Τρίτη, 14 Ιουλίου 2015

Η ΕΛΛΑΔΑ συμβιβάζεται & η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ηττάται: ΚΑΤΑ ΚΡΑΤΟΣ!

Η ΕΛΛΑΔΑ συμβιβάζεται & η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ηττάται: ΚΑΤΑ ΚΡΑΤΟΣ!
Το πλέον επώδυνο μνημόνιο για την Ελλάδα, αρχίζει να στοιχειοθετείται νομοσχέδιο με το νομοσχέδιο, δανεικό με το δανεικό…Και το ακόμα πιο επαχθέστερο για την αριστερά: Διαγραφή με την διαγραφή των πιο προβεβλημένων στελεχών της. Ποιος να το φανταζόταν, πως η αριστερή παρένθεση, δεν θα έκλεινε με την επανάκαμψη των ιδεολογικών αντιπάλων της αριστεράς στην εξουσία, αλλά με την απόσυρση της εμπιστοσύνης, των ομογάλακτων συντρόφων. Από την κυβέρνηση της Αριστεράς. Και με τον Τσίπρα να αφήνει ανέλεγκτους και επί πεντάμηνο, εθνοσωτήρες επιπέδου Βαρουφάκη, Κωνσταντοπούλου, Λεουτσάκου και πάει λέγοντας. Που το μόνο που έκαμναν, ήταν να προωθούν προσωπικές ατζέντες και αποκλίνουσες πολιτικές της αριστερής πλατφόρμας. Ευτυχώς που τα πολιτικά αντανακλαστικά του πρωθυπουργού, και το ένστικτο της πολιτικής αυτοσυντήρησης, τον ωθούσαν να εντάσσει στις χωρητικότητές του και τους τρίτους δρόμους. Πείθοντας (πόσους άραγε και για πόσο καιρό ακόμα?) πως το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, στο οποίο τον οδήγησε στην τελευταία σκηνική του παρουσία στην ενεργό πολιτική, ο Βαρουφάκης, ήταν τελικά ένα μεταλλαγμένο ΝΑΙ στην Ευρώπη και τους θεσμούς της. Μιας Ευρώπης που στα... φιλολογικά μνημόσυνα της δημοκρατίας, υπεραμυνόταν της δημοκρατίας, παγιδευμένη ωστόσο στους αμείλικτους κανόνες μιας αγοράς και τους αναμφισβήτητους, ανελαστικούς κανόνες ενός κοινού νομίσματος.
Το παγκόσμιο κλίμα υπέρ του …αδυνάτου ωστόσο, αυτοστιγμεί μεταστράφηκε. Με το οικονομικό ολοκαύτωμα του αδύναμου. Που έβαλε τις υποθήκες του. Σχηματοποιώντας τις αντιδράσεις των μεμονωμένων, μέχρι σήμερα ευρωσκεπτικιστών, σε μια κυβερνητική-κρατική πλειοψηφία και στην ισότιμη εκπροσώπησή της μέσα στους κόλπους της Ευρώπης. Μιας Ευρώπης Α.Ε!!! Που με το άτεγκτο προσωπείο της Ανώνυμης Εταιρείας και με ενορχηστρωτές αυτής της βίαιης μετάλλαξης τους Γερμανούς μονεταριστές, ανέχθηκε την επικυριαρχία του Δ Ράϊχ, χωρίς αεροπλάνα και κανόνια. Μα με ένα απλό τυπωμένο χαρτί, δίκην νομίσματος!!! Και με τα αήττητα lap-top για αιχμή του δόρατος.
Με την Ελλάδα, σταθερά στο μάτι του κυκλώνα: νομισματικών πολιτικών, παγκόσμιων συγκρούσεων, ανίερης αναβίωσης ηττημένων συμμαχιών του τελευταίου παγκοσμίου πολέμου, γεωστρατηγικών συσχετισμών, εθνικών ανομολόγητων προσδοκιών των κατά τα άλλα «εταίρων» και εν τέλει, την "χρήσιμη" θρυαλλίδα μιας επίπλαστης Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μιας Ευρωπαϊκής Ένωσης, που απομακρυνόταν με ταχύτητες φωτός από τα οράματα των προτεργατών της ΕΟΚ. Χωρίς ποτέ να αποπειραθεί να συγκροτήσει και μια ομοσπονδιακή ταυτότητα: Σε επίπεδα συνόρων, Ευρωπαϊκής άμυνας, εισβολής μεταναστών στις χώρες του νότου, επιβουλής των συνόρων της Ελλάδας ιδιαίτερα, αλλοίωσης των εθνικών ταυτοτήτων με το παρκάρισμα των προσφύγων πολέμου στην επικράτεια (πολέμων στη βόρεια Αφρική και μοιραία αποσταθεροποίηση που οι πολεμικές τους βιομηχανίες σπονσονάρισαν) κι ωχ αμάν αμάν.
Αυτές οι οπορτουνιστικές διαθέσεις των γερακιών της ΕΕ & ΟΝΕ με προεξάρχουσα τη Γερμανία, χάρις στον ΣΥΡΙΖΑ, μεγιστοποιήθηκαν και αποκαλύφθηκαν. Κι ο Γερμανικός μεγαλοϊδεατισμός απογυμνώθηκε. Ο Αμερικανικός παράγοντας ανασυγκροτείται. Εγκαταλείποντας -και με πολλά….κρατούμενα - τους Γερμανούς. Πλευρίζοντας τους Γάλλους. Σε πρώτο χρόνο. Με τον Ολάντ(αντρέου) να συνδυάζει το τερπνό με το ωφέλιμο. Ανεβάζοντας κάθετα την δημοτικότητά του, αποτελώντας σε πρώτο χρόνο, έναν πρόχειρο φραγμό στην Γερμανική μονοκρατορία. Γεγονός που αντανακλαστικά, ξυπνάει τον γειτονικό Βρετανικό καταχωνιασμένο αποικιοκρατικό εγωισμό. Κίνητρο αρκούντως δυνατό για τον...φλεγματικό Βρετανικό σωβινισμό. Οι Άγγλοι στο επικείμενο δημοψήφισμα, δεν μπορεί παρά να πούνε υπ΄αυτό το πρίσμα ναι σε όλα. Μπαίνοντας και στη ζώνη του ευρώ. Για να το σώσουν!!! Συναρπαστικό ως αυταπάτη. Οι ....φίλοι μας και τζαμπατζήδες συμβουλάτορές μας στην οικονομική μας κρίση Αμερικάνοι, ενώ πολέμησαν μέχρις εσχάτων το κοινό νόμισμα, με το πέρασμα του χρόνου το αποδέχτηκαν. Όντας πολύ αργά να το προβοκάρουν περαιτέρω.
Η νομοτελειακή εξέλιξη, προσημαίνει πως οι Βρετανοί θα ηγηθούν μαζί με τους Γάλλους, του νέου αντιγερμανικού …άξονα εντός Ευρώπης. Αναβιώνοντας τη συμμαχία των νικητών των πολέμων, εναντίον της αχάριστης Γερμανίας. Που αναγεννήθηκε απ΄τις στάχτες της, χάρις στην άμεση οικονομική βοήθεια των πάλαι ποτέ εχθρών…Είτε και εξ αιτίας της παραγραφής των γερμανικών αποζημιώσεων….Από μια πληθώρα καθημαγμένων λαών.
Ανεξάρτητα με τον Ελληνικό Γολγοθά, πως ως λαός οφείλουμε να διανύσουμε, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ έχουν μόνο δυο δρόμους: Είτε η ΕΝΩΣΗ να αποκτήσει το αναφαίρετο πολιτικό προβάδισμα, χρησιμοποιώντας το ευρώ ως απλό εργαλείο, είτε το ευρώ να καθυποτάξει το εν …αχρσησία εργαλείο που λέγεται δημοκρατία, διαιωνίζοντας την οικονομική του δικτατορία…
Σε σύντομο χρονικό διάστημα συνεπώς, διλήμματα μιας επίκτητης κατατομής και επιπέδου: Ευρώπη η όχι & ευρώ η δραχμή, θα είναι αυτοτελώς απαντημένα.
Ως έθνος, σε κάθε περίπτωση τον Γολγοθά μας πρέπει να τον περάσουμε. Με εθνική ομοψυχία…Για την αυτόνομη λειτουργία μας και οντότητα. Πέρα και έξω από λυκοφιλίες και ευκαιριακούς συνασπισμούς. Και για το ενδεχόμενο της διάσπασης της Ευρώπης, εις α συνετέθη…Τρεις χιλιάδες χρόνια εξάλλου, κάπως έτσι πορευτήκαμε…Και η Ευρώπη ήταν απλά το αποκούμπι της τελευταίας 50ετίας…Εν κατακλείδι: Το χρέος μας συνεχίζει να είναι μη βιώσιμο. Απλά το grexit- επιβαλλόμενο ή οικειοθελές- ετεροχρονίστηκε. Ως μεταχρονολογημένη επιταγή...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου