Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019

Ψάχνοντας το νόημα των Χριστουγέννων…


Ψάχνοντας το νόημα των Χριστουγέννων…
Χριστούγεννα: Μια "προσαρμοσμένη" γιορτή για όλες τις «κουλτούρες»: Θρησκευτικές, πολιτιστικές, εμπορικές, παιδαγωγικές, πολιτικές και λοιπές.
Οι αγορές της Ασίας, γιορτάζουν τα Χριστούγεννα, στολισμένες απαράλλαχτα με τις Χριστιανικές. Εμπορίας το ανάγνωσμα γαρ.
Οι «θρησκευτικές αστυνομίες» των θεοκρατικών μουσουλμανικών κρατών, διατάχθηκαν να κάνουν τα... στραβά μάτια στα τουριστικά καταλύματα των δυτικών. Τουρισμού γαρ ένεκεν.
Ενώ οι μοναχικοί λύκοι φονταμεταλιστές, ανάγκασαν τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις στην αστυνομοκρατία όλων των εμπορικών κέντρων και ναών των κοινωνιών τους. Για να μην επαναλάβουν τις τρομοκρατικές επιθέσεις τους εναντίον μιας θρησκείας και μιας κουλτούρας που το μόνο που τους έμαθαν να… αγαπούν από αυτές, είναι οι σκοτωμοί των διαφορετικών και αλλόθρησκων. Μέσα στα σπίτια τους…
Καταχάρηκα τα αλλόρθησκα παιδάκια στα νηπιαγωγεία της Ελλάδας. Που χάρηκαν με τη σειρά τους μαζί με τα Χριστιανόπουλα το στόλισμα του Δέντρου και τα Ελληνικά κάλαντα. Με τους εκπαιδευτικούς να εστιάζουν στο πανανθρώπινο μήνυμα της αγάπης.
Μήνες νωρίτερα άρχισε από τους πανηγυρτζήδες το ξεφύλλισμα των τουριστικών οδηγών Με… εστίαση στις... μάσες, τις χάψες και τα γκλαμουράτα ρεβεγιόν. Πού θα πάμε πως θα περάσουμε και τι θα φάμε μέχρι να σκάσουμε. Κι ούτε λόγος για το τσεκάρισμα και μιας εκκλησιάς εκεί στα πέριξ … Γι ένα κεράκι έτσι στο...παρεμπιπτόντως βρε αδερφέ.
Το «επί γης ειρήνη», ουδόλως συγκίνησε τους θερμοκέφαλους πολεμοκάπηλους πολιτικούς του πλανήτη. Στις εμμονές τους, για την οικονομική επικυριαρχία τους.
Πνίγηκαν στα ριμέικ των χιλιοπαιγμένων ταινιών και τα Εξάρχεια: Το «Αγαπιέστε... μεταξύ σας» των αλληλο....συγχαιρομένων λειτούργησε και φέτος στην Πλατεία. Κι όσο για το... "σεβαστείτε αλλήλους" κάτι καλόπαιδα δεν ξέρουν, δεν είδαν και δεν άκουσαν κάτι σχετικό. Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο κατακάηκε δις στην πλατεία . Από κάτι... ατρόμητους αναρχικούς! Με τους χαϊδεμένους πασών των εξουσιών και νομοθεσιών αντιεξουσιαστές, να υποδέχονται τους αστυνομικούς με δολοφονικούς πολιορκητικούς κριούς. Με ανθρωποκτόνες βίδες επί της κεφαλής τους στις καταλήψεις. Καταγγέλλοντας οι παράνομοι τις προκάτ "ανομίες" της Αστυνομίας. Νάναι καλά οι μηδενιστές, οι κρατικοδίαιτοι σκηνοθέτες με τις στερημένες κάθε δημιουργικής φαντασίας σκηνοθεσίες τους...
Ένα είναι το βέβαιο: Αν ο Ιησούς γεννιόταν σήμερα και πάλι στα ζεστά χνώτα των ζώων θα κατέφευγε. Να τον συντροφεύουν στην ταπεινή του φάτνη….

1 σχόλιο: