Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ



Επειδή Έλληνες και ξένοι  δημοσιογράφοι,  αντιμετωπίζουν διάφορα ...προσκόμματα χάρις στα  αντικειμενικά τους ρεπορτάζ και  κατά την εξάσκηση του λειτουργήματός τους στην εξεγερμένη Αθήνα, από τα μεγαλύτερα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα, 
ανατέθηκε στους ερασιτέχνες δημοσιογράφους του  vavelhaber, ένα  24ωρο ρεπορτάζ,  κάποιας μέρας  γενικής απεργίας στην Ελλάδα. Από τα προεόρτια μιας απεργίας μέχρι και τις ουρές  της. Με το χέρι στην καρδιά λοιπόν, ξεκινήσαμε την έρευνά μας. Από τα προεόρτια κατά πως μας το παράγγειλαν, τα περιστασιακά αφεντικά μας.

Κατά τα προεόρτια λοιπόν,  η ...συντεταγμένη πολιτεία, είναι η πρώτη που ετοιμάζεται,   καταστρώνοντας τα αστυνομικά  σχέδια δράσης της, εν όψει των κινητοποιήσεων. 



Επιδιώκοντας να  ...κοντύνει μονίμως και εξ αδιαρέτου: Τόσο τις κινητοποιήσεις,  όσο και τους κινητοποιημένους. Όπως συμβαίνει άλλωστε,  στον πολιτισμένο δυτικό και δημοκρατικό κόσμο. Από της εγκαθιδρύσεως της δημοκρατίας και εφεξής.



Με κομματάκι διαφοροποιημένες  της μεθοδεύσεις και την... τεχνοτροπία,  -εθιμικώ δικαίω-  της Ελληνικής αστυνομίας...

ταυτόχρονα όμως και "αι...ημέτεροι δυνάμεις,  που αμύνονται του πατρίου εδάφους"  προετοιμάζονται απ΄τη μεριά τους πυρετωδώς.

Μηδέ και του διάσημου αρχιδιαδηλωτή,  αντιστασιακού Ελληνάρα  σκύλου Κανέλλου εξαιρουμένου.   Που έχει συγγράψει διδακτορικό,  στο αντάρτικο των πόλεων και τη μπλόφα,  τόσα χρόνια στο κουρμπέτι. 

Εθιμοτυπικά, αγωνιστικούς χαιρετισμούς και μηνύματα συμπαράστασης, μας στέλνουν αποβραδίς, οι εδώ και μια δεκαετία, χρεοκοπημένοι Αργεντίνοι αδερφοί.  "Μη γίνετε Αργεντινή" μας ξορκίζουν.

Τη δική τους αγωνία, δόση με τη δόση των δανείων μας, ζούνε και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. "Δεν θα γίνουμε Ελλάδα" γράφουν στα λεωφορεία τους. Για να ξορκίσουν κι αυτοί  το κακό με τη σειρά τους.

Μόνο που  αυτοί οι μπαγλαμάδες, δεν κιοτεύουν στο ενδεχόμενο μιας ... στάσης  πληρωμών!



Βάζουν μπροστά τη... βαριά τους βιομηχανία και παράγουν όσο χρήμα τραβάει η ψυχούλα τους. 

Αυτοί  βλέπετε είναι της οικονομικής σχολής,  πως δεν πρέπει να σταματήσει ο Αμερικανός να καταναλώνει. Της σχολής κοντολογίς πως τα ελλείμματα, παράγουν πλεονάσματα! 


Ανεξάρτητα αν με το ΔΝΤ τους, απαγόρευσαν,  την πέραν της κατω-φτωχίτικης επιβίωσης  κατανάλωση  στην Ελληνική  ράτσα. Κάτι δεν πάει καλά εδώ στη Δανιμαρκία  Γιώργοοοοοοοοοοοο!

Κατά ...διαβολική σύμπτωση πρέπει να επισημάνουμε, πως  οι απεργιακές κινητοποιήσεις στην Ελλάδα, κορυφώνονται κάθε φορά, μετά την έλευση της τρόικας στην Αθήνα. Λίγο πριν ή λίγο μετά. Τρόικα που καταφθάνει, μέσα στην καλή χαρά!  

Την οποία τρόικα,  προθυμοποιείται να συνοδεύσει την επόμενη μέρα στα ραντεβού της,  η νεοϊδρυθείσα μη κυβερνητική οργάνωση "ανεργοι δίχως σύνορα". Mε την τρόικα  ωστόσο,  να μην  αξιοποιεί  την ευγενική της προσφορά! 


Πολύ νωρίτερα από την προγραμματισμένη  έλευση της υψηλόβαθμης τρόικας πάντως, επισκέπτονται τη χώρα, συνήθως τα χαμηλόβαθμα στελέχη της. Οι...τεχνοκράτες της κοντολογίς. Με προφανείς σκοπούς, να... ζυγοσταθμίσουν από τα προκαταρκτικά ακόμα τη χώρα.  

Τον χορό των απεργιακών κινητοποιήσεων τον ανοίγει αποβραδίς  η ΠΟΣΠΕΡΤ. Η συνδικαλιστική παράταξη της ΕΡΤ. Και της ΠΑΣΚΕ εξ αδιαιρέτου,  μην ξεχνιόμαστε. Με τρικυμία εν κρανίω για τους συνδικαλιστές της συνήθως.  Που δεν τα βρίσκουν  , μήτε και μεταξύ τους....

Καμαρώστε μαζί μας προσεκτικά, το -φαινομενικά- πανομοιότυπο  παγωμένο σλόγκαν,  στις δύο παρακάτω οθόνες: της ΕΤ1 και της ΕΡΤ 3. Φωτογραφίες,  που τραβήχτηκαν την ίδια ακριβώς στιγμή:  Και βρείτε τη μια και μοναδική διαφορά!!!!





















Αν ακόμα δεν εντοπίσατε τη διαφορά, σας δίνουμε μια χείρα βοηθείας: Στην μεν ΕΤ1 η ΠΟΣΠΕΡΤ απεργεί κ.λ.π., κ.λ.π, σε πείσμα.... κάποιων
Ενώ στην ΕΤ3,  η ίδια  ακριβώς (θυγατρική)  ΠΟΣΠΕΡΤ απεργεί σε πείσμα πολλών....
Αποφασίστε τελικά  ορέ συνδικάλες: Σε πείσμα κάποιων απεργείτε ή σε πείσμα πολλών
Ο συνδρομητής τηλεθεατής σας  πάντως (like me)  μένει με την απορία: Εκεί κατά ΕΡΤ μεριά  αλήθεια, ...γραμματιζούμενους δημοσιογράφους, δεν διαθέτει το κατάστημα; Γιατί -κατά τη γνώμη μου εντάξει; -αν απεργείτε σε πείσμα...πολλών, αυτοκαταργηθήκατε! Παραδεχόμενοι πως οι πολλοί δεν σας θέλουν....

Με την έλλειψη της ροής των ειδήσεων από τα κανάλια και  το δρόμο,  η προεδρία της δημοκρατίας,  μένει κι αυτή στα μαύρα σκοτάδια. Με τον πρόεδρο, να   σκοτώνει την ώρα του, ξεφυλλίζοντας  παλιά φωτογραφικά άλμπουμ. Με τσουγκρίσματα  αυγών με το στρατό. Τα τσουγκρίσματα των.... κεφαλιών  των απεργών στο δρόμο από τα ΜΑΤ πάντως,  θα τα δει αργότερα ο πρόεδρος... Στις ειδήσεις. 



ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 


Η βουλή σε μια μέρα γενικής απεργίας, συνεδριάζει συνεχώς. Σε πλήρη σύνθεση.  Εξασκούμενη επί χάρτου  και βλέποντας βίντεο αρχείου, από άλλες...βουλές! Με συνήθη απόντα από τις συνεδριάσεις του κοινοβουλίου, τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας. Που διαβουλεύεται συνεχώς με τους τροϊκανούς. 

"Κλειδώνοντας" ....οικειοθελώς τα τελευταία μέτρα. Για να τα στείλει χέρι-χέρι στη βουλή, να τα ψηφίσουν οι μπιστικοί.

Τρόικα και Υπουργός, αφού συμφωνήσουν στα βασικά, όπως ενδεικτικά:

α. Πως  εξ αδιαιρέτου κυβέρνηση και τρόικα, απέτυχαν να πιάσουν ένα μέγεθος έστω του προϋπολογισμού βρε αδερφέ, αποφασίζουν  σε χρόνο dt, 
να ...φορτώσουν τα πάντα στην αμέσως  προηγούμενη κυβέρνηση Καραμανλή. Τσιμπολογώντας για μια ακόμα φορά το έλλειμμα του 2009. Kι έτσι, με συνοπτικές διαδικασίες, ολοκληρώνουν αυτό το δυσάρεστο deal.

β. Η τρόικα-που ενημερώθηκε στο μεταξύ,  από την Νέα Δημοκρατία  προκαταρκτικά- πως παρά τις σχετικές δεσμεύσεις, που κοντά εκεί κατά την τρίτη δόση,  μετατράπηκαν σε απαγορεύσεις, 
...ενημερώθηκε είπα λέω, πως  το ΠΑΣΟΚ προχώρησε στην πρόσληψη 26.000 κλώνων του και  "δικών του παιδιών".  Η τρόικα εγκαλεί τον Υπουργό και αμέσως στο τραπέζι πέφτουν από τον Υπουργό  δύο....ισοδύναμα μέτρα:


Είτε χάριν της ισονομίας με τους άνεργους,   θα μετατραπεί  αναδρομικά και ο  μισθός σε επίδομα ανεργίας, είτε θα απολυθούν πενταπλάσιοι  απ΄όσους προσελήφθησαν. 
Ο τσάρος, δείχνοντας καλή διαγωγή,  συνδυάζει και τις δύο μεθόδους. 
Απ' τη μια, απολύει πενταπλάσιους απ΄ όσους προσέλαβε.  Αλλά μόνο όσους προσλήφθηκαν από το 2004 μέχρι το τον Σεπτέμβριο του 2009. Ακριβώς! Τα...παιδιά των άλλων κοντολογίς. Κι έτσι κλειδώνει πανεύκολα  και το...ισοδύναμο μέτρο. 


Αφήνοντας  σε κάθε περίπτωση ανέγγιχτα στη δουλειά τα δικά τους παιδιά...



Απ΄την άλλη όμως,  κατεβάζει και τους μισθούς και της συντάξεις στα επίπεδα του επιδόματος...εργασίας-ανεργίας.  Για να μην αδικούνται περαιτέρω  οι άνεργοι. Σοσιαλισμός είναι αυτός εξάλλου! 

Εκείνο που κρύβουν βέβαια από τον ΚΤΕΟ του ΠΑΣΟΚ,  είναι πως στην 7η δόση, βαίνει προς κατάργηση και το επίδομα ανεργίας...

Κι ύστερα, τρόικα και τσάρος,  πλακώνονται στον υπολογισμό των  έκτακτων εσόδων.  Από τα χαμένα μεροκάματα των απεργών στους δρόμους κατά βάσιν. Μα τα αποτελέσματα,  είναι απογοητευτικά. 
Προκαταρκτικά πάντως συζητούν το...ισοδύναμο  και ενδεχόμενο μέτρο,  να καταστεί υποχρεωτική μια 48ωρη απεργία  την εβδομάδα.  Για τον στενό και φαρδύ δημόσιο τομέα. Μα τους μισθούς-δεσμεύτηκαν- δεν θα τους ξαναπειράξουν!!!

Σε κάποια στιγμή οι διαπραγματεύσεις τρόικας -τσάρου ολοκληρώνονται. Ράβε-ξήλωνε τόσες μέρες, ήταν ηλίου φαεινότερον πως κάπου θα κατέληγε. 
Κάτι κόψαμε από τις παροχές της υγείας εμείς οι ιθαγενείς, κάπου κάνανε τα στραβά μάτια στους νέους οργανισμούς που ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ οι τροϊκανοί (για να βολέψουμε τα δικά μας παιδιά)  όλα καλά στο τέλος. Όλα καλά! Κάπου τα πατσίσαμε! 
Καταλήγοντας  πάντως για μια ακόμα φορά, στην περηφανή νίκη του Έλληνα Υπουργού.   Που πέρασε  δια πυρός και σιδήρου, τις ...Ελληνικές θέσεις. 

Και όσο για τα κοτόπουλα;  Εντάξει μωρέ τώρα, πως κάνουμε έτσι. Αυτά  σε κάποια στιγμή θα ξεζαλιστούν. Όλα εξάλλου, γίνονται για το καλό τους. 

Μένει μονάχα ένα τελευταίο "αγκαθάκι":  Η αντιμετώπιση του φαινομένου "δεν πληρώνω" των κομμουνιστών. Εδώ όμως υπάρχει η τεχνογνωσία. Και η τεχνολογία. Που μας έρχεται από το μέλλον. Με πρώτο πειραματόζωο, τον Έλληνα και πάλι. Και  με την επέκταση της χρήσης της φοροκάρτας σε όλο το φάσμα της καθημερινότητας του πολίτη.  Του κάθε πολίτη πάντως. Κι όχι  μόνο του κομμουνιστή πολίτη... 





Ο πρωθυπουργός,  αναλύει στην πρωτολογία του,  τη δευτερολογία του και την τριτολογία του, τις κλασικές του παρόλες του περι τιτανικού, διεφθαρμένης χώρας κι όλα τα λοιπά  φολκλορικά πλέον. 




Και λίγο πριν αναχωρήσει για το σχετικό του χαλάρωμα.

Με το λαό έξω από τη βουλή και κρεμασμένο στα κάγκελα, να βιώνει το δικό του τιτανικό.  

Αντιδρώντας με τον τρόπο του μόλις πληροφορείται τα νέα μέτρα που μαγειρεύονται.  Ένα απο τα οποία είναι να πληρώσουν έκτακτη εισφορά όλοι οι άνεργοι υπέρ των 26.000 νεοδιορισμένων νέων σπλάχνων του ΠΑΣΟΚ.
Τα μέτρα.... πρός τη σωστή κατεύθυνση που διαρρέουν στον τύπο, αποτυπώνονται με το  άνοιγμα κιόλας των χρηματιστηρίων της Ανατολικής Ασίας. Που ξεκινάνε μαύρα ελληνικά μεσάνυχτα και μάλιστα,  με θετικό πρόσημο !

Την ίδια ακριβώς στιγμή που οι επιχειρηματίες αυτοκτονούν ομαδικά  στην Ελλάδα,  ακούγοντας πως θα πληρώσουν την 8η συνεχόμενη έκτακτη εισφορά....
Οι άνεργοι αυτομαστιγώνονται τις πλατείες...


Οι ταξιτζήδες χτίζουν το γραφείο του Υπουργού εγκλωβίζοντάς τον μέσα σ΄αυτό....




...τα αιγοπρόβατα ανεβαίνουν στο ψηλότερο κλαρί του δέντρου  μαζί με το σκοινί τους  μαθαίνοντας πως κόβονται οι επιδοτήσεις στις ζωοτροφές τους....


ενώ η εργατική εστία διοργανώνει οικογενειακές ημερήσιες εκδρομές  για τον...Καιάδα




 στις οποίες δηλώνουν "οικειοθελώς"  συμμετοχή πολλοί συνταξιούχοι. Μαζί με τα άνεργα παιδιά τους!!!

Ο Καρατζαφέρης αυτοσυγχαίρεται για πολλοστή  φορά στη βουλή,  γιατί είχε την πρόνοια να εγκαταλείψει την κυβέρνηση,  αφού πρώτα ψήφισε το μνημόνιό της...

...ο  Σαμαράς συνεχίζει να αμολάει τις γαλάζιες φούσκες του περί ριζικής επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου  κι...ότι  μας κάτσει στα γκάλοπ του Σαββατοκύριακου....

...ενώ ο Τσίπρας  απολογείται για 458η συνεχόμενη φορά,  για τους γνωστούς άγνωστους που τα κάνουν λίμπα απ΄έξω. 

Τα κανάλια -τρομοκρατικές οργανώσεις- ως συνήθως σε μια μέρα γενικής απεργίας, απεργούν. 


Δείχνοντάς μας από βραδύς πάντως και τα χάλια των υπόλοιπων υπό χρεοκοπία εταίρων. Για να μη τα παίρνουμε όλα επί προσωπικού.

ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΔΡΑΜΑΤΑ ΜΙΑΣ ΜΕΡΑΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ 

Την ημέρα της απεργίας ωστόσο, μας δείχνουν  κάποιες παλιές ταινίες του χόλυγουντ.  Μέσα από τις οποίες οι πτωχευμένοι μπορούν να ξεκλέψουν πρακτικές  μεθόδους επιβίωσης,   επί του ...πρακτέου και της φτώχειας. 



Αντί να σκοτώνονται με τις ώρες για το ποιός ...ασυνείδητος τόλμησε και ήπιε το γάλα του παιδιού...


Κι η  τρομοκράτηση, συνεχίζεται και για ολόκληρη εβδομάδα αργότερα.   Μέχρις ότου  οι  καθημαγμένοι συνέλληνες,  να αφομοιώσουν κι αυτό το πακέτο μέτρων. Της  σωτηρίας τους ντεμέκ. 

Εκ των πραγμάτων οι ιδιωτικοί  υπάλληλοι, αδυνατούν να συμμετάσχουν σε μια απεργία.  Αν και θα το ήθελαν. Κατά πως τα  κατάφεραν οι κυβερνώντες,  ακόμα κι ένα μεροκάματο να λείψει από ένα σπίτι, ο μήνας δεν βγαίνει.  Και τα πνεύματα των  προγόνων, τους καλούν ολοένα και συχνότερα  κοντά τους!

Αναθέτοντας αυτό το καθήκον σε κάποιους  συναδέρφους τους δημόσιους ! Αν και πολοί απ΄αυτούς βαριούνται να κατέβουν μέχρι το πεζοδρόμιο...

Αυτά βέβαια, μέχρι να αρχίσει ο εμφύλιος στον οποίο σπρώχνουν κάποιοι απ΄την  κυβέρνηση τον ιδιωτικό τομέα, εναντίον του δημοσίου. Και τότε η κατάσταση θα εκτραχυνθεί κάπως έτσι!

Πόσο μάλλον αν πρόκειται για υπαλλήλους που πρόκειται σύντομα να πάρουν το δρόμο της εργασιακής εφεδρείας.  

Κι απομένουν μονάχοι τους οι επαγγελματίες απεργοί του ΠΑΜΕ (που πληρώνονται κανονικότατατα σε μια μέρα απεργίας,  χάρις ...στα μυστικά κονδύλια και τις ... πρόνοιες της Αλέκας. Και μη το βασανίσουμε παραπάνω...

Για ...να περιοδεύουν αυτοί οι επαγγελματίες απεργοί,  τις δημόσιες υπηρεσίες ψάχνοντας τα πως και τα γιατί όσων δεν απεργούν!


Μα μήτε και τους  ψηφοφόρους  του ΠΑΣΟΚ, τους κάνει καρδιά να συμμετάσχουν στις απεργίες. 




Τρέχοντας και ψάχνοντας το ιδανικό... μέρος, προκειμένου να υλοποιήσουν το προεκλογικό τους όραμα!


Αυτό σε γενικές γραμμές, είναι το δικό μας, αντικειμενικό   ρεπορτάζ μιας μέρας γενικής απεργίας στην Ελλάδα. Ρεπορτάζ  που  κατά παραγγελίαν ετοιμάσαμε,  για τις αγορές που μας το ζήτησαν. Ελπίζουμε και ευχόμαστε να μείνουν ευχαριστημένα τα αφεντικά μας...




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου