Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ή ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑ;

Στο σημείωμα αυτό,  θα ασχοληθούμε με το γεγονός των ημερών: Την πρακτική ΟΛΩΝ των κυβερνήσεων και την διαχρονική απόκρυψη του αληθινού οικονομικού μας ανάγλυφου, απ΄τους εταίρους μας και τις αγορές: Καμαρώστε παρακάτω μέσα απ΄τα ίδια τα δημοσιεύματά τους, τη μετάλλαξη  μιας είδησης και το ρεκτιφιέ της, μέσα από τους πολικο-εκδοτικούς μηχανισμούς!

Η ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ...


Παπακωνσταντίνου: "Θα εισηγηθώ εξεταστική για οικονομία"

10/02/2010 | 22:21


Όπως δήλωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου ενώπιον της επιτροπής της Βουλής που ερευνά την αξιοπιστία των δημοσιονομικών στοιχείων, διαπιστώνει ότι υπάρχουν θέματα προς εισαγγελική διερεύνηση και ίσως χρήζουν και ένορκης διοικητικής έρευνας.


"Να είστε σίγουροι ότι όποια απόφαση λάβουμε έχει ένα και μόνο γνώμονα, να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία των (στατιστικών) στοιχείων απέναντι στον Έλληνα πολίτη, στους Ευρωπαίους εταίρους μας και στις διεθνείς αγορές",τόνισε ο Υπουργός. 
Ο....ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ΔΑΚΤΥΛΟΣ 14/2/2010
(ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ)

Για «λογιστικές αλχημείες» της Ελλάδας μέσω της Γουόλ Στριτ γράφουν οι New York Times

Τελευταία ενημέρωση: 22:13 Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010


Οι τακτικές της Γουόλ Στριτ βοήθησαν την Ελλάδα να αποκρύψει μέρος του δημοσίου χρέους της κατά το παρελθόν, σύμφωνα με δημοσίευμα των “New York Times”. Η εφημερίδα κάνει λόγο για «λογιστικές αλχημείες».
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η τράπεζα “Goldman Sachs” βοήθησε μέσω της σύναψης μιας συμφωνίας στην απόκρυψη δισεκατομμυρίων ευρώ, που ανάγονται στο δημόσιο χρέος της χώρας από τα εποπτικά όργανα των Βρυξελλών.
Στο δημοσίευμα εξηγείται αναλυτικά το πώς λειτουργούν οι συμφωνίες αυτές, οι οποίες, στην περίπτωση της Ελλάδας, έφεραν ονομασίες εμπνευσμένες από την ελληνική μυθολογία όπως Αίολος και Αριάδνη και στην ουσία αποτελούσαν "συγκαλυμμένα δάνεια" τα οποία όμως "δεν ήταν καταγεγραμμένα" ως τέτοια.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το 2001, μετά την είσοδο της Ελλάδας στην ευρωζώνη, ο όμιλος Goldman Sachs είχε δανείσει στην ελληνική κυβέρνηση δισεκατομμύρια προκειμένου να ανταποκριθεί η Ελλάδα στις απαιτήσεις της ευρωζώνης, σε μια συμφωνία που είχε προωθηθεί ως "νομισματική συναλλαγή" και όχι ως δάνειο.
Σε αντάλλαγμα, η Ελλάδα παραιτήθηκε από δικαιώματα σε τέλη αεροδρομίων ή κέρδη από τυχερά παιχνίδια για τα επόμενα χρόνια. 
Επίσης, υποστηρίζεται ότι μια "παρόμοια συμφωνία" φαίνεται να πρότεινε ο όμιλος Goldman Sachs στην Ελλάδα και τον περασμένο Νοέμβριο, λίγο πριν η Αθήνα βρεθεί στο επίκεντρο της παγκόσμιας οικονομικής ανησυχίας, πρόταση που όμως απερρίφθη από την ελληνική κυβέρνηση.
Μπορεί η Ελλάδα να μην εκμεταλλεύτηκε την πρόταση της Goldman Sachs το Νοέμβριο του 2009, όμως είχε καταβάλει στην τράπεζα 300 εκατομμύρια ευρώ ως αμοιβή για το διακανονισμό του 2001, σύμφωνα με τραπεζίτες που γνωρίζουν το θέμα.
(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ) 


Ο ...ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ


"Πως οι αμερικάνικες τράπεζες υποδαύλισαν την ελληνική κρίση"
14/2/2010 του  Παναγιώτη Γκρουμούτη


....Οι «ελληνικές» συμφωνίες μάλιστα είχαν και τα κωδικά ονόματα «Αίολος» και «Αριάδνη» και χρονολογούνται στο 2005 και στο 2008, με ανταλλάγματα μάλιστα τα μελλοντικά έσοδα του Δημοσίου από τα τέλη αεροδρομίων και από τα έσοδα των τυχερών παιχνιδιών (μέσω ΟΠΑΠ;)


vavelhaber: Κάπου μπερδέψατε(;)  τις ημερομηνίες ...κύριοι έγκριτοι ! Ο "Αίολος" κι η "Αριάδνη" επί Χριστοδουλάκη και Παπαντωνίου πατενταρίστηκαν. Λένε οι ημερομηνίες  των New York Times τώρα.
Κι επί Αλογοσκούφη  απλά αναθεωρήθηκαν. Κι αντί να λήξουν το το 2019, ετεροχρονίστηκαν για το 2037.


ΚΑΙ  ΤΟ ... ΣΩΣΙΒΙΟ
vavelhaber(Μόλις αναγνωρίσαμε και  τον εαυτό μας πίσω απ΄τις....αναξιοπιστίες μας) 

TO BHMA 17/2/2010

"Ερευνα για όλες τις συμφωνίες που έγιναν στο παρελθόν για την επιμήκυνση του χρόνου εξυπηρέτησης του χρέους και άλλες πράξεις ανταλλαγής υποχρεώσεων του Ελληνικού Δημοσίου (swap) με την Goldman Sachs θα κάνει η κυβέρνηση.

Χθες και μετά τα δημοσιεύματα που πυροδότησε το προχθεσινό πρωτοσέλιδο των «Νew Υork Τimes» ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου από τη Μόσχα επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον κ. Γ. Παπακωνσταντίνου για την υπόθεση της Goldman Sachs και, όπως έγινε γνωστό, του είπε: «Εμείς δεν θέλουμε να κρύψουμε τίποτε, όλη η αλήθεια να βγει στο φως».

Οπως εξηγούσαν κυβερνητικοί, στόχος είναι να μη μείνουν «σκιές» σε θέματα που απασχολούν τον διεθνή Τύπο. Επίσης προσοχή δίδεται να μη θιγούν, εφόσον δεν υπάρχει κάτι μεμπτό, οι κυβερνήσεις του ΠαΣοΚ της περιόδου της ένταξης της Ελλάδας στο ευρώ."

 Η... ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΑΜΝΩΝ 


"Με την άνοδο στην εξουσία της ΝΔ, ο Γιώργος Αλογοσκούφης επέκρινε από το βήμα της Βουλής τη συμφωνία με τον αμερικανικό κολοσσό. Λίγο αργότερα προχώρησε σε αναθεώρηση της με επωφελείς όπως είπε για τον ελληνικό λαό αλλαγές."


ΚΑΙ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΝΗ...Σ'  ΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΤΩΜΑ!

TO BHMA 17/2/2010

"Αυτό που μένει αναπάντητο είναι με ποιους όρους (προμήθειες) έγιναν οι συμφωνίες ανταλλαγής υποχρεώσεων του Ελληνικού Δημοσίου, τις οποίες θα πρέπει να εξοφλήσουν οι επόμενες γενιές, αφού το συγκεκριμένο δάνειο των 10 δισ. ευρώ θα λήξει το 2037! 

vavelhaber! Εύγε! Για μια ακόμα φορά μας δείχνουν το φεγγάρι κι εμείς κοιτάμε το δάχτυλο. Κατά τα άλλα, εμάς ως απλούς πολίτες, δεν  μας μένει κάποια  αμφιβολία,  για την....αμεροληψία της Εξεταστικής Επιτροπής,  για την Οικονομία μας  πάντως. 

 ....ΚΙ ΕΝΑ ΕΥΓΛΩΤΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ


















Η... ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΩΝ


Γιούργκεν Σταρκ: "Ούτε ευρωομόλογο ούτε διμερής βοήθεια"
Η Ελλάδα πρέπει να διευθετήσει μόνη της τη δημοσιονομική κρίση της, εκτιμά ο Γερμανός κεντρικός τραπεζίτης Γιούργκεν Σταρκ, μέλος του διευθυντηρίου της ΕΚΤ, σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel (που κυκλοφορεί την ερχόμενη Δευτέρα),ο οποίος ζητεί από την Αθήνα να λάβει νέα μέτρα λιτότητας.Ο Γιούργκεν Σταρκ απορρίπτει την ιδέα της χορήγησης βοήθειας σε διμερή βάση, όπως για παράδειγμα ενός δανείου της Γερμανίας προς την Ελλάδα, κρίνοντάς την «αντι-παραγωγική ή πολύ δύσκολα συμβατή με τις αρχές της Νομισματικής Ένωσης».Απορρίπτει επίσης το ενδεχόμενο έκδοσης ευρωομολόγου, καθώς δεν θα διευθετούσε «κατά κανέναν τρόπο τα διαρθρωτικά προβλήματα» της χώρας.


ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ,  ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ... ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ!



MEGA 17/2/2010

Ο εκπρόσωπος του Ευρωπαίου επιτρόπου Όλι Ρεν δήλωσε ότι ζητήθηκε ήδη από την Ελλάδα να δώσει διευκρινίσεις έως τα τέλη Φεβρουαρίου.(για τις αλχημείες με την Goldman Sachs)


Μωρ΄τι μας λέτε;  Σάμπως  δεν τα ξέρετε;

Τα περί ων ο λόγος έσοδα θα λειτουργούσαν ως αντάλλαγμα σε δάνειο, πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων, που θα λάμβανε η χώρα από κονσόρτιουμ τραπεζών (κατά το κείμενο των Goldman Sachs, Morgan Stanley, Deutsche Bank και Citi).

vavelhaber: Όπου γάμος και χαρά κι η Deutsche Bank (του κ. Γιούργκεν Σταρκ) πρώτη!

15/2/2010
Από τη Ρωσία, όπου βρίσκεται για συνομιλίες με τον Ρώσο ομόλογό του, ο Έλληνας πρωθυπουργός ξεκαθάρισε τις προθέσεις της Ελλάδας αναφορικά με την οικονομική της κατάσταση.

«Η Ελλάδα δεν απευθύνθηκε στη Διεθνή Κοινότητα ούτε στην Ευρωπαϊκή Ένωση για οικονομική βοήθεια. Η Ελλάδα προτίθεται και είναι ικανή να επιλύσει τα προβλήματά της από μόνη της», δήλωσε ο κ. Παπανδρέου.
«Θέλουμε να δούμε και ήδη βλέπουμε σε σημαντικό βαθμό την πολιτική υποστήριξη από πλευράς των ευρωπαϊκών χωρών και την ακλόνητη προσήλωσή τους στην ενότητά μας», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός. Άλλωστε τα προβλήματα του ελλείμματος και του χρέους δεν αφορούν μόνο την Αθήνα, συμπλήρωσε. «Η Ελλάδα βρέθηκε στο κέντρο της προσοχής τις τελευταίες εβδομάδες αλλά όπως όλοι γνωρίζουμε πρόκειται για πολύ πιο ευρύ πρόβλημα, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται η Πορτογαλία, η Ισπανία και ολόκληρη η ευρωπαϊκή οικονομία».







Που να τους ζητούσαμε και οικονομική βοήθεια δηλαδή;


Το ακόμα πιο τρελό είναι άλλο: Το χειρότερο "χέρι" στον  Οικονομικών Παπακωνσταντίνου, το έβαλαν χώρες... εκτός Ευρωζώνης. Όπως η Βρετανία (που τρίβει τα χέρια της  όταν τον ευρώ καταποντίζεται και ανεβαίνει η στερλίνα της)  και η Σουηδία! Που συνεχίζει να έχει ως νόμισμα την κορώνα της. Της οποίας Σουηδίας-ειρήσθω εν παρόδω- οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη χώρα, μας βλέπουν στο χείλος του γκρεμού και της φτώχειας και μας τραβάνε την κλοτσιά να βρεθούμε από κάτω. 


troktiko: Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2010

Μεγάλη διαφορά στις τιμές ΙΚΕΑ Ελλάδας με - Ιταλίας








"Δεξιά είναι ο ελληνικός κατάλογος. Αριστερά ο ιταλικός. Οι φωτογραφίες μιλάνε μόνες τους. Πάλι κώτσοι πιαστήκαμε!"


ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ






Δυστυχώς όμως αυτά τα ...εντοπίζουν  μόνο οι παρατηρητικοί αναγνώστες του "Troktiko". Kι όχι τα Υπουργεία ....Ανάπτυξης! 


Εν τέλει, σας καταλαβαίνω απόλυτα κύριοι της κυβέρνησης...Ύστερα από τόσα άγονα χρόνια, κόπους και θυσίες,  κατορθώσατε και πήρατε  επιτέλους και την εξουσία...Και να σας προκύψει επιτήρηση;  Αν είναι δυνατόν! Επιτηρούμενοι Υπουργοί; Και πρωθυπουργοί; Και με περιορισμό των....κυριαρχικών μας δικαιωμάτων; Αυτό είναι απ΄τ΄άγραφα! Ειλικρινά σας καταλαβαίνω! 


Εκείνο που δεν καταλαβαίνω ωστόσο,  είναι πως εσείς οι κυβερνήτες μας,  δεν αρθρώνετε λέξη στους εταίρους μας , για το 1.000.0000 άνεργους Έλληνες που αντιμετωπίζονται κυριολεκτικά   ως...ανύπαρκτοι
Τόσο απ΄τους κυβερνήτες τους, όσο κι απ΄τους εταίρους τους. Με επιδόματα ανεργίας των ελλήνων ανέργων,  12 μόλις μηνών.   
Ενώ οι αντίστοιχοι άνεργοι των χωρών τους, επιδοτούνται για όσα χρόνια δοκιμάζονται απ΄την ανεργία! Για καμιά απαλοιφή αυτών των αδικιών συζητήσατε στο....περιθώριο των σκληρών οικονομικών μέτρων  μωρέ;



ΥΓ: Την οικονομία,  την απαξίωσε πλήρως το πολιτικό οικοσύστημα. Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου πλέον, να απαξιώσει εντελώς και την κοινοβουλευτική δημοκρατία. Διεθνώς.  Με τα πέντε πορίσματα (ένα από κάθε κόμμα σύμφωνα και με τον... πολιτικό μας πολιτισμό) για την...οικονομία! 
Αν δεν κάνω λάθος, η εξεταστική επιτροπή προαναγγέλθηκε για... την οικονομία. Κι όχι αποκλειστικά για τη... Νέα Δημοκρατία! Κι η οικονομία ωσαύτως, δεν προήλθε από παρθογένεση σ΄αυτή τη χώρα. Εξάλλου,  στις επόμενες 30 μέρες η χώρα θα δανειστεί περίπου 25 δίς €,  για τοκοχρεολύσια προηγούμενων δανείων. Που σαφώς δεν ήταν όλα της Νεας Δημοκρατίας.
Εκτός κι αν κάνω λάθος!





1 σχόλιο:

  1. "VAVEL" ... Η Μεγάλη Σχολή !!!
    ------------------------------
    Διαβάζω καιρό, οχι τόσο για τα κείμενα, αλλά για την σύνθεση του γραπτού Σου λόγου ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή