Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

Μασκαρά, greco maskara! (χρονογράφημα)

***Ένας από τους νόμους του Μέρφι λέει «πως αν όλα σας πάνε στραβά δεν χρειάζεται να ανησυχήσετε ιδιαίτερα! Σας περιμένουν  και τα ακόμα  πιο στραβά! Μα στο μεταξύ, θα έχετε αποκτήσει και μια  σχετική τεχνογνωσία…

***Πρωί-πρωί σήμερα με ξύπνησε ο πρώτο στραβό! Η εισπρακτική της Τράπεζας! Για μια καθυστερημένη δόση δύο… ημερών αν είχε το θεό της! Της είπα να με ξαναπάρει σε κανά μισάωρο αφού πρώτα έβαζα και μια γουλιά καφέ στο στομάχι μου. Και αφού φορμαριστώ για τα μπινελίκια της.

*Το δεύτερο στραβό ήταν πως είχε τελειώσει ο καφές! Και το τρίτο και χειρότερο στραβό,  ήταν το τηλεφώνημα της απόγνωσης από την οικοτεχνία  της γειτονιάς  που έφτιαχνε αποκριάτικες μουτσούνες.  Που ζητούσε τη βοήθειά μου! Ωραία! Η στραβή του… μουτσουνά, έγινε πρωινός καφές για μένα. Τον καφέ τουλάχιστον, τον εξασφαλίσαμε.

*** Μέχρι προχτές, αυτοί εκεί πνίγονταν στη δουλειά! Κατασκευάζοντας την  δημοφιλέστερη μετά Τσίπρα  μουτσούνα  μεταξύ των Συριζαίων,  αυτήν του Πολάκη. Ο μουτσουνάς κατασκευαστής,  εμπνεύστηκε χαλαρά  στα δημιουργικά του και από  τις σχετικές  αγιογραφίες του Κραουνάκη  για τον  υπουργό που δήλωσε με το κατάλληλο ηχόχρωμα:

***«Ακόμα και οι εχθρές παραδέχτηκαν ότι είναι ναι, βεβαίως, διότι όλοι τονε θέλετε, λούγκρες, κατάλαβες; Τον θέλετε, τον ψηλό τον Κρητίκαρο»
Για τη συνέχεια "κλικ" στον σύνδεσμο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου