Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Ο ΑΡΧΙΔΙΑΔΗΛΩΤΗΣ... ΚΑΝΕΛΛΟΣ!

Ο... αδέσποτος σκύλος ο  Κανέλλος, έγινε πρώτο θέμα στις ειδήσεις του BBC,  την περασμένη βδομάδα. Ώρα να σας συστήσω απ΄τη μεριά μου, τον σκύλο-σύμβολο των διαδηλώσεων,  τα τελευταία 17 χρόνια στην Αθήνα. Ενός σκύλου που ξεκίνησε την καριέρα του στις διαδηλώσεις, απ΄την Κυβέρνηση του Μητσοτάκη και δώθε!

Ο Κανέλλος μας, σε περιόδους πορειών και διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας, ξεκινάει  τη μέρα του, με τη συμμετοχή του στα... κέντρα λήψεως των αποφάσεων. Φροντίζοντας,  για την τήρηση της τάξης στις γενικές συνελεύσεις. Και για την επαναφορά στην τάξη,  όσων διαφωνούν.


Οι ατέλειωτοι διάλογοι όμως, του τη δίνουν στα νεύρα . Και γι αυτό,  βγαίνει έξω απ΄το Πολυτεχνείο. Για να ενωθεί με τους ...αγωνιστές του δρόμου. 


Μα και τους αγωνιστές του δρόμου, σε στάση εργασίας τους πέτυχε πανάθεμά τους. Μέσα τα κεφάλια για την ώρα.  Ώρα για εξοικονόμηση δυνάμεων κι για έναν υπνάκο. 

Μόλις πάρει και τον υπνάκο του,  βγαίνει  ξανά στο δρόμο. Και κόβει κίνηση, ψάχνοντας το μπλόκ στο οποίο  θα ενταχθεί για σήμερα...



Να πάει με το ΠΑ.ΜΕ.;


Α, μπα! Αυτοί μόνο περπατάνε... Πρέπει να διαλέξει ένα άλλο μπλοκ. Με περισσότερη δράση. 

Πίνει λίγο νεράκι πριν κι αυτό να μολυνθεί απ΄τα χημικά και τα δακρυγόνα και ξεκινάει  μόνος του τη διαβούλευση. 


Πάει και στήνεται πρώτος-πρώτος, απέναντι από τα ΜΑΤ. Σε καθιστική διαμαρτυρία στην αρχή.

Αλλά ως συνήθως  η διαβούλευση, δεν  βγάζει πουθενά. Ώρα να λογαριαστούμε λοιπόν. Σε θέσεις μάχης πλέον.


Μα οι σύντροφοι εκεί πίσω, ακόμα το κωλοβαράνε. Πάλι πρώτος πρέπει να ξεκινήσει τη δράση του...Σαν μεμονωμένος ανεξάρτητος. Και ρίχνεται  στις εμπροσθοφυλακές της αστυνομίας.

Με τα υπόλοιπα αδέσποτα της παρέας, να τον παρατηρούν απλά. "'Αντε στη μάχη ρε κοπρόσκυλα" ουρλιάζει  έξαλλος ο Κανέλλος!

Ώσπου σε κάποια στιγμή,  συγκινούνται και τα υπόλοιπα αδέσποτα... Και συμπαρατάσσονται μαζί του. 

Επιτέλους. Βγήκαν  στο κουρμπέτι και οι υπόλοιποι! Τώρα τα δίνουμε όλα... 

Σε λίγη ώρα, το μπλόκ του Κανέλλου, με επικεφαλής τον ίδιο, φτάνει στο Σύνταγμα. Κι εκεί ο Κανέλλος...γυρίζει την πλάτη του στο μέλλον...


Ζαλισμένος απ΄τα δακρυγόνα όμως , μοιραία μπερδεύεται...Και σε κάποια στιγμή,  νομίζει πως είναι και..αστυνομικός σκύλος πανάθεμά τον. Και συμπαρατάσσεται δίπλα στους αστυνομικούς!

Ακόμα ζαλισμένος ο Κανέλλος, ξεραίνεται  στον ύπνο. Βλέποντας τον δρόμο, σαν τον καναπέ του σαλονιού του. Ξύπνα ρε χαμένε! ...Ρεζίλι των σκυλιών γίναμε!


Μέχρι που τον μαζεύουν. Και τον βάζουν για ύπνο. Στο σπίτι του. 

Δε βαριέσαι! Κι αύριο μέρα είναι! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου