Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

ΤΑ ΣΥΚΑ-ΣΥΚΑ!


Τελικά δεν ξέρω, αν είναι πλεονέκτημα ή μειονέκτημα στους σημερινούς χαλεπούς καιρούς, να διαθέτει κάποιος, μια στοιχειώδη λογική. Διαμορφώνοντας τη δική του, αποκλειστική γνώμη.

Δεν ξέρω προφανώς, πόσοι έχουν χρόνο και διάθεση για κάτι τέτοιο…




Και δεν αφήνονται να παρασυρθούν απ΄το επικοινωνιακό-και μόνο- μπαράζ, όλων εκείνων των θεσμών και φορέων, που δικαιούνται να έχουν γνώμη. Μα μόνο τη δική τους ....μονοθεϊστική σε κάθε περίπτωση !

Δεν ξέρω, αν η ανάγνωση από όλους εμάς τους υπόλοιπους τέλος, των εμβριθών αναλύσεων των στρατευμένων είτε και των ανένταχτων διαμορφωτών της κοινής γνώμης, δεν είναι ένα επιπλέον χάσιμο χρόνου….

Εκείνο που ξέρω, είναι πως εδώ και κάμποσα χρόνια, η χώρα πλακώθηκε στους χορούς. Του Ζαλόγγου! Καραμελώνοντας απλά και επικοινωνιακά το…σκατό. Μα ένα… καραμελωμένο σκατό, δεν θα πάψει ποτέ, κάτω απ΄ τη στρώση της καραμέλας του να φιλοξενεί και πάλι δυστυχώς το σκατό!

Βγήκε προχθές ο πρόεδρος του ΣΕΒ ο αξιότιμος κ. Δασκαλόπουλος και τα έβαλε με ολόκληρο το… οικοσύστημα. Κατακευραυνώνοντας το πολιτικό σύστημα, ακόμα και για τους…κρατικοδίαιτους ομόσταυλους βιομήχανους του σιναφιού του!

Εκπροσωπώντας παράλληλα κι όλους εκείνους τους βιομήχανους κατηγορίας…φτερού, που ενθυλάκωναν τις εκάστοτε κρατικές επιδοτήσεις, προκειμένου να κλείσουν τις βιομηχανίες στην ενδοχώρα και να μεταφέρουν τις έδρες τους ( επιχειρηματικές και ….ανατομικές) στα φτηνά κράτη της Βαλκανικής.

Εκπροσωπώντας εξ… αδιαιρέτου κι όλους εκείνους του φαρμακοβιομήχανους που διέβρωσαν όλο το κάτω από τους πολιτικούς σύστημα με μίζες και παροχές και εκτοξεύοντας τους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων σε δυσθεώρητα ύψη.

Εκπροσωπώντας επίσης κι όλους εκείνους τους βρωμιάρηδες και ατιμώρητους βιομήχανους, που βρώμισαν ποτάμια, λίμνες και υπέδαφος με τα τοξικά απόβλητα της παραγωγής τους…Της κάθε είδους παραγωγής τους. 


Εκπροσωπώντας επάξια τέλος  και την  τετιμημένη αισχροκέρδεια των μελών του ΣΕΒ του! Και τα πιο καραμπινάτα καρτέλ, που εμφανίστηκαν ποτέ στην οικουμένη από της εφευρέσεως του καπιταλισμού και εντεύθεν!

Απ΄ την ώρα εξάλλου, που ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας, παρέπεμψε τον λαό του και τις διεκδικήσεις του στην… νεόφερτη εξουσία του τόπου το Δ.Ν.Τ. και τη τρόικα γενικότερα, ήταν φυσικό και επόμενο, 
οι πρώτοι που θα προσέφεραν γη και ύδωρ στη νέα κυβέρνηση της χώρας να είναι οι βιομήχανοι. Κηρύσσοντας την ανεξαρτησία τους απ΄ τα… ντόπια ολιγοπώλια της εξουσίας!

Και όχι μόνο: Αδειάζοντας μέσα σε μια νύχτα και το πολιτικό... μαυσωλείο, το οποίο με τις πάσης φύσεως χρηματοδοτήσεις του, φρόντισε νωρίτερα να αλλοτριώσει πλήρως. 

Τραβώντας στην κατάλληλη στιγμή, την ουρά του από το συμπόσιο…Το οποίο επί χρόνια διοργάνωναν και χρηματοδοτούσαν.Τα μέλη του ΣΕΒ του!

Εκείνος που μας αποτελείωσε εντελώς πάντως, ήταν ο επί της δικαιοσύνης Υπουργός, ο Χάρης Καστανίδης που μόνος του φρόντισε να βγάλει τα... κάστανα απ΄τη φωτιά!
Και επιτέθηκε με πρωτοφανή σφοδρότητα από το βήμα της Βουλής στον Δημήτρη Δασκαλόπουλο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «χόρτασε η ψείρα και βγήκε στο γιλέκο» και πρόσθεσε ότι «την πολιτική δεν μπορούν να την κρίνουν και να την αλλάξουν επιχειρηματίες βουτηγμένοι στη διαπλοκή».

Αν δεν απατώμαι όμως Υπουργέ μου, ως διαπλοκή ορίζεται στα λεξικά, ο εναγκαλισμός της πολιτικής εξουσίας με την επιχειρηματική. Κι ο στραγγαλισμός της πρώτης.  Προς όφελος τη δεύτερης! Η οποία  απλά τα...έδωσε! Και το πολιτικό σύστημα, απλά, ενέδωσε! Αυτό δείχνει η...βάση του παγόβουνου δυστυχώς...

Ο υπουργός της δικαιοσύνης κ. Καστανίδη μου,  δεν καταγγέλλει ....γενικώς από το βήμα της βουλής. Παραπέμπει τους παραβάτες του ποινικού δικαίου, στη δικαιοσύνη! Κι όλα τα υπόλοιπα τα ακούμε βερεσέ!

Οι μαχαιριές του Δασκαλόπουλου , ωστόσο τραυμάτισαν  όλα τα κόμματα. Κυβερνητικά ,  αλλά και κόμματα  μη... κυβερνητικές οργανώσεις. ΚΚΕ και ΣΥ.ΡΙΖ.Α, λοιπόν,   ζητάνε από τα ...κυβερνητικά κόμματα να απαντήσουν στον Δασκαλόπουλο....Μακάρι να ήταν τόσο απλό  το πράγμα ορέ συντρόφια!
Εμείς πάντως, μήνες πίσω το φωνάζουμε από αυτήν εδώ τη γωνία...Όλοι τους διάγουν πλέον την ομηρία τους!  Και για του λόγου το αληθές, επαναφέρω στην επικαιρότητα,  ένα απόσπασμα από μια παλιότερη ανάρτηση:

Η ΕΙΔΗΣΗ:
Ο Περικλής Κοροβέσης μιλώντας στην εκπομπή «παιχνίδια εξουσίας» στο Κανάλι 1 δήλωσε: «ήταν να προκηρυχθεί ένας διεθνής διαγωνισμός για τα (ψηφιακά) τηλέφωνα (του ΟΤΕ) και όλα τα κόμματα που μετείχαν στην οικουμενική κυβέρνηση-ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ο ενιαίος Συνασπισμός, η ΕΑΡ (Ελληνική Αριστερά) δηλαδή του Λεωνίδα Κύρκου-πήρανε χρήματα και δεν αντιδράσανε».


....ΚΙ Η ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΤΗΣ ΕΙΔΗΣΗΣ,  από τους ΕΓΚΡΙΤΟΥΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΕ...ΔΕΝΤΡΟ!
(Τό μόνο που βρήκαν να σχολιάσουν βάζοντας βιαστικά και τον τίτλο στον πάτο,  είναι η ζημιά των δηλώσεων Κοροβέση ...στον ΣΥΡΙΖΑ. Κι όχι στη χώρα. Ζημιά που πολύ σύντομα θα δείξει το μέγεθός της. Και μακάρι να διαψευστούμε...)










(γράφαμε τότε)

Λάβρο και του ΚΚΕ! Εναντίον του συνδέσμου των βιομήχανων! Του οποίου Συνδέσμου, θα μπορούσε είναι ένα από τα πιο προβεβλημένα του μέλη! Μέσω της θυγατρικής επιχείρησής του: Της τυποεκδοτικής βεβαίως! Με ετήσιο τζίρο, 100.000.000 € περίπου. Μια τυποεκδοτική, που μέσα σε λίγα χρόνια κατάφερε και έγινε το …εθνικό μας τυπογραφείο!
Κρατικοδίαιτη επιχείρηση σε κάποιο ποσοστό της, όπως και τόσες άλλες και με ...ζημιές στους ισολογισμούς της συνήθως ! Αναλαμβάνοντας -εκτός από τις κρατικές δουλειές- να τυπώσει  συν τοις άλλοις και το σύνολο σχεδόν των εφημερίδων και περιοδικών του αστικού κατεστημένου. Με το δικό της....οικονομικό ζημιωμένο! Μα την Παναγιά, τέτοια κοινωνική προσφορά προς τον εκπεφρασμένο εχθρό τον καπιταλισμό, μόνο από μια κομμουνιστική επιχείρηση μπορείς να την περιμένεις!

Όλα αυτά τα αξιοπρόσεκτα δείγματα της καθημερινότητάς μας, είναι μια σοδειά , ενός 48ωρου και μόνο! Η προσπάθεια της μετάλλαξης των φορέων του... προβλήματος σε μοναδικούς και συνεπείς φορείς της τελικής μας λύσης(!)  κατάντησε αξιοθρήνητη!
Και όλοι μα όλοι τους προσπαθούν να βγάλουν απ΄τους υπολογισμούς τους, την σιωπηρή (για την ώρα) πλειοψηφία αυτού του τόπου. "Που δεν χρωστάει σε κανέναν!" Όπως κατ΄επανάληψη δηλώνει κι ο Πρωθυπουργός!  Ο οποίος πλακώθηκε στην κατεδάφιση των... αυθαίρετων. Των ...βακούφικων για αρχή! Αφήνοντας στην άκρη για την ώρα, τις υπογραφές που νομιμοποίησαν επί δεκαετίες αυτά τα αυθαίρετα...Παγιδεύοντας και τους όποιους τίμιους πολιτικούς...




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου