Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

Και τώρα; Τι θα γίνουμε χωρίς βαρβάρους;

Δεύτε τελευταίον ασπασμόν απόψε! 69.000 υποψήφιοι, αποσύρονται στα… πιτς. (69 χιλιάδες και κάτι ψιλά για να λεπτολογήσουμε, μα κρατάω σημειολογικά το …69!)
Ή τουλάχιστον αποσύρονται στα πιτς όσοι από αυτούς, δεν θα είναι… γυρολόγοι και του δεύτερου γύρου. Την ίδια ώρα που 37.000 περίπου δικηγόροι και τα συναφή επαγγέλματα, οδεύουν για τα πρωτοδικεία επικρατείας για να αναλάβουν τα καθήκοντά τους.

Τέρμα και η ντε γιούρε κατάληψη των ραδιο/τηλεοπτικών συχνοτήτων. Που μας έκοψαν τις διατριβές περί το έγκλημα στις εκπομπές της… Κατιάνας και της… Τζίνας!
Χαρακίρι σε όσους διεκδικούσαν ανέξοδα, τα πέντε λεπτά της δημοσιότητας. Στην καμπούρα μας. Χάριν της δημοκρατίας ντεμέκ! Μα με κάμποσους από δαύτους, να την βιάζουν απροκάλυπτα στην κάθε αποστροφή του λόγου τους!

Όπως ο Μάρτης δεν μπορεί να λείπει από η σαρακοστή, δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι υπόδικοι ανάμεσα στους χιλιάδες υποψηφίους. Καθρέφτης της κοινωνίας και η πολιτική γαρ! Με εγκληματικές πράξεις και παραλείψεις στις δικογραφίες από την προηγούμενη θητεία τους. Κι αυτό, χάρις στην ελληνική … παπαριά που εφεύραμε: «Πως ουδείς ένοχος, μέχρι την τελεσίδικη καταδίκη του!»

Η οποία… τελεσιδικία, θα …τελεσιδικήσει σε καμιά ντουζίνα-επιεικώς- χρόνια! Στην Ελλάδα εξάλλου το πολιτικό σύστημα επιτρέπει στον εαυτό του την πολυτέλεια, να μπαίνει το μαχαίρι στο… κόκκαλο και να μαθαίνουμε την αλήθεια, ύστερα από δυο-τρεις δεκαετίες.

Με την δικαιοσύνη να επιτρέπει στον κάθε καταδικασμένο τελεσίδικα στις συνειδήσεις μας, να περιφέρει την «δημιουργικότητά του», από μέσον σε μέσον. Για τρεις επιεικώς, θητείες ακόμα!

Τα ελληνικά κοινοβουλευτικά κόμματα στο επίπεδο των ευρωεκλογών, μόνο με τις Ευρωπαϊκές υποθέσεις δεν ασχολήθηκαν. Στο …. ξεκαθάρισμα των εσωτερικών τους λογαριασμών είναι που έκαναν καριέρα.

Με την κυβέρνηση, να αποθεώνει την δημοκρατία του… ΑΤΜ! Για τους πάντες! Η κυβέρνηση, προκειμένου να μη χάσει την καρέκλα, ήταν σε θέση λίγο έλειψε να μας επιστρέψει και τους φόρους εισοδήματος από φορολογικές δηλώσεις που δεν υποβάλαμε ακόμα.

Με τον πρωθυπουργό να δηλώνει στα σοβαρά στη φιλική του ΕΡΤ «πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ χάσει με την οποιαδήποτε διαφορά, η… χώρα θα έχει πρόβλημα!» Τι πίνεις και δεν μας δίνεις βρε παλικάρι μου; Και ποιος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ στην τελική, που άμα βήξει, θα πρέπει ολόκληρη η χώρα να πάθει πνευμονία μπάμ και κάτω;

Ε ρε αθάνατε Τσαρούχη! Κάτι περισσότερο είναι η Ελλάδα από ότι δηλώνεις! Σε συμπληρώνω εγώ τώρα ανακαινίζοντας το σλόγκαν σου!

Μια μέρα μόλις πριν, ο συγκυβερνήτης μέχρι χθες με τον ΣΥΡΙΖΑ, Καμένος (του 1,5% αν κι αυτό πλέον) δήλωνε σε διακαναλική συνέντευξη και χωρίς να κοκκινίζει: «Αλλάξαμε την Ελλάδα με έργα. Θα το κάνουμε και στην Ευρώπη!»

Απάνω τους ρε στρατηλάτη Πάνο! Να μάθουν αυτοί! Φλόμωσέ τους με πλημύρες στις δικές τους Μάντρες και με πυρκαγιές στα δικά τους Μάτια! Εκτός κι αν σ’ αυτά τα τραγικά της Ελλάδας, πλακώθηκες στις στάσεις εργασίας και δεν… συγκυβερνούσες!

Μα δεν φταίνε μήτε ο υπεράνω υποψίας Αλέξης μήτε και ο part-time… υπεύθυνος Καμένος. Φταίνε οι δημοσιογράφοι που κάνουν τις λάθος ερωτήσεις. Και το ακόμα χειρότερο, όταν καταπίνουν τη γλώσσα τους, σ΄αυτό που απλά θα ρωτούσε ο καθένας μας. Αν είχε τον οποιονδήποτε από ολόκληρο το πολιτικό μας οικοσύστημα μπροστά του.

Τι να πεις και για το εύελπι Κυριάκο; Που δεν σήκωσε το γάντι για ένα ντιμπέιτ με τον πρωθυπουργό. Εγώ αν ήμουνα σtη θέση του, θα ζητούσα ίσαμε με έξι-επτά ντιμπέιτ. Και λίγα λέω! Μα με τη συμμετοχή όλων ανεξαιρέτως των αρχηγών: Από τον Καμένο μέχρι την Ζωή τον Λαφαζάνη και τον Βαρουφάκη! Και τότε, θα βαστούσα την κοιλιά μου από τα γέλια. Με το ποιος θα το έβαζε στα πόδια!

Και στην Ευρώπη που ψηφίζει για την… Ευρώπη ή που ψηφίζει για την Ευρώπη των… άλλων, με την ίδια βαθιά αντι-ευρωπαϊκή -όπως η Βρετανία καλή ώρα- τα ίδια σκατά τελικά. Σήμερα ψηφίζουν οι Βρετανοί, με συμμετοχή που θα κυμανθεί από το 32-35%!!! Και με το κόμμα του πιο φανατικού εχθρού της Ευρώπης του Νάιτζελ Φάραχ, να λαμβάνει κοντά στο 25% Και γ@μώ τη δημοκρατία μας τελικά! Το ¼ στο λιανοπούλι του 32% χοντρικά των συμμετεχόντων μας κάνει και δεν μας κάνει το 8% του συνολικού βρετανικού λαού! Ε ρε Δημοκρατία, υπολήπτομαι. Ακόμα και στον ευνουχισμό σου!
Για τη συνέχεια "κλικ" στον σύνδεσμο: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου