Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ & ΦΟΛΚΛΟΡ


ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ & ΦΟΛΚΛΟΡ

Εκείνο που έχει μεγάλη πλάκα στα τηλεοπτικά πάνελς,  είναι το σοσιαλμπέρδεμα των κοινοβουλευτικών στελεχών των ΑΝΕΛ. Οι ευρεσιτεχνίες που σκαρφίζονται είναι για γέλια. Θέλει πολλά ….γκάτς, που λένε και στο χωριό μου,  για  να μπλαστρώσεις και έναν δεξιό  επαμφοτερισμό   στην πρώτη φορά αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ.  Ο Καμένος και οι συνοδοιπόροι του συγΚΑΜΕΝΟΙ βουλευτές του,  βάφτισαν τον οπορτουνισμό …εθνική σωτηρία και βγάζουν στην ξεπέτα τις δύσκολες ερωτήσεις των συνδαιτημόνων τους στα πάνελς. Και την πολιτική τους πλαστοπροσωπία κατ΄ επέκταση. Πανικός όμως και στην αντίπερα όχθη του σκληρού πυρήνα των Συριζαίων,  με τις φολκλορικές εκδηλώσεις και τις μιλιταριστικές παρελάσεις που σκαρφίζεται  ο Υπουργός Εθν. Άμυνας. 
Περιμένω εναγωνίως τις δικαιολογίες  που θα ψελλίσουν οι  συγΚΑΜΕΝΟΙ όταν στην επόμενη παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου,  ο θρυλικός  Πάνος μοιράζει ελληνικές σημαίες με κάποιο  design...Πανούση!




ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΥΡΕΤΤΟ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΡΜΙΑ 




Δεν μπορείς να πεις όμως… Σκάρτους δυο μήνες στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ και δεν μας άφησαν να πλήξουμε ούτε μια μέρα. 
Κυβέρνηση βέβαια έχουμε, διακυβέρνηση δεν βλέπουμε δυο μήνες τώρα… Μα δε βαριέσαι. Μαθημένα τα βουνά από τα χιόνια. Και οι πεδιάδες εσχάτως...
Τα εναλλακτικά ντούζ: κρύο-ζεστό, στην ημερήσια διάταξη. Και το κλασικό….αριστερό: Αυτή η κυβέρνηση είναι ντιπ για ντιπ απρόβλεπτη. Κι όχι σαν την προηγούμενη, ανοιχτό βιβλίο βρε αδερφέ: Μέτρα και ξανά μέτρα και ξανά μανά μέτρα. Με τούτους τουλάχιστον, δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει: Κοιμάσαι πάνω στα μπλαστρωμένα στο στρώμα σου ευρώ και ξυπνάς με την πρωινή ενημέρωση της τηλεόρασης, με την οπτασία της δραχμής ανάλαφρη πάνω απ΄το προσκεφάλι σου. Αποβραδίς, εκλιπαρείς τους εταίρους να σου δώσουν …χρόνο (ευρώ στην καθομιλουμένη) και με το χάραμα τους ξεμπροστιάζεις πως στους προηγούμενους έδιναν ΛΕΦΤΑ!!! Μα εναντίον σου τώρα συνωμοτούν. Της Κυριακής χαρά οι συμφωνίες και της Δευτέρας λύπης οι εφαρμογές τους. Μα πάνω απ΄ όλα, προέχει η εθνική Αξιοπρέπεια….Η οποία παρεμπιπτόντως περνάει και από την….Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος. Επίκαιρος όσο ποτέ ο στίχος του εθνικού μας ποιητή, παραμονές και της εθνικής μας εορτής:
«Δεν είναι εύκολες οι θύρες εάν η χρεία τες κουρταλεί (βροντοχτυπάει)». 
ΣΗΜΕΙΟΛΟΓΙΚΟ: 25η Μαρτίου του 2013 ήταν κατά σύμπτωση, όταν οι Κυπριακές τράπεζες έκλεισαν, για να ξανανοίξουν μια βδομάδα αργότερα, με κουρεμένες ….γουλί τις καταθέσεις των Κυπρίων καταθετών. Αλλά τουλάχιστον σε…ευρώ…Και τώρα οι Κύπριοι βγαίνουν από το μνημόνιο. Ενώ του λόγου μας:
Απ΄τον πυρετό στην υποθερμία λοιπόν και φτου κι απ΄την αρχή. Στο βαθμό βέβαια που θα υπάρξει κι άλλη μια αρχή. Πολιτική τη λέμε τώρα...Νά ΄ναι καλά ο Γιά(ν)νης ο Μ' ΕΝΑΝΙ.






Ως μονομερή ενέργεια εκλαμβάνουν οι εταίροι, το νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της φτώχειας, τις 100 δόσεις ενώ παράλληλα ξεσκονίζουν τα χαρτοφυλάκια των τραπεζών, για τα κόκκινα δάνεια. Για να δούμε τι θα περισσέψει στο τέλος από το πρόγραμμα της κυβέρνησης...











ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ?
Γεμίζουμε μια χύτρα ταχύτητας με νερό. Προσθέτουμε μπόλικη εθνική αξιοπρέπεια, προδιαγραφών ΓΙΑΝ(Ν)Η. Γυρίζουμε το μάτι της κουζίνας ανάποδα. Τουτέστιν πρώτη φορά αριστερά. Χαλαλίζουμε το πρώτο 1 ευρώ της κατανάλωσης του ρεύματος, στο σάντουιτς των συνδικαλιστών της ΔΕΗ. Ρίχνουμε μέσα στο νερό που κοχλάζει τα χειροποίητα λα(φα)ζάνια. Και τα ανακατεύουμε. Κλείνουμε κουρτίνες και παράθυρα μη μας πάρει κανά μάτι του ξένου δανειστή και μας θεωρήσει ντεμέκ και πλούσιους. Ζουλάμε τον κιμά που ξεπαγώνουμε αποβραδίς να δούμε αν ανταποκρίνεται. Συμβουλευόμαστε καλού κακού και την περσινή φορολογική μας δήλωση. Σε περίπτωση που το εισόδημά μας, ξεπερνούσε τα 700 ευρώ ανά μήνα, ξαναβάζουμε τον κιμά στο ψυγείο. Για τις δυσκολότερες μέρες της φαμίλιας. Του ντόπιου αναγκαστικού δανειστή πλέον. Κατεβάζουμε μέσα μας τα... καντήλια και παρηγοριόμαστε με το βίντεο του Γλέζου, που μας ζητάει συγνώμη που μας εξαπάτησε. Με την άκρη του ματιού μας βλέπουμε κι ένα παλιότερο βίντεο του Μανώλη. Που μας θεωρούσε πλούσιους από τα 20.000 ευρώ το χρόνο και πάνω. Τουτέστιν στα 1.600 ευρώ το μήνα. Κι όχι από τα 700 του ΓΙΑΝ(Ν)Η.. Ξανασυμβουλευόμαστε τη συνταγή της μαγειρικής που συνιστά πως τα λα(φα)ζάνια με τον κιμά πρέπει πρέπει να «σβηστούν» με λευκό κρασί. Ελλείψει κρασιού στο ντουλάπι, ανοίγουμε το PARIS MATCH και σβήνουμε νοερά το φαγητό, με το ποτήρι κρασί που σηκώνει στις φωτογραφίες και στην υγειά μας, ο Υπουργός οικονομικών. Αφήνουμε το….φαγητό να κρυώσει και πίνουμε το αποσταγμένο νερό. Με ποτήρι!!!Καλή μας όρεξη.



ΤΗΣ ΦΥΛΑΚΗΣ ΤΑ ΣΙΔΕΡΑ:

(Απόσπασμα από γραφή σε prive μήνυμα:)

Κάθε πρωί που ξυπνάω,  νοιώθω όλο και πιο κοντά της  φυλακής τα σίδερα… Λυτοί και δεμένοι με κατατρέχουν… Το χορό τον σέρνουν πρωινιάτικα οι τράπεζες: Βρε είμαι άνεργος τους λέω. Το χαβά τους αυτές. Και οι εισπρακτικές εταιρείες συνακόλουθα… Και παίρνω μια πλασματική προθεσμία,  για την επόμενη μέρα. Ανοίγω το mail  μα κι εκεί μαύρη μαυρίλα. Το TAXIS  με εγκαλεί για απλήρωτους φόρους… Προσπαθώ να καταπολεμήσω τη δύσπνοια με γιατροσόφια μα χρειάζεται κι ο γιατρός. Ποιος γιατρός όμως με  βιβλιάριο υγείας αθεώρητο? Κατά τις έντεκα αποφασίζω να περάσω κανά δυο χρονάκια στη φυλακή και να γίνω επιτέλους φτωχός! Με τη βούλα του κράτους παρακαλώ. Μέχρι την επόμενη μέρα. Μα σήμερα το αποφάσισα: Ο χειρότερος εγκλωβισμός είναι ο εγκλωβισμός του μυαλού. Τραβάω λοιπόν  μονοκοντυλιά  τη δική μου κόκκινη γραμμή και αίφνης αποδεσμεύομαι… Μουρμουρίζοντας ένα ρεφρενάκι από το συγκρότημα: ΑΓΑΜΟΙ ΘΥΤΑΙ!!! 

Για την αντιγραφή: vas-vel


ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΑΔΕΣ...
Επτά πρωθυπουργοί του μεταπολιτευτικού κύκλου (ΑΝ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, Ξ. ΖΟΛΩΤΑΣ, Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ, Λ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ, Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, Α. ΣΑΜΑΡΑΣ) κατείχαν πτυχία οικονομικών σχολών. Με τους μισούς απ΄αυτούς (Α.Παπανδρέου, Ξ. Ζολώτα, Κ. Σημίτη, Λ. Παπαδήμο) να ευδοκιμούν και σε Πανεπιστημιακές έδρες ως διδάκτορες. Ενώ απαξάπαντες οι Υπουργοί οικονομικών της τελευταίας 15ετίας: Ν. Χριστοδουλάκης, Γ. Αλογοσκούφης, Γ. Στουρνάρας, Γ. Χαρδούβελης & Γ. Βαρουφάκης) είναι διδάκτορες της οικονομίας σε διάφορες πανεπιστημιακές σχολές της Ελλάδας και του εξωτερικού. Τελικά η οικονομία, είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση για να την εμπιστευτεί κάποιος τυφλά και αποκλειστικά στους οικονομολόγους και τους Πανεπιστημιακούς...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου