Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

Απόφαση: Θα γίνω κι εγώ σοφός! (ευθυμογράφημα)

«Στην Ελλάδα είσαι ότι δηλώσεις.» Είχε πει  ένας   σύγχρονος Έλληνας σοφός: ο ζωγράφος Γιάννης Τσαρούχης.  Ε λοιπόν από τη μέρα που συγκλονίστηκα διαβάζοντας  το σλόγκαν,  με έπιασε μια μανία και μια λόξα,  να γίνω κι εγώ σοφός! Κι όχι μονάχα στα γενέθλιά μου. «Σκορπίζοντας της γνώσης το φως» Μα σοφός παντός καιρού! 
Ένας κατ΄ απονομήν τίτλος, που δεν απαιτούσε άλλωστε καν σπουδές. Με μόνο ουσιαστικό προσόν ίσως, μια αξιοσέβαστη ηλικία!  Μπρός στο δρόμο που χάραξαν  οι πολιτικοί λοιπόν. Ακόμα και σ΄αυτό γ@μώ την ατυχία μου! 
Πετώντας το μπαλάκι  σε κάθε είδους πρόβλημα,  σε μια επιτροπή… σοφών. Για την οικονομία, για το ασφαλιστικό και για μύρια άλλα όσα! Επιτροπή  που την  συγκροτούσαν στο πιτς φυτίλι, αρνούμενοι οι ίδιοι να κυβερνήσουν! Ρε …Νταλάρα  δεν μας χεζ… μ΄ αυτούς κι εσύ τώρα!  Στα προσωπικά μας το χαβά μας εμείς:
Ο επικοινωνιακός οργασμός των εποχών, χωρίς μάλιστα να χρειαστεί να κουνηθείς καν  από το σπίτι, έλυνε ακόμα κι αυτό το πρόβλημα. Συγκρότησαμε  λοιπόν μια ομάδα… συγγενών και φίλων και πλακωθήκαμε στη φιλοσοφία  στα Chat  στο διαδίκτυο. Στην διαδικτυακή φιλοσοφική σχολή μας! Με ευθεία παραπομπή,  στην περιπατητική σχολή του Αριστοτέλη! Λέμε τώρα.
****για τη συνέχεια "κλικ" στον σύνδεσμο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου