Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2011

ΚΟΥΡΕΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ...Ψ -ΛΗ (Ε)


Λόγω της επικαιροποίησης της ...κουράς,  προβάλλουμε σε επανάληψη, ένα Εικονο-ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ που πρωτοδημοσιεύτηκε στις 21/4/2011. Βελτιωμένο και....επηυξημένο! 

Πολύς  ... τζόγος γίνεται τελευταία, σε σχέση με  την επιλογή του τρόπου πτώχευσής μας. 


Με τους περισσότερους τζογαδόρους ανά την υφήλιο, να ποντάρουν  στην αναπόφευκτη  χρεοκοπία της χώρας .
Με τις απόψεις που κατατίθενται δημόσια πάντως, να διαφέρουν μονάχα στην   τεχνοτροπία: 

Άλλοι προτείνουν στάση πληρωμών εδώ και τώρα για παράδειγμα.  Άλλοι -πιο συντηρητικοί-προτιμούν την ελεγχόμενη χρεοκοπία. Άλλοι,  το διαβόητο κούρεμα.  Σε διάφορες ωστόσο παραλλαγές. 
Κάμποσοι,  είναι υπέρ της επιμήκυνσης του χρέους. Με την συντριπτική πλειοψηφία  των συνελλήνων ωστόσο, να είναι οπαδοί του λίγο απ΄όλα.  Κλασικά και Ελληνικά!

Το άσχημο,  κατά πως τα καταφέραμε διαχρονικά, είναι πως την τελική απόφαση,  θα την πάρουν όλοι οι υπόλοιποι δανειστές μας, ερήμην μας! Αλλά κι εμείς,  δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια... Θα τις εκθέσουμε τις απόψεις μας βρε αδερφέ.
Ο κοινός παρανομαστής όλων των  τάσεων ωστόσο, παραμένει το... styling  του κουρέματος της εθνικής μας κώμης. 
 Ως ανειδίκευτοι -και κόντρα στα ήθη και έθιμα της ράτσας,  που το "παίζει" ειδική επί παντός του επιστητού, εμείς καταφύγαμε στη βοήθεια του Τρύφωνα Σαμαρά.  Για να συνδυάσουμε με φωτορεπορτάζ, τις διάφορες τάσεις,  που κυριαρχούν αυτό το φεγγάρι στη μόδα της εθνικής μας κουράς. Φύγαμε Τρύφωνα:

Η γνώμη της Κυβέρνησης,  είναι η πιο... ξεκάθαρη: Δεν συζητάει (για την ώρα)  σε καμιά περίπτωση  την στάση πληρωμών (κούρεμα του χρέους με τη ψιλή και χρεοκοπία μπάμ και κάτω κοντολογίς). Ούτε και τα διάφορα "τραβεστί κουρέματα" συζητάει. 
Επιμένει -και σωστά- στο χίπικο μεν στυλ της κόμης,  τεχνοτροπίας  Μάταλων Κρήτης και ελληνικού κινηματογράφου δε. Στυλ της δεκαετίας του '70 για τους παλιότερους!
Σε αντίθεση με σημαίνοντες  βουλευτές και στελέχη της παράταξης,  η κυβέρνηση αποκλείει κάθε πιθανότητα κουρέματος του χρέους . (χρεοκοπία του κερατά  είναι κι αυτή  και μη γελιόμαστε) . 

Το μόνο -ντεμέκ- που συζητάει με τους δανειστές  μας,  είναι η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων. 
Δανείων  που επί των ημερών της  δικής της διακυβέρνησης  ελήφθησαν. (και  η  χρεοκοπία μιας ακόμα  γενιάς επιεικώς, προδιαγράφτηκε) 
Κι όσο για τα χρέη  της Νέας Δημοκρατίας, άστην να τα διαπραγμα-τευτεί αυτή!  

Αφού μέχρι και σε εκπτώσεις στα διόδια  προανήγγειλε πως προχωράει  Πασχαλιάτικα η κυβέρνησή μας! Κι ότι πάρουμε βρε αδερφέ! 
Τώρα,   αν συμφωνούν ή όχι οι δανειστές -τραπεζίτες, με μια τέτοια προοπτική, έτερον εκάτερον! Στο κάτω-κάτω, ας έρθουν οι τραπεζίτες να τα κάνουν καλύτερα! Εκατό δισεκατομμύρια εγγυήσεις του Ελληνικού δημοσίου "τσίμπησαν" για την ενίσχυση των τραπεζικών κεφαλαίων τους από τις χρηματαγορές! Άι σιχτίρ στην τελική! 
Όπως και να το κάνουμε πάντως,  η επιμήκυνση του χρέους,  είναι η μόνη αξιοπρεπής λύση για τη χώρα! Πεινάμε μεν, πληρώνουμε δε! Και συγχωρούμε και τον πρωθυπουργό μας για τις κατά καιρούς αστοχίες του,  του στύλ "λεφτά υπάρχουν" Το τώρα κοιτάμε, το τώρα!

Και στην Νέα Δημοκρατία, τα πράγματα  είναι περίπου ξεκαθαρισμένα. Σαφώς και η ΝΔ και  τάσσεται υπέρ των ....αξιοπρεπών -για τη χώρα-λύσεων με τη σειρά της.

Γι αυτό και εσχάτως άλλαξε  τον πυρσό στο σήμα της (που μας έκαψε) 

και υιοθέτησε το...τριμπουσιόν (...σπείρα-σπείρα το αποκαλούν  ήδη οι εχθροί της) . 
Τριμπουσιόν που θα μας ξεκοιλιάσει υποψιάζομαι! Κατά πως μας απείλησε ...ετεροχρονισμένα πάντως  κι ο Σαμαράς!

Το άσχημο είναι πως  εξακολουθεί να πηγαίνει στον κατήφορο,  χωρίς φρένα! Ακολουθώντας κατά πόδας  την νεολαία της. 


Η Νέα Δημοκρατία-σε επίπεδο πολιτικού κόμματος πάντως- ήταν η πρώτη διδάξασα του "κουρέματος" του ...πολιτικού χρέους. (από πάνω της μόνο) Και της υποχρέωσης της διαχείρισής του κατ΄ επέκταση!   Και  αυτό πρέπει να της το αναγνωρίσουμε! 
Σπρώχνοντας μεθοδικά  το...άγος της ...τσούχτρας,  προς τον άπειρο Γιώργο. 


Ακόμα και να μας κρεμούσες να μας έταζες Γιώργο μου, τι σκάζαμε θα σε  ψηφίζαμε. Αφού  οι... παρακοιμώμενοι,  έκαναν τα αδύνατα δυνατά,   για να χάσουν τις εκλογές!  
μα έλα που στο πρώτο "κούρεμά" μας, μας έκανες να πιστέψουμε πως ήταν....ευτυχία! Των  παιδιών μας,  πάνω απ΄ όλα. 
Μέχρι που ο Παπακωνσταντίνου,  πήρε τη ψιλή! Και από τότε,  ψάχνονται  όλοι μαζί και εξ αδιαιρέτου εκεί κατά ΠΑΣΟΚ μεριά, μέρος να κρυφτούν...Αλλά με τη φόρα που πήρε η Άγγελα, ακόμα και τις ουρές των αλόγων θα κουρέψει η αθεόφοβη!!!! Για να μή κρύβεται τίποτα! 
Εκείνοι που είναι με τα φεγγάρια και τα κλασικά τους,  ήξεις-αφίξεις  στο θέμα της πτώχευσης είναι οι Γερμανοί! Χωρισμένοι στα δύο κι αυτοί! Επίσημα,  ακολουθούν με συνέπεια τη γραμμή που χάραξαν εδώ  και ένα χρόνο: Μια στο καρφί και μια στο πέταλο δηλαδή. Ανεπίσημα ωστόσο....

Υπέρ του κουρέματος (των Ελλήνων και  μόνο)  τάσσονται και οι ...αγορές. Έχοντας λύσει το πρόβλημα των κεφαλαίων τους νωρίτερα πάντως.   Και το μόνο που μένει στις αγορές, είναι να βγάλουν το άχτι τους εναντίον του Έλληνα!

Σε ...ελαφριά σύγχυση  βρίσκεται ο γιατρός-βουλευτής  του ΠΑΣΟΚ, Έκτορας  Νασιώκας! Αναδιάρθρωση τελικά ή κούρεμα κύριε βουλευτά;

Κατά του κουρέματος στις αγορές , αλλά και υπέρ του κουρέματος  στην ...ντόπια κεφάλαιο-αγορά, τη Χαχολία,  τάχθηκε μετά την αποτυχία των...μεσοπρόθεσμων στόχων κι ο τσάρος της οικονομίας,   Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο ΠΡΩΤΟΣ! Αλλά ο αθεόφοβος το προχώρησε κι ένα βήμα παραπάνω, σε σχέση  με τους ιθαγενείς...
Κι αντί για ένα απλό κούρεμα, όπου σταθεί κι όπου βρεθεί δεσμεύεται και τάζει και  μια ...ριζική αποτρίχωση ο μπαγάσας!!!

Πάντως ο πρώτος διδάξας της "κουράς" ήταν και σ΄αυτό ο  επί της Υγείας Άγιος,  ο ομότιμος Ανδρέας Λοβέρδος! Που φόρτωσε τα της  υγειάς μας,  στον άτυπο υφυπουργό του, τον ...Άγιο Θεράποντα! Να μας γιατρεύει...


Βγήκε και μίλησε κι ο τέως Πρωθυπουργός! Ο εκσυγχρονιστής για! Που μας ...εκσυγχρόνισε, ωσαύτως με δανεικά! Αφήνοντας τις κληρονομιές στους πολιτικούς επίγονους!


Ιδιαίτερο ενδιαφέρουν,  παρουσιάζουν και οι απόψεις της Βάσως Παπανδρέου επί του θέματος...


Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, δεν έχει να προσθέσει άλλο κάτι. Τα είπε άλλωστε,  σε ανύποπτο χρόνο:


Πολιτικάντικη εντελώς ωστόσο, η τοποθέτηση του Υπουργού Εργασίας επί της... κουράς. 
Που βαφτίζει το κούρεμα...νοικοκύρεμα. Και διορθωτική παρέμβαση. Δεν είχε που να μοιάσει και του λόγου του...


Σαφής , σαφέστατος  κι ο Καρατζαφέρης! Το συνηθίζει άλλωστε!


Μέρες που είναι,  κυκλοφόρησαν παρεμπιπτόντως στο Μοναστηράκι κι οι λαμπάδες-μολότοφ! Τα μάτια σας δεκατέσσερα! Μην παρασυρθείτε!


Τα κούρεμα του ΚΚΕ,  χωρίς αμφιβολία,  είναι το πιο σοσφιστικέ κούρεμα. Αφαλόκομα σκέτο!  Μας τα είπε,  μας  τα ξαναείπε τα μέτρα που πρέπει να πάρουμε για το ξεχρέωμά μας,  αλλά  εμείς το χαβά μας!Ε, τελικά είμαστε άξιοι της μοίρας μας!


Υπάρχουν και κάποιοι τέλος -προ πολλού χρεοκοπημένοι- που φυτοζωούν κάτω από τα όρια της φτώχειας. Και γράφουν κανονικότατα, το οποιοδήποτε κούρεμα, επιμήκυνση, πτώχευση και δε συμμαζεύεται...
Υ.Γ.: Εντελώς παρεμπιπτόντως,   στην Κύπρο η επιμήκυνση εορτάζεται περίπου ως  εθνική εορτή: Καμαρώστε τα κατορθώματα των Κυπρίων αγωνιστών αδερφών μας στο παρακάτω βιντεάκι:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου