Τρίτη 14 Μαΐου 2019

Φονιάδες των χοντρών… διαιτολόγοι! (χρονογράφημα)

***Εγώ, λόγω τιμής  χοντρός, δεν γεννήθηκα  χάρις σε κάποιο οικογενειακό DNA. Τα πάχη μου,  τα… κάλη μου είναι αμιγώς… πολιτικά. Ω ναι, ναι!   Μα  και του μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού μας τα πάχη, από την πολιτική  έλκουν την καταγωγή τους. Βέβαια! Πάμε  ταυτοποίηση  λοιπόν:

***Από τη μεταπολίτευση και δώθε,  οι φορές όπου το πολιτικό οικοσύστημα με τάιζε με χρυσά κουτάλια,  δεν ήταν η εξαίρεση μα ο κανόνας! Με την αρχή να γίνεται  με τις πρώτες «φιλελεύθερες»  κυβερνήσεις του Εθνάρχη Καραμανλή.

***Στον ιδιωτικό τομέα,  οι πολίτες συνέχισαν το άθλημα της αντιπαροχής των μονοκατοικιών και των αστικών οικοπέδων. Μετατρέποντας το περιβάλλον και την πόλη που και σήμερα επιβιώνω,  σε ένα υπερτιμημένο   μπορντέλο.

 ***Σε επίπεδο κεντρικής κυβέρνησης οι Υπουργοί  του εθνάρχη πάντως,   πλακώθηκαν με τα μπούνια στις… κομμουνιστικές  κρατικοποιήσεις των φαλιρισμένων εταιρειών του ιδιωτικού τομέα (Ολυμπιακή Αεροπορία, Εμπορική Τράπεζα κ.λ.π).   Προσωπικά και ως ακτήμονα  με διατήρησαν σε μια κάποια κατάσταση… fit να πούμε.

***Οι  ακτήμονες της ράτσας ωστόσο,  πήραν τη ρεβάνς και  λάδωσαν  για τα καλά το αντεράκι τους επί Αλλαγής. Να μια θέση  στο δημόσιο, να οι συντάξεις της εθνικής αντίστασης, νάτοι οι διπλασιασμοί των μισθών, πάρε και  τα τραπεζικά θαλασσοδάνεια να σου βρίσκονται, βουρ  στα  διακοπο-δάνεια, τα φοιτητο-δάνεια, τα γαμο-δάνεια  για να παντρευτείς και νάτα  όλα τα καλά του σοσιαλιστικού καπιταλισμού  μαζί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου