά πρωθυπουργών  αργότερα. 




Μπράβο σου και πάλι μπράβο σου ελληνική μας κυβερνησούλα... Πάλι, μια χαρά τα κατάφερες! Και χωρίς να κουνήσεις μήτε και αυτή τη φορά,  το δαχτυλάκι σου! Μόνο με κάτι ...βασούλες στην Σούδα( ένα τσιγάρο δρόμο από την Ελούντα) και στον Άραξο καθάρισες! Γιατί πάνω απ΄όλα,  οι Άραβες είναι διαχρονικοί φίλοι μας. Όπως και οι Σέρβοι παλιότερα. Κι όπως και  οι απόγονοι του Μέγα Αλέξανδρου "Καλάς" και "Παστούν" εκεί κατά Πακιστάν και Αφγανιστάν μεριά, αίμα μας είναι...Για να μη ξεχνιόμαστε!










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου