Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018

…@μώ την ατυχία μου!

***Ότι θυμάμαι χαίρομαι κι εγώ! Πριν από καμιά ντουζίνα μόλις χρόνια και στα κάτι σαν σήμερα, η αγωνία των τηλεοράσεων ήταν αν θα υπάρχει «επάρκεια» αγαθών στη Χριστουγεννιάτικη αγορά, για όνομα!

***Σήμερα με την αγορά τίγκα στα αγαθά, το πορτοφόλι είναι που   σαλπίζει …ανυπακοή το κέρατό του! Με τους περισσότερους να μένουν στο: Φάτε μάτια ψάρια!

***Αποφάσισα να γίνω χρήσιμος και όχι ευχάριστος και αγγάρεψα τους οικονομικούς συντάκτες του site, να υπολογίσουν το κόστος του Χριστουγεννιάτικου τραπεζιού, για μια 4μελή οικογένεια.

***Αντιλογίζοντας συνάμα με ώρες δουλειάς μερικών ενδεικτικών επαγγελμάτων, αυτό το πατροπαράδοτο έθιμο. Κατέβασαν από μέσα τους κατά το συνήθειο τους και τα σχετικά καντήλια στη χάρη μου μόλις τους το γύρεψα, μα έστειλαν τις αναλύσεις τους:

***Το τραπέζι των Χριστουγέννων λοιπόν θα στοιχίσει σε μια τετραμελή φαμίλια, από 220 μέχρι και 385 ευρώ. Αποφάσισαν οι λογιστές!

***Μα να γίνονταν φαγώσιμα κι όλα αυτά τα λεφτά, πάει στ’ ανάθεμα. Το 60% αυτών των εξόδων είναι… αμάσητοι φόροι! Μετά βίας μόλις το 40%, να αντιστοιχεί σε τρόφιμα!

***Ένας full time εργαζόμενος και με έναν μέσο μισθό της… υπερτίμησης των 500- 600 ευρώ, θα χρειαστεί μισό μήνα δουλειάς για ένα τραπέζι.

*** Ενώ ένα «απόκρυφο» λαμόγιο θα χρειαστεί μόλις πέντε βήματα και μέχρι το ΑΤΜ της γειτονιάς του!

***Αλί και τρισαλί για έναν άνεργο επιδοτούμενο από τον ΟΑΕΔ! Που θα πρέπει να ξοδέψει όλο το επίδομα ανεργίας του μήνα, μέσα σε μία μόλις μέρα…

*** Ένας μακροχρόνια άνεργος -που μετατράπηκε σε… μακραίωνο άνεργο -τιμή και δόξα στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ- χωρίς επιδόματα και στον ήλιο μοίρα, θα πρέπει να προσποιηθεί τον… χορτοφάγο αυτές τις μέρες. Είτε και να ρίξει καμιά διακριτική γυροβολιά στα συσσίτια της αγάπης της εκκλησίας. Αν το αποφασίσει, μπορεί να επισκεφθεί και δύο ενορίες για… χόρταση και για τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων.

***ΠΡΟΣΟΧΗ: Ακολουθεί μαύρη διαφήμιση: Οι επίσκοποι που κοντράρουν τον αρχιεπίσκοπο γιατί τα βρήκε με τον Αλ6, στρώνουν στατιστικά τα πιο πλούσια τραπέζια.
Για τη συνέχεια "κλικ" στον σύνδεσμο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου