Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

11-11-11 ΣΗΜΕΙΟΛΟΓΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ!

Εισαγωγικά: Επειδή το ξέρουμε πως εκεί κατά το Μαξίμου μας διαβάζουν- ή τουλάχιστον μας διάβαζαν μέχρι τώρα- θεωρούμε πατριωτικό μας καθήκον να ασχοληθούμε με μερικές...σημειολογίες των ημερών. 






Σημειολογική-κατ' εξοχήν- ημέρα η σημερινή. 11-11-11 γράφουν τα ημερολόγια. Με έξι άσους στη σειρά, να  την προσδιορίζουν... Είτε και  έξι ...παλούκια.   Κατά την ελληνική αργκό. 





Για δε τον νεότευκτο πρωθυπουργό, υπάρχουν δύο επιπλέον... άσοι- (παλούκια). Μιας και ο νέος πρωθυπουργός,  είναι ο 11ος στη σειρά  πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης...





Μετά τις ηλιόλουστες μέρες που προηγήθηκαν της ορκωμοσίας της νέας Κυβέρνησης-κατά πως το σημειολόγησε κι ο Καρατζαφέρης-  ο καιρός "βουρκώνει". Κι ο χειμώνας που ξεκίνησε κιόλας  από τη Βόρεια Ελλάδα, βρήκε τις μισές οικογένειες,  χωρίς πετρέλαιο. Ψάχνοντας το υποκατάστατο του πανάκριβου πετρελαίου, στο...ακρυλικό μιας κουβέρτας...





Η σημερινή μέρα σηματοδοτεί και την  ταυτόχρονη απόλυση  των Αγιο- Σωστών της κυβέρνησης Παπανδρέου από τους ίδιους...τους βουλευτές της!  Και πρέπει να τους αποδώσουμε τα εύσημα! Γιατί μια ζωή τους εγκαλούμε. 




Βουλευτές και των δύο μεγάλων κομμάτων, που παραμέρισαν αυτή τη φορά τις κομματικές καπελαδούρες. Κι αντί να περάσουν στο λαό -για μια ακόμα φορά- τις επιλογές των κομματικών ηγεσιών τους, πέρασν στις ηγεσίες των κομμάτων τους τις απαιτήσεις των ψηφοφόρων τους! Στην υπόθεση του εντολοδόχου πρωθυπουργού. 




Με την κυβέρνηση πάντως να παίρνει λίγο πριν την εγκατάλειψη της εξουσίας,  την πιο ...χαρωπή ψήφο εμπιστοσύνης από τους βουλευτές της και   από την ημέρα της  ανάληψης της διακυβέρνησης της χώρας. 




Μόνο και μόνο για να φύγει!!!Συσπειρώνοντας στο και ...πέντε  δε, κάτω από τις φτερούγες της και την παραστρατημένη Λούκα Κατσέλη.  


Κατά διαβολική όμως σύμπτωση, σήμερα είναι και η τελευταία μέρα (κατά το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ) της θητείας στην προεδρία του Κινήματος από τον Γιώργο Παπανδρέου. Οι εχθροί του μάλιστα, άρχισαν να δημοσιεύουν κατά ριπάς κάτι φωτογραφίες με ελικόπτερα!!!Ψυχραιμία συνέλληνες....Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα...


Για να λέμε και του στραβού το δίκιο βέβαια, μερικές φορές, υπάρχουν κάποια αυξημένα δημοσιονομικά ...έξοδα. Στο όνομα και στη χάρη της Δημοκρατίας,  αλλά δεν βαριέσαι. Σ΄αυτή τη ζωή εξάλλου, δεν μπορείς να τα έχει και όλα!!! Ότι φάγαμε λοιπόν, φάγαμε! Είτε εν είδη λαμογιάς των φοροκλεπτών και των κλεπτο-αναπηρο-συνταξιούχων  του κράτους,  είτε  και εξ ...αδιαιρέτου με τους πολιτικούς μας. Μέσω των διορισμών μας, από χέρι  ως...υπεράριθμων στο δημόσιο και τις ΔΕΚΟ, κακά τα ψέματα! Μα ακόμα  πιο κακές οι αλήθειες! 

Όσοι πάντως περιμένετε να συναντηθείτε με τον πρωθυπουργό,  στα γκισέ της εύρεσης εργασίας του ΟΑΕΔ, μην αισοδοξείτε. Γιατί το ίδιο το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ έχει και μια πρόνοια: Αν ο πρόεδρος του κινήματος βρίσκεται στην πρωθυπουργία με τη λήξη της  κομματικής θητείας του, τότε η θητεία του παρατείνεται για έξι ακόμα μήνες...


Αν υποψιαστώ πάντως,  πως οι ανόητες ταλαντώσεις επί πέντε ημέρες,  μιας αυτονόητης τελικά  λύσης "Παπαδήμου",  είχαν ως απώτερο σκοπό να συμπέσει η λήξη της θητείας του Γιώργου στο ΠΑΣΟΚ,  με την τελευταία μέρα της πρωθυπουργίας του
 (και ως εκ τούτου και  την αυτόματη ανανέωση της θητείας του ως προέδρου για έξι ακόμα μήνες)  ενώ στα λόγια αλλάζαμε συνεχώς τη σελίδα αλλά μέναμε πάντα στην ίδια, μα την Αγία Κερατέα, θα...αυτοπυρποληθώ!




Τέλος εποχής λοιπόν  για τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, σε δύο μόλις χρόνια. Τις πιο βραχύβιες κυβερνήσεις,  που γνώρισε ο τόπος.  



Μέσα στα οποία δύο χρόνια, αυξήθηκαν οι πελάτες των ψυχιάτρων της επικράτειας: Για τα εξής αντιφατικά:  




Λεφτά υπάρχουν το 2009
Λεφτά δεν υπάρχουν το 2010 

Το χρέος (120% ΑΕΠ) δεν είναι βιώσιμο το 2009 

Το χρέος (160% ΑΕΠ) είναι βιώσιμο το 2011 
Το χρέος δεν θα ήταν βιώσιμο (180% ΑΕΠ) το 2012, αλλά θα είναι βιώσιμο (120% ΑΕΠ) το 2020 
Το κούρεμα είναι καταστροφή τον Ιούνιο του 2011 
Το μικρό κούρεμα είναι σωτηρία τον Ιούλιο του 2011 
Το μικρό κούρεμα δεν κάνει το χρέος βιώσιμο τον Σεπτέμβριο του 2011 
Το μεγάλο κούρεμα είναι η μόνη σωτηρία τον Οκτώβριο του 2011 
Τα ταμεία δεν έχουν σάλιο το 2010 
Τα ταμεία γίνονται ανθηρά αφού χάσουν το 50% της αξίας των ομολόγων που κατέχουν το 2011 
Η συζήτηση για αναδιάρθρωση ισοδυναμεί με συζήτηση για χρεοκοπία την άνοιξη του 2011 
Η αναδιάρθρωση κατά 20% είναι default αλλά όχι χρεοκοπία το καλοκαίρι του 2011 
Η αναδιάρθρωση κατά 50% δεν είναι ούτε default, παρά μόνο σωτηρία, το φθινόπωρο του 2011. 
Το μνημόνιο επαρκεί το 2010 
Το μνημόνιο δεν επαρκεί το καλοκαίρι του 2011, αλλά επαρκεί το μεσοπρόθεσμο (Μνημόνιο Β') 
Το μεσοπρόθεσμο δεν επαρκεί το φθινόπωρο του 2011, αλλά επαρκεί το νέο μνημόνιο (Γ') 
Η ΔΕΗ δεν μπορεί να εισπράττει φόρους το καλοκαίρι του 2011 
Η ΔΕΗ εισπράττει φόρους το φθινόπωρο του 2011 
Σταθερό φορολογικό σύστημα το 2010 σε βάθος δεκαετίας. 
Εννιά αλλαγές του φορολογικού συστήματος έως και το 2011. 
Τελευταίες οι περικοπές τον Ιανουάριο του 2010. Τελευταίες οι περικοπές τον Μάιο του 2010, που προστίθενται στις περικοπές του Ιανουαρίου. Τελευταίες οι περικοπές του 2011, που προστίθενται στις περικοπές του 2010...

Κι ύστερα; Ύστερα,  ήρθαν οι μέλισσες. Και το πηδάλιο της χώρας, ανέλαβε και με τη βούλα, ένας τραπεζίτης. Αμφισβητούμενος από χέρι,  από την μόνη αντιπολίτευση που περίσσεψε  ουσιαστικά στη χώρα: Την αριστερά! 


Γνώστης των αγορών και υπέρμαχος της παραμονής της χώρας στην Ευρωζώνη και το ευρώ. Τώρα,  το τι θα γίνει με την Ευρωζώνη και το ευρώ,   είναι μια άλλη πονεμένη Ιστορία. Με την ύφεση (άρα και τον περιορισμό του  πλούτου από τις εξαγωγές, που μέχρι τώρα ...εισήγαγαν οι πτωχευμένες ή υπό πτώχευση  χώρες) να κατεδαφίζει και τις οικονομίες των στυλοβατών της Ευρωζώνης και του ευρώ... 
Αν εντός των προσεχών ημερών πάντως, δούμε και τον κυνικό εκπρόσωπο των αγορών κ. Σόρος να ανεμίζει μια  ελληνική σημαία, μα την Αγία Κερατέα, θα λιποθυμήσουμε από εθνική περηφάνια. 


Εμείς ο λαός, μένουμε με την ελπίδα,  πως ο νέος πρωθυπουργός μας, θα χειραγωγήσει επιτέλους τις τράπεζες.  Που χρεοκόπησαν τους Έλληνες, πολύ  πριν από τη χρεοκοπία της χώρας τους. Και πως δεν θα μπει στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα(;) της χώρας,  για να διασώσει -όπως πολλοί προκάτοχοί του- μόνο τα...φίδια!


Γιατί αν γίνει κάπως έτσι, πολύ μα πολύ γρήγορα,  θα σπάσει το πολλαπλώς ραγισμένο γυαλί.  Της πολυπόθητης εθνικής μας ομοψυχίας και της  
(συγ) κλονισμένης κοινωνικής μας συνοχής! 


Καλά κουράγια κ. Πρωθυπουργέ! Μιας μεταβατικής κυβέρνησης (υποτίθεται) και μιας κυβέρνησης θητείας γκρόσο μότο τεσσάρων μηνών (ξανά υποτίθεται) .
Μιας και αυτή η κυβέρνηση έχει ορίζοντα πολύ μεγαλύτερο των 4 μηνών...Για τους εξής απλούς λόγους!


1. Τα επόμενα γκάλοπ, θα καταγράψουν την απομάκρυνση από την Νέα Δημοκρατία των αντι-μνημονιακών της οπαδών. Συνεπώς και την πτώση των ποσοστών της!  Το ΠΑΣΟΚ, κι αν δεν μείνει στα ίδια,  θα βελτιώσει  απομακρυνόμενο από την άμεση εξουσία, ελαφρά τα ποσοστά του. Και τα δύο κόμματα εν πάση περιπτώσει, δεν θα μπορούν συνασπιζόμενα και με ένα ποσοστό κοντά στο 30-35% να σχηματίζουν μήτε κυβέρνηση συνεργασίας. Και θα άγονται και θα φέρονται  από τα κόμματα του 3% και των δέκα βουλευτών. Συνεπώς;;;


2. Οι .."δανειστές"  μας, αν μείνουν ευχαριστημένοι από την διακυβέρνηση Παπαδήμου, έχουν χίλιους δυο τρόπους και τεχνητά ή πραγματικά διλήμματα , για να παρατείνουν την παραμονή της στην εξουσία, ίσαμε τα δύο χρόνια που απομένουν μέχρι την (συνταγματική)  ανανέωση της λαϊκής εντολής.


3. Αν οι "στόχοι"  της χώρας- που τρέχουν μέσω την ήδη ψηφισμένων νόμων του ΠΑΣΟΚ- δεν πιαστούν και χρειαστεί ο σχεδιαμός ...ισοδύναμων οικονομικών μέτρων, κανένα κόμμα εξουσίας δεν θα έλεγε όχι,  αν αυτά τα πρόσθετα μέτρα τα ακουμπούσαν στην πλάτη του Παπαδήμου και των συν αυτώ! 


4. Αν πάντως οι Ευρωπαίοι πεισθούν,   πως όντως οι φοροεισπρακτικές πρακτικές εναντίον του λαού έπιασαν ταβάνι και γλυκάνουν κάπως το χάπι της κυβέρνησης Παπαδήμου,  χαλαρώνοντας κομματάκι τη θηλιά απ΄τους συνήθεις ύποπτους φορολογούμενους, τότε αυτή η κυβέρνηση παρεμπιπτόντως αποκτά-από το πουθενά φαινομενικά - και αυτόνομο λαϊκό έρεισμα!


5. Και μένει  ως επίλογος,  ο κυριότερος λόγος: Αν η κυβέρνηση Παπαδήμου, εφαρμόσει στο σύνολό τους τα μέτρα που ψήφισαν -χωρίς και να εφαρμόσουν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ- προεξοφλώντας ωστόσο στα χρηματιστήρια των ψήφων τις ...αρνητικές (μαύρες)  ψήφους των ...θιγόμενων, φέροντας στα ταμεία γνωστούς μεν ...άδηλους πόρους τόσα χρόνια δε, μπορεί  αυτή η κυβέρνηση, και να πετύχει βρε αδερφέ!!! Αλλά ακόμα κι αν δεν πετύχει, θα έχει ισοσκελίσει το μέσο περί δικαίου αίσθημα που ταλανίζει-και εξοργίζει- την κοινωνία. Οπότε άντε να ρισκάρουν οι αυτόνομοι κομματικοί μηχανισμοί, τη διενέργεια εκλογών....


Ώρα να σταματήσουμε τις εικασίες και την σεναριολογία όμως. Πρώτη μέρα της νέας κυβέρνησης  γαρ! Κι από αύριο, αρχίζει ο έλεγχος. Κι η μουρμούρα. Όχι του νέου οικονομικού εντεταλμένου της Νέας Δημοκρατίας στο Υπουργείο Οικονομικών καθηγητή κ. Μουρμούρα,  η...μουρμούρα. Μα η μουρμούρα των πεινασμένων στομαχιών που εδώ και καιρό,  ...γουργουρίζουν ανεξέλεγκτα! 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου