Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015


Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

Με την συντριπτική υπεροχή του… ΝΑΙ στο ευρώ και την Ευρώπη και με ποσοστά που αγγίζουν το 80% η Ελληνική Δημοκρατία, διενήργησε την πιο ακριβή δημοσκόπηση της πολιτικής Ιστορίας της ανθρωπότητας. Ψηφίζοντας, τύποις, για κάποια πρόταση που είχε ήδη ξεπεραστεί/αποσυρθεί. Υπονοώντας και ερμηνεύοντας προφανώς άλλα…Αν εξαιρέσει κάποιος την λανθάνουσα δραχμολάγνα μειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ και τη Χρυσή Αυγή που ψήφισαν ΟΧΙ σε ευρώ και Ευρώπη, ρίχνοντας το ΟΧΙ στην κάλπη, όλος ο υπόλοιπος ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του ψηφίζοντας ΟΧΙ διατυμπάνιζαν πως σαφέστατα εννοούσαν ΝΑΙ. Σε Ευρώπη και ευρώ. Όπως και η υπόλοιπη αντιπολίτευση που ψήφισε ΝΑΙ, ΝΑΙ, ΝΑΙ. Χθες πάντως, επαληθεύτηκαν όλα τα προηγούμενα γκάλοπ –στο βαθμό που επαληθεύτηκαν- σύμφωνα με τα οποία το 78% περίπου του Ελληνικού λαού, θέλει τη χώρα εντός ευρωζώνης και Ευρώπης. Του πρωθυπουργού προεξάρχοντος. Με το δημοψήφισμα καθ΄αυτό, να φαντάζει οδυνηρή πολυτέλεια με τα κρατικά ταμεία στεγνά. Μόνο και μόνο για να αλλάξει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης! Και να κλείσουν κανά δυο εταιρείες δημοσκοπήσεων. Νισάφι πια!! Χθες ωστόσο, επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά η αποτυχία της συσπειρωμένης αντιπολίτευσης να πείσει ακόμα και τους ...πεπεισμένους και η τρομακτική επικοινωνιακή πρακτική του ΣΥΡΙΖΑ, να προσαρτήσει στις προτάσεις του ακόμα και τους πεπεισμένους για το....αντίθετο. Η συνέχεια της χθεσινής μέρας θα περιελιχθεί εφεξής, στους παρακάτω έξι άξονες: 
1. Πολιτικά, βρισκόμαστε στο ίδιο ακριβώς σημείο: Ο λαός επέστρεψε στην κυβέρνησή του το δίλημμα και η κυβέρνηση κάνει restart των διαπραγματεύσεων από τις ίδιες και απαράλλαχτες αφετηρίες. Ισχυρή εντολή διέθετε ο ΣΥΡΙΖΑ και ισχυρή εντολή του ξαναδόθηκε. Λιγότερο καθαρή και περισσότερο τραβεστί ετούτη η εντολή, αλλά στο τέλος τέλος, ο λαός τους παράγγειλε: Επιτέλους κυβερνήστε και δώστε λύση! Και μάλιστα από Χθές! Με το λαό παραμένει μετέωρος, μεταξύ Σκύλας και Χάρυβδης. 
2. Για όσους στέκονται και θα στέκονται για καιρό ακόμα στα απόσκια του χθεσινού αποτελέσματος, η λύση ξαναείναι ένα δημοψήφισμα. Των δύο μόλις λέξεων αυτή τη φορά: ΕΥΡΩ ή ΔΡΑΧΜΗ. Έτσι απλά. 
3. Είτε επικρατούσε το ΝΑΙ είτε επικρατούσε το ΟΧΙ (δηλαδή ΝΑΙ υπό προϋποθέσεις) το ρε-ΖΟΥΜΕ είναι ΕΝΑ: Τα σκληρά μέτρα έρχονται. Μέτρα που δεν θα περνούσαν ούτε στη βουλή ούτε και στο λαό, με καμιά προηγούμενη κυβέρνηση. Παρά μόνο με κυβέρνηση της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ. 
4. Οι εταίροι ρίχνοντας, ήδη τέσσερις κυβερνήσεις στα χρόνια των μνημονίων, είχαν επιλέξει από το προηγούμενο κιόλας καλοκαίρι διαπραγματευτή/ αντίπαλο. Και ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας. Ειδάλλως, δεν θα έριχναν την κυβέρνηση Σαμαρά και θα έκλειναν τις εκκρεμείς αξιολογήσεις και τη συμφωνία. 
5. Το δυσκολότερο εφεξής στοίχημα για τον πρωθυπουργό είναι ο χειρισμός του ΣΥΡΙΖΑ και η απομείωση/ αφομοίωση της προσωπικής πολιτικής ατζέντας των στελεχών της πρώτης γραμμής του. Κοντολογίς, εκεί θα κριθεί ο εθνικός ηγέτης Αλέξης Τσίπρας. Σύντομα μάλιστα.
6. Με τη χρεοκοπία να εξελίσσεται για τη χώρα και με εξουθενωτικά βήματα σημειωτόν τόσο καιρό, εντός των επόμενων δύο εβδομάδων, δανειστές και ελληνική κυβέρνηση, το ξέρουν πως είναι η τελευταία τους ευκαιρία για μια συμφωνία. Με εντελώς μα εντελώς τελευταία για την Ελλάδα. Ο πολιτικός χρόνος εξάλλου εκφυλλίζεται ταχύτατα, κάπως έτσι: Αργά, αργότερα, παρελθόν, ιστορία, μυθολογία, παλαιοντολογία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου