Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

83η ΔΕΘ: Μπούχτισα στην ανάπτυξη! Θέλω …υπανάπτυξη!

Με χίλιες πεντακόσιες συμμετοχές εκθετών,   ανοίγει τις πύλες της η φετινή ΔΕΘ. Ένας μοχλός «ανάπτυξης»  κατά πως συνηθίσαμε εντελώς καταχρηστικά   να τον λέμε,  έρχεται και φέτος   για την σχετική λιποαναρρόφηση της ιθαγενούς  Οικονομίας! 
Με τιμώμενη χώρα αυτή τη φορά τις ΗΠΑ. Με τον πολυπράγμονα πρέσβη τους εδώ να κρατάει για ένα μήνα μπρος πίσω  την μπαγκέτα! Με αντίστοιχη τιμώμενη χώρα πέρσι την Κίνα. Και την Ινδία του χρόνου κι έχει ο Θεός.
Τα εμπορικά μας ισοζύγια με τις «τιμώμενες» τελευταίες δύο χώρες, θανατηφόρα  ελλειμματικά  εναντίον μας.  Εισάγοντας από την Κίνα με μία λέξη όλα τα… Κινέζικα! Τελεία!  Με τις ΗΠΑ, να μας κοπανάνε δασμούς κατακέφαλα στους σωλήνες και το χάλυβα που εξάγουμε.  Χωρίς κανέναν απολύτως δασμό από Ελλάδα μεριά εναντίον τους.  Εισάγοντας από τις ΗΠΑ αντίστοιχα, από μπλουτζίν, φάρμακα, χολυγουντιανή κουλτούρα, ηλεκτρονικές συσκευές  και εφαρμογές , μέχρι γυαλιά,  ουίσκι κ.λ.π.- κ.λ.π.  Και βέβαια, iPhone και πάσης Ελλάδος! Αγορασμένα ακόμα και με κάρτα σίτισης!!! Λαμπρά!
****για τη συνέχεια "κλικ" στον σύνδεσμο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου