Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019

Σιγά η πατρίδα… κοιμάται! (χρονογράφημα)

*Σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου που παρέχει άσυλο με βάση το διεθνές δίκαιο σε πολίτες μιας άλλης χώρας, η επικήρυξη τους από τον Ερντογάν θα σήκωνε σεισμό. Πλην της Ελλάδας του Τσίπρα. Που πέρασε ντούκου! Με το έθνος, ξεθυμασμένο! 

*Παρ΄ όλα αυτά -και πολλά άλλα που θα φανούν εν καιρώ- ο ημέτερος Αλέξης, δεσμεύτηκε στις συζητήσεις της Άγκυρας για την οικοδόμηση μέτρων εμπιστοσύνης(!!!) κι από πάνω τρομάρα μας!

*Με μόνη διαφορά πως αυτήν την εμπιστοσύνη, οι μεν Τούρκοι την ερμηνεύουν ως πλήρη αποδοχή των όλο και πιο ιμπεριαλιστικών τους σχεδίων και σε ολόκληρη τη Μεσόγειο.

*Με τους πολιτικούς μας, να αμύνονται κατ΄… έθιμο. Ψελλίζοντας ως μοναδικό αντίβαρο, την επαναλειτουργία της θεολογικής σχολή της Χάλκης. Η οποία σχολή παρεμπιπτόντως, εμπίπτει στα αμερικανικά συμφέροντα. Απέναντι στον όγκο της ορθοδοξίας των 200 εκατομμυρίων Ρώσων…

*Μα να ήταν η μοναδική πρόκληση των γειτόνων θα αντέτεινε κάποιος, μικρό το κακό! Εδώ αμφισβητούνται αδιακρίτως ολοένα και συστηματικότερα, όλα τα διεθνή δίκαια και όλες οι διεθνείς συμφωνίες από τους γείτονες. Εκτός από τις παραγράφους των ίδιων των συνθηκών που τους συμφέρουν. Και τις επικαλούνται.

*Όπως η συνθήκη της Λωζάννης για παράδειγμα. Που διευθετεί τα προβλήματα της Τουρκίας και στα επίπεδα της Αραβικής χερσονήσου. Παραγράφους τις οποίες οι Τούρκοι τηρούν όπως το κοράνι!
***Για τη συνέχεια, "κλικ" στον σύνδεσμο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου