Τετάρτη 22 Μαΐου 2019

Την ατυχία μου μέσα ! (χρονογράφημα)

Το μαντάτο, έσκασε στη χειρότερη ώρα του: Ένας μακρο-ανεψιός εξ αγχιστείας, κοπανήθηκε στο στηθαίο του δρόμου, τρέχοντας με εκατόν εξήντα χιλιόμετρα την ώρα. Με το δικό μου αυτοκίνητο που του δάνεισα ανάθεμα την ώρα.

Σκόνη και θρύψαλα έγινε και το οικογενειακό μας διατηρητέο το κέρατό του. Όσο περνούσε η ώρα και τα νέα πύκνωναν, τόσο από την τροχαία όσο και από το νοσοκομείο, άλλο τόσο το ηθικό μου γινόταν σμπαράλια.

Ο αναρχοαυτόνομος ανεψιός οδηγός, κάνοντας μαγκιές και κουνήματα με ξένο… κwλο, μπήκε με τις μπάντες σε μια αριστερή στροφή. Κουτσά στραβά, επανέφερε το αυτοκίνητο στην ευθεία μα προσπαθώντας να μπει με τις μπάντες ξανά-μανά και σε μια δεξιά στροφή, το αυτοκίνητο του πέταξε… κwλο. Και σύμφωνα με τους… αυτόπτες, τότε ήταν που ακούστηκε κι ένα μεγάλο «μπαμ»!

Κι αυτοί οι Ελληνικοί σκατόδρομοι ρε παιδάκι μου! Να μη βλέπουν ντιπ για ντιπ μπροστά τους! Ο ίδιος τώρα αλληθώριζε κατά τους ουρανούς, κάτω από τα κάτασπρα ταβάνια της εντατικής.

Το αυτοκίνητο δεν το συζητάμε, θεός σχωρέστο! Μα κατά πως πήγαιναν τα πράγματα, πάπαλα και τα δανεικά. Που μας έπεισε οικογενειακώς να επενδύσουμε. Στις δουλειές του ποδαριού που σκάρωνε!

Οι πρώτες επενδύσεις είναι αλήθεια πως κάτι απέδωσαν. Σωστές επενδύσεις στον τουρισμό της Κουντουρά γαρ. Μας επέστρεψε τα δανεικά και το αντίστοιχο κοινωνικό μέρισμα των μετοχών μας και αφού γλυκαθήκαμε, επενδύσαμε κεφάλαιο και μέρισμα στην επόμενη μπίζνα του. Παρελκόμενη του τουρισμού κι αυτή η μπίζνα.

Εκεί τα πράγματα δεν εξελίχτηκαν καθόλου μα καθόλου καλά όμως. Στα καλλιστεία που διοργανώσαμε για την ανάδειξη της «Μις πρώτο πόδι Χαλκιδικής» τρέχαμε και δεν προλαβαίναμε όλοι μαζί οι επενδυτές μετά το «στήσιμο».

Γιατί ο αθεόφοβος, από ένα μπουκέτο ολόφρεσκα λουλούδια, έπεισε την Κεντρική Επιτροπή των Καλλιστείων που ο ίδιος διόρισε και με το αζημίωτο, να δώσει την πρώτη θέση σε μια σιτεμένη κυρία της νιότης του και του στενού του περιβάλλοντος!

Κουτσά-στραβά, το κουκουλώσαμε το σκάνδαλο με τον αναρχοαυτόνομο, να μην δίνει δεκάρα στις συμβουλές μου. Να ξαναδιοργανώσουμε δηλαδή τα καλλιστεία «Πρώτο πόδι», και χωρίς το «Χαλκιδική» αυτή τη φορά.  Ανοίγοντας και τον διαγωνισμό στο Πανελλήνιο. Να διορίζαμε και «αμερόληπτους» κριτές από ένα άλλο Πανελλήνιο -όπως το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα έτσι εντελώς πρόχειρα- και να αποκαταστήσουμε και το όνομά μας στην πιάτσα.
Για τη συνέχεια "κλικ" στον σύνδεσμο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου