Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

ΚΙ Ο ΓΙΑΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΒΟΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΒΑ ΑΡΕΜΕΝΙΖΟΥΜΕ

Κατά πως τα καταφέραμε ως έθνος, πρέπει να αισθανόμαστε και ανακούφιση με τις απλά κακές ειδήσεις! Γιατί βεβαίως,  υπάρχουν και οι....κάκιστες! 


Πρόεδρέ,  μας μπέρδεψες άσχημα κι αυτή τη βδομάδα. Και δεν ξέρουμε και εναντίον ποιού να....διαδηλώσουμε δηλαδή!

Παπανδρέου: "Γίναμε πειραματόζωα"

Οξύτατη επίθεση κατά των ισχυρών της Ευρωζώνης.

12/02/2010

Σκληρή γλώσσα κατά ΕΕ από τον έλληνα πρωθυπουργό κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για έλλειψη συντονισμού διαφόρων οργάνων της Ένωσης, ακόμα και για διχογνωμία, ενώ χαρακτήρισε "άτολμη" τη μάχη που έδωσε απέναντι στις αγορές.

"Υπήρξαν πολλοί γιατροί με διαφορετική συνταγογράφηση πάνω από τον ασθενή που λέγεται Ελλάδα", είπε ο κ. Παπανδρέου και επέρριψε ευθύνες στην ΕΕ, την Κομισιόν και τη Γιούροστατ, λέγοντας ότι "δεν επεσήμαναν στην προηγούμενη κυβέρνηση πού πήγαινε, υπονομεύοντας το κύρος των ευρωπαϊκών θεσμών στις διεθνείς αγορές".

"Γίναμε πειραματόζωα μεταξύ Ευρώπης και διεθνών αγορών. Αυτή η μάχη δεν τελείωσε, μόλις ξεκίνησε " σημείωσε ο Γ. Παπανδρέου.

16/2/2010


Η Ελλάδα αναμένει από την Ευρωπαϊκή Ένωση πολιτική υποστήριξη και όχι οικονομική βοήθεια, δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στο Ρωσικό Κρατικό Πρακτορείο «Ρία Νόβοστι».

«Η Ελλάδα δεν απευθύνθηκε στη Διεθνή Κοινότητα ούτε στην Ευρωπαϊκή Ένωση για οικονομική βοήθεια. Η Ελλάδα προτίθεται και είναι ικανή να επιλύσει τα προβλήματά της από μόνη της», δήλωσε ο κ. Παπανδρέου.
«Θέλουμε να δούμε και ήδη βλέπουμε σε σημαντικό βαθμό την πολιτική υποστήριξη από πλευράς των ευρωπαϊκών χωρών και την ακλόνητη προσήλωσή τους στην ενότητά μας», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Το παιγνίδι έγινε τραχύ πλέον. Στα πλαίσια της... παγκοσμιοποίησησς! 


17/2/2010



«Έξι χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έχουν εντοπιστεί να παίζουν κερδοσκοπικά παιχνίδια με ελληνικά ομόλογα κατά την διάρκεια της κρίσης που μαστίζει την Ελλάδα» φέρεται να δήλωσε η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών, Κριστίν Λαγκάρντ, κατά τη διάρκεια ομιλίας στο γαλλικό κοινοβούλιο.
Η ίδια φέρεται να υποστήριξε ότι και οι έξι τράπεζες είναι αγγλοσαξονικής προελεύσεως, είναι όρος που για τους Γάλλους πολιτικούς και τα ΜΜΕ της χώρας υποδηλώνει αμερικανικά και βρετανικά συμφέροντα.
Σημειώνεται ότι στις αρχές του μήνα, ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς της Γαλλίας, Ζαν Πιερ Ζουαγιέ, είχε απευθύνει έκκληση στις κοινοτικές κυβερνήσεις να «σταματήσουν να παίζουν το παιχνίδι των αγγλοσαξονικών κερδοσκοπικών κεφαλαίων» εις βάρος της ελληνικής οικονομίας.
Την ίδια ώρα που:

16/2/2010

 Συνεχίσθηκαν και σήμερα Τρίτη τα δημοσιεύματα στο διεθνή τύπο σχετικά με τα «αμφιλεγόμενα» χρηματο-οικονομικά προϊόντα, με σκοπό την αλλοίωση του πραγματικού χρέους της Ελλάδας.

Σε ανταπόκρισή τους από την Αθήνα οι «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» αναφέρουν ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Νίκος Χριστοδουλάκης, λίγο μετά την είσοδο της χώρας στο ευρώ, είχε προτείνει το ενδεχόμενο «τιτλοποίησης του Παρθενώνα και άλλων αρχαιολογικών χώρων».

Οι επενδυτικές τράπεζες θα έφερναν χρήματα στο ελληνικό κράτος με αντάλλαγμα τα έσοδα από τα εισιτήρια της Ακρόπολης και άλλων αρχαιολογικών χώρων.

Το σχέδιο δεν προχώρησε και λόγω των ενστάσεων αρχαιολόγων που φοβήθηκαν ότι η Ακρόπολη θα μετατρεπόταν σε ένα θεματικό πάρκο «σε στιλ Ντίσνεϊ», αναφέρει η εφημερίδα.

Επιπλέον, στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά σε ένα προϊόν με τίτλο «Άτλας», το 2001, που συμφωνήθηκε με τις τράπεζες BNP Paribas, Deutsche Bank, Eurobank και Εθνική. Η συμφωνία απέφερε στην ελληνική κυβέρνηση 2 δισεκατομμύρια δολάρια.

 Το σημειώσατε εσείς αναγνώστες μου πως ....όλοι οι υπόλοποι πλήν: Χριστοδουλάκη, BNP Paribas, Deutsche Bank, Eurobank και Εθνικής Τράπεζας, Αγγλοσάξωνες είναι. Εντάξει;  Όχι για να μη λέτε πως εγώ δεν τα προσέχω κάτι τέτοια! 

Η Επιστολή Χριστουδουλάκη για το θέμα στους "FT"
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Νίκος Χριστοδουλάκης, απέστειλε επιστολή στους Financial Times, με την οποία διαψεύδει δημοσίευμα για τιτλοποιήσεις και συμφωνία για συναλλαγματικό swap το 2002.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στις τιτλοποιήσεις εσόδων από τα εισιτήρια της Ακρόπολης, ισχυρίζεται πως η ιδέα αυτή δεν σχεδιάστηκε από τον ίδιο, ούτε του προτάθηκε και ούτε εκτελέστηκε.

Τέλος, προσθέτει ότι όλα τα έσοδα από ανάλογες χρηματοοικονομικές συναλλαγές από το 1998 και μετά, συμπεριλήφθηκαν από τον ίδιο στον προϋπολογισμό που κατέθεσε στη Βουλή το Νοέμβριο του 2002.

Βρυξέλλες καλούν Αθήνα για τα swaps 

Εξηγήσεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή δίνει η Ελλάδα 

(αδειάζοντας τον Χριστουδουλάκη) 

19/02/2010 | 08:09

 Bρυξέλλες (εγ)καλούν Αθήνα για τα swaps. Εξηγήσεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή δίνει την Παρασκευή η Ελλάδα, αναφορικά με τη συμφωνία swap που είχε συνάψει το 2001 η τότε κυβέρνηση με την αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs.

Τα στοιχεία που θα αποστείλει η κυβέρνηση για το θέμα θα ληφθούν υπόψη και θα παρουσιαστούν από την Επιτροπή στο Συμβούλιο των Υπουργών Οικονομικών στις 15 και 16 Μαρτίου στις Βρυξέλλες.

Πάντως, η κυβέρνηση διαμήνυσε δια του υπουργού Οικονομικών πως ό,τι έγινε το 2001 ήταν σύμφωνο με τους τότε κανονισμούς της Eurostat.

Ε, δεν ήθελε πολύ κι η Ευρωζώνη να μετατραπεί σε ...πολεμική  ζώνη. Και στην Ελλάδα να ξεκινήσει ο ...εμφύλιος! Μεταξύ των πολιτικών κομμάτων!

Πριν από λίγες μέρες η ισπανική κυβέρνηση ανέθεσε στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της χώρας τη διερεύνηση των επιθέσεων που δέχεται η χώρα από κερδοσκόπου και ξένα ΜΜΕ, επιδιώκοντας να διαλευκάνει μεταξύ άλλων το εάν οι "επιθέσεις" από τα βρετανικά έντυπα είναι συντονισμένες κινήσεις επενδυτών για να υποσκάψουν την διεθνή εμπιστοσύνη των επενδυτών στην ισπανική οικονομία, κάτι που έγινε και με την χώρα μας.
Γιατί οι....Αγγλοσάξωνες την πήραν εργολαβία την κατεδάφιση της Ευρώπης!  Ξεκινώντας απ΄τον αδύναμο κρίκο! Βέβαια! 


 HOLLAND. 12/2/2010


Υπέρ της αποχώρησης της Ελλάδας από την Ευρωζώνη τάσσεται η πλειοψηφία των Ολλανδών πολιτών, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας «De Telegraaf».
Συγκεκριμένα, ποσοστό 92% σε σύνολο 5.300 Ολλανδών πολιτών, που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση, επιθυμούν την έξοδο της Ελλάδας από την οικονομική και νομισματική ένωση. Επίσης, το 60% περίπου των συμμετεχόντων προβληματίζεται για τις εξελίξεις στην χώρα και ανησυχεί ότι μια νέα κρίση θα μπορούσε να προέλθει από τις τράπεζες που διακρατούν ελληνικό χρέος.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ποσοστό άνω του 90% επιθυμεί και την αποχώρηση της Ολλανδίας και της Γερμανίας από την Ευρωζώνη και την επιστροφή στα εθνικά τους νομίσματα.


Μια δημοσκόπηση για τη λαϊκή εφημερίδα Bild am Sonntag διαπίστωσε ότι 53% των Γερμανών θέλει να αποβληθεί η Ελλάδα από τη ζώνη του Ευρώ,


Να μην "στραγγαλίσει δημοσιονομικά" την Ελλάδα καλούν την Ευρώπη οι Τάιμς της Νέας Υόρκης.


"Αν οι βραχυπρόθεσμοι στόχοι της ελληνικής κυβέρνησης δεν επιτευχθούν πλήρως τον επόμενο μήνα, η Ευρώπη δεν θα πρέπει να βιαστεί να υπαγορεύσει σκληρά πρόσθετα μέτρα" γράφουν σε κύριο άρθρο τους οι Τάιμς, επισημαίνοντας ότι "η Αθήνα χρειάζεται βαθιές και βιώσιμες οικονομικές μεταρρυθμίσεις και όχι ξαφνικό δημοσιονομικό στραγγαλισμό".

 

 

Τετάρτη, 17 /2/2010


Με άρθρο του στους New York Times ο διάσημος κάτοχος του Νόμπελ Οικονομίας Πολ Κρούγκμαν υποστηρίζει ότι η ευρωπαϊκή κρίση δεν οφείλεται στην ανευθυνότητα των εθνικών κυβερνήσεων να διαχειριστούν τα δημοσιονομικά τους αλλά στην ύβρι που διέπραξαν οι Ευρωπαίοι δημιουργώντας την Ευρωζώνη.

"Το ευρωπαϊκό μπάχαλο οφείλεται στην αλαζονεία των πολιτικών έλιτ-συγκεκριμένα στους επικεφαλής της ευρωπαϊκής πολιτικής που δημιούργησαν το ευρώ, πριν ακόμα η ευρωπαϊκή ήπειρος να είναι έτοιμη για ένα τέτοιο εγχείρημα.Δεν θα πρέπει όμως να μας εκπλήσσει αυτή η κατάσταση γιατί πολύ πριν την δημιουργία της ευρωζώνης, οικονομολόγοι ανά τον κόσμο προειδοποιούσαν ότι η Ευρώπη δεν ήταν έτοιμη για ένα τέτοιο εγχείρημα. Και τώρα τι κάνουμε; Η διάσπαση του ευρώ δεν αποτελεί ενδεχόμενο. Όπως λέει και ένας συνάδελφος, η επαναφορά των εθνικών νομισμάτων θα προκαλούσε «τη μητέρα όλων των οικονομικών κρίσεων». Μόνο ένας τρόπος υπάρχει: για να πετύχει το ευρώ, θα πρέπει η Ευρώπη να προχωρήσει σε πολιτική ένωση και τα κράτη μέλη να λειτουργούν σαν τις αμερικανικές πολιτείες.Ναι κάποιες χώρες υπήρξαν ανεύθυνες, όμως το βασικό πρόβλημα είναι η ύβρις που διέπραξαν οι Ευρωπαίοι οι οποίοι προχώρησαν στη δημιουργία της ευρωζώνης, παρόλο που είχαν λόγους να πιστεύουν ότι δεν ήταν έτοιμοι."

Κι ενώ μέρα με τη μέρα γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο πως ο πόλεμος των συμφερόντων είναι αδυσώπητος μεταξύ των ...κρατών-κερδοσκόπων  εν τέλει, με την  Ισπανία να αναθέτει στις μυστικές της υπηρεσίες τη διερεύνηση του πράγματος,  το πολιτικό μας οικοσύστημα,  σύρθηκε στον προσφιλή του πόλεμο: Τον εμφύλιο.  Και τον αλληλοσπαραγμό. Με αμετροεπείς δηλώσεις περί Τιτανικού, περί περιορισμού της εθνικής μας κυριαρχίας, με αγοραίο ύφος και ήθος, ένθεν κακείθεν εξεταστικές επιτροπές, κατηγορίες κουτσομπολιά δίκην μεσημεριανάδικων της ελληνικής τηλεόρασης  και ωχ αμάν αμάν! "Πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι" λέει ο λαός μας. 


Δύσκολο το δίμηνο Απριλίου - Μαΐου λόγω ανάγκης αναχρηματοδοτήσεων

19/2/2010: Αναζητώνται 24 δισ. ευρώ για ομόλογα που λήγουν

Προβληματισμό και ανησυχία προκαλεί στο υπουργείο Οικονομικών η νέα άνοδος των spreads των ομολόγων, καθώς πλησιάζει ο χρόνος της έκδοσης δανειακών τίτλων, που, κατά πάσα πιθανότητα, θα είναι δεκαετή.


Κακά μαντάτα αυτά πρόεδρε. Γιατί πέρα από εξεταστικές και αλληλοσπαραγμούς, το πολιτικό οικοσύστημα  ξέρει πότε ακριβώς και γιατί τα πήραμε αυτά τα 24 δισ. ευρώ.  Κι αυτό δεν αλλάζει. Μα υπάρχουν και τα χειρότερα!


ΣΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 17/2/2010 Ρεπορτάζ Ιωάννας Μάνδρου. Η είδηση:  "Εφοριακός που μετείχε σε μια επιτροπή διερεύνησης των εικονικών τιμολογίων του σταθμού ALTER, αυτοκτόνησε πέφτοντας απ΄το μπαλκόνι του σπιτιού του"

ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΝΔΡΟΥ: "Ο συγκεκριμένος εφοριακός είχε λάβει μέρος στο παρελθόν σε επανέλεγχο που είχε διαταχθεί από το Υπουργείο Οικονομικών, για τη γνωστή υπόθεση των εικονικών τιμολογίων που αφορά τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΛΤΕΡ."

ΣΙΑ ΚΟΣΙΩΝΗ:"Η έρευνα αυτή που βρίσκεται;"

ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΝΔΡΟΥ: "Η έρευνα αυτή βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα πρωτοδικών κ. Ευάγγελου Ιωαννίδη, ο οποίος έχει πιάσει απ΄την αρχή το κουβάρι της έρευνας. Στα χέρια του εισαγγελέα βρίσκονται απ΄την αρχή δυο αντιφατικά πορίσματα. Το ένα λέει πως τα τιμολόγια ήταν εικονικά με αποτέλεσμα να συνεπάγεται την επιβολή ενός τσουχτερού προστίμου. Ο επανέλεγχος  έβγαλε ένα εντελώς αντίθετο αποτέλεσμα. Ο εισαγγελέας την περασμένη χρονιά διέταξε μια νέα έρευνα στο Υπουργείο Οικονομικών  προκειμένου να απαντηθεί το ερώτημα: ποιός απ΄τους δύο ελεγκτικούς μηχανισμούς είχε δίκιο γιατί καταλαβαίνουμε πως ο εισαγγελέας βρέθηκε μπροστά σε μια κατάσταση που ήταν εντελώς παρανοϊκή. Το αποτέλεσμα αυτού του ελέγχου(τρίτου) σύμφωνα με πληροφορίες έφτασε στα χέρια του εισαγγελέα στο τέλος του 2009, δηλαδή πριν απ΄τις γιορτές των Χριστουγέννων...."

ΣΙΑ ΚΟΣΙΩΝΗ: "Και σήμερα που βρισκόμαστε;"

ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΝΔΡΟΥ: "Να ολοκληρώσω ένα λεπτό. Αυτή η έκθεση του Υπουργείου Οικονομικών βρήκε και τα δυο προίσματα σωστά! Δηλαδή και το πρώτο που είπε ναι στα εικονικά τιμολόγια και το δεύτερο που είπε το αντίθετο!Παράλληλα όμως είχαμε και μια νέα έρευνα που διατάχθηκε πριν από 15 μέρες. Με πρωτοβουλία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Τέντε και με αφορμή δημόσιες δηλώσεις του κ. Γρίβα που είναι πρόεδρος των εφοριακών για το θέμα των εικονικών τιμολογίων διατάχθηκε μιά νέα έρευνα (4η) με έγγραφη παραγγελία του κ. Τέντε του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου!" Σήμερα λοιπόν, ο εισαγγελέας έχει διευρύνει την έρευνα ψάχνοντας σε δύο τομείς: Τι έγινε για να έχουμε τα δύο αυτά αντιφατικά πορίσματα και βεβαίως τι έγινε στον τελευταίο έλεγχο του Υπουργείοιυ Οικονομικών  που δεν βρήκε πειθαρχικώς ελεγκτέο κανέναν. Ούτε τους πρώτους -το πρώτο συνεργείο         ούτε το δεύτερο.

ΣΙΑ ΚΟΣΙΩΝΗ: "Μάλιστα κ. Μάνδρου να σ΄ευχαριστήσουμε πολύ."

σχόλιο: Ένα κουράγιο ακόμα! Τον γάιδαρο τον φάγαμε. Η ουρά μας έμεινε! Μέχρι την παραγραφή!

Αναδημοσίευση από "fimotro"































Μόνοι μας θα τα λύσουμε τα προβλήματά μας πρόεδρε. Kι όσο κι αν ακούγεται οξύμωρο,  σ΄αυτά κρύβονται κι οι λύσεις! Αρκεί να το θελήσεις! Εγκαταλείποντας βεβαιώς την πεπατημένη!
Και σκέφτομαι εγώ ο αφελής τώρα: Αν με όλα αυτά τα μέτρα που πήρες και θα πάρεις,  κατεβάσεις το έλλειμμα από το το 12,7% στο 8,7% για φέτος,  του χρόνου τι άλλα θα μας περικόψεις για να το κατεβάσεις ακόμα τέσσερις μονάδες; Και την μεθεπόμενη χρονιά τι θα βάλεις μπροστά για να το μηδενίσεις; Για να βγάλουμε και κανά πλεόνασμα για τους απογόνους που κατακλέψαμε;
Γιατί εκείνο που μηδενίζεις εντελώς αψυχολόγητα  σήμερα,  είναι η εθνική συναίνεση! Κοιτώντας μονάχα το δέντρο. Και χάνοντας το δάσος. Που είναι ο μηδενισμός του ελλείμματος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου