Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΝΑ ΤΗ ΧΑΙΡΕΣΤΕ!

Ξεκινάμε εντελώς καλοπροαίρετα αυτό το σημείωμα κι από μια θέση αρχής: Όλοι έχουν δίκιο σ΄αυτή τη ζωή! Ο καθένας προφανώς, το δικό του!
Παιδάκι ήμουνα αλλά θυμάμαι  πολύ καλά, τις πολιτικές επενδύσεις του αείμνηστου Κωνσταντίνου  Καραμανλή και τα οράματά του για μια ενωμένη Ευρώπη: Των λαών, των αξιών, του πολιτισμού, των κοινών συνόρων, της κοινής εξωτερικής  πολιτικής , της κοινής αγροτικής πολιτικής  και των παρελκόμενων  οικονομικών  του επενδύσεων -ήσσονος σημασίας  πάντως,  μπροστά στην πολιτική καθαυτή επένδυση-που είχαν οραματισθεί οι πρωτεργάτες,  μιας ομόσπονδης Ευρώπης.  Κι είχε ταυτισθεί μαζί τους κι ο δικός μας ο Καραμανλής.
Θυμάμαι -με τη νηφαλιότητα και της χρονικής απόστασης απ΄τα γεγονότα πλέον- τον αγώνα αλλά και τα  πανηγύρια του εντελώς παρεξηγημένου εν τέλει-από το ίδιο του το κόμμα πρωτίστως δυστυχώς -Κώστα Σημίτη,  με την ένταξη της δραχμούλας μας  στην Ευρωζώνη  και την "υποτιθέμενη" όπως εκ του αποτελέσματος συνάγεται, θωράκιση της  εθνικής μας οικονομίας,  απέναντι στους κερδοσκόπους: Παντός καιρού και πασών των κυβερνήσεων κερδοσκόπους.
Θυμάμαι επίσης, τις διαχρονικές και αλλεπάλληλες συμμετοχές των ...μισθοφόρων των ενόπλων μας δυνάμεων,  σε κάθε ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ, του ΝΑΤΟ ή της Ευρώπης και  σε όλα τα θερμά μέτωπα του πλανήτη. Με αποτέλεσμα,  να αδυνατίζει η φύλαξη των δικών μας συνόρων...Και να μας έρχονται κατά εκατοντάδες οι ....συστημένοι λαθρομετανάστες...
Θυμάμαι παρεμπιπτόντως  και μια δήλωση του Τούρκου προέδρου Τουργκούτ Οζάλ που είπε εντελώς κυνικά:
"Δεν χρειάζεται να πάμε σε πόλεμο με την Ελλάδα. Τους πακετάρουμε πεντακόσιες χιλιάδες μουσουλμάνους στα νησιά τους απέναντι και σε 50 χρόνια, δεν θα υπάρχει Ελλάδα στο χάρτη."
Θυμάμαι....θυμάμαι....θυμάμαι...
Εκείνο που δε θυμάμαι ωστόσο-όσο και αν το ψάχνω σε επίσημα Ευρωπαϊκά έγγραφα  (με αστερίσκους ή χωρίς) - είναι πως όταν κάποιο μέλος της Ένωσης,  όπως η Ελλάδα καλή ώρα, με πολλά και διαχρονικά συσσωρευμένα προβλήματα: Πολιτικής, Οικονομίας, παράνομης επίκοισής της από λαθρομετανάστες, εδαφικών διεκδικήσεων  από το σύνολο σχεδόν των γειτονικών χωρών,  υποκλοπής της ιστορίας της κ.λ.π.,κ.λ.π., θα αντιμετωπιζόταν με χλεύη, απαξία, ειρωνεία και απροκάλυπτο μίσος εσχάτως,  και χωρίς καμιά απολύτως βοήθεια,  απ΄τους ....οικονομικούς Τειρεσίες της Ευρώπης. Με τα πολιτικά και κοινωνικά κριτήρια της παλιάς εμπνευσμένης Ευρώπης, να λησμονούνται.
Έχει καταλάβει άραγε η τσογλαναρία των γιάπηδων , κατά που μας οδηγεί; Κι ακόμα δυσμενέστερα: Έχουν καταλάβει οι πολιτικοί προϊστάμενοι  αυτής της τσογλαναρίας της Ευρώπης,  σε ποιό χορό του Ζαλόγγου  τους τραβάνε;
Όταν πρωτομπήκαμε στην Ευρώπη, ήμασταν μια φτωχή -και ουδέποτε το κρύψαμε- γεωργική χώρα του Ευρωπαϊκού νότου, που ζούσε απ΄τις εξαγωγές της αγροτικής της παραγωγής,  εισάγοντας  βιομηχανικά  είδη και τεχνολογία απ΄την Ευρώπη. Και σιγά-σιγά, ανορθώναμε και το νεότερο -μέχρι τότε ιστορικά - κράτος της Ένωσης.
Μέσα σε 25-30 χρόνια, η Ευρωπαϊκή  κοινή αγροτική πολιτική, μας τροποποίησε ...χειρουργικά!  Απαξίωσε τα Ελληνικά καπνά-ένα παράδειγμα μόνο- προτιμώντας τα καπνά της....Τουρκίας!  Χωρίς η Τουρκία να είναι καν μέλος της Ευρώπης. Όπως και τόσα άλλα αγροτικά προϊόντα μας. Με αποτέλεσμα,  η Ελλάδα, να εισάγει σήμερα αγροτικά προϊόντα (το 80% των οσπρίων  μας π.χ. είναι εισαγόμενα!) στα οποία κάποτε η χώρα,  ήταν πρωταθλήτρια των εξαγωγών!
Και με την τσογλαναρία των γιάπηδων της Ευρώπης,  να μας τρελαίνει στα πρόστιμα, όταν οι Υπουργοί Γεωργίας (δια της....τεθλασμένης οδού μερικές φορές ) επιχειρούν να  ανακουφίσουν,  τον πραγματικό έλληνα αγρότη...Κι όχι τον μεγαλοτσιφλικά αγρότη, προς το κακό  πρότυπο του οποίου,   τροποποίησαν ...γενετικά επίσης  και συλλήβδην τον κάθε αγρότη,   οι καλοθρεμμένοι  ταγοί της ενημέρωσής μας. Και της εληνικής τσογλαναρίας...
Να θυμίσω χαιρέκακα  κι εγώ την ανιστόρητη τσογλαναρία των γιάπηδων  της κάθε σχολής και προέλευσης,   πως νομοτελειακά,  όλοι σχεδόν οι πόλεμοι ξεκίνησαν,  όταν κάποια κράτη ξεχώριζαν και ζούσαν άνετα,  εκμεταλλευόμενα τη φτώχεια των γειτόνων τους. 
Αλλά κι αυτό, μέχρι τη στιγμή που οι γείτονες έφτασαν στο έσχατο σημείο της εξαθλίωσης και δεν είχαν πια, τίποτε άλλο να χάσουν! Εκτός  τη ζωή τους. Που τους είχε γίνει  μίζερη και βάρος... 
Μας τρέλαναν στα πρόστιμα για τις παράνομες χωματερές. Οι εταίροι και οι....εταίες!   Τις οποίες χωματερές, περιορίσαμε θεαματικά, πρέπει να παραδεχτούν. Κι οι οποίες χωματερές στο κάτω-κάτω, τον δικό μας εδαφικό ορίζοντα βρωμίζουν και τη δική μας ζωή δυσκολεύουν. 
Αλλά στα...φουγάρα της ....άλλης προηγμένης βιομηχανίας της δύσης, που βρωμίζουν τον κοινό ουρανό της γης μας,   που να τολμήσουν να ρίξουν και κανά πρόστιμο; Εξαντλούνται μόνο στις ευχές...
Κι όσο για τις απέραντες χωματερές και τις παραγκουπόλεις,  πάνω στους ιερούς μεν, τοξικούς δε  ποταμούς των υπό....ανάπτυξη ασιατικών οικονομιών της Κίνας και της Ινδίας, ούτε λόγος.
Το ξέρετε καλύτερα κι από μένα  μωρέ ψευτο-οικονομολόγοι  γιάπηδες,  πως η παγκόσμια οικονομική κρίση, οφείλεται κατά βάσιν,  στους  μισθούς εξαθλίωσης του ενός και δύο δολαρίων την ημέρα,  στους επί 12ωρο και 14ωρο κα 18ωρο εργαζόμενους Κινέζους και Ιδνούς και τους ασιάτες εργαζόμενους γενικότερα. 
Μισθούς που στραγγαλίζουν κάθε έννοια ανταγωνιστικότητας...Με την παράλληλη και ατιμώρητη  επιχειρηματική....καριέρα, στην εκμετάλλευση της παιδικής εργασίας. Παιδιών των έξι, επτά και οκτώ χρόνων.
Μισθοί-πουρμπουάρ,  που δεν ανταγωνίζονται απλά την ευρωστία της οικονομίας των άλλων κρατών της γης, αλλά την ισοπεδώνουν. Και κοντά της και το όποιο βιοτικό επίπεδο των λαών τους. Το οποίο,  με χαρά θα βλέπατε να ισοπεδώνεται προς το αντίστοιχο ινδικό ή κινέζικο! Του απλού κινέζου εργαζόμενου  και Ινδού εννοείται. Γιατί κατά εκεί κι αν υπάρχουν ανισότητες! Εντελώς διαφορετικά οραματίσθηκαν την  Ευρώπη οι παππούδες σας  μωρέ τσογλάνια! 
Να καθορίζει τους κανόνες του πολιτικού παιχνιδιού. Κι όχι να υποκύπτει στους σαθρούς κανόνες της  οικονομικής  σας παντομίμας!
Αντί λοιπόν να πάρετε πολιτικά -κυρίως - και  δευτερευόντως οικονομικά μέτρα εναντίον τους (ξεκινώντας από το μποϋκοτάζ των προϊόντων της στυγνής εκμετάλλευσης του ανθρώπινου ιδρώτα) εσείς παίρνετε μέτρα εναντίον των... υπηκόων σας. 
Εκτοξεύοντας τα όρια συνταξιοδότησής τους κοντά στο θάνατο, κατεβάζοντας μισθούς και συντάξεις στα επίπεδα της... Ασίας!
Αντί να το πολεμήσετε να ανεβάσετε το βιοτικό επίπεδο του ανώνυμου Ασιάτη  εργαζόμενου,  σε κάποιο ανεκτό και αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης. 
Κι αν εμείς ως έθνος τα κάναμε σκατά και το παράδειγμά μας,  δεν εσας συγκινεί ιδιαίτερα, σκεφτείτε τους υπόλοιπους Ευρωπαίους. Τους δικούς σας ντε!  Που -μέχρις αποδείξεως του εναντίου- καλά πράττουν.
Παρεμπιπτόντως πάντως, ο παππούς τους δικού μας πρωθυπουργού,  είχε πει κάποτε: "πως ανάμεσα στην  ισοπέδωση  των πάντων στη φτώχεια και στην ανισομέρεια στον πλούτο, προτιμά την ανισομέρεια στον πλούτο!  
Αύριο, μεθαύριο, παραμεθαύριο, την όποια μέρα τέλος πάντων πρωθυπουργέ μας  αποφασίσεις να τους τα πεις έξω απ΄τα δόντια εκεί στο ECOFIN, θα είμαστε όλοι μαζί σου. Ψηφοφόροι σου και μη. Εσύ μη κιοτεύεις μόνο.
Πέρνα την κόκκινη γραμμή! Και βγες πολύ πιο μπροστά κι απ' τους... φιλέλληνες ευρωβουλευτές , που έστειλαν τον Μπαρόζο από εκεί που ήρθε,  στην σχετική τους επερώτηση για την ελληνική οικονομία. 
Αυτή τη φορά σε περιμένω να τους τα πούμε ένα χεράκι ...ελληνικά. Κι να μην αρκεστούμε στα... φιλελληνικά! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου